Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
válasz
vasi89 #177084 üzenetére
Jó-jó, az igaz, hogy az iOS nem éli fénykorát és az Android fokozatosan fejlődik, de számomra még mindig nem kérdés, hogy melyiket válasszam. Ha az iOS12 is ennyire döcög majd, akkor azt mondom, hogy tényleg kellene valamit kezdeni a szoftveresekkel, addig viszont felesleges pánikolni. Nemrég még volt egy jó kis 10.3.3 és az iOS11 -nek is minden esélye megvan arra, hogy 1-2 hónapon belül rendben legyen.
-
hemaka
nagyúr
válasz
vasi89 #176816 üzenetére
Attol fugg mire hasznalja az ember a PC-t. Mert ha jatszani, programozni, fotot-videot szerkeszteni stb, akkor kb egyik sem tudja kivaltani.
De az atlag meg csak bongeszesre, csekket befizetni, filmet nezni, zenet hallgatni, tanulni, arra siman jo az ios/android is. Bar ezekre mar egy tablet billentyuzetes tokkal meg kiralyabb. -
alex73
tag
válasz
vasi89 #176788 üzenetére
A nyomtató ami nekem vam Samsung ml1665. Újonnan is kB volt 25. Amit akkor még meglévő linuxos laptophoz vettem. Az AirPrint lézer kB 45. Nem feltétlenül akartam nyomtató is venni mikor a meglévő szinte új. De tudomásul veszem. Hogy erre az Alma alkalmatlan meg még másra is. Na igen, nem tudtam hogy ennyire más a rendszer egy osx hez viszonyítva. Míg egy droid egy linuxos azért nincs ennyire más úton. (Még ha ingerült is vagy.)
-
kentucky
őstag
válasz
vasi89 #176766 üzenetére
Nekem bőven elég volt, hogy egy hétvégét idegeskedjek meg még le is sz*passanak telekomnál. Havi 1800+egy kis netet fizetek a telekomnál, cserébe egy csomó másik emberrel ingyen beszélek. Azt elfelejtettem mondani, hogy itt kamatmentes részletre venném.
De lehet, hogy akkor hagyom az egészet, és inkább fél év múlva megveszem egy összegben.
-
jeromosi
aktív tag
válasz
vasi89 #175354 üzenetére
Amikor még az i8 csak előrendelhető volt, akkor úgy volt alapból is hogy a korlátlan nettel és a korlátlan telefonálással.
Úgy azért kicsit megvolt az ára.
Meg szerintem ez az évente csere is elég húzós áron van.
Hogyha a következő telefon x áránál mozogna, az apple biztos elesne pár vásárlójától akik nem akarnak ennyit kiadni telefonért. -
-
Huha81
tag
válasz
vasi89 #175337 üzenetére
Tegnap voltam bent az egyik uzletukben, mert alap aron 555 eur es az elso 1000 vasarlo kap 100 eur kedvezmenyt. Kerdeztem az eladolanytol, hogy van-e meg esely arra, hogy en is megkapjam ezt a 100 eur-t, ha epp ugy dontok, hogy kell nekem. Erre csak nevetett egyet es mondta, hogy szerinte iden mindenki meg fogja kapni, mert nem nagyon viszik. (A 2. legnagyobb szolgaltatonal vagyok)
-
Parson
addikt
válasz
vasi89 #175337 üzenetére
Hát persze hogy egyszerübb (fejlett nyugati országokban). Én is minden honapban tudnék venni gond nélkül egy-egy X-et (nem fellengzöségböl emlitem), csak már rég az ésszerüségröl van szó és nem az árról (nálam és itt körülöttem mindenkinél). Egyszerüen kell a francnak ennyiért, mikor ott van a többi is ami tökéletesen müködik.
-
Huha81
tag
válasz
vasi89 #175332 üzenetére
Ez pontosan igy van. Meg szeptemberben korbe kerdeztem a kollegaimat, hogy itt mi a szokas telefonvasarlas teren. A legtobben azt veszik, ami epp ingyen van es nekik tetszik, amikor lejar a 2 ev huseguk. Penzt nagyon telefonert nem fizetnek. En mondjuk gondolkodom egy 256-os X-en, amit megkapnek 455 eur-ert a szolgaltatomtol az elofizumhoz, de meg nem gyoztem meg magam arrol, hogy tenyleg szuksegem van ra
-
kchris78
veterán
válasz
vasi89 #175332 üzenetére
Ez is stimmel.. Tömegközlekedésen én is mióta kijött az i7 egy kezemen meg tudom számolni hány i7est láttam ellentétben i6 i6s-el. Azok se túl régiek és pörög az is napi célokra, desktop gépeket sem kell már váltani jó pár éven keresztül mert akkora teljesítményük van (persze ehhez nem egy celeron kell).
Érzelmi okok mellett kevés racionális indok található arra szerintem hogy egy i6s ill afölötti telefont miért is kell X-re cserélni szerintem (kivéve ha valaki nem a portré fotózásra van rágyógyulva). Az hogy ez a párszáz - 1-2 ezer ember aki most X-et vesz az készlethiányt generál az azt jelenti hogy perpill még ennél is kevesebb készlet jön be, de ez itthoni milliókhoz képest bolhafing kategóriát se éri el. -
Parson
addikt
válasz
vasi89 #175332 üzenetére
Az, hogy ki mire költ az egy dolog, de abban igaza van, hogy a nyugati bérek mások. Valóban nem kell egy hetet sem dolgozni egy iPhone-ért - elméletben, mig otthon sokkal többet. Az viszont más kérdés, hogy az embernek más kiadásai is vannak, és a szolgáltatások is sokkal drágábbak mint Magyarországon. Szoval a valóságban sokkal árnyaltabb a kép.
-
Huha81
tag
válasz
vasi89 #175321 üzenetére
Mondjuk erre van egy igen jo fegyvere a vasarloknak. Nem fogjuk megvenni. Az X-et el lehet most adni, mert sok ev utan valami ujdonsag ad. De ha a jovo evi generacio is pont olyan lesz, mint az X, akkor semmi ertelme nem lesz valtani ra, mert csak minimalisan fog tobbet tudni, mint a mostani. Ez eleg jol latszik iden a 7 es 8 viszonyaban. Ha draga lesz a kov generacio, akkor a vasarlok az olcso X-et veszik, amig van. Ha meg mar nem lesz, addigra az uj ara is normalizalodni fog.
-
-
Huha81
tag
válasz
vasi89 #175319 üzenetére
A 8 es 8+ ment arban a tobbi gyarto ellen. Az X-et megsem adhattak a 8+ araban, mert akkor meg annyi sem fogyott volna 8+-bol, mint amennyi. Szerintem az X arazasa egy teszt volt ebbol a szempontbol, amit magyarazhattak az evforduloval, ami ha nem jon be, akkor vissza az eredeti arazasra (erre kb 0 eselyt latok sajna).
-
Tibee86
nagyúr
válasz
vasi89 #175128 üzenetére
“amíg mindenki több év garanciát ad addig pl. az apple az X-re is csak 1 évet és plusz 60 körül lehet venni még 2 évet?”
Tudtommal ha gsm boltból veszel egy Samsung telefont arra se lesz 2 év garanciád, csak ha hivatalos forrásból vásárolod.
Hivatalos helyen veszed az iPhone-t akkor ott van második évben a szavatosság, amit az apr-ek szerencsére szinte ugyanúgy kezelnek mint a jótállást.
Tündibündipapa cégre vásárolt, így nyilván bukta a szavatosságot. Azért vajon miért nem reklamál, hogy az áfa visszaigénylésével mennyivel olcsóbban jutott hozzá? -
Huha81
tag
válasz
vasi89 #174772 üzenetére
Az asszonynak i7-re vettunk egy pezsgo szinu gyari bor tokot. Farmer hatso zsebben hordva 2 het utan legszivesebben kidobta volna olyan ramatyul nezett ki. Igaz azota nem romlott ez az allapot semmit. Teny hogy igy senki nem fogja tole ellopni, mert ugy nez ki, mint valami 200 ft-os vacak. Lehet az apple ezt a nok vedelmere talalta ki?
Hozzateve, hogy nekem az SE-re fekete gyari bor tok van. Az 1,5 evesen is olyan, mint uj koraban.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
vasi89 #174763 üzenetére
Amúgy én se ajánlom ezeket, jó, mert tényleg bőr, de az alját pl nem védi a telefonnak, és ugye 15-18 ezerbe kerül, ennyiért nem vennék, meg ugye bizonyos színekben gusztustalanul kopik. Nekem is csak azért van mert T-s kuponnal 5-6 ezrembe volt, ennyit viszont azt mondom még éppen megér. Nekem így néz ki a sötét kék több mint 3 hónap után:
-
ZoleeHU
tag
-
sirszevenap
addikt
válasz
vasi89 #174346 üzenetére
A vicc akkor az, hogy a kijelölt termékeiket lehet így megvenni. Az iX ki volt jelölve. A másik meg az, hogy nem hinném, hogy mások kaptak volna hamarabbi időpontot. Árukereső is "2 héten belül"-t ír. Ez az infó meg a bolttól van.
(#174347) AGE-T
Megkérdezném Én Őket, ha felvennék a telefont, esetleg válaszolnának az email-emre. -
Laca1212
őstag
-
koháry
tag
válasz
vasi89 #173689 üzenetére
Az meg a másik nekem is van. 2 napja próbáltam rendelni egy samsung tv-t vele, kitöltöttem mindent az adatlapon. Utána amikor rányomtam a rendelés elküldése gombra, frissült az oldal és megint az adatlapon találtam magam. Megpróbáltam megint,de ugyanaz történt. Azóta sincs semmi nyoma, hogy rögzítették volna a rendelést.
-
jeromosi
aktív tag
válasz
vasi89 #173684 üzenetére
Sziasztok
Énis majd megnézem milyen, de nem váltanám le az i8-at az x-re.
Ha annyira nagyot szeretnék, akkor már inkább a plus, mert gondolom az amoled lehet hogy jobban is meriti a telót.
Énis kiváncsi leszek a véleményekre.
Amúgy van rá esély, hogy icentrebe lesz kiállítva bemutatódarab?
Mert arra járok lehet délután aztán ha igen akkor benézek. -
LordAxwell
senior tag
válasz
vasi89 #173675 üzenetére
Szerintem senki sem úgy veszi elő a telefonját ahogy ez a pasi, ott tartod a telefont lent a zsebed mellett? Így érthető, hogy nem működik a faceID....
(#173676) hemaka: Most akkor ezt nem értem, vannak videók amikben szemüvegben simán működik a faceID, nálad hh nem? A home gomb elhagyása a legjobb dolog az X-ben, ez a jövő... Annyit még lehetne tenni, hogy a kijelzőbe építenek egy touchID-t az nem lenne rossz esetleg.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vasi89 #173102 üzenetére
"Plusz az iphone 6 óta rengeteget vesztett a prezstizséből az iphone, most az ios-en kívül miben jobb a konkurenciánál?"
Ezt mindig, minden iPhone-ra elmondták, kezdve a legelső modelltől. A 6-ra is pont ugyanezt mondták."de, ha az hogy itt a fórumozók 80%a panaszkodik az ios 11re nem mérvadó"
Megszámoltad, hogy az elmúlt 2 hónapban hányan szóltak hozzá a topichoz, és abból mennyi panaszkodott ios11-re?Nagyon meglepne ha ez a szám 20%-nál magasabb lenne, és tegyük hozzá, hogy a keménymagot leszámítva alapvetően az fogja felkeresni a topicot akinek valami baja van. Szóval ha 100 emberből 1-nek baja van, akkor az az egy fog írni, a maradék 99-ből meg mondjuk 2 valami más miatt. A többi csak használja a telefont. Ja és nyilván a bétával
szenvedőketpróbálkozókat figyelmen kívül kell hagyni. -
kchris78
veterán
válasz
vasi89 #173088 üzenetére
En iphone6ert fizettem 'neppernek' anno. Nagyon kellett mert mar az iPhone mert windows phone volt elotte. Akkor volt 'folosleges' nem befektetett penzem es ennek egy kis reszet tette ki az iPhone beszerzese. Maga a nepper egy csaladot jelentett akiknek ez volt a reszbeni munkaja gyerek-csalad ugyhogy nem egy 'hagyomanyos' nepper embernel csapodott le az a pluszpenz amit fizettem a beszerzesert ha erted mire gondolok. Persze az a penz amit akkor fizettem kozeleben sem volt ennek az X-es arnak... Eleve a telefon olcsobb volt es talan ha 30ezer volt a pluszpenz a sorbanallasert..
Sok embernek amugy ez van bekattanva es van aki cigire piara nem kolt de erre meg igen...
BTW ebay annyi jutalekot ker hogy eleg jol meg kell tolni az arakat hogy ne legyen eleve veszteseges, mondjuk az nem az 1-1.5Mas ar... -
agabe
addikt
válasz
vasi89 #173088 üzenetére
Gondolom nem szamit a penz, es nem rendeltek elo idoben viszont kell annak aki annyit ad erte de azonnal.
Semmi kulonos dolog, es sokan vannak akiknek akarmi miatt (akar statuszszimbolum, akar csak mert erdekli) mindegy mennyiert kapja meg, es megteheti akkor miert ne tegye ha mar lecsuszott rola. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
vasi89 #173025 üzenetére
"Aki meg megveszi más országban olcsóbban itt meg árulja 60-80k haszonnal azt valójában adócsalásnak hívják."
Ha ez adócsalás lenne, akkor minden boltot be kéne zárni amelyik importált terméket árulEz csak akkor adócsalás ha a nyereséget nem adózza le, amúgy semmi probléma nincs ezzel (jogilag).
-
hemaka
nagyúr
válasz
vasi89 #173018 üzenetére
A GSM boltok biztos most veresre verik egymast pont az altalad emlitett okok miatt.
De en ugy vagyok vele, hogy ha valakinek ennyire kell, hogy az elsok kozott villogjon az uj ajfonnal, akkor fizesse is ki, mert annyi esze van es a penzet biztosan nem maga kereste meg, mint valami atlag joska, pl en. Csak kicsit a NAV-ra haragszom, hogy ilyenkor nem nyalazzak at az adobevallasukat... -
tboldi
nagyúr
válasz
vasi89 #172822 üzenetére
A 6S-ben is van, igaz, kisebb.
-
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
vasi89 #172077 üzenetére
Szerintem meg a változtatás kényszere az inkább ne legyen egy olyan cégnél, mint az apple, az öncélú változtatgatás kb oda vezetne, mint az autóiparban a "ráncfelvarrások", van egy jó forma, aztán elcseszik, csak azért mert muszáj változtatni...
Változtassanak, HA jobbá tudják tenni... de csak azért hogy valami változzon öncélúan, minek?
Mellesleg ha a főbb paraméterek, méretek nem is változtak, az anyaghasználat változott folyamatosan nem is kicsit.. meg a hátlap változott inkább az utóbbi években, azért az is valami.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
vasi89 #172074 üzenetére
"azért a többi gyártó legalább az elmúlt 6-7 évben váltott dizájnt, az applenek még mindig nem sikerült. "
Ha megnézek egy 5S-t és egy mostani iphone-t azért elég szembetűnő nekem a változás.Ha már a Samsungot említetted nézzük meg az S7-S8 közötti különbségeket. Pont ide illik amit az előbb az X-re válaszoltál :"Azért nagy dizájn váltás nem történt csak nagyobb kijelző".
Vagy ott ez már bőven elég, de az Apple-nél nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest