- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
SzlobiG #3475 üzenetére
Nem tudom reménykedem benne , hogy user error van , mert ugye , nekiestem egyből mint malac a vájunak.
Nos most próbálom szépen lassan az egészet,előről, hátha .Más
Lehetséges -e , hogy a vista meghülyül és azért dobál ki kékhalállal tuningnál , vagy ez hülyeség?
Mert egyszer már jártam úgy , hogy addig tunyingoltam míg , betöltés közben kidobott a vista kék halállal, a poén az volt ha visszavettem mident alapra akkor is , ujra kellet huznom mert sehogy nem a kart elindulni.
S nem hiszem el , hogy nem megy a kis prockóm, most xp alatt prime-olok. -
NFree
addikt
-
Orcanus
csendes tag
válasz
SzlobiG #3455 üzenetére
Jelenleg úgy néz ki ,hogy 1.28v-on stabil a 4GHz, de mivel visszavettem a ramokat is, ezért nem tudom, hogy a túlhúzott ramok (1600asok és 1780-on mentek) vagy a cpufesz volt-e a gond. Milyen progival tudom biztosan azt megállapitani, hogy a ramok hibáznak-e és nem a proci? Memtest nem jó erre?
-
Orcanus
csendes tag
-
twine
veterán
válasz
SzlobiG #3232 üzenetére
Én sem
reméljük ennyi "én sem" elég lesz az életben tartásához..(maradáshoz)!
Azért azt megkérdezném azt a 3420-at 1.45-el mivel tesztelted, és ezalatt milyen hőmérséékletet mutatott,,,mert szvsz 1.45 prime vagy burn teszt alatt tényleg "Burn" volt a procinálhacsak nem valami izmos vizzel tolod...
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #2730 üzenetére
A C1-em ennél sokkal jobban fog elvileg menni. 4GHz@1,32V ha jól emlékszem, holnap kiderűl.
Stepping nem sokat ér, vannak mindkét oldalon jó darabok.
Remélem Maximus 2 szeretni fogja a 470FSB-t...
Mod: Jah ő lesz az.
-
schwartz
addikt
válasz
SzlobiG #2629 üzenetére
Es QX-el milyen FSB-t ertel el? 400korul? Nalam az ezelotti BIOS-al annyit se birt, most pedig 471-en vigan szaladgal. Akkor nem a lapom a ludas?
Nem mukodik a GTL allitas vagy nem ahogy kellene (ezt mar kitapasztaltam). Az, hogy nem tuning bajnok relativ...Mutass nekem itt egy quadot (QX-en kivul) ami elmegy 4Ghz-en fanless, mert mar ugy hasznalom...
(csak a 2 hazventi segiti a legszallitast)
-
schwartz
addikt
válasz
SzlobiG #2626 üzenetére
Tobb mint valoszinu a P35 mar nem az igazi Yorkfield ala. Hiaba szarakodtam a GTL feszekkel 63.5% vagy 67% (ami mukodott is 65nm-en) a stabilitast csak rontotta. VTT-t megemeltem 1.4V-ig s kikapcsoltam a GTL opciot.
A proci egyaltalan nem melegszik meg ilyen Vcore mellett sem.(1.4Vcore volt bealitva a BIOS-ban. Ez a lap nem feszel tul (mar volt ro szola a neten is de egyesek kimertek multimeterrel), valoszinu a CPU-Z rosszul olvassa ki a feszeket. Meg mas progik is)
-
schwartz
addikt
válasz
SzlobiG #2582 üzenetére
A proci nem FSB wallos 500-ig. Ott akadt ki a boot-nal. (tovabb nem is neztem). Mindegy, hogy VTT 1.1 vagy 1.3V mert ugyanugy reagal. A GTL feszeket meg mindket esetben utana kell allitsam. Ket napja raktam fel egy ujabb BIOS-t, az elozovel a 400-as FSB-t sem sikerult beloni. Csak megoszult a hajam a Yorkfield-tol...
Esetleg johet a tipp egy epkezlab P45-re ami kepes kihajtani ezt a dogot magas FSB-n. -
Beowulf_78
addikt
válasz
SzlobiG #2313 üzenetére
Elég jó FPO-t fogtam ki úgy néz ki. Hát...majd meglátjuk melyik lesz a lassabb érzetre. Mindenestre amikor visszaálltam E8400@4,2ghz-ről Q6600 3,8ghz-re lassabbnak éreztem a gépet. Boot, programok indulása, betöltése, memóriakezelés, játékok. Aztán megszoktam a Q6600-ot, bár egy kicsit csalódott voltam.
Most adott a lehetőség ismét.
-
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #2111 üzenetére
igen jó lenne ,majd csinálnak,,... ez is jó kis leirás, tisztába vagyok vele,, de a példánkra nem lehet vonatkoztatni mert itt más l2 cache mennyiségröl beszélünk...
de ezt te is látod... ezért is irtad hogy itt nem erröl van szó...olyan külömbségröl biztos nem beszélhetünk mint az 1mb vs 2mb között..
tehát a 6mb és a 12mb között biztos nem akkora külömbség....
a 6mb elég mindenre manapság,, szerintem nem fogja vissza a teljesitményt... -
Kroni1
veterán
válasz
SzlobiG #1747 üzenetére
Ezért inkább csak egy teszt erejéig 1,35V on kipróbálom majd, és visszaveszem 3,4-re, ez is elég nekem bőven mindenhez, és hűtőt se kell vennem majd..
Keldor papa: Jobban is szerettem volna vmi olyat, de pl. a DS4-en már csak USB-k vannakl hátul, nyomtatóport csak ezen volt és van egy régi qrva jó lézer nyomtatóm amitől nem tudtam megválni..
-
Kroni1
veterán
válasz
SzlobiG #1739 üzenetére
"Szerintem meg a procc fsb wallos nem a lap adj feszt a VTT-nek meg a CPU PLL-nek és úgy próbáld meg hátha megy feljebb."
Biztos h a lap wallos, másik procikkal is itt volt a vége, de mivel gyári coolerem van csak, ezért egyenlőre elég is nekem a 3,4GHz.. Amugy feszmelés meddig biztonságos ezeknél a 45nm prociknál? VID 1,2V CoreTemp szerint. Van vmi Intel ajánlás? Tönkre nem akarom vágni, inkább éljen stabilan sokáig.. Sok olyan proci van itt a ph-n ami ujkorába 4GHz-en rohangált, fél évesen meg már csak alapjárat körül indu el.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1424 üzenetére
Ahogy elnézem 24/7-re biztos nem fogom hagyni...
bár a GTL, Skew értékekkel csodákat lehet művelni Wolfdale-knél... (Bővebben: Maximus II Formula topic) szóval titokban az 500-ról se mondtam le. A legtöbb ember csak megküld mindent fesszel azt kész, nem akarok ebből "kiíndúlni"... bízom benne, hogy elég lesz kevesebb kakaó is.
De olyan 475-öt mindenkippen szeretnék... amúgy a lapot megrendeltem, keddre ígérték... -
Zájec
veterán
-
SimonYana
addikt
válasz
SzlobiG #1321 üzenetére
Nefélts engem!
Vagyok olyan beteg mint Beteg! Még nem volt időm a stabilitásra hajtani,de most 3850-en használom és a CPU-Z 1.36 - ot mutat.
Szerintem itt bestabilizálom (remélem sikerül majd) És ennyi elég is lesz 24/7-ben.
A Buffalok alap 2.1-en mennek szépen 1150-en és nem is várok többet!Zájec!
A DS5 mikor bekrepál a bios , akkor vagy nem indul vagy fagy.Szériahibásak úgynézki.
A 3 DS5-öm van és enneksem működnek a lila satacsatijai.Bios megy.Elsőt a sata miatt cseréltem.A másodikat már feltelepíteni sem nagyon bírtam és a lila sata is szarvolt.Ez most megy szépen,de lila sata csak dísz.
Ha beválik szacsee kollegának az EP45 Extreme,akkor arra cserélem.Tegnap postáztam neki. -
Laraxior
titán
válasz
SzlobiG #1278 üzenetére
2x1et ne számoljuk bele a szórásba...ott nekem is megy a Kingmax 1200-t 2.05Von 5-5-5-15ben
Viszont a 4 ram már nem bírja a 450es FSBhez választható 1125ös órajelet. Így csak 1080ban tudom járatni,bár így is betyárgyors a cumó. Szóval szerintem mennie kel annak a ramnak -
Zájec
veterán
-
Produkció
senior tag
válasz
SzlobiG #1212 üzenetére
1napig volt nálam is egy 26os, a 19es után azt hittem megvakulok
....aztán elment, rá pár hónapra vettem ezt a 37est...beletelt vagy 2-3hétbe mire megszoktam, tudod milyen szar utánna itt a munkahelyen bámulni a 17est?
....otthonra viszont tervezek egy 24"os dell-t...az méretileg a minimum már nálam és 145körül kapható...
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1139 üzenetére
DDR3 ramkezeléssel viszont még gondok vannak P45-nél BIOS szinten!
Itt a három kiszemelt áldozatom, bár a DS5 a legesélyesebb:
P45-DS5
P45-DQ6
P5Q Deluxe...és ha megnézed nincs is vészes áruk, leszámítva a DQ6-ot... P5Q Deluxe pl. nagyon olcsó és ugyanolyan felszerelt, mint a DS5. Azt kéne megtudni, hogy vajon az a 16 fázis ér-e valamit a 6-al szemben... a PWM tervezés is sokat számít, nade mégis...
szacsee: Az Loadline Calibration hiánya miatt van, ha nem tévedek... az meg BIOS vagy grafít kérdése csak! xD
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1137 üzenetére
Nézz be Gigabyte P45 topicba.
Egy Kentsfield pl. pont most "lódúlt meg" -0,04V-al. És akkor még semmi Skew meg Reference nem volt tweakelve, csak alap beállítások...
Na majd mostmár lassan én is szerzek egy P45 lapot és majd minden kiderűl, de én nagyon sokat várok a laptól! Ha egy 65nm ennyire meglódúl és a Yorkfield meg +40-50MHz FSB-ket mennek akkor rossz már nem lehet!
Elösszőr egy P45-DS5 lesz, oszt ha jobb lesz a Maximus II akkor utána az!
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1135 üzenetére
Nem mostanában tudjuk meg...
Amúgy az 1,38V is kicsit sok! Kellene neked egy P45 lap, abban jobban tudnál tweak-elgetni.Hááát... volt akinek 1,4V-tól is gyengűlt a Wolfja, pedig 2 napig járatta vagy meddig...
Azaz E8500 nem ment úgy, mint kellett volna és nem tudni mitől... 4GHz-et kellett volna mennie 1,18V körűl és 1,24V-en ment csak... (4 lapban!) de nem is lényeges, már úgysincs nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dell notebook topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest