- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20274 üzenetére
De, tulajdonképpen az egy fekvés, illetve nyilván van, ahol erősebb.
Ha az eladhatóság izgat, az más tészta. Akkor most kell túladni a szajrén, nem több év múlva.
Ilyen szempontból igazad van. Fejlesztésiből nincs félnivaló, mert játékoknál a VGA a szűk keresztmetszet. Ott azonban a trend a "mindent egy kalap alá", tehát hamarost eljön az idő, mikor cpu+vga bezony összeköltözik végleg. Dolgoznak rajta. Legkésőbb ha ez beköszönt, eljön a platform váltás ideje -
válasz
HartgeH3-2.8 #20270 üzenetére
helyes. Mijaza D3?
pcie 3.0 lefele kompatibilis természetesen és amúgy is elméleti királyság, mert ha jól csalódom még nincs is rá alaplap
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20266 üzenetére
Mégegyszer mondom, semmi előnyöd nem származik belőle. De még lassabb is lehet. Semmiféle játék nem használ hat magot és a Bulldozerek szálkezelése sok disznóságot csinál még manapság. A Te konfigodról 2600K alatt nem menj sehová, mert csak melót gyártasz vele, hasznot nem. Illetve oda is csak akkor, ha multiban nyomsz ilyen BF3 és társait. De ott akkor a graka is kicsi
Sőt aszondom azt passzold el jó áron és ruházz be majd egy 7870-reIntel mindig is pofátlanul drága volt AMD-hez képest. A különbség viszont játékban nem igazán jön elő, csak a fogyasztási mutatókban. Úgy értem AMD másfélszer annyit zabál, mint egy hasonló tudású Intel. Hosszú távon nem mindegy.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #20263 üzenetére
Ha játékra használod, biztos nem lesz semmi különbség. Egyébként sem sok, mert a Bulldozer platform messze kora előtt jár (tehát gyakorlatilag nincs program ami kihasználná a képességeit) és még kiforratlan is az egész. Plusz jó sokat fogyaszt. Lipivel értek egyet
-
lipi67
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #20263 üzenetére
Kérdés, mire használnád (ki). Én ..tuti nem váltanék, igaz rám ne hallgass, enyhén szólva szarba se nézem az AMD-t. Akkor inkább már 1155-re válts, s ott is "K"-s procira. S ha nincs túl bagy kül. a 2500k és a 2600k között árban, akkor 2600k.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #20026 üzenetére
Majd csak akkor ha fele annyi áramfelvétel mellett tudja ezt a teljesítményt egy proci.
-
Kloss
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #19025 üzenetére
Szerintem teljesen nyugodj meg!
Nálam most 3800-on fut a proci, ehhez már kevés a tuningolt 6850.
Komolyabb kártyát kellene vennem, de mivel én is keveset játszom, marad ez.
900/1200-on megy kártya, de 95% alá ritkán esik a gpu kihasználtság.
Tuningolni kell a procit, de ha tuningolod, akkor lépést tud tartani még egy ideig.
Én is olvasom azt a topicot, de csak mosolygok. Az egyik nagyhangú fórumozó mindenkit lehülyézett, aki azt merte mondani, hogy a 6850 alá kevés egy C2D.
Ugyanis neki C2D-je volt, tehát mindenki más hülye
Pedig mikor én is váltottam, csúnyán megugrott a 6850 teljesítménye. -
rup1u5
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #19017 üzenetére
3950-en az 560Ti mellett, fullhd-ban álom.
és mivel évről-évre egyre kevesebbet játszom, sanszos, hogy évekig marad még ez a konfigom mert semmi problémám nincs vele. -
szab.tam
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #19022 üzenetére
világos. hogy máshol mit írogatnak, ne foglalkozz vele.
nálam kicsit más a helyzet, mert a gtx480 van, ghoy 70% gpu usage, a cpu egyik magja pedig még 4 gigán is 90%+... - tehát, még a cpu-t mindig lenne hová húzni, de már nem megy....
de alapból 3.6ghz fölött már tűrhető a helyezet, 3.9-nél már majdnem tökéletes. de ezt sokszor leírtam....
te szerintem a 6850-nel megnyugodhatsz, elég a cpu így is.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #19018 üzenetére
hi!
legkorábban a hétvégén tudok majd ilyeneken elgondolkozni.
a ramod probléma lesz.
mivel nálunk aramok vissazosztása a biosban kicsit túl van bonyolítva, így nem tudom, hogy a 800-as ramjaidat mennyire lehet visszaosztani.
magyarul egy "normális" lapban ez történne:ha a 800-as ramot 667-nek definiálod, akkor 800/667 1,2
azaz az fsb.t 1.2x-esére tudod emelni.
teháta 2.88ghz-es proci órajelből tudsz 3455-öt csinálni úgy, hgoy a ramok 800-on járnak.
nem tudom, hogy a visszaosztás megy-e 533-ig is?
mert akkor jóval nagyobbat lehet rántani az fsb-n, hogy a ramok 80-on maradnak.de mivel éna ramjaimmal 1100-1200 között variálok, így a nálad lévő határok totál máshol annak.
a bios-omat pedig nem szívesen piszkálom, hogy megnézzem a ramállítási lehetőségeket, mert tapasztalatom az, hogy egy stabil beállítás piszkálása utáni visszaállításnál van, hogy újból instabil.a lapod nagyon picit gyengébb, mint az enyém. prodidat nem tudom. ha a ramot vissza lehetne osztani lejjebb, akkor sem hiszem, hogy 3.8-nál többre jutnál. (vagy igen?)
nézz meg valamit.
feladatkezelő, teljesítméyn fül. játsz, amivle szoktál. és amikor a legalacsonyabb fps-eket látod, lépj ki a játékból. húzd szélesre a feleadatkezelőt.
nzézd meg a cpu görbét! ha nincs mag, ami 90% fölöttre húz, akkor nincs értelme a +10%-nak sem...ha úgy látod, hogy mégis van procilimited, akkor majd itt folytatjuk.
(no pü, mert szakmai kérdés...)
szerk:
mire linxstabilan kihoztam normál feszen a 4 ghz-et, pár ramot és lapot kipróbáltam, véreset hugyoztam.
másoknak ez igen könynen megy, bár vannak némi kételyeim a prime teszteket nézve, hogy lábujjhegyen készült a nagy részük. egy 300 körös linx 20. körében a nagy részük eldobná magát... - de ez persze csak feltételezés.
giga p45 lapoknál kicsit jobbb a helyzet, könnyebb a tuning.... -
raus
aktív tag
válasz
Egyszerüen Überprocesszor
Imadom a Yorkfieldet
Szandit vegyenek masok. Eleg mindenre ez a proci. Masszivan is lehet tuningolni jo lapban, csak oda a leghütes nem eleg.
Valaki 511*9_4599MHz-en jaratja vizzel 24/7-ben. -
McKnight
tag
válasz
Egy 6950@6970-es Ati kártyát 90-100%-ig hajtja ki, a mostani játékoknál, high beálítások melett. (BFBC2, Battlefield 3 beta) 1920/1080.
No persze csak 4,0 Ghz-en hajtva. 2 kártyához meg verébfing.
Amúgy meg szerethető kis proci -
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16318 üzenetére
írd ide nyugodtan. azért van.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16316 üzenetére
mi az hogy megnézted?
fixálni kell. mcht megemelni. többi alapra egyelőre. és mivel a ramjaid sincsenek kitesztelve azt is vissza kell osztani.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16313 üzenetére
ram visszaosztva?
feszek fixálva?
-
válasz
HartgeH3-2.8 #16311 üzenetére
IBT vagy Prime95 pl.
-
cettlee
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #16100 üzenetére
800 mhzes ramokkal necces
8,5*470 = 4 giga.
ha menneka ramok 940et 800 helyett akkor okok
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16100 üzenetére
menni fog .
-
barnam_
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #10897 üzenetére
2db 2magos chip van egy tok alatt. Valóban létező 4 magos procik ezek, nem csak 2mag+HT.
BeLucZ: szerintem túlparázzátok ezt a degradációt (hmm de "szép" szó, minden porcikám tiltakozik az ellen hogy leírjam
), egyszer adtál neki 1.5V-t, na és? Nem lesz annak semmi baja. Nálam 1.7v-t is kapott a Wolfdale, és köszöni szépen jól van.
-
BeLucZ
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #10897 üzenetére
quadok 2 db wolfdale magból épülnek fel, 45 nm gy technológia, és fizikailag 1 processzor ami 4 logikai processzort, azaz magot tartalmaz, összesen 4 szállal (threads)
javítson ki valakide a yorkfield topic első hozzászólásában minden benne van szerintem!
-
válasz
HartgeH3-2.8 #7274 üzenetére
Megy az XP alatt is szépen! persze Win7. már jobban van optimalizálva a több magos procikhoz így ott értelem szerűen jobban fog menni mint XP alatt de XP.ben is dolgozik ugyan úgy minda 4.mag!
-
válasz
HartgeH3-2.8 #7272 üzenetére
Miaz hogy össze dolgozni?
működik az XP.től felfelé bármelyik OP.rendszerben mind a 4.mag!
-
kotibor
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #7024 üzenetére
Kérdezdd a bios-beállításokról DroiDMester-t, ő mindent tud!
-
proof88
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #7028 üzenetére
esetleg megpróbálhatod h az asus oldaláról letöltöd a legújabb PC Probe-ot, lehet az jobb...
előfordulhat, hogy nem fekszik fel teljesen, mindenesetre a paszta elterüléséből meg tudod állapítani, hogy feküdt fel... ha a kézikönyv szerint rakod fel a hűtőt és utána a hűtőnél fogva fel tudod emelni az alaplapot mindenféle instabilitás nélkül, akkor az jó helyen van. csak mind a 4 pöcöknek a helyén kell lennie. sokan panaszkodnak, hogy nem jó ez a felfogatás, nehéz felrakni... pedig csak annyi a trükkje, hogy amikor felkészíted mind a 4 pöcköt a lenyomásra (tehát a megfelelő irányba elforgattad őket), lerakod a cpu-ra a hűtőt és egyenként az ujjaiddal helyre rakod a 4 pöcköt, hogy illeszkedjenek a lyukakba és csak ezután nyomod le őket átlósan...
a proci kupakja meg a hűtő alja lehet olyan rossz egyébként, hogy ilyen hőfokok legyenek...Chalez: azért ha nem tuningol, nem hinném, hogy brutálon túlfeszelne a lap... mert akkor 1 év után mindenhol meghalna a gép, suliban, irodákban, stb. Gondolom nem mindenhol állítják be manuálisan ezeket.
-
Chalez
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #7028 üzenetére
Azért a feszeket én nem hagynám automatán biosban sem.
Full terhelésnél annyira túlfeszelheti, hogy az akár káros is lehet...
Állítsd be sztem kézzel a feszültség értékeket. -
proof88
addikt
válasz
realtemp nevű progi mutatja tutira jól, viszont a szenzorok csalnak, terhelés közben pontosabbak, tehát üresjárati hőket ne nagyon vizsgáld, csak terhelés közbenit...
általános felhasználásnál a gyári hűtő is jó. -
Norbesz23455
csendes tag
válasz
Futass egy Intel Burn testet és nézd meg ugy hány fok mert nállam ennél a testnél Core 2 E6420-as alap orajellel volt 100Fok .. 1 mag 95 ,2 mag 98 maga a CPU burok 100-101 fok
alap Intel hütövel.. de el is adtam gyorsan az egyik oszt társamnak
De sztem azt a gyári Intel coolert cseréld le egy Cooler Master hyper TX 3-ra nállam bevállt 1.3Volt melett egy Q9400-as 55 fokon tart söt még a Core i5-ös CPU-ra is fel lehet majd szerelni és kb 5K az ára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- RAM topik
- World of Tanks - MMO
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest