- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu69
tag
válasz
SpeedR #18115 üzenetére
Én most 350x8-on használom 1,031V-l, ezek a hőfokok erre vonatkoznak, de nem sokkal módosulnak 400x8-on sem( azt 1,1V-on tudja a procim llc nélkül).Egy Red Skorpion hűti szinte passzívban, mert a rajta lévő venti (nem gyári) alig forog a leszabályzás miatt.Nagyon jó a procid hőmérséklete!
balintka: Mintha pont Neked válaszoltam volna, pedig nem láttam a kérdésed !
-
Horrendous
csendes tag
válasz
SpeedR #18096 üzenetére
Legújabb driver vant fent hozzá, próbáltam már pár másikkal, de egyiknél se volt semmi eredmény. Amúgy a cpu hőtő gondolom rajta van rendesen mert már lassan 3 éve így használom
A 79 fok pedig mind a 4 mag 100%on járatva volt. Valamint ez csak egy kis gyári hűtő. Ami viszont nagyon érdekes, hogy terhelésnél másodpercek alatt 50ről felugrik 75-re a hőfok minden magban. Elég érdekesnek tartom. Amikor leáll terhelés akkor pedig 1 mp és rögtön visszaál 50-55 fokra. Nem tudom ez miért van.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpeedR #17771 üzenetére
szénnéégésről nem is volt szo. csupán degradálodásrol. az meg bekövetkezhet.
orajel emeléstől meg nem hal meg semmi. az volt a hülye, aki aztmondta, h igen.
a tul magas hő és a tul magas fesz fog csak károsítani...az, h 1.3Von te megcsinálsz 6ghzet mi baj lehet?
persze abszurdum, de ha meg lehetne csinálni, nem lenne baja. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpeedR #17769 üzenetére
71,4°Cra. nem tudom miért írtam 74et...lehet kimaradt egy szám...magam sem tudom.
Szóval mire alapozod az állításod? - pont erre az infora. ha azt mondják, h ez a vége, akkor ez a vége. lehet pont olyan proci akadt a kezed közé, mi még 90°Con sem hal meg. de akadhat olyan is, ami ennél a bizonyos 71,4°Cnál megmurdel. gondolom letesztelték és nem hasraütés szerűen írtak be oda egy adatot.
nem is értem miért akarsz a gyári adatok ellen tiltakozni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpeedR #17766 üzenetére
elárulhatnád, hogy honnan van az infód - intel hivatalos oldala nem elég megbízhato forrás?
megadott a gyárto egy max hőt. az efölött a hő fölött járatott prociért már nem vállal garanciát.
Ha komoly gond van a hőfokkal, akkor közbelép a gyári védelem, - amit szintén testre tudsz szabni.
Azt pedig tudjuk, hogy az IBT alatt 75-80 fokot is elérő proci a normál használat folyamán még a 70 fokot sem fogja átlépni. - ez meg tény. de én még itt sem engedem átlépni.
-
balintka
addikt
válasz
SpeedR #17751 üzenetére
68 fokra felment az egyik mag tartósan, ez nagyon közel van a határhoz. Nem értem, miért ilyen gyenge gyári hűtést adnak hozzá akkor. Tök ugyanaz, mint az E7500-é, csak ez rézmagos, nem sokkal jobb. Lehet hosszabb távon érdemesebb egy komolyabb hűtés után nézni? Vagy elég lesz rá a gyári is?
-
balintka
addikt
-
balintka
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SpeedR #16440 üzenetére
ami Wot felvesz, abból jó közelítéssel mind hő lesz, ez igaz.
a megoldás, hogy adott órajelhez tartozik egy minimális stabil fesz és egy fogyasztás. ezek a paraméterek nem lineárisak. előfordul, hogy egy proci alul sok feszt kér, de később se kell neki sok. vagy sok fesz kell neki, de nem melegszik. vagy sok fesz kell neki, és nagyon melegszik. vagy alul nem kell neki se fesz se w, cserébe felül behűthetetlen és kéri a feszt.
(meg beleszól a szivárgás is)namost, az intel a q6600akat 2.4re nézte, ahol mind beférnek a 95Wba (G0) vagy a 125Wba (B3) adott VID mellett. 3.0ára is lettek binelve (qx6850), illetve 2.66ra is (q6700), de oda valamiért nem váltak be. arról, hogy 3.0án mit fognak csinálni tehát nincs info: lehet bent lesznek a 95wban, de 1.38as fesz mellett, lehet 1.100 mellett fognak 100Wot fogyasztani. viszont a lényeg, hogy eléggé nagy szórás van viselkedés szempontjából ennél a típusnál. órajel szempontjából kevésbé (kb az összes megfutja légen a 3.2-3.5öt egy rendes lappal és egy jól kiválasztott aftermarket léghűtével), de feszben és melegben az egyik véglet 3.6ot 1.176 mellett egy TX2vel megfutja, a másiknak meg 1.50+ és víz kell ehhez.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
SpeedR #15915 üzenetére
Szia.Akkor ezt jól megbeszéltük van benne igazság jobban tuningolható a Q9550mint a X4-945 de ez is megy 3.8ghz simán,De én nem húzok semmi procit mindent alapon használok úgy is tesztelem egymással szemben.köszönöm az értelmes és helytálló válaszaidat na ez az amikor valami jó mindig kisül a dolgokból
.
Azért majd csinálok tesztet és megírom.OK.
Válaszom? cool13-nak sajnálom de a kisebbik fiamnak adtam oda az egész gépet ő a nagy játékos.Veszek magamnak majd egy AM3-konfigot.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
SpeedR #15909 üzenetére
Szia.Nem tudom hogy neked van e ilyen procid de nem is ez a lényeg.Mivel az X4-945 azt tudja amit a X4-965 csak nem melegszik annyira nézd a tesztet,memória kezelés mondjuk.
[link] de ha nagyon fáj majd csinálok itthon egy tesztet a két gép között ha lesz időm rá,azt vagy elhiszed vagy nem,de szívesen látlak ha eljössz megnézheted nálam.ÜDV.Csak mert újra mondom INTELES vagyok de nem halok az Intelért már az előtt is volt jobb az AMD- (939) széria korában.És nem számít mi állja meg a helyét,az elfogultságnak is van határra egyszer.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
SpeedR #15888 üzenetére
Főleg árban ami nem el hanyagolható,most nem sűrűn kapsz ilyen procit.
Szia,nem akarlak meggyőzni de mind két gépből van nálam összesen 5db gépünk van mind menő és van hasonlítási alapunk nekem Q9550-van és nem vagyok elájulva tőle néz meg pár tesztet a információ miatt.Ennyi pénzért nem egy nagy szám még egyszer mondom ez az én véleményem.Semmi több.ÜDV.
-
lucky07
aktív tag
válasz
SpeedR #15891 üzenetére
Értem.
Ki fogom próbálni mindenképp.
De csak nem ment el a Q9550 jisz nincs egy hete sem hogy meg vettem itt a pH-n.
Én meg egész biztos hogy nem hajtottam meg mert én 1,33750V-nál feljebb meg sem próbáltam.
Remélem nem ilyesmi lesz hanem részemről vmi beállítás.
Esetleg a további lépésekben tudsz nekem segíteni? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpeedR #14106 üzenetére
ez van megadva, erre van garancia
nyilván ha pár percig átlépi ezt az értéket, nemhiszem, h baja lesz...de huzamosabb ideig 70 fölött járatni...azért kemény
pont van egy ~3500mhzes eredményem, igaz Q8200vel. a freezer extreme jobban hűt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest