- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
caindwan #8100 üzenetére
Így, elsőre
Verziókezelés -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
caindwan #8098 üzenetére
Természetesen Java SE alapok (agyhullám java könyvet javaslom), azon felül legalább egy IDE alapos ismerete, tervezési minták, kód tesztelési módszerek és verziókezelés. Nem árt érteni adatbázis kezeléshez sem, ritka az a projekt ami mögött nincs legalább egy adatbázis.
-
axioma
veterán
válasz
caindwan #6690 üzenetére
Tavaly elobb volt, talan azt nezted, csak a donto maradt 2014-re. Most meg most kezdodik.
Keszules sztem feladatok megoldasa. Ellenorzes: googlejam ellenorzi a gyakorlaskent megoldott feladatokat is, a face-nel meg azt csinaltam, hogy letoltottem egy szimpatikus elfogadott (alt. azonos nyelvben irt, van sokszor java-s elol is) megoldast, es lefuttattam, azzal az eredmennyel vetettem ossze az enyemet siman TC osszehasonlitassal. Amig az nem egyezik, addig csiszolj az elokeszitett outputodon.
A face-nel egyre vigyazz amit konnyu rontani: sok a modulo N szamolas, es ott ugye NEM lehet osztani! Az osztas az csak ugy megy hogy szorzas az inverzzel, ha ilyen a feladat akkor nyilvan N az egy p prim lesz, es akkor a x^(p-1)=1(mod p) miatt szamolnod kell az x^(p-2)-t (akar elo is keszitheto minden x-ra, ha olyan a feladat, ez is jo ha keznel van kesz kodkent). A szamok maximuma altalaban 2^30 korul vannak, hogy a szorzatuk is beleferjen a signed 32 bitbe.
Amugy a megoldasokat amugy is van hogy erdemes megnezni, foleg ha nem jossz ra, mi lett volna az algo (de ez nem a quali alatt lesz). -
axioma
veterán
válasz
caindwan #6688 üzenetére
Az idopontot nem ertem, face pont egy het mulva kezdodik, gugli aprilis.
Ha akarsz nevezni, csinalj meg elore olyan kodreszleteket, amiben meg van csinalva a beolvasas, soronkent is tokenizalva, minden adatelem egyetlen elem parseXXX-evel elerheto legyen; a kiiras a kert formatum szerint amennyi fix belole (lehet stdout-ra ha gyorsan tudod bemasolni, cask akkor ne sout-tal debug-olj), csinalj mert tuti sokszor kell arraylist of integer -re valami megoldast, valamint halmaz is kellhet, ilyesmi. (En most pont googlejam-ezek pythonban, de ugyanugy erdemes nemures file-lal indulni.) A quali nem ve'szes, de a kesobbi, 4 ora es rovidebb forduloknal nagyon sokat szamit, hogy mar elore legyen minden feladathoz megcsinalva ez, a konyvtar ahova szorod az inputokat es ahonnan toltod fel az outputot, meg a kodot (en tavaly ezt ket kulon kvt nagyobb melysegebe tettem, cask mindig browse-olgatni kellett oda-vissza, nem praktikus hiaba didaktikus) -
axioma
veterán
válasz
caindwan #6683 üzenetére
Mire gyakorolni?
A prog. versenyek beugro [qualification] forduloi altalaban csak ne'mi algoritmikus gondolkodast es par egyszerubb adattipus hasznalatat igenylik, kulcsszavak face hackercup, googlejam, ch24 [ez mar kevesbe], de mindbol tobb evnyi archivum elerheto. Ha ennel alapabb [egy-egy technikas] kellene, akkor tankonyvi feladatok.
[Igen, a versenyekre nem a java a legjobb, de tapasztalatbol mondom, hogy kis elokeszitett kornyezet mellett nem is annyira rossz.]Szerk. Kiberfeladatok vagy hasonlo cimu 'csikos' konyv, de meg csak beleneztem, szintet nem tudok.
-
válasz
caindwan #6009 üzenetére
Oke, jatszhatunk ezzel
Szabalyok:
- van hat bemenoparameter, m, d, m1, d1, m2, d2 -- kerdes, hogy m.d. datum m1.d1 es m2.d2. koze esik-e (hatarok beleertve). Ha m2.d2. az evben korabban van, mint m1.d1, akkor ugy vesszuk, hogy m2.d2. a kovetkezo evre esik.
- feltesszuk, hogy a bemenoadatok ertelmesek (validaltak)Tesztek:
m d m1 d1 m2 d2
1 1 2 3 4 5 => false
1 1 4 5 2 3 => true
4 5 4 5 2 3 => true
2 3 4 5 2 3 => true
3 4 4 5 2 3 => falseAz en nevezesem:
public static boolean isInside( int m, int d, int m1, int d1, int m2, int d2)
{ return ((m2-m)<<4+d2-d)*((m-m1)<<4+d-d1)*((m2-m1)<<4+d2-d1)>=0; } -
zserrbo
aktív tag
válasz
caindwan #5801 üzenetére
A Java Tantuszt tudom ajánlani nem is olyan drága 3 ezer most akcióban és ingyen szállítás a kiadó oldalán szept 21.ig most. Kellemes a hangvétele, helyenként kicsit szájbarágós, de én nem bánom.
Most kinéztem jobb magyar könyv híján a Szoftverfejlesztés Java SE platformon könyvet, csak az oldalszámhoz képest sztem kicsit drága, de ez még nem is lenne gond, hanem úgy érzem túl sok mindent akartak belerakni és 1-1 témáról csak pár oldal van (a tartalomjegyzéke fent van a szak kiadó honlapján).
Tudom olvassak angolul, de könyv terjedelmű szakkönyveket angolul még nem mertem, de most megint megfordult a fejemben.
Az agyhullám java-nál nem éreztétek, hogy elavult nagyon? Én eléggé furcsának tartom, hogy egy 2007-es könyvet 2011-ben adtak ki magyarul. (Az egyetemi könyvtárba meg 2013-14-ben jött 1-1 példány belőle...)
-
Dave-11
tag
válasz
caindwan #5787 üzenetére
Először én is azzal kezdtem a Java tanulást, de szerintem egy kicsit erős kezdőknek, most nyáron elkezdtem olvasni az Agyhullám - Java című könyvet, ez nagyon jó!
Kicsit lazább hangvételű könyv, vannak benne poénok is, életszerű példák, a leckék végén gyakorlatok és hozzájuk tartozó megoldások.
Csak ajánlani tudom -
WonderCSabo
félisten
válasz
caindwan #4874 üzenetére
Azért mert a meglévő algoritmusokat nálunk sokkal okosabb emberek készítették, matematikailag bebizonyították, kitesztelték,rengetegen használják és óriási tapasztalat van hozzájuk, továbbá nagyon jó implementációk. Ezek közül egy házilag barkácsolt titkosításról általában egyik sem mondható el. Továbbá ez a dolog is u.a., mint a programozás többi része: felesleges rugózni, ha már van kész megoldás.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
caindwan #4836 üzenetére
Tehát a kimenetnek {'v','c'} -nek kéne lennie?
Legegyszerűbb megoldás az, hogy készítesz egy temp ArrayListet. Végigmész a tömbön, és ha az adott karakter nem 'a', hozzáadod az ArrayList-hez. Ha végigértél, egyszerűen meghívod az ArrayList-en a toArray metódust, és megkapod amit kértél.
Ha nem lehet ArrayListet és egyebet használni, akkor pedig a kövi algoritmust lehetne:
int count = 0;
for (each index of the array)
if (array[index] != 'a')
array[count] = array[index]
count++Ekkor az eredeti arrayed 0 és count -1 elemei lesznek a szükséges kimenet, ezt vagy kimented egy másik arraybe, vagy hagyod így, ha így is ok.
Remélem nem most oldottam meg egy házit helyetted, de attól tartok, ez történt.
Karma: Jól látod, az oktatóknak általában mániája a tömb, még Javában is. Én azt mondom, kötelező ismerni és használni tudni, de nem kell.
-
-
válasz
caindwan #4814 üzenetére
Ha tömböd van, akkor használhatod az Arrays.asList() metódust ahhoz, hogy olcsón listát készíts belőle, és annak már lesz indexOf metódusa.
Azaz pl.:
int[] array = new int[] { 5,4,2,5,3,2,5 };
int pos = Arrays.asList(array).indexOf(3); // <-- 4
int pos2 = Arrays.asList(array).indexOf(1); // <-- -1 -
válasz
caindwan #4462 üzenetére
Az biztos, hogy valamilyen objektumba be kell foglalnod a háttérbe küldött metódust – a new Runnable() {} is egy anoním osztály definíciója –, ezt nem kerülheted el. Én az adott platformra jellemző magasabb szintű szerkezeteket javasolnám a nyers szálazás helyett: Androidon AsyncTask, Swingnél SwingWorker, egyébként meg ExecutorService.
-
sztanozs
veterán
-
kispx
addikt
válasz
caindwan #4418 üzenetére
A 32. oldalon/tól
% operátor. Ha a maradéka nulla akkor osztható maradéktalanul.
-
kemkriszt98
tag
válasz
caindwan #4360 üzenetére
Gondolom azért ide írtad mert JavaScriptben szeretnéd megoldani.... ha így van akkor kell egy változó amiben tárolod a gameObject - ed ami így néz ki:
var modelled : GameObject;
Ezután a kódban használhatod csak ne feledd el hogy a Unity-b belül majd meg kell adnod a scriptnek hogy melyik modellről van szó.
-
Mukorka
addikt
válasz
caindwan #3755 üzenetére
Az ajto változót át kéne adnod a függvénynek:
public boolean kulcsFordit(int ajto){
if(!bortonajtok[ajto]){
bortonajtok[ajto] = true;} //ha mást úgyse csinál az fv-d akkor itt kb még vizsgálni is felesleges...
return bortonajtok[ajto];
}//használni meg így lehet:
boolean fordit = kulcsFordit(4);
Szerintem ennek nem sok értelme van
(#3758) Athlon64+ : Erre gondolhatott, gyanús.
-
MrSealRD
veterán
válasz
caindwan #3755 üzenetére
Attól függ mi a cél?
Feltételezem egy van egy börtönöd aminek egy bizonyos ajtaját ki akarod nyitni...
Én inkább egy ilyet írnék:
public void kulcsFordit(boolen[] bajtok){
for (i = 0; i<bajtok.length; i++) {
if(bajtok [i]== false){
bajtok(i) = true;
}
}
}Ez azt csinálja, hogy megkapja a bortonajtok tombjet, végig meg rajta és ami be van zárva azt kinyitja...
Így használhatod:
this.kulcsFordit(bortonajtok);Remélem nem írtam el semmit kicsit kapkodtam...de a kérdés, hogy mit szeretnél továbbra is áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest