Új hozzászólás Aktív témák
-
laguna82
csendes tag
Köszönöm Jorus!
Tehát most már biztos,hogy a rossz bios beállítások miatt fagy a gép!
Emeltem a CPU feszt 1.2V-re ahogy Roba írta,remélem jó lesz?!
Most fut a Prime95,később játékokkal is megpróbálom!
A proci alacsony feszültsége lehet a gond vagy más beállításokon is módosítsak?
-
-
-
-
törölt tag
Lejjebb vettem a feszt 1.256-ra és Prime95-be minden stabil volt, semmi hibát nem írt. Hőfok átlagba max stressz alatt, 47 fok, mag 1 volt a legmelegebb 59C. Úgy nézz ki nem kell neki akkora fesz, ha így is működik, most letesztelem még más programmal, hogy nem-e ír vmi hiba üzenetet.
-
törölt tag
-
bolcsodal
addikt
Világos...de ezek (utasításkészletek) is tilthatóak mikrokódból nem? Jó példa erre a Q8300-asom esete. Ez még olyan szériából származik, ami nem támogatja a virtualizációt. A később megjelenő Q8300-asoknál (nem tudom melyik mikrokód update-től) már tudták ezt. Gonoldom ez a "Virtual Machine Extensions (Vanderpool)". Asszem a T9300-asom fel van rá készítve...
-
Az durván jó eredmény Az én 3,8GHz@1,128V-omért már pénzt/orális fixációt is adsz?
RetepNyaraB (#20466): ha rám céloztál, nem vertem a mellem, csak jó procikat vettem és ki tudom őket centizni rendesen. Ezért vagyok talán büszke kicsit az eredményekre, amiket csináltam.
Jorus (#20465): Quaddal minden lap kisebb FSB-t megy, mint duo-val. Az én lapom Duo-val tud 600-at prime stabilan, Quaddal pedig 506-ot is csak órákon keresztül állítgatva.
Azon kívül volt már nálam EP35-DS4 és quaddal is ment 480-as FSB-t. Te talán szar példányt fogtál ki, vagy nem jól állítgattad. -
-
hermanyi
addikt
A lap tudja az 500 as FSB t kisebb szorzón mert kipróbáltam , ha jól emlékszem tettem is ebbe a topikba képet anno róla .
De őszintén megvallva ezt sem tudom kihasználni rendesen ,amúgy 3600 on járatom a procit 9X400-on
Nem csak lap hanem proci és memoktol is ,mert elgondolkoztam az 1155 ön -
Mappa
addikt
ok értem, igazából pár hónapja már nekiálltam ennek a tuning dolognak linkeltem be anno képeket is a bios-ról mivel kezdjem, mit állítsak stb. (itt)aztán utána tesztelésnek kellett volna jönnie... na végül maradtam egy helyben
mindent vissza gyári állapotra. igazándiból tényleg az alapoknál tartok. és olvasgatom "szájbarágós" topikot kevés sikerrel, tehát itt a alapfesz, a memória, fsb játszásról szól a lényeg. csak ezt egy topikból átrágni számomra kicsit katyvasz. de azért nem adom fel.
-
Ashooka
tag
-
Ashooka
tag
Igen!
teljesen mind1 neki. ha csak az 1-et veszem vissza már akkor is! Megnéztem 1 esével.Megnéztem mert 1 nek a procit is vissza vettem. majd csak az oldalsó ventit!
HA nem nyúlok hozzá tökéletesen lemegy a teszt és nincs dupla startom!+ ha leveszem a ventik fordulatát akkor nem változik a hőfok! de az ibt kiírja hogy gond van a hűtéssel! pedig a hőmérő szerint 56 fok fölé nem megy!
Az normális hogy a 4 magból az 1ső 10 fokkal mindig melegebb?
Csak érdekes a dolgot!
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
potkem
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm.
Az a gond hogy ma adtam el a gépem belső részét, egy adok veszek oldalon, ás gyorsan kellett döntenem. Millió olvasnivaló.( már fáj a szemem)
Itt 16000 hozzászólást már nem volt kedvem átolvasni.
Még így is sajna néhány napig gép nélkül leszek.
Több helyen is érdeklődtem mire ráleltem erre a topicra. -
odorgg
addikt
-
nevo
aktív tag
Szerintem ez nem így van ahogy írod. Mert ezt csak ennél a cpu-nál tapasztaltam hogy ugrál a VID. Állításod szerint ha engedélyezve van az energiatakarékos funkció akkor a procimánál csak 1,1-re ugorhat vissza a Volt, de nekem visszaveszi 0,89-re és ezen az értéken is hol 1,1-es vagy 1,28-as VID-et mutat. Ez inkább bug és a VID az alap.
-
Zomb€€
őstag
SpeedFan, és CoreTemp, mind2 ugyanazokat az értékeket mutatja. (Amúgy én a legmelegebb magot veszem figyelembe, nem a CPU kupakon mért hőt, ami 10 fokkal kevesebb...)
Nem 100% hogy a CPU a ludas, de a memória 1000Mhz-es, aminek a közelébe se járok, a lap pedig elméletileg viszi az öccá' FSB-t.
Esetleg úgy lehetne biztosra menni, ha vki bevállalná egy bejárott rendszerben a kitesztelését. Valaki?:-] -
Dark KillerX
addikt
Tény és való nem rossz a 460FSB,de biza oda már komoly feszek kellenek,így elvégre marad nálam 24/7-re 3300Mhz,ez megy teljesen AUTO feszekkel,egyedül a ramnak kell adni plusz feszt.Amúgy tény és való,hiába megy egy wolf 4,5Ghz-en,ha 4 mag kell akkor 4 mag kell,erre legjobb példa a GTA4.Nálam 3Ghz mellett annyi volt a minimum FPS(29),mint havernál az average egy 4Ghz-es Wolffal,persze ugyanazokkal a beállításokkal,csak a vga volt különböző,neki egy O.C-s 9800Gt-je van,nekem egy 4830-om.
-
Fix
tag
**********************MB Inteligent Tweaker (M.I.B.)*************************
Robust Graphics Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [ 8x ]
Fine CPU Clock Ratio [ +0.0 ]
CPU Frequency 2.66GHz (333x8)
CPU Host Clock Control [Disabled / Enabeled]
xCPU Host Frequency (MHz) 333 400
PCI Express Frequency (MHz) [Auto] 90-150
C.I.A.2 [Disabled] [disabled,cruise,sports,racing,turbo,full thrust]
Performance Enhance [Turbo] [standard,turbo,extreme]
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
Memory Frequency (MHz) 1333 1333
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual] [auto,manual]
****************Standard Timing Control***************************
CAS Latency Time 7 [Auto]
DRAM RAS# to CAS# Delay 7 [Auto]
DRAM RAS# Precharge 7[Auto]
Precharge delay(tRAS) 20[Auto]
****************Advanced Timing Control **************************
ACT to ACT Delay (tRRD) 4 [Auto] 1-15
Rank Write to Read Delay 5 [Auto] 1-31
Write To Precharge Delay 10 [Auto] 1-31
Refresh to ACT Delay 60[Auto] 0-255 DEC
Read to Precharge Delay 5[Auto] 1-15
Static tRead Value 7[Auto] 1-31
Static tRead Phase Adjust 0[Auto] 1-31
Command Rate (CMD) 1[Auto] 1T 2T
************Clock Driving & Skew Control ***********************
CPU/PCIEX Clock Driving Control [800mV] 700mV,800mV,900mV,1000mV
CPU Clock Skew Control [Normal] 50ps +50 =>750ps
(G)MCH Clock Skew Control [Normal] 50ps +50 =>750ps
*************System Voltage Optimized *************************
System Voltage Control [Manual] [manual, auto]
DDR3 OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +1,55V
PCI-E OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5--> +0,75V
FSB OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +0,35V
(G) MCH OverVoltage Control [Normal] +0,025V +25 --> +0,755V
Loadline Calibration [Auto] [disabled,enabled,auto]
CPU Voltage Control [Normal] 2,35000V-0,50000V
Normal CPU Vcore 1.25000VEnnyi a menü.
-
Aryan
senior tag
Realtemp 3.00 a magokat, cpu hőmérsékletet Everestel 5.02-vel. Holnap kap Noctua pasztát, megnézem hátha dob rajta valamit.
Anno az E8400-em (c0) majdnem olyan jó volt mint tom_tol, csak egy baja volt hogy szenzor hibás volt. Terhelve 1,152-von ment 4Ghz-et, de ha primeoltatam pl vagy ibt-t futtattam lekapcsolt a gép mert elérte a 100fokot a magok. Szépen fokozatosan halt le a proci, pedig sosem kapott a proci 1,25-vnál többet, ezért félek hogy ez a proci is hasonló sorsra jut.
lipi67: örülnék én is hőfokoknak
, jöhetne tényleg a hidegebb idő
-
sosperecek18
őstag
Hát majd akkor 2010-ben lecserélem a konfigomat (nyáron megy bele egy 9550-es), ha nem lesz elegendő a proci teljesítménye...
De jó irányba halad legalább a számítástechnika...egyre kevesebbet evő gépek, egyre nagyobb teljesítmény mellett...pedig nagyon gondolkodtam rajta hogy lecserélem a gépet egy laptop+ps3 párosra...de így tuti maradok pc-s fronton
-
NFree
addikt
Nem nemfeltétlen attól függ , hogy muzsikál(bocsi a hülye kifejezésér).
DE szerintem mivel beszívtam a legutóbbi proci üzletet , letettem a gépfejlesztésről.
Csak merő kiváncsiságból kérdeztem , habár amilyen állapotok vannak othon , csodálkoznék ha elszaporodna a tulajok száma. -
keIdor
titán
Hát ez az, ugyan nem néztem, de szerintem az én Quadom tudná a 2,83GHz-et 1,0V-on is... semmi értelmét nem látom az s verziónak. Mondjuk aki hozzá se mer nyúlni annak jól jöhet, csak magyarországon az ára 90k felett várható, ami szerintem vicces...
Mod: Az is vicces, hogy a Prohardver egy használhatatlan hulladék lett esténként...
-
dime27
őstag
Hally
Lehet igazad volt a 3.6ghz feletti feszről nekem 3.6on reggelig 12 órás prime stabil lett de most 3.8on bajban vagyok nem tudnál segiteni?8x5.450 be van a proci meg a többi érték igy ahogy képen látod szal normalon a biosban a ramok 900on mennének cl5ben:
[link]
viszont igy még cpuz szerint 1.328V-on is kikapcsol egy mag ahogy inditom prime-ot kb 2 perc után.Szted mit kéne még állitani vagy csak feszt nyomni tovább?Én ugy gondolom h nem 1.360on elég osk ilyen proci már 4ghzen megy.Köszi előre is!
-
-
wariror
tag
Mások pobálkozásaibol néztem az adatokat!
Megmondom öszintén kisebb Vcore-t nem is probáltam de viszont 1,35-ön 3,6Ghz a vége,
lehet alcsonyabb frekin is vinné de én azt hittem más beállitás rossz.
Probálnák egy olyan tuningot kreálni amivel pár évig üzemelhet a vas,persze nem agyon feszelve mindent.
De ha leirnád a te beállitásaidat azt megköszönném! -
TazLeacher
nagyúr
Ezt értem, nem is szervesen a témához kapcsolódik, ez csak úgy jött. Persze, értem én, hogy a procstabilitásnál a Small a lényeg, ez tiszta. De amikor rendszerstabilitást nézünk, akkor miért a Blend a mérvadó? Miért nem a Larg FFTs?
És mi a helyzet ezzel az IntelBurnTest-el? Tényleg kiváltja a prime-ot?
És tudom, hogy nem feltétlen ide való, de lényegében Yorktuningról van szó...
-
TazLeacher
nagyúr
Elég sok bírja, de legalább annyi nem. 450 felett bizonyos lapok megbolondúlnak. Úgyhogy elvi biztosra szinte tuti a 450. De azért nem ritka ilyen 470-480-as FSB-k sem. Nálam pl. a 9300-assal 480-on CPU teszt atomstabil volt, de a blend-en elszálltam mindig. 450-es FSB-vel már 24 óra prime is ment...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoLTE/VoWiFi
- Home server / házi szerver építése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rainbow Six: Siege
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest