- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz r3dsnake #43899 üzenetére
Igen, mert az i4S mellett evidens volt a iOS5, ahogyan az iPhone 3G mellett a Iphone OS 2 is.
Tudtam én, hogy van benne logika, csak nem sejtettem!(#43900) vadászcsiga
Hogy überlogikának neveztem azt, ahogyan levezette a számozást. Jesszusom, mintha óvodában lennék.
Mert az stílus, hogy egy 18 éves nyikhaj azzal indokolja meg az igazát, hogy már pelenkában ájfónt nyomogatott. Great!
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
manchester85
veterán
Ez világos, de miért iPhone 5 a 6. telefon? A 3G, 3GS 4, 4S teljesen hibás analógia. Ez nem egy számsor, hanem előbbi egy technológiai megnevezés, utóbbi pedig sorszámmegnevezés.
Azzal, hogy megjelent az iPhone 4, sorszámot kapott az iPhone. Az iPhone 5 pedig nem sorszám, mert kihagytak egyet. Mit jelöl akkor? Miért nem számít bele? Mikor kijött a 4, miért számított bele az összes azt megelőző? Mert a 3-as után 4-es jön? De a 3G egy mobilkommunikációs technológiai név, nem lehet ezt a számsort folytatni a 4-gyel. Mintha egy telefon neve 720p lenne, a következő modell meg 721.
Blyan!
"Igen, mert az i4S mellett evidens volt a iOS5, ahogyan az iPhone 3G mellett a Iphone OS 2 is"
Pont ez a gond, hogy nem vagy tisztában a 3G elnevezésben rejlő szám jelentésével, és téves analógiával összemosod a sorszámmegjelöléssel.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
madgie
titán
válasz manchester85 #43903 üzenetére
Igazából számít ez?
-
Blyan
félisten
válasz manchester85 #43903 üzenetére
Azt nem értem, hogy az miért nem állja meg a helyét, hogy a ránfelvarrott készüléket (3GS, 4S) nem új generációnak számozzák. Már ha egyáltalán van bármi logika is ebben a nyamvadt számokban - és egyáltalán megéri csak kicsit is rugózni rajta, miért hívják annak, ami.
Egyébként a 3GS miért lett S?
Szerk:
Szóval nem a 3G támogatottság miatt lett 3G?
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
manchester85
veterán
Leírtam, nem? S=speed. De utána jött egy sima sorszámmegjelölés. iPhone 4, vagyis a 4. modell. Most meg a 6. modell neve az iPhone 5. Teljesen következetlen a számozás. Ne legyen akkor semmi, vagy legyen fantázianév, de ez logikátlan és következetlen, ennyi.
Szóval nem a 3G támogatottság miatt lett 3G?
De. Hol írtam olyat, hogy nem? Pont ezt írom én is.
Kicsirics77
3Gs-nél speed, 4S-nél Siri.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
StLui
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz manchester85 #43906 üzenetére
S=speed?
s=siri.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Blaise
veterán
Szakadjatok már le erről a számozás témáról, senkit se érdekel.
-
Blyan
félisten
válasz manchester85 #43906 üzenetére
Tudod mit? Remélem 6 lesz a neve és akkor majd lehet rá teóriákat gyártani.
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Értem hát remélhetőleg nem leszek átverve.. viszont akkor tudna valaki egy letiltás elleni garancia sablont küldeni adásvételivel meg miegymással tehát egy olyan dokumentációt amit ki kell tölteni és mindent magába foglal amit egy ilyen iphone5 vásárlásnál kell irni az eladóval ?
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
manchester85
veterán
Ez a logika is megállja a helyét, de mikor jött az iPhone 4, akkor a 4. telefon miatt jött ez a név. (Hisz 3 volt előtte) Nyilván nem azért, mert előtte 3G meg 3Gs volt. A 3G egy technológia, amit már támogatott az iPhone a 2. modellel. De ezt a számsort nem lehet sorszámmal folytatni. Ez egy technológia, ahogy a 3D TV. Nem lehet a számsorba belevenni. Egyszerűen marhaság.
Blyan!
Úgyse lesz, elb*szták a 4S-sel az egészet, amatőr hülyék. Az 5-re meg egyetlen logikai indok sincs.
Blaise!
Jaja, jöjjenek a tokok és fóliák.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Xero
nagyúr
A 3Gs bejelentése után kommunikálták, hogy az s a speed-re utal.
A 4S után pedig Tim Cook nyilatkozta egy AllThingsD interjún, hogy a 4S-ben az S Sirire utal.Ebból következik, hogy berakhatják az S-t az 5 után, de elég gyenge húzás lenne.
(#43901) Blyan: Még mindig nem 18 éve szerintem. Inkább 28.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz manchester85 #43913 üzenetére
Az iPhone 5-nek még az iPhone 4G is logikusabb név lett volna, mert akkor legalább újra a technológiát jelölték volna vele.
-
manchester85
veterán
válasz r3dsnake #43917 üzenetére
Ritkán mondom ki, mert fáj, de most muszáj vagyok. Tökéletesen egyetértek. De amúgy teljesen igazad van. Legyen egy név, ami jelöl valamit. Ez az 5 semmit nem jelöl, csak egy buta és képzavaros analógiát.
Xero
Nyilván, de ez az 5 sehogy se passzol. A 6 is hülyén hangzott volna, persze. Ott baszták el, hogy 4S lett a 4. utáni modell neve, miután végre behoztak egy sima sorszámjelölést.
"Ráadásul, sok helyen hibásan a 4-t 4G-ként emlegették."
Így van, és ezt meg is lehet fordítani. Azért nem lett 4G, mert ahhoz kellett volna bele egy LTE, és ezt ők is tudták. Akkor meg egyszerűbb volt a 4 elnevezés a 4. telefonnak. Most meg ugyanezzel a logikával 5 a 6. telefon.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
r3dsnake
nagyúr
válasz manchester85 #43921 üzenetére
Amúgy ezt az elnevezés dolgot a Sony-nál sem értem. Kijött a kézikonzol PS Vita néven, erre kihozzák az új PS-t, PS4 névvel. Egyrészt a japánok kerülik a négyes számot mert kiejtésben ugyanaz a hangzása, mint a halálnak. Másrészt az Orbis Vitae azt jelenti Circle of Life. Annyira evidens volt, hogy Orbisnak kell lennie a nagy gépnek, és így kifejezi a Vita-val való összhangot (remote play, stb.). Erre kijön PS4 néven. Ezzel kapcsolatban is hányszor csináltam hülyét magamból, amikor megjelenés előtt mondogattam, hogy fix, hogy Orbis lesz a neve. iPhone-nál szintén...
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #43916 üzenetére
Ja lekéstem, egyébkén én tudok jó tokot: [link]
-
Blaise
veterán
válasz vadászcsiga #43915 üzenetére
Még mindig hasznosabb tartozékokról beszélgetni, mint a számozásról, mindenki mondja a maga verzióját, egyedül csak az Apple-nél tudják ezt pontosan, hogy miért alakult így, a többi felesleges okoskodás.
-
madgie
titán
válasz vadászcsiga #43924 üzenetére
Ismerősömnek "jobb" van, az majdnem képernyőig be is takar a home gomb kivételével ,igazi igényes kis f*s műbőr kihajtható szutyok
-
csacsi67
addikt
válasz dvd_R+ #43912 üzenetére
Csak olyantol eladótól vegyél akinek egyeznek a számlán és a személyiben lévö adatok. Ne 3-4 személytöl a papir valodiságáról igy nem tudsz meggyözödni. Két tanu szerepeljen rajta .Ha letiltják lesz egy hosszu birosági procedura.De hogy Te kapsz -e pénz valaha azt senki nem tudja garantálni.
-
DanielK
addikt
manchester85: azért lett ez mert így gondolták, jól mutat és kész. ne keress logikát.
i,3G,3GS,4,4S,5 - olyan mint egy sordísz egy sor végen, mondjuk cikk-cakkban.Ja és mondjatok már egy qrva jó tokot i5-re. a kijelzőre is simuljon rá, legyen háta és védjen az ütődéstől is.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz vadászcsiga #43934 üzenetére
Ok, én kiszálltam ebből, éljen a számozás
-
StLui
veterán
válasz vadászcsiga #43934 üzenetére
Erről ez jut eszembe
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Sur1G
aktív tag
válasz vadászcsiga #43937 üzenetére
Az jó is lenne csak nem elég hozzá a mobilnet előfizetésem, eléggé zabálja a mb-ot a mobiltv. Köszi azért a segítséget.
-
manchester85
veterán
"Azt nem értem, hogy az miért nem állja meg a helyét, hogy a ránfelvarrott készüléket (3GS, 4S) nem új generációnak számozzák."
Mert akkor az iPhone 4 se 4 lett volna hanem 3 vagy 2. Ott miért számított bele? Sorry mindekitől, hogy újra rákezdtem, de ezt figyelmen kívül hagytam.
Részemről lezárva, számozzon és nevezzen úgy az Apple mindent, ahogy akar, de nehogy én legyek már a hülye, amiért sehogy nem áll össze ez az egész...
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Topikgazda
válasz Blaise #43932 üzenetére
Honnan tudod, kinek mire van ideje? Én is dolgozom, de mivel most renderelel a gépem és addig nem tudok photoshopban tovább dolgozni, így olvasom, miket írtok
szerk.: Opsz, azt hittem az off-ban vagyok.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
mondomén
őstag
válasz dvd_R+ #43902 üzenetére
Ez akkor is nagyon necces. Most 2 évig egy idegen emberen fog múlni az egész. Én nem érezném jól magam tőle... Nem kell, hogy át akarjon verni. Mi van ha például kirúgják és nem tudja fizetni a számlákat? Aztán mászkálhatsz a bíróságra, elhúzódik egy csomó ideig. Még kb. 20-25 ezer és függetlent tudsz venni.
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #43940 üzenetére
A sok mellébeszélés helyett linkelj inkább egy képet az akkuhasználatról
-
Blyan
félisten
válasz manchester85 #43940 üzenetére
Azt hittem ezen már rég túl vagyunk...
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #43943 üzenetére
Áh, fölösleges, nálam 3-4 óra. Egyfolytában facetime-olok: haverral, anyámmal, de elsősorban egy vietnami csajjal, akit new yorkban ismertem meg.
i6 Silver
-
DanielK
addikt
válasz manchester85 #43945 üzenetére
biztos lány az?
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Újszerű Pixel 9 12GB/128GB , fehér , 12 hó gari
- Huawei P30 pro 6gb 128gb Kártyafügetlen Black
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest