- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Parson #32101 üzenetére
volt valami pletyka nemrég, hogy az Apple kiad egy 9-es iPadet valamikor 2021 év közepén. Felhagynak a 10,2"-os kijelzővel és 10,5"-ost fog már ez is kapni, ami az Air 3-ban is van. Hardverügyileg a 4GB RAM-ot rebesgették de ismerve az Apple-t én nem vagyok benne biztos.. Mondjuk egy 10,5" kijelző, 4GB RAM, A12 instant buy lenne nekem is.
szerk.: rákeresve a neten több helyen A13-at írnak valamint 2021 tavaszt. Meglátjuk.
-
SharpSA
veterán
válasz
Parson #31559 üzenetére
A Magic Keyboard egész alja érintkezik a felülettel, azzal simán lehet ölben használni, de azzal a kitámasztóval szerintem nehezebb, de ha azt mondod, hogy lehet azzal is, akkor elhiszem.
Egy kérdés: iPad Pro 2020-hoz melyik appot lehet úgy használni, hogy a szoba, helyiség adott pontjára irányítva tetszőleges felirat jelenik meg, ahogy bútort is lehet odarakni. Egy szülinapra szeretnék ilyen meglepi bevezetőt.
-
Jaded
őstag
válasz
Parson #31538 üzenetére
笰moleculez
Én sem vagyok elvakult, de én szeretem az eszközeiket. Itt-ott elég high-tech némelyik, de mégis egyszerű és jó használni őket. Igaz itt sincs kolbászból, de szerintem az ökoszisztémájuk messze a legjobb (legalábbis itt nem csak papíron létezik).
Windows is a 10 miatt utáltam meg, nekem ne töltögesse a Candy crush hülyeséget a háttérben, amikor le van törölve, meg ne erőltesse a frissítéseit. Mac-en nyugalom van, bár az sem hibátlan. -
consono
nagyúr
válasz
Parson #31520 üzenetére
Én most azért veszem az iPad-et, hogy lássam kiváltja e a saját notit teljesen a dolgaimra (melóra úgy is van céges, de azon nincsenek privát dolgaim). Ezért érdekel a billentyűzettel is a tapasztalatod
A '17-es Air-emmel még jól elvagyok, szerintem jövőre is elég lesz még, de utána valamerre lépni kell majd. Valószínűleg Air lesz majd megint, a kérdés már csak az, hogy iPad Air, vagy MacBook Air
-
wm2
őstag
válasz
Parson #31512 üzenetére
Nézd, én 10.4 óta használok Mac-et. Nekem az a tapasztalatom, hogy néhányan, akik soha nem használtak még almás notebookot, kicsit túlidealizálják ezt a rendszert. Ilyenkor mindig csak arra tudok gondolni, hogy jól van, majd megtudjátok. A problémák akkor kezdődtek, amikor évente jöttek a bugosabbnál bugosabb frissítések, miközben egy Snow Leopardot évekig foltoztak, azért lett olyan jó. Aztán sokminden van itt még, hw problémák, bill, amd lapka leolvadt az alaplapról, képernyő kopás (staingate) stb. Azok az okok, amiért váltottam iPad Pro-ra. Én macOS-t meg almás notebookot nem akarok látni.
-
wm2
őstag
válasz
Parson #31505 üzenetére
A Big Sur is tetű lassú sok embernek. Tele van a Macrumors a problémával. Ráadásul hazavágja az 5 évnél régebbi gépeket (biztos csak véletlen, elnézve az üzletpolitikájukat más hogy is jutna az ember eszébe) és mérhetetlen mennyiségű adatot szivárogtat, ami nemcsak a linuxusok körében tette a rendszert közröhej tárgyává — miközben évekig azt hangoztatták, hogy márpedig őőők nem állnak be a sorba. Pont nem szerencsés az Apple rendszerével takarózni mostanság.
-
consono
nagyúr
válasz
Parson #31501 üzenetére
Ezt a karbantartás igényes Windows témát nem értem, a családban csak nekem van Mac-em, az asszonnyak is meg a kölöknek is Win 10 van. Semmi gond nincs velük, évek óta. Felmennek a frissítések, fut, szalad minden, nincsenek vírusok, semmi gond nincs velük. Pedig a gyermek játszik is eleget rajta...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Parson #31433 üzenetére
Nálam az akkumlátor a bonus...
Igaz ,hogy több mint 3 óra legalább a feltőltés ,de két napot simán megy ,ha nincs annyira használatban hármat is ,van benne rendesen anyag.Bárcsak az új iPhone 12 es széria lenne ezen a téren ennyire jó ,de nem mindig van kolbászból a kerítés.
135k ért top1 az iPad 8 ,le a kalappal előtte.
-
válasz
Parson #31340 üzenetére
“- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam”
Arra gondolsz hogy mindenhol reklámozzák? Az nem ajánlás ha a paperlike szponzorálja a tartalmat. Csak erre próbáltam utalni, független tesztelők szerint nem éri meg a felárat. Ha neked ez nem gond, akkor nyugodtan vedd meg. Csak gondoltam egy jó tanács elfér a fórumon. -
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Parson #31295 üzenetére
nem olvastam az előző hsz-eket, de nekem a mostani iPadem 32 gigás, teljesen elég, még a felét se laktam be. Páromnak szintén 32-es van, az is elég neki. Előző iPadem 16os volt, az is elég volt. Még kompromisszum közelében sem voltam.
Mérd fel mire használod, igazából ennyi a kérdés.
Videózni és fotózni ezekkel a sz*r kamerákkal senki sem csinálja, aki videót vág úgy sem ilyet használna rá, a játékok nem foglalnak 30 gigát, én filmeket és sorozatot médiaszervereken nézek. Ha mégis lokálban tárolnál nagy fájlokat, akkor vegyél nagyobbat, ellenkező esetben csapj le az ajánlatra és hozd el.
-
MurdR
veterán
válasz
Parson #31283 üzenetére
Ha jól emlékszem nyersen ha eltávolítasz 1-1 felesleges alkalmazást (mint a korábban említett GarageBand) olyan 12 GB körül leszel. Ha totál belakod az alkalmazásaiddal, akkor sem hinném, hogy 20 gigánál többet használnál fel.
Hogy tessék??
9 GB szabad tárhely marad csak ???
- erre azt akartam írni, hogy olvasd már el mégegyszer
-
MurdR
veterán
válasz
Parson #31278 üzenetére
Ilyeneket még nem próbáltam, most a Chrome böngésző Lapcsaládot érintő anomáliájával szenvedtem 2 napot...
Majdnem átváltottam teljesen Safarira, de megúszta..Amúgy elmehet az Apple a francba a 32 gigájával. De 128-cal elég húzós volt az ára. Kompromisszum, de kezelhető talán.
Én Aliexpressről rendeltem egy kínai pencilt, arra leszek nagyon kiváncsi. 20USD.
-
MurdR
veterán
válasz
Parson #31272 üzenetére
Szia! Én is a 32-est nyúzom már 2 napja, nagyjából be is laktam, biztos hogy oda kell majd figyelni a tárhelyre, de ha nem hardcore felhasználó vagy akkor elég lesz.
A videóvágást szerintem elfelejthetjük ezen.Ja igen, az ilyen 2 gigás GarageBand és társait töröld a francba
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Parson #31170 üzenetére
Egy használt ,leharcolt iPhone Xs is drágább ,nem értem mire vártok.
Jelenleg meg olyan árban van az iPad 8 ,hogy így is ritka ,használt piaci ára is több lesz.
Ha meg ennyire földhöz vág 10k ,akkor vannak aprón a bontatlan sufni gsm ek ,ott van 125 ért ,de ezeknek a termékeknek az eredetét soha nem tudja meg az ember és örüljön ha törvényszerű az 1 év gyári gari (kamionról leugrott cuccokra nem igen érvényes). -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Parson #30928 üzenetére
+1 a feketére, fehér hátterű alkalmazásoknál nagyon zavaró tud lenni, annak, aki az ilyenekre érzékeny, hogy elüt a két fehér, valahogy olyan, mintha mindig koszos lenne. Olvasásnál kicsit bele is zavar, hogy mintha ott még tartalomnak kéne lenni, de mégse, olyan "maszatos" az egész. De ez nagyon egyéni, hogy valakinek ilyen élményt okoz, valakinek meg nem, ki kéne próbálnod, azt nem lehetetlen. (A fekete annyira mély, hogy egyértelműen olyan, mintha ott űr lenne, egyértelműbb, hogy az már nem a tartalom helye és eleve, a semmi, az sötét.) Ugyanakkor az ujjlenyomat feltűnőbb a feketén, márpedig ott fogod. Nesze, fogd meg...
-
Blue@X
senior tag
válasz
Parson #30925 üzenetére
Nekem volt fehér előlapos Air, a mostani pro pedig fekete. Érzetre a fehér előlapos mindig is zavaróbb és nagyobbnak tűnt a fekete Airnél. A mostani pro pedig így mutat jól szerintem, tehát függ melyik iPadről beszélsz. +1 a színes hátlapú de fekete előlapos készülékekre.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Parson #30925 üzenetére
Bocs, hogy kapásból kiröhögtelek, ez olyan kérdés amire csak te tudod a választ. Nekem 2016 óta minden Apple készülékem asztroszürke / fekete volt (iPad Air, iPad6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8...)
Most májusban vettem egy fehér iPhone 11-et, és a következő iPad 8-am is tuti silver / fehér lesz. Én most épp a fehér korszakomat élem.
-
DGery
aktív tag
válasz
Parson #30887 üzenetére
Ha kiírva teszem azt 10Ft-van, a pénztárnál lehúzva megy 15Ft-ot kérnek, akkor mondani kell, h 10 van kiírva, és kötelesek annyiért odaadni, vagy kérheted a vásárlók könyvét. Hidd el, oda fogják adni. Sok esetben még pluszba adnak vásárlási utalványt is (pl Tesco) a kellemetlenségért.
-
Parson
addikt
válasz
Parson #30886 üzenetére
No elmentem megvenni, de természetesen az akcio mégse volt akcio
... lám itt sem olyan egyszerü jól kifogni vmit... úgyhogy nem vettem meg, mert eredeti áron késöbb is ráér. No meg ki tudja, még kiderülhet, hogy az új vmiben még jobb lesz (pl a touchpad részén, vagy vmi másban).
-
Parson
addikt
válasz
Parson #30885 üzenetére
Kiegészités: a Logitech oldalán fenn van, hogy az iPad 7-hez készült combo touch kompatibilis az uj iPad 8-cal. Ha ma lesz még belöle a MediaMarktban, és valóban jól láttam tegnap az árát, akkor ma rárabolok...
Na közben az apple oldalán hirdetett uj combo touch és a logitech oldalán lévö tavalyi combo touch között csak külsö geometriai méretbeli különbséget látok...
-
Årpi
őstag
válasz
Parson #30861 üzenetére
A kijelzősre, ennek a kijelzőnek nincs ismert hibája, mint pl. az iPad Air 3-nál a fehér pont, vagy most az aktuális dolog az Air 4-nél
A másodikra nem tudok válaszolni, mert személyesen tapasztalatom nincs, de papíron működőképes lehet, szerintem apptól is függ, hogy le tudja-e játszani/tudja-e használni a külső tárhelyet.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Parson #30816 üzenetére
A Lichess.org-nak van alkalmazása is, és maga a site is jó, ha akarsz sakkozni. Lehet ismerőssel is sakkozni, és tanulásra is jó.
-
parandroid
félisten
válasz
Parson #30803 üzenetére
Nálunk a német utakon (akkoriban fél évig 3-4 hetente 1x jöttünk-mentünk, mert anya már kint volt, mi meg az év végéig még otthon) összebújva nézték. A kisebbik az ülésben, a nagyobb a magasítót középre húzva, ott becsatolva. Nem volt tartó, az ölükben volt a tablet (sőt, akkoriban még inkább laptop).
p
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Parson #30796 üzenetére
Én már 2 éve használok egy 32 GB-os iPad 6-ot, van egy saját médiaszerverem, illetve netflixezek rajta, böngészek, meg közösségi média. Kb a 20 GB szabadon van. Annyira ótvar a kamera már ezekben, hogy fotókat és videókat sem fogsz vele csinálni, ebben biztos vagyok.
Nekem volt olyan, hogy külföldi üzleti útra mentem, előtte rátöltöttem az épp nézett sorozataimból 5-6 epizódot 1080p-ben, és még bőven maradt hely.
A következő iPadem is biztos alaptárhelyes lesz.
-
Süvi
őstag
válasz
Parson #30782 üzenetére
Igen, a "szép" relatív fogalom
Amit én a "szépen" értek: Nagyon hasonló ahhoz a kézírásomhoz, mintha papíron írnék.
A hallgatók még jobban is szeretik, rá tudok nagyítani a dolgokra és tudok játszani a színekkel isNem, ez egy mini5, amin sokkal nehezebb írni a kicsi méret miatt.
-
VD
őstag
-
válasz
Parson #30742 üzenetére
Nem tudjuk mikor lesz legközelebb mini és hogy a sima ipad mikor kapja meg az új design-t így erre nem tud senki válaszolni, csak maga Tim Apple. Pro és Air már ugye kiesett, a mini most sajnos kimaradt, nem is biztos hogy lesz mostanában, azt mindig egy kicsit elhanyagolják. A sima pedig még lehet jövőre is így fog kinézni, mert olcsóbb és nem fogja ki a szelet az air alól. Majd elnevezik Classicnak.
-
válasz
Parson #30737 üzenetére
Mit értesz támogatás alatt? Figyelembe véve hogy szeptemberben jött ki az ipad 8, ami még mindig ezt használja úgy 5 évig biztosan. És egészen addig támogatni fogja az új ipados amíg lesz olyan készülék 1st gen pencillel ami megkapja a legújabbat. Azaz várhatóan 4-5 évig, de minimum 3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest