Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -v-
    addikt

Webes kliensnél? Erre nem fogsz jó választ kapni. Mindenki elmondja a véleményét :)

A generálás szvsz egyáltalán nem követendő. Manapság van pár divatos frontend platform: AngularJS, JQuery, Sencha Touch/ExtJS, Dojo, meg még sok más hasonló framework. Nekem ezekkel kapcsolatban az a meglátásom, hogy az első kettő elég ingatag, állandó pletykák keringenek a támogatásukkal kapcsolatban. A Dojo egy kicsit komolyabb háttérrel rendelkezik, de a Sencha-hoz képest kevésbé teljes termék.
    A Touch/ExtJS nem egyszerű eset, ha tanulni kell, mert a tipikus frontendes számára érthetetlen, hogy szoftveres logikára épül (Java/PHP fejlesztők számára készült inkább), ezért sokan kerülik, bár nálunk ez van majd minden projektben. Sokakat az riaszt, hogy nem GPL felhasználáskor fejlesztői licenc kell hozzá, bár amennyi emberórát elpocsékoltak itt páran JQuery komponensek keresésével/illesztésével, abból kijönne pár licenc.

Hat en soha semmivel nem szivtam annyit, mint az extjs-el ... Sose mukodik semmi, meg az se amit a hivatalos doksibol nezek, debugolni pain in the ass ... Persze az egesz javascriptet ugy utalom, ahogy van. Van egyaltalan jelenleg barmi alternativaja amugy JS-nek kliens oldalon? Vagy most tenyleg ez a jovo? :S szvsz nagyon tul vagyunk a javascript lehetosegein, ez az extjs fele mvc framework is egy vicc szerintem ..persze most ezek a JS frameworkok mennek, egyik rosszabb mint a masik.
    Generalt ui ... Hat igen. Tegnap ota vaadin ugyben olvasgatok, azert az a fos amit general, meg hogy utana belenyulni meg custom komponenest csinalni pain in the ass ... Na meg azert ez a sok ajax hivas is, nem tudom. De extjs-t meg soha tobbet ...akkor jsf-es irany, primefaces? Grails, wicket, play, ezek mit tudnak?
    Kurvara nem latom webappok teren az iranyt, mi lenne a tuti ... Szar mind. SOA-s irany tetszene, meg talan legjobban egy spring mvc-s backend es melle valami jquerys ui? Restes webservicek...

Új hozzászólás Aktív témák