- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez a megoldás nem pont arról szól amit a kolléga szeretne, itt beleír a property fájlba majd vár hogy újratöltődjön.
A kollégának meg át kellene térnie egy másik property fájlra, ez tök más probléma.Egyébként amit linkeltél nem fog működni amint a property fájl a classpath-on lesz csak egy JAR-ba vagy a WAR-ba, EAR-ba becsomagolva.
-
Aethelstone
addikt
Hát jah. Nekem is fáj pár dolog. Pl. a metódusokban a default paraméterérték megadás. Nyilván meg lehet oldani, de a varargs, a method overload számomra kicsit munkás
Aztán miért nem lehet Enum-ot extendálni? Persze, tudom, hogy final, de miért kell annak lennie? Simán lehetne abstract enum is. Néha fájóan hiányzik az, hogy fel lehessen venni mondjuk property-ket, amiket az utódok elérhetnek...
-
Aethelstone
addikt
Szerintem meg semelyik nyelv nem tud felkészülni minden lehetséges use-case-re. Viszont nyelvi szinten biztosítani kell olyan lehetőségeket, amikkel ezek a váratlan helyzetek is többé, kevésbe korrektül kezelhetőek. Akár design pattern szinten vagy fejlesztési szabályokkal egyaránt. Vagy ezek megfelelő kombinációjával.
A jelen problémára egyébként fapados, csúnya, de rendkívül hatékony megoldás az instanceof használata
Persze, nyilván le kell törni annak a kezét, aki egy adott ponton nem használja és classcastexceptionnal szétszáll a szarja
-
WonderCSabo
félisten
mert runtime elérhető a típusinformáció (Reflection).
Öööö tuti?
Ha van egy ilyened:
class IntegerList extends List<Integer> {}
Akkor igen.
De ha ezt írod:
List<Integer> list ...;
Akkor a büdös életben nem fogod kideríteni runtime, hogy mi volt a <> között pontosan. És biztos vagyok benne, hogy a legtöbben erre gondolnak a generikus alatt.
-
En a generikus parameter tipusara gondoltam, nem ugy altalaban az RTTI-ra. Tehat arra, amit te is irsz. Hallottam mar a reflectionrol.
De gondolom mindenki irt mar olyan konstruktorokat, ami a generikus parameternek megfelelo osztaly objektumot is varta (kb. public SomeClass(T1 param1, T2 param2, Class<T1> clazz1, class<T2> clazz2, mert szukseg van ra .. -- egyszer irtam egy cuccot Hibernate fole, ami okos proxykat/wrappereket gyartott, amik a peldany getter/setter hivasait elkaptak runtime, na az tele volt ilyen hekkekkel).
-
Jim-Y
veterán
Én most vettem a laptopomba + memóriát 4 > 8, illetve a HDD-t kicseréltem SSD-re, és nagyon megköszönte a rendszer. Linuxot használok és itt is baromi látványos lett a javulás. Én az élettartamtól nem tartok..addig bőven nem tervezem használni a gépet, mire bemondaná az unalmast. Pedig most minden SSD-n van, nem csak a rendszer
-
beleszólok
senior tag
Funkcionális nyelvektől hülyét kapok, de komolyan.
Változónak hívják a konstansokat, miközben változó nincs bennük... Ott adtam fel, mikor megpróbáltam megérteni, hogy lehet egy számlálót létrehozni erlang/haskell nyelvek valamelyikében. (sikerült, de valami iszonyatos) -
beleszólok
senior tag
Engem érdekelne ez a téma, de itt úgy érzem, túlságosan off.
Átmehetnénk vele ide: http://itcafe.hu/tema/programozas_forum/friss.html ? -
beleszólok
senior tag
Nagy különbség:
- kötekedés: lásd fenn, semmi gyakorlati jelentősége.
- nem kötekedés: amellett, hogy egyetértettem vele, volt egy apró nézetkülönbség. Nevezetesen az, hogy szerinte vallási kérdés, hogy extends Thread vagy implements Runnable, szerintem meg amíg tartjuk magunkat az elvekhez, addig csak az utóbbi jöhet szóba. Ez szerintem nem kötekedés, csak kiegészítés. Hogy hosszabban is írtam, az meg azért volt, hogy talán sikerül az eredeti kérdezőt meggyőzni, hogy bármilyen apró, jelentéktelen feladatról legyen is szó, nem szabad az ilyen dolgokat félvállról venni, mert évek múlva lesznek csúf következményei... -
beleszólok
senior tag
Na, hogy kötekedjek is: de, lehet jó alap, csak megfelelő feladatot kell hozzá találni.
A fenti feladvány nem ilyen, de ha valamiért a Thread-be kellene belepiszkálni? - nem tudnék életszerű példát rá, de sokszor ért már meglepetés.(szóval ez kötekedés - csak hogy lásd a különbséget)
-
-
Szamomra egeszen elkepzelhetetlen, hogy valaki nem kedveli a lambdakat
A list comprehension meg a lambdak tenyleg olyan alapfogalmak a programozasban, mint az 'osztaly', csak aki epp a Java-ba no bele, es massal nem annyira talalkozik, annak fura.
Az a vicces, hogy a lamdbak hianya miatt, kenyszerusegbol letrehozott patternek annyira beivodtak egy csomo (Java-)programozo fejebe, hogy mostmar az tunik furanak, amit helyettesiteni akartak vele
Kicsit olyan, mintha azt mondanad, hogy az "1+2" kod az fura, mert valojaban az kene, hogy Adder a = new Adder(1,2); a.doAdd(); mert az elso az olvashatatlan, es fogalmad sincs, mi tortenik
List<Integer> ints = new ArrayList<Integer>();
for (String s : list) {
ints.add(Integer.parseInt(s));
}
val ints = list.map(s => s.toInt)A masodik (Scala pelda) az azt mondja, amit valojaban akarok csinalni: egy sztringeket tartalmazo lista minden elemebol intet csinalni. Ennyi. A felso peldaban rengeteg a 'zaj', amit mar persze megszokott a Java-s szem, de konkretan nem tartozik az uzleti logikahoz az, hogy pl. deklaralok egy ciklusvaltozot.
-
Aethelstone
addikt
Aztán még kb. 10 év, amíg mögé raknak egy olyan ökoszisztémát, mint amilyen a Java mögött van. Persze, az eddig Java-ban fejlesztett és használt alkalmazások tömegével lesznek eldobálva és pánikszerűen elkezdi mindenki újrairatni az opensource .netben. És persze tömegével fognak a Java fejlesztők is beállni a .net mögé
Mindeközben az Oracle csak a szemöldökét kötögeti
-
zserrbo
aktív tag
Bocs, kihagytam egy dolgot. A CSV fájlt arra érti a feladat, hogy a megadott igények alapján (mint egy szerződés) beolvasva kiszámolja a program az árát.
De értem a gondolatmenetedet. Mondjuk van egy-két CSV fájl, ami kívülről könnyen módosítható (nem kell a programba nyúlni) és vannak külön a szerződésnek a CSV fájljai.
Vagy eszembe jutott most az, hogy egy properties file-ban megadom az árakat és az összerendeléseket és java-ban a java.util.Properties osztályt használva beolvastatom, de talán az előbbi most jobb lenne.
-
Aethelstone
addikt
De itt konkrétan az MVC-t említettem, ahol pl. konstansok az útvonalak.
Hát jah. Ez az, amikor az élet úgy hozza, hogy teljesen más dolgokkal kell xopni a projektekben. Én spec. el nem tudom képzelni, hogy mikor kellene azt a remek MVC-s útvonalat dinamikussá tenni. Már teljesen. Mert a köv. pl. szerintem bőven elég.
@RequestMapping("/foo/bar/{param1}/{param2}
public String getFooBar(@PathVariable(value = "param1") String param1,etc, etc.
Oszlopot cserélni?
Jaaaaaaj.....neeee. Oszt mivégre?
Megint előhúzhatnám a tervezési hiba+gányolás dumámat, de pontosan tudom, hogy egyrészt így működik, másrészt meg már unalmas. A fejlesztőeszközöknek nyilván nem a gányolást kell támogatniuk elsősorban.
Nos, tényleg elkanyarodtunk. Ami nem baj, mert én speciel kifejezetten szeretem az efféle beszélgetéseket
Ördög ügyvédje
-
Aethelstone
addikt
Könyörgöm, mi a bajod a Spring annotációkkal? Csak nem fogsz menet közben két futás között egy dependency injectiont megváltoztatni? Vagy hirtelen @Service lesz egy @Controller osztályból?
Netán tegnap még @Transactional volt, ma meg már nem?
Hibernate dettó. A @Table(name="Users") miért változna két futtatás között? Netán egy @OneToMany?
Azért írtam, hogy ésszel.....
-
Aethelstone
addikt
Nos, nyilván ésszel kell használni az annotációkat.
Mert ugye a nyelv arra is lehetőséget biztosít, hogy egy alkalmazásnál a forráskódba égessük bele az egyébként lokalizálandó szövegeket, de mégsem teszünk ilyet.
Ergó, ha valamit, valahogyan el lehet baxni, akkor ezzel tisztában kell lenni és nem szabad bemenni abba a bizonyos utcába
Amit pedig konfigurálhatóvá kell tenni, azt azzá kell tenni. Ezt viszont a tervezés folyamán kell kialakítani és nem utólag. Ha pedig utólagos igényként lép fel, akkor fejlesztési igény, build és ennyi
-
Aethelstone
addikt
Gyakran fordul elő az, hogy egy külső erőforrásból adsz értéket egy static final változónak, ami "konstans"
Nyilván mindenkinek más a szokása, de static final változónak én ott adok értéket, ahol a deklaráció van. Ha nem, akkor nem veszem static final-ra. Azt hiszem, hogy ez tényleg ízlés dolga. Hasonló ez az interfészben deklarált public static final konstansok vs. Enumok esete között. Aki az Enumok előtt is Java-zott, az szereti az interfészt ilyesmire használni. Nem hiba ez, a nyelv és a fordító is megengedi, de az Enumok idejében én konkrétan lábrázást kapok tőle. Ízlés és mószertan kérdése
Ha pl egyszer XML-ben konfigurálsz egy hibernate modellt, másszor meg annotációban, akkor az annotáció lesz az a gyenge pont, ahol a kódba beégetett pl. táblanevet nem fogod tudni változtatni, miközben az XML-ben azt csinálsz, amit akarsz két futtatás közt.
Nos, ez tervezési hiba vagy inkább katyvasz. Mivel benne van az az akna, amit Te is leírsz. Vagy XML-ben konfigurálok entitást, beant, akármit vagy annotációval. Nyilván ha vegyes megoldás van, akkor nem baszok az annotációk alá XML konfiggal két futás között. Mint ahogy a @Table(name="bela") annotációt sem baszom agyon egy DROP TABLE vagy a @Column annotációt egy ALTER TABLE segítségével. Analóg a két eset...mármint az XML vs annotáció és a DROP/ALTER.
Eh, nemtom, hogy érted-e, mire célozgatok?
-
WonderCSabo
félisten
Nagyrészt az egész a visszafele kompatibilitás miatt ilyen béna.
Igen, lehetne olyan runtime annot, aminek fordítási időben nem, viszont futási időben elérheted az értékeit, és akkor lehetne dinamikus is akár. Sok minden lehetne.
Mondjuk azért mielőtt adjon szidjuk a fordítot, nézd meg a JLS-t, valszeg ez így van specifikálva (persze lehet, hogy az egyszerű fordító kedvéért).
-
Aethelstone
addikt
Persze, az értelmétől el lehet vonatkoztatni, de minek?
szerk:
A statikus metódust is értem, de az is legalább ennyire fából vaskarika. A statikus metódus visszatérési értéke is változhat, attól függően, hogy milyen üzleti logika van benne. Innentől konstansnak értékül adni szerintem hibás tervezési minta.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok,
Na ott tartok hogy elküldök egy POST kérelmet és vele egy képet meg némi infót ami be kell rakni adatbázisba (úgy gondoltam, ha úgyis kell egy php akkor már használom az eredetit (amivel a weboldal is dolgozik ) és akkor az az adatbázis kezelést is elvégzi... ).
Na-már-most az adatbázis kezelés rész lefut minden ok, viszont a képet nem tölti fel.. a választ kiíratom egy html fájlba, a php hibaüzenetben az áll, hogy a file index undefinied, valami ötlet? -
n00n
őstag
Van egy Webapp1 nevű servlet, ezen vannak statikus html oldalak, illetve egy login form. Ha jó a felhasználónév, jelszó, akkor egy teljesen új felület jelenne meg. Ezt úgy tudom új projektbe illik megírni.Ezt is kiexportálom .war-ba. Akkor hogy tudok az egyik warból a másikra hivatkozni? Remélem érthető.
-
jetarko
csendes tag
Töröltem az EAGER-t, majd módosítottam a fv-t és így jól működik.
Az oké, hogy az EAGER lassabbá teszi az alkalmazást, de ha ezeknek a listáknak a mérete kicsi, akkor gondolom nem számít. MySQL-t használok(#6228) Szmeby: Többszöröződés, jelen esetbe 2 helyett 8 lett a lista mérete.
És ezt a külön Select-et hol kéne megvalósítani? Csináljak olyat, hogy a Driver táblából lekérem azokat a sorokat amiknél a team_id megfelel annak amit keresek?Bekapcsoltam a show_sql-t és ezt a förmedvény-t dobja. Az utolsó sor csak akkor van ha a fv-be beírom a t.getDrivers().size()-t.
-
Aethelstone
addikt
Azért, mert az annotációk szerint LAZY, viszont ha kell minden, akkor azt EAGER-ben kell ugyi. A sima JOIN meg ugyancsak LAZY, ahogy én tudom. Attól lesz EAGER , hogy kap egy FETCH-et is.
Forráskóddal:
@NamedQuery(name = "correlationRuleSet.eager", query = "select distinct crs from CorrelationRuleSet crs left join fetch crs.correlationRules")
})
public class CorrelationRuleSet extends AbstractAclEntity {
private static final long serialVersionUID = -9143224663183869606L;
@Column(name = "name", length = 256)
private String name;
@OneToMany(cascade = CascadeType.ALL, fetch = FetchType.LAZY, mappedBy = "correlationRuleSet")
@Cascade(org.hibernate.annotations.CascadeType.DELETE_ORPHAN)
@LazyCollection(LazyCollectionOption.EXTRA)
private List<CorrelationRule> correlationRules = new LinkedList<CorrelationRule>(); -
Aethelstone
addikt
A beolvasás valszeg sima get. Nekem az adattartalom sokkal gyanúsabb....mert az annotációk elvileg jók és a Set-tel hibamentes, akkor ott olyasmi lehet, hogy a DB-ben valami kaki adat van. Bár ha az jól van felépítve, nem is lehetne....constraintek, unique indexek, stb.
-
Cathfaern
nagyúr
Ezen a laptopon volt linux is? Mert ha nem, akkor még akkor se fair az összehasonlítás, ha CPU/Memória terén megegyező géppel hasonlítod össze. Ugye elég sok fájlművelet történik, aminek a háttértár is elég komoly korlátot jelenthetet (főleg egy 5400 rpm-es laptopvinyónál).
-
Jah, azon mar szerencsere tulvagyok, hogy trukkos kodokkal bizonyitgassam, hogy jol megy ez
Viszont ebben az esetben erdekes a kerdes: vegulis csak annyit csinalok, hogy generalok egy intervallumot a honap-nap-parbol, es megnezem, hogy a bemenodatum beleesik-e, majd invertalom az eredmenyt attol fuggoen, hogy a masodik datum kisebb-e, mint az elso. Nem feltetlenul kevesbe ertheto, mint a sok if-then.
En az agyon-objektumorientalassal vagyok mostansag igy. Mindenkinek ajanlom a lentebb linkelt Scala-kurzust, Odersky szepen bemutatja, hogy van elet az objektumokon kivul is. A Clojure, amit most csinalok, az meg vegkepp egy revelacio, egyszeruen fenyevekre van a kifejezoereje a Java-hoz kepest, peldaul az STM-implementacioja gyonyoru, tenyleg.
Gondolom mar mindenki olvasta, de ha esetleg nem: Kingdom of Nouns
-
Aethelstone
addikt
A fájlrendszer nyilván adott. Csak neadjisten lehetne egy olyan is, hogy mondjuk az A1 class a /a/b/c/B1.class fájlban van, azt tőőőőcsed be
Most max. annyi, hogy ugyan az A1 class keresed meg a /a/b/c/<class neve>.class fájlban
Persze, nem kell sokat emögé gondolni, konvenció és kész. Olyat is lehetne kérdezni, hogy miért main() metódus a belépési pont? Miért ne lehetne megadni, hogy teszem azt az init() vagy start() vagy pistike1986() legyen
Ez van és kész
-
Most épp Clojure-t programozom, azelott cpp meg c# volt, azelott volt java, szoval időnként keveredik a fejemben, hogy aktuálisan hogy implementalunk interfészt
A lentit is mobilon írtam, bocs, ha nem tökéletes a szintaxis
Szerk. : clj előtt Scala volt, el is felejtettem
-
plaschil
aktív tag
Szerintem nem hiányzik semmi, de lehet hogy tévedek.
Annyit szeretnék, hogy - a fenti példánál maradva - 5.10.-e beleesik-e 10.1-12.31-ig terjedő időszakba. Az év mindegy.
Itt adjon vissza false-t.
Pl. 10.10.-re meg true-t.
De ha sántítok valahol, akkor javítsatok ki légyszi. -
materk
újonc
Írok egy példát, remélem érthető lesz.
manytomany listához adok hozzá meglévő rekordokat.
Pl: van 3db A tipusu rekordom 1-2-3 id-vel. Én ezt a B tipusu manytomany listába belerakom 2-3-1 sorrendbe és mikor később lekérem, akkor a listában az objektumok már az 1-2-3 szerint lesznek. Az összekapcsoló táblázatban viszont jó sorrendbe mutatja őket, csak mikor lekérem a listát, az nem felel meg annak a sorrendnek. Ugye van egy táblázatom ahol mutatja a kapcsolatokat, jelen esetbe, id-k alapján 1-2, 1-3, 1-1, feltéve hogy az 1-es kulcsú B entity listájához csapom hozzá ezeket az adatokat.
Azért szeretném így megoldani, mert a 2-es kulcsú B entity listájába ugyanezt a 3 A tipusut akarom csak pl 1-3-2 sorrendbe és így tovább. Ugyanazok a játékosok vesznek részt más versenyeken és így szeretném megvalósítani a helyezéseket, lehet nem így kéne, de még csak most kezdtem el ezt tanulni. -
Aethelstone
addikt
Ezt az adathordozó részt is kicsit árnyalnám. Vannak olyan frameworkok, ahol a sima DTO funkcionalitáshoz is kellenek a setter/getter metódusok, neadjisten még default konstruktor is. Itt a publikus adattag nem elég.
Nyilván az Általad leírt dolgok, akkor érvényesek, ha az ember magának, magától ír mindenféle szoftvert. Ettől függetlenül +1
-
caindwan
aktív tag
Ezek mik? Sokat latok ilyesfele kifenezeseket javas dolgoknal, de valahogy nem ertem, hogyan kellene oket hasznalni. Ha jol sejtem akkor elore megirt osztalyokrol van szo?
Eddig csak olyan alap java-t tanultam es szeretnek komolyabbat is tanulni (otthon) es nem tudom merre kezdjek hozza. Gondolom ezek jo kiindulasi pontok lennenek.
-
boost
veterán
En nem kétfo"s csapatokról beszéltem, hanem enterprise környezetro"l. Nem akarok budapesti cégnevet mondani, de 15 éve fejlesztenek egy ERP rendszert, és kb 25 programozó dolgozik rajt 5-6 divizióban.Ha ott még külön mindenkinek designolni kellene, akkro egyrészt sose lenne egységes a rendszer, másrészt az még 10-12 embert jelentene.
-
boost
veterán
Az elméleted remek, csak gyakorlatba nem mu"ködik.
ÈS nem azzal van a gond, hogy nem tudnak csapatban dolgozni, hanem, hogy 1. drága ( két ember kell hozzá), és 2. nem hatékony (egymásra kell várniuk, fejlesztésnél, és tesztelés/hibajavítás esetén is.
A házépíto"s példa: gyakran elo"fordul, hogy nem tudnak festeni a festo"k, mert várni kell a villanyszerelo"re, hogy befejezze a már elkezdett vezetékelést.. csak épp másnál van, mert megcsúszott a melóval. Ezért jó ha a kömüves olyan falat épít, amibe alapból bele van gyártva a vezetékelés.
-
-v-
addikt
Igen hat ez igy van ebben a szakmaban, valtozik folyon, nyitva kell tartania az embernek a szemet, aztan gyorsan reagalni ha valami van ... Akar technologiaval, akar massal kapcsolatban. Eddig nem volt luxus, ha mostantol az lenne valami miatt, akkor nyilvan felturbozom magam javascript ugyben, ennyi.
A rugalmassag meg a tanulas az itt orok, de amig megtehetem hogy ragaszkodok a sajat szempontjaimhoz addig azert valamennyire megtszem, mert nyilvan olyat akarok csinalni, ami szeretek ... De aki azt hiszi, hogy ebben a szakmaban nem kell folyton tanulni, meg valtozni stb. az halottNa meg minel tobbet latott az ember, annal nagyobb a ralatasa. Nem abbol lesz jo architect, aki 15 evig utotte ugyanazt a fos legacy kodot valahol...
-
-v-
addikt
"Megint csak sajnálatos - amitől sokan fáznak - hogy a JS-fejlesztésnek sok buktatója van a laza típusosság miatt."
Szepen fogalmazol .... En inkabb ugy mondanam, hogy ez az egesz javascript egy fos szutyok sz*r g*ci szemet, es a lenyeg hogy ne kelljen hozzanyulnom ...
Szerintem egyre jobbal elvalik a UI fejlesztes, fel kell ezekre venni kulon javascriptes embert, mert ertelmes fejleszto nem szivesn nyul hozza ...
-
raggg
senior tag
-
-v-
addikt
Hat en soha semmivel nem szivtam annyit, mint az extjs-el ... Sose mukodik semmi, meg az se amit a hivatalos doksibol nezek, debugolni pain in the ass ... Persze az egesz javascriptet ugy utalom, ahogy van. Van egyaltalan jelenleg barmi alternativaja amugy JS-nek kliens oldalon? Vagy most tenyleg ez a jovo? :S szvsz nagyon tul vagyunk a javascript lehetosegein, ez az extjs fele mvc framework is egy vicc szerintem ..persze most ezek a JS frameworkok mennek, egyik rosszabb mint a masik.
Generalt ui ... Hat igen. Tegnap ota vaadin ugyben olvasgatok, azert az a fos amit general, meg hogy utana belenyulni meg custom komponenest csinalni pain in the ass ... Na meg azert ez a sok ajax hivas is, nem tudom. De extjs-t meg soha tobbet ...akkor jsf-es irany, primefaces? Grails, wicket, play, ezek mit tudnak?
Kurvara nem latom webappok teren az iranyt, mi lenne a tuti ... Szar mind. SOA-s irany tetszene, meg talan legjobban egy spring mvc-s backend es melle valami jquerys ui? Restes webservicek... -
Aethelstone
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest