- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
Laci2277 #24775 üzenetére
Tcase = 55,5 C
( bottal sem piszkálnám
)
-
Szovie
csendes tag
válasz
Laci2277 #24190 üzenetére
Úgy néz ki ez a Scythe Kotetsu ennyit tud...
Lehet beruházok egy erősebb hűtőre, ami jó lesz majd leendőbeli skylakere is. Olyan kéne ami idle-ben ultra csendes tud lenni, de terhelve is bírja a gyűrődést, ott már nem baj ha hallom, de idle-ben csendet szeretnék. Ezért is lett most Fractal házikó.
Proci kupakjának felpolírozása számítana valamit? Vagy csak placebo?Ki sem merem számolni ahhoz hogy1.36V legyen terhelve mennyit kéne biosba beállítani...
Nem néztem még mekkora FSB-t bír a Giga lapom, 2db 1066 Kingston és 2db 800-as A-data van benne. Nem tudom a 800-as ramokat el lehet e vinni 450FSB fölé. A mostani 420-at minden gond nélkül viszi.
-
kenand
veterán
válasz
Laci2277 #24187 üzenetére
Szerintem az AIDA helysen ismeri fel a TJMAX-ot, de ha nem akkor a hivatalos Intel táblázat alapján korrigáld.
Én az L5420-as Xeonnal szívtam, mindig nagyom magas hőmérsékletet mutattak a mezei programok, és nem értettem, ha egyébként is jóval kisebb Vcore feszültségen megy akkor miért olyan meleg, már extrém hűtésben gondolkodtam, amikor rátaláltam a magyarázatra. Egyébként megfogva nem is volt meleg...
L-es xeonok TJMAX-a 70C, így 30C fokkal melegebbnek mutatják a pogramok- korrekció nélkül- mint amennyi valójában. AIDA jó. Realtemp, Openhardware monitor korrigálható.
Itt van a Realtemp leírásában is szó a problémáról -
Szovie
csendes tag
válasz
Laci2277 #24187 üzenetére
Cpu-Z, Aida szerint is terhelve 1.248V-on 4ghz-en stabil. 4.1-en már hibázik a prime.
Nagyobb fesszel még nem próbáltam mert már így is melegszik a kicsike.
Terhelve így is belekóstol 70fok környékébe (15 fok TJmaxtól Coretemp, Realtem és Aida szerint is).Amúgy nem értem ezt a Giga lapot, nagyon sokat droppol. 1.36 van Biosba beálllítva, terheletlenül ad neki 1.29-et, kiterhelve meg beesik 1.248V-ra. Vagy a feszültség mérő nem jó, esetleg mindkettő.
-
Speed®
titán
válasz
Laci2277 #24061 üzenetére
Kár, hogy téves a következtetés :S A Valley kifejezetten GPU teszt, kvázi CPUfüggetlen. IRL ég és föld a különbség a procik közt.
Részemről OCs York mellé sem raknék ~30ks VGAnál nagyobbat, pazarlás. Aztán hogy kinek mi a perverziója (750TI fogyasztása, 7850 feature-proofsága vagy épp egy GTX480 masszív backendje), az már részletkérdés. -
-
Laci2277
senior tag
válasz
Laci2277 #24053 üzenetére
Igaz, egy gyengécske 4GHz-re felturbózott york vagy ennek megfelelő xeon, a passmarkban 6100 pont körül teljesít, szemben ezzel(i3-4340) procival, ami nem egy acélos értéket produkál az 55K-s ára mellé.
-
ALLAT001
senior tag
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Laci2277 #23613 üzenetére
No, végre tudok tapasztaltot írni a Harpertown + Maxwell házasításról
Tökéletesen elégedett vagyok vele!
Win8 fel, semmi driver, csak NV, FarCry 4 hasít ULTRA beállításokkal (többnyire VSync 60-on)
Mértem 3DMarkkal is, azzal nyílván kevesebb pontot kapok, mint aki vett egy i7-es rendszert +100k-ért, kérdés h megéri ez?Egész gép kijött 190k-ból
(Alig várom a karácsonyi gépajánló cikket, amiben ennyiért lesz a "középkategória")
-
korn
aktív tag
válasz
Laci2277 #23357 üzenetére
Ja, én a bios feszértéket írtam az 1.35V-ra.
Droppolva nem figyeltem mennyi volt. Mindenesetre már ez is sok(k) volt a hűtőnek, meg szerintem az alaplap sem díjazta. E0-s egyébként.
Inkább maradok az "L" "E"-s prociknál.Azok is bírják a tuningot, de mintha hűvösebbek lennének. L5408-nak 3700 volt a vége a gyári 2130 helyett, prime futott hiba nélkül, és csak valami 180W körül fogyasztott a gép cakk-pakk. Most itt van két E0-s e5430-as, eléggé különböző a VID-jük, de 4000-et megy mindkettő, sőt többet is mennének, ha bírná a lapom az 500 feletti fsb-t. Hűvösebbek is, meg kevesebbet fogyasztanak, mint az X-es xeonok. A C0-sak valóban nem tudnak ilyen tuningot, de ez nem meglepő.
-
-
-
-
válasz
Laci2277 #23336 üzenetére
A hőmérsékleteket mivel méred?
Alap, érintetlen CoreTemp-pel? Mert az 100fokot ad meg tjmaxnak a 85 helyett, ami azoknál a prociknál van alapból. Tehát a kijelzett értéknél 15 fokkal melegebb igazából, ha nincs belőve szépen!!Mellesleg szép gyors, nagyon tetszik! A legnagyobb általad elérhető órajelen mennyit dob 3DMark Vantage-ben proci score-nak?
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
Laci2277 #23291 üzenetére
1.35V-on 9.5x474(4.5GHz) rendben bejött a win, igaz az fsb kért még egy kis utánpótlást, de úgy érzem ezen a szinten lehet stabilan hajtani 24/7-re egy jobb hűtővel. A fesz se olyan vészes, mivel az intel által javasolt érték tetején van, tehát még csak túl sem léptem.
hú, 4,5 ghz, ez jól hangzik, lehet majd valamikor az E5440-esem (most 3,8 ghz alapfeszen) ilyenre cserélem, bár szerintem 1,35 volton az enyém is többet tudhat (egyenlőre elég így is nekem bőven)
én Asus Silent Knight-al hűtöm, egy zalman fan mate-el, imádom, olcsó, szép, halk, rosszat nem tudok róla mondani
ha égeti a zsebed a pénz..., szerintem ettől jobbra nemigen van szükség, sőt még a Hyper TX2(pont ilyenem volt) is igen jó ha feltekered maxra, látható a nagy csodahűtők se sokkal jobbak [link]
-
-
korn
aktív tag
válasz
Laci2277 #23207 üzenetére
Hát én nem tudom, nekem nem tetszenek ezek az X-es procik. Most jött pár nem túl drága proci, köztük egy x5260 is.
Az x5260 elég nagy csalódás, alapfeszen 3800-3850Mhz körül kifúj, többet vártam tőle. És fűt mint a kazán.
Most van egy E0-s e5420 az elég jó, alapfeszen 3500Mhz körül tud.
Van egy kis l5320-as, ami alig melegszik, és 2600Mhz körül megy alapfeszen. Kellemes kis proc 3500ft-ért. A speedstep nem megy valamiért, hiába mikrokódos a bios.
E5240 3700 alapfeszen.
Van egy E5205 -amit tévedésből küldtek először az x5260 helyett-, easytune6-tal alapfeszen 3400Mhz-ig stabil.3700-nál a memók kifújnak, de a proci ment volna még, fesz emeléssel természetesen. Viszont ha biosban állítom az értékeket, akkor alapfeszen csak 3200Mhz körül indul el a gép sajnos.
-
válasz
Laci2277 #23204 üzenetére
A 400-as FSB-s Xeon procik rendre ótvarok. Olyanok mint egy QX9770 mondjuk. Te érteni fogod, volt neked olyan. Egy mezei Q9550 veri őket. Dettó a Xeon 400-asokkal is.
Amit én ajánlok az E5440. Nagyon sok bennük a jó tuningos E0 példány, majdnem beérik a világbajnok Q9550-em. 1,168V-on 4GHz és társaik. Ha viszont nagyon erős hűtésed van, akkor X5470. 10x-es szorzója van, csak a fesz fog gátat szabni neked, hamarabb éred el a nitró alatt a 2V-ot vele, mint sem a lapod FSB-je kifulladjon.
Kérek szépen privit, hogy mi lett a te Maximus II Formuláddal.
-
-
zuchy
őstag
válasz
Laci2277 #23143 üzenetére
1066-os ramjaim vannak, de valami 950 Mhz körül mentek kb. Az időzítéseket auton hagytam, de már régebben is csináltam, hogy a gyári beállítások fölé vittem az időzítéseket, de nem segített. Amúgy ha adok az északi hídnak 1,4V-ot, akkor viszi a 4GHz-et, de egy dekával kevesebbel nem. Szétfeszelni meg 50MHz-ért nem fogom. Most 3,95 GHz-en van 1,3V-al.
Skew-kkal és GLT-kkel is próbáltam játszani, nem hozott a konyhára, bár lehet mert annyira nem értek hozzá.
Esetleg még meg lehetne próbálni másik verziójú biossal. Talán F11b-vel.
Csak én nem tudok beleírni Xeon mikro kódokat.
Vagy PLL-t feltolni 1,57-re? Az még nem veszélyes?
-
Roba
tag
válasz
Laci2277 #21654 üzenetére
Mikor még megvolt a QX9770, akkor próbáltad magasabb szorzóval, alacsonyabb fsb-n. Pld. 9.5X400-on, vagy 11.5X333-on?
Ezeknél a beállításoknál nem kellett volna figyelni a VTT-re, NB-re, SB-re. (Habár én úgy emlékszem neked DDR-3-as Ramjaid voltak és ekkor ez hülyeség lett volna.) -
válasz
Laci2277 #21428 üzenetére
Mx-3 ne! Kenhetetlen. A masik ketto szuper. A kolleganak: ott egy megkovult ragoszeru anyagot fogsz talalni a huto alatt, azt vakard le a hutorol csavarhuzoval, a chiprol meg acetonnal, kis pottyni zsir eleg utana. Ha mar leszeded, kicserelnem a push-pint (az a nyilszeru pocok ami most odafogja a hutot) csavarra, mert azzal picit jobban meg tudod huzni a hutot, meg jobb lesz a hoatadas.
-
válasz
Laci2277 #21358 üzenetére
Így van, ezt csak arra értettem, hogy unja a tesztelést
Vannak eléggé tuning érzékeny játékok is, ilyen pl. a Dirt széria. Így kellemesebb a tesztelés
Gyári hűtővel valóban nem ajánlom az IBT-t. Ha gyanúsan magas a hőfok, lehet ellenőrizni a proci tetejét és a hűtő alját egy vonalzó élével. Ha közé lehet pisálni; elő a smirglivel -
gari24
tag
válasz
Laci2277 #21307 üzenetére
Teljes terheléskor a proci Vid.je 1,25V és akkor az elején csak minimálisat emeljek feszen , De mondjuk mi történne akkor ha a feszültséget alacsonyan hagynám és megterhelném ?? gondolom gépleállás , de ettől károsodhat valami ??
A jobboldali sor átállítom a baloldalon lévő értékekre !
Viszont a
MCH Core autoról--1,2re
Dram Voltage autoról--2,1re
Ezek maradhatnak így ??? -
-
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #21164 üzenetére
Szia Laci!
Toltam egy osztást az MCH-nak 1.160V-ról 1.180V-ra a ramok maradtak 2.000V-on és így eddig minden OK!
Futtattam Prime/Blend-et 20 percet és Aida folyamatosan 2.000V-ot mutat,nem esik alá!
Kérdésem,maradhat az Mch 1,180V-on? Nem sok neki? Nem fog nagyon melegedni?
KÖSZÖNÖM a segítséged!!!
-
-
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #20992 üzenetére
MCH Frequency Latch: 400 Mhz
System Memory Multiplier(SPD):2.66d
Memory Frequency(Mhz): 800 1066
DRAM Timing Selectable(SPD): Manual
Cas Latency Time: 7
TRCD: 7
TRP: 7
TRAS: 20DRAM Voltage: 2.000V
Advanced Timing Control-ban is kell módosítani?
Ezek a beállítások jók lehetnek?
-
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #20990 üzenetére
Így került hozzám a lap és a memóriák,proci is alapon ment! Nem állítottam el semmit! Gondolom az előző tulaj! Szeretnék egy erősebb videókártyát és itt a Ph-on javasoltátok,hogy húzzam meg a procit mert így kevés ezért próbálom! Meg gondolom a HD 6850-nek is jobb lenne?!
Tehát hogyan tudom normálisan beállítani a memóriákat?
MCH Frequency Latch: Auto
System Memory Multiplier(SPD):2.00d
Memory Frequency(Mhz): 800 754
DRAM Timing Selectable(SPD): Auto
Cas Latency Time: 6 auto
TRCD: 6 auto
TRP: 6 auto
TRAS: 18 auto -
laguna82
csendes tag
válasz
Laci2277 #20976 üzenetére
A CPU Termination-t 1.240V-ra tettem a kövtkező már 1.260V a bios-ban!
CPU Vcore:1.25000V
CPU Termination:1.240V
CPU PLL:1.550V auto
CPU Reference:0.805V auto
MCH Core: 1.100V auto
MCH Reference: 0.760V auto
ICH I/O: 1.550V auto
ICH Core: 1.100V auto
DRAM Voltage: 1.800V autoJelenlegi bios állás! Akkor mindent állítsak be a bios-ban és semmi ne maradjon auto-n?
A ramokat nem látom,ki kell szednem,hogy megnézhessem!Átállítom és futtatom a Prime-ot!
-
-
-
válasz
Laci2277 #20950 üzenetére
480-500MHz körül mennek a P45-ösök a Yorkokkal, de ha megfeszeled őket, 500 felett is simán. Ha megnézed a listát, láthatod, hogy a legtöbb York-os eredményt P45-ös Giga-val érték el. Lipi meg egészen 558MHz-ig jutott stabilan a lappal (nyilván nem alap FSB feszekkel).
-
hamazsa
csendes tag
-
Roba
tag
válasz
Laci2277 #20810 üzenetére
Üdv!
Neked és RetepNyaraB-nak is igaza volt, kevés volt a procifeszültség a 8.5X412-höz. Nektek hány volt kell a (8.5X412-höz és 8.5X424-hez, hogy stabil legyen?
Bios 1.16875 V-on a kis tesztjeim már lefutottak, ami terhelt 1.1502 V-ot jelent. Ekkora feszültségen hivatalosan a Q9550S képes 2.83 Ghz-re. Az "S" proci szerintem parasztvakítás, hiszen a jelzés nélkülibe is vannak ennél sokkal jobbak.
-
válasz
Laci2277 #20810 üzenetére
Nincs is miről beszélni, amíg ki nem próbáltad magasabb cpu fesszel
Az enyémnek írtam már 1,306V kell a 3,8Ghz-hez. Lehet, hogy a Tied atom tuningos darab, de kipróbálni ki lehet a valamivel magasabb feszültséget.
A táp jó, a proc jellemzően nem megy 50-55W fölé 3,8-on sem.Mi a helyzet a loadline calibrationnnel? Pár poszttal feljebb egy komplett Verne regényt írtam, amire nulla reakció, csak a probléma megint. A 0.01V drop felettébb valószínűtlen, hacsak nincs benyomva a lc. Ez szimplán érdekelne.
Tesztre meg ne a szutyok AIDA-t használd, hanem IBT-t. -
xmasterteam
tag
-
xmasterteam
tag
válasz
Laci2277 #20782 üzenetére
A maxot nem próbáltam, mert így is van valami baja (a proci + a ram stabil) egyedül a videokártyára gyanakszom, másra nem tudok. Most jelenleg 375x9-es fsb-vel, és szorzóval használom. Persze ahogy említetted tudna többet is, de nem akarom széthajtani, így is 2 évig egy Q6600- futott 3,4ghz-en. Egyszer probáltam a Q6600-at 3,6ghz-en (többen nem ment, legalábbis nem tudtam.) amit 400x9-re állítottam a próba erejéig.
-
xmasterteam
tag
válasz
Laci2277 #20759 üzenetére
Ja bocsi, azt hittem hogy 8-as szorzó az alap. Akkor nem csodálkozok... Bementem a bios-ba és 1,12v-ot adtam neki, amivel szerintem nem lesz gond, mert terhelésen 1,1-v-ra ment fel. Viszont nekem a memoria az bevan lőve elég rendesen oc-ra( még bratyóm műve volt).
Tehát 1750-es mhz-en megy cl9-es időzítésekkel. Most szerintem az a gond, hogy a memória az 1750-en van a proci meg 1600-as fsb-re van állítva. Lehet hogy tévedek, de ettől nem lehet baj, mert úgy tudtam hogy a memória és a proci összefügg?
RetepNyaraB: A pice fixálva van 100-ra. A memória időzítéseket pedig leírtam fentebb. A többit megnézem, lehet hogy kéne még állítani valamit, de először kíváncsi vagyok, hogy még mit kéne beállítani hogy fix legyen. -
xmasterteam
tag
válasz
Laci2277 #20757 üzenetére
Köszi a gyors választ. Igen terhelve próbáltam leolvasni a voltot.. de nem sok sikerrel. Valamiért terhelve ugyan azt írja ki mint alapon.. 1,1v körül... Azóta már több megoldást megpróbáltam. A szorzót alapon (8x-on hagytam) és az fsb-t növeltem 1333-ról 1600-ra, így most 8x400-on megy, ami tökéletes. Eddig linxel lefuttattam 5 kört eddig minden oké volt, amíg nem kezdtem el gamelni GTA IV-el.
Kb 30-1 órája játszok vele, és most fagyott ki, de úgy hogy újra indult a gép. Ezzel arra gyanakszom, hogy a volt volt kevés neki, mert eddig minden jó volt. 4ghz-re azért nem szeretném húzni.. (a proci hűtőmmel nem hiszem hogy letudnám hűteni rendesen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest