- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
A filter annyit csinál, hogy egyazon session-t fog visszaadni a request idejére. Ez akkor kellhet, ha lazy collection-öket használsz, de nem inicializálod őket a betöltéskor. Ilyenkor session hibával hanyatt esik az egész.
A tranzakció egy kicsit más, azt definiálhatsz többet is pl. annotációval a business layer-ben. Ha egy controller több business metódust használ, akkor több tranzakció is kifuthat menetközben.
(#6230) jetarko nem lassabb lesz, hanem néha feleslegesen végzi a munkát, több memóriát ehet stb. Amikor EAGER-nek definiálsz egy kapcsolatot, akkor a tulaj betöltése nem egy szimpla select lesz, hanem hozzáfűzi az összes kapcsolatot, és egy menetben tölti be az adatokat.
Amikor a size() metódust használod LAZY-vel, akkor külön SQL fut le a collection-re.Ami duplikálódást illeti, asszem itt már azért látszódik, az oka az egésznek. EAGER az összes kapcsolatod, ezért szépen sorban hozzáfűzi JOIN-nal a TEAM táblához a lekérdezésnél. 1 join esetében a TEAM duplikálódik, minden további join esetében viszont a hozzáfűzött táblák rekordjai is. Itt lehet kutya elásva. Valószínűleg több collection is duplikált adatokat fog tartalmazni emiatt az összesített SQL miatt. Amikor a példámban néztem, nekem csak egy one-to-many kapcsolatom volt, amiben a tulaj szűrve volt, a collection elemei pedig egyszer jöttek a select-ből. Ha több ilyen van, akkor a select egyszerűen ilyen hulladék eredményt ad.
Emiatt is érdemes lenne subselect-eket használni valamilyen módon. Mondom, én a filtert javaslom LAZY-vel
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgatós találkozó
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest