- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20846 üzenetére
Nálam a C1E Enhanced halt State be van kapcsolva és így is megy a tuning.
Elvileg van a lapod bioszában a memória időzítések között van P1 és P2 opció, ha bekapcsolod rendkívül meglódul a ram sebesség, nekem Aida alatt olvasásban több mint 2000MB/mp-et hozott, igaz játszani kell hozzá a feszekkel is, de szerintem megéri.
-
bolcsodal
addikt
válasz
xmasterteam #20849 üzenetére
Nálam minden energiagazdálkodási opció be van kapcsolva. A Q8300-am így megy 7x444-en már vagy egy éve.
-
válasz
Sztem anno irtam, hogy minden energiabuzeralo opciot nullazni kell
Sztem a VT-t is -
válasz
VT felesleges, ha nem használod.
-
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20789 üzenetére
Akkor az NB volt a probléma forrása, legalább megoldódott.
-
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20783 üzenetére
Ok, de szerintem 420-430 körüli fsb-t lazán feszemelés nélkül ki lehet hozni abból a lapból, prociból. Mondjuk 8x425 sima ügy kell legyen. Én is 427-en használom alapon, se az fsb, se az északi híd nem kér plusz kakaót.
-
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20781 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem mennyi max fsb-t értél el abban lapban a QX procival? Most elsősorban nem a full stabil beállítás érdekelne, hanem az, hogy mit tud a lapod. Nekem kicsipapucs kolléga segítségével sikerült kideríteni, 493-ig jutottam, ami elég jó egy ilyen proci+lap párostól.
-
válasz
xmasterteam #20779 üzenetére
A déli az nem nagyon kavar be, ekkora tuningnál meg semmiképp, szerintem.
De ötletem nincs, úgyhogy bedugulok -
válasz
xmasterteam #20777 üzenetére
És, mi történt?
Nem vágom kapásból a gtx465 üzemi feszültségét, de lehet, hogy ez kicsit karcsú. Az pedig szintén lelőheti a rendszert. Ha tudsz neki adni AB-ben kakaót, akkor adj. -
válasz
xmasterteam #20775 üzenetére
Kötve hiszem, hogy az Enermax kevés lenne. Hőfokokat nézed közben? Lehet szimplán túlhevül valami (Cpu, MCH) és lelövi magát. GPU húzva van, vagy alapon?
-
válasz
xmasterteam #20770 üzenetére
VCore drop - meg úgy általában a drop - természetes jelenség, minden lapnál - illetve minden elektronikus berendezés esetében - jelentkezik, mindössze a feszültségesés mértéke változik. Vannak funkciók, amik ennek kiküszöbölésére készültek, több-kevesebb sikerrel.
-
N.Laca64
csendes tag
válasz
xmasterteam #20768 üzenetére
Szia.Nekem is ez a lapom van,csak EVGA kiadásban.Gyakorlatilag Nvidia referencia mindkettő.Ezeknek nagyon nagy a vdroppja,talán a legnagyobb a 775-ös tuninglapok közül. Nekem 3825Mz-en megy a procim,1800-as FSB-n,szinkronban a ramokkal.Ehhez 1.3 voltot adok neki biosban,míg a valós fesz. terhelésnél lemegy kb.1.21 volt környékére.Itt olvashatsz egy leírást ennek a lapnak a tuning beállításairól,ettől részletesebben én nem találtam máshol a neten.
-
válasz
xmasterteam #20765 üzenetére
Mondtam nem ismerem az nForce lapokat. Attól, hogy független az fsb a RAM-tól, még összedőlhet a tuning akár a húzott RAM miatt is...
Sajna a köcsög XFX már nem teszi elérhetővé a lapod infóit, tehát nem tudom elolvasni a BiostNincs bekapcsolva ilyen Loadline Calibration-szerű feature?
-
válasz
xmasterteam #20761 üzenetére
Ha a chipet húzod, akkor a memóriát addig ne, mert nem tudod melyik szart be, ha gond van...
A proci és a ram végsebessége így konkrétan nem függ egymástól sztem, az már annál inkább, hogy a cpu és az mch belső viszonyában milyen sávot használsz. Tehát, hogy az mch 266-333-400 és így tovább melyik sávban üzemel. Azt pedig ki kell kísérletezni, hogy melyiket csípi a proci az adott beállításnál.
Persze ez extrémebb húzásra igaz; nekem 333-on megy az mch és 450-en a proci. Stabil. -
válasz
xmasterteam #20758 üzenetére
Mást nem is piszkáltál a biosban?
Lehet kellene egy kis kakaó az MCH-nak, meg CPU-MCH kapcsolatnak, akárhogy is híjják; nem ismerem a lapot és most nem érek rá biost olvasni.
Ramok hogy futnak: milyen osztóval (melyik strapban) és mennyin?
PciE ugyi fixálva 100Mhz-en?Az X procik előnye, hogy nem az fsb határt feszegeted tuning alatt, ami általában érzékeny pont a quadoknál, hanem a szorzóval bűvészkedsz. Így nem kell 450-es fsb fölé menni, amit azért jobb lapok általában tudnak és mégis meg lehet a 4 giga feletti eredmény is.
Nincs kikapcsolva a drop és azért mutat konstans feszültséget?
-
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20758 üzenetére
A procid 9-es szorzóval megy alapon.
Nekem is volt olyan, hogy prime és linx alatt nem volt gond, ellenben Mass Effect első része eldobta magát a kevés fesz miatt. Ennyit a stabilitás tesztekről.
-
Laci2277
senior tag
válasz
xmasterteam #20756 üzenetére
Nézd meg a CoreTemp progival terhelve mennyi a procid alapfesze, majd azt az értékel lődd be biosban. Kizártnak tartom, hogy feszt kelljen emelni a 3.3Ghz-hez.
Az fsb-t kell 366-ra feltolni, a memóriát beállítani és a pci-e frekit 100-ra fixálni. De még az sem kizárt, hogy 9x400-on is megy alapon.
Brutál tuningos lapod van, majdnem olyan jó mint nekem
, így nem lehet akadálya talán még a 4Ghz-nek sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged