- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-v-
addikt
Na meg kérdés mi számít kimagasló bérezésnek
Sokszor itt félreértések vannak azt hiszem a jó java fejlesztők meg a munkáltatók között
Egyébként megdöbbentően sokan recruitolnak így fejvadászok, még a cég nevét se mondják meg, UI vagy backend, technológiák stb. stb. mégis mit várnak, időmilliomos az ember, hogy még ha ne adj isten tényleg épp aktuális is lehet a váltás ennyire hogy "java fejlesztőt keresünk" már ugrik is az ember és megy interjúzni?
-
-v-
addikt
Jiranak melyik a legjobb ingyenes alternativaja?
-
-v-
addikt
válasz
aronkatona92 #5778 üzenetére
magyar verzióját
Fasza lehet
-
-v-
addikt
Hat eleg szeles a skala szerintem ... van ahol a knowledge transfer mint olyan nem is letezik, van ahol meg tok nagy hangsulyt fektetnek ra. Kollegaktol is fugg, meg attol is, hogy az adott helyen mi a policy erre ... remenykedj hogy jo helyre kerulsz, mert be lehet szopni, plane ha valami ezereves fos legacy codebase van, mindenfele sajat szutykokkal, amik kozeleben se jarnak a szabvanyos megoldasoknak, minden mindennel okosan ossze van drotozva, doksi nulla, design nulla, knowledge transfer nincs, kollegak basznak rad, oldd meg ahogy tudod, aztan mehetsz turkalni nyakig a kakiban ...
Szerintem azert nem ez az altalanos, de van ilyen is. Remelhetoleg baratsagos konyezetbe, meg szakmaikag jo projektre mesz.
-
-v-
addikt
Igen hat ez igy van ebben a szakmaban, valtozik folyon, nyitva kell tartania az embernek a szemet, aztan gyorsan reagalni ha valami van ... Akar technologiaval, akar massal kapcsolatban. Eddig nem volt luxus, ha mostantol az lenne valami miatt, akkor nyilvan felturbozom magam javascript ugyben, ennyi.
A rugalmassag meg a tanulas az itt orok, de amig megtehetem hogy ragaszkodok a sajat szempontjaimhoz addig azert valamennyire megtszem, mert nyilvan olyat akarok csinalni, ami szeretek ... De aki azt hiszi, hogy ebben a szakmaban nem kell folyton tanulni, meg valtozni stb. az halottNa meg minel tobbet latott az ember, annal nagyobb a ralatasa. Nem abbol lesz jo architect, aki 15 evig utotte ugyanazt a fos legacy kodot valahol...
-
-v-
addikt
Nem mondtam, hogy nem talalkoztam vele, sajnos talalkoztam tobbet mint akarnek
De mindig tudatosan es szandekosan kikerulom, ahogy lenyegeben az osszes java fejleszto, akit valaha ismertem. Rossz, nem rossz, ez van, faszom se akar expert lenni javascriptbol ... Van ralatasom szerintem epp eleg, hadd mondjam mar valamire hogy szar, ha az a velemenyemNem mondtam, hogy ez az objektiv igazsag vagy nekem van igazam ez ugyben, aki szereti csinalja.
Mas: javafx ugyben mi a velemenyetek?
-
-v-
addikt
Lehet igazad van, de attol ez meg nekem mindig egy fos marad
Persze megszokni mindent meg lehet, meg beletanulni ... De ahogy Winkler szokta mondani, altalaban ezek a "meg kell szokni" dolgok siman csak azt jelentik, hogy szar
Az meg, hogy luxus lenne kikerulni ... Nem tudom, eddig sikerult. Meg sokaknak sikerul, siman nem mennek el UI-t fejleszteni es ennyi. Persze valamikor luxus valamit kikerulni vagy ignoralni, es igen, hulye nem vagyok, hogy ha csinalni kell valamit aminek a legjobb modja jelenleg ez vagy az, akkor azt csak azert kikeruljem mert nem szeretem. Ertelmes mernok ilyet nyilvan nem csinal ...Jo de verpistike kettot akkor mar javascript ui fejlesztonek hivjak ...
De a listat lementem koszi -
-v-
addikt
"Megint csak sajnálatos - amitől sokan fáznak - hogy a JS-fejlesztésnek sok buktatója van a laza típusosság miatt."
Szepen fogalmazol .... En inkabb ugy mondanam, hogy ez az egesz javascript egy fos szutyok sz*r g*ci szemet, es a lenyeg hogy ne kelljen hozzanyulnom ...
Szerintem egyre jobbal elvalik a UI fejlesztes, fel kell ezekre venni kulon javascriptes embert, mert ertelmes fejleszto nem szivesn nyul hozza ...
-
-v-
addikt
Hat igen ... Igazabol a spring mvc restes webservicekkel, meg egy extjs mvc a frontenden az tok jo architektura ... Soa-sodik a vilag, meg ez a sofea architectura az kb. pont ez. Nekem csak annyi a bajom, hogy a javascript az egy fos ....kene valami tisztesseges kliens oldali nyelv meg technologia ...
-
-v-
addikt
Hat en soha semmivel nem szivtam annyit, mint az extjs-el ... Sose mukodik semmi, meg az se amit a hivatalos doksibol nezek, debugolni pain in the ass ... Persze az egesz javascriptet ugy utalom, ahogy van. Van egyaltalan jelenleg barmi alternativaja amugy JS-nek kliens oldalon? Vagy most tenyleg ez a jovo? :S szvsz nagyon tul vagyunk a javascript lehetosegein, ez az extjs fele mvc framework is egy vicc szerintem ..persze most ezek a JS frameworkok mennek, egyik rosszabb mint a masik.
Generalt ui ... Hat igen. Tegnap ota vaadin ugyben olvasgatok, azert az a fos amit general, meg hogy utana belenyulni meg custom komponenest csinalni pain in the ass ... Na meg azert ez a sok ajax hivas is, nem tudom. De extjs-t meg soha tobbet ...akkor jsf-es irany, primefaces? Grails, wicket, play, ezek mit tudnak?
Kurvara nem latom webappok teren az iranyt, mi lenne a tuti ... Szar mind. SOA-s irany tetszene, meg talan legjobban egy spring mvc-s backend es melle valami jquerys ui? Restes webservicek... -
-v-
addikt
Srácok, vaadin-ról tapasztalatok? Ilyesmi érdekelne hogy mik a korlátai, mi jó benne, mi nehézkes stb ...
Csinált már valaki komolyabb projekteket vele? Érdemes? -
-v-
addikt
válasz
Oppenheimer #5450 üzenetére
Hát ott a cs tanszéken senki sem szarral gurít
-
-v-
addikt
válasz
WonderCSabo #5433 üzenetére
Ebben is van igazság, meg abban is, hogy valóban szar az oktatás is ... persze attól is függ, melyik intézményről beszélünk.
-
-v-
addikt
válasz
Aethelstone #5336 üzenetére
-
-v-
addikt
Sorry androidot nem láttam, ahhoz nem (sem
) értek
(#5288) floatr: hát részletkérdés az igaz, de szerintem rontja eléggé az olvashatóságot. És ha pár ilyen részletkérdés mind "rosszul" van és összeadódnak, akkor máris bajban lehet az ember ... vagy legalábbis nekem ez a tapasztalatom, de lehet csak én szopom be mindig az ótvar legacy code baseket
-
-v-
addikt
válasz
WonderCSabo #5267 üzenetére
Miért erőlteted ezt a staticot, én se értem ... amúgy ezek a helper classok mennyire bad practice... előjöttek a rossz emlékek
Miért használsz prefixet a fieldeknél? Az se túl jó gyakorlat manapság
(#5278) WonderCSabo: hát, a kód duplikáció az sose jó
Amúgy: java-ban nincs függvény
Metódus van. De szerintem az adattag is c++ terminológia.
edit: ja most látom, hogy androidról beszélünk
-
-v-
addikt
mindig azt vallottam és tartom is, hogy minél kevesebb kódot ír az ember, annál jobb
Háát ... én meg inkább Clean Code stb. felé hajlok. Meg afelé, hogy attól mert van kalapácsom, még ne lássak mindent szögnek. Van amikor igen, jó az ha minél kevesebb kódot irok, valamikor meg nem jó ...
Szeirntem is csak szintaktikai édestiszer ez a lambda, semmi ténylegesen újat nem hoz. -
-v-
addikt
A lambda meg a funkcionalis dolgok tok jok, en konkretan most arra ertem amit a java 8-ba beleraktak ... na annak ebben a formaban semmi ertelme szerintem. De most tenyleg, sporolok par sort, hogy nem kell anonymus classt csinalnom, es ennyi (amit amugy is baromi ritkan, 1-2 speci esetben hasznalni, mert nem valami jo gyakorlat) ... a fordito meg ugyis ugyanazt csinalja belole.
Ezen kivul meg lettek default methodok, es ennyi, ez a java 8? De tenyleg, nem hozott semmi ujat ... -
-v-
addikt
Ezzel annyit érsz el, hogy a println() String paraméteres verziója hívódik meg. És az azért jobb neked... mert?
"Ha van egy változód, ami akár objektum, akár egyszerű típus, akkor ez a megoldás mindig működik."A "" + nélkül is.
Ha azt mondod
System.out.println(myObject);
System.out.println("" + myObject);
és a myObject null, mindkét esetben "null"-t fog kiírni. Ha nincs felüldefiniálva a toString-je, akkor is ugyanazt írja ki mindkét esetben (MyObject@120cc56 pl ... ). Ha nem referenciatípus, hanem primitív típus, akkor sincsen különbség, println() mindenre túl van terhelve. Még mindig nem értem mire jó ez... nem kell se toString se semmi, println(amitakarszkiiratni) aztán szevasz ...
Ott van különbség ha pl. int-ek, ha nincs előtte "" akkor a + miatt összeadja mielőtt kiírja, ha meg egy ""-t odaraksz elég onnantól stringként kezeli és konkatenálgatja.. de itt most ilyesmi nem volt kérdés. -
-v-
addikt
válasz
dragon1993 #5002 üzenetére
[link]
pl...(#5001) chabeee: swing, vagy mi kéne?
-
-v-
addikt
-
-v-
addikt
válasz
DopeBob #4911 üzenetére
Hát nem pontosan értem, mit keresel, de ha ilyen OOP meg design kérdések érdekelnek inkább, akkor olvasd el a Clean Code-ot, meg a Head First Design Patterns-t pl... Java-hoz elég jó az SCJP könyv, bár egy csomó dolog nincs benne.. vannak mock exam-ek is neten, bár egyik se éri el az éles vizsga nehézségét.
Ilyen általános algoritmusokra stb. meg elég jó a programming interviews exposed könyv pl... -
-v-
addikt
Tudtok mondani valami legegyszerűbb ingyenes tool-t amivel UI mockupokat tudok rajzolgatni?
Valamit, ami bevált.Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok