- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
swado
tag
válasz
odorgg #18174 üzenetére
Igazából már régóta tervezem a ház cserét, meglátjuk mit ér majd. A dupla ventit meg lehet, hogy már holnap.
Volt már rajta, de még a magas fesz-el. Igazából nem a játékok miatt aggódok, hanem mikor nem használom a gépet, folyamatosan 100%-on számol a gpu és a cpu is.
Mondhatjuk tehát, ha 70 fok alatt tudom tartani a procit, akkor elvileg nem lesz gond?
-
válasz
odorgg #18152 üzenetére
Ha akarsz izzadást látni, akkor intel burn testet nyomd xtreme modeban, ott már nem lesz ekkora a mosolyod!
Amúgy éppen egy tök mezei, 1,25V vid-es q9450-et nyúzok, most fejeztem be az alulfeszt, alapórajelen 0,98V-on stabil. Az majdnem olyan jó, mint a világlegjobb q9550-em ezen az órajelen!!! -
paprika
aktív tag
válasz
odorgg #17927 üzenetére
Igazából nekem sem kell Több 3600 nál de ha menne jobban is miért ne ?!
Szerintem ez az F10 Bios nagy hulladék mert neked is ott száll el a tuning ahol nekem. Ilyen pedig nincsen.Viszont nekem más a procim , Az is fura hogy 3600 felett mindkettőnknek 1.4 V kell. Most túrom a netet valami Bios után.
-
paprika
aktív tag
válasz
odorgg #17925 üzenetére
Skew értékeket hagyd alapon . Ha a ramokat a névleges sebesség alatt futtatod nyugodtan vegyél le a ram feszből is .Pl ha nekem csak 960 on van visszaveszem 2.060 ra 5 5 5 15 be-
Érdekes hogy kicsivel nagyobb proci sebességhez mennyivel több fesz kell
Holnap nem biztos hogy lesz időm szórakozni vele de nézek valami jobb biost .
-
paprika
aktív tag
válasz
odorgg #17918 üzenetére
Próbálj először 3800 stabilat vagy 3900 at. Ha +van lépj feljebb. Most állok neki én is szórakozni a Q9450 el. A Ram feszt vedd vissza kicsit. 1000 MHZ- hez sok lesz a 2.2 V . Nekem a 1066 os Corsairek futnak 2.080 V-n. Valahol olvastam hogy a sok ram fesz is vesz el a stabilitásból ( Pár ezer hozzászólással visszább).
-
lipi67
nagyúr
válasz
odorgg #17692 üzenetére
Nem a lapon fog múlni! A lap 600 felett is tud.
quad alatt is lazán megy 500 felett:[q9400-em]
[q9550-em] -
hermanyi
addikt
válasz
odorgg #16850 üzenetére
Tesztelni még csak tesztelik de tuningolni tuti nem fogják
ha van otthon sokkolod adj a déli hídnak az kiüti és nyoma sincs
MSI-m anno így ment gariba
mert annak is hasonló problémái voltakG4ula84:
olvas visszaszerk :
itt a képed ezen nem 1.5 van
képelnéztem ez a power menü bocs
-
sgteam
aktív tag
válasz
odorgg #16768 üzenetére
nekem csak egy sima asus p5q-pro lapom volt de 475fsb stabil volt a legtöbb amit kihoztam belőle az 505fsb volt de ott már a ramjaim pusztultam mert csak 800mhz volt és így 1010mhz mentek a geilek.
ui: a turbot nem ismerem de szerintem a sima p5q-pro nagyon fasza kis lap
-
fagy53
nagyúr
válasz
odorgg #16804 üzenetére
Nekem csak a "tuningolós" kedvemet vette el, az életkedvemet nem ez...
Egyébként remekül elvan 3GHz környékén a proci mindennel, kár egy fillért is áldozni már erre a platformra, én is így vélem.Dave™: mivel a lapom jelzi a proci fogyasztását, direkt nem írtam hogy "méri", tudok válaszolni. 0.9V és 2.5GHz kb 5-6W idle, 1.06V és 3.1GHz kb 8-10W. Terhelés alatt /IBT/ ugyanez kb 35W@56W
-
fagy53
nagyúr
válasz
odorgg #16799 üzenetére
Ha kevés a 3.2GHz, márpedig a GTX 460-hoz tapasztalatból mondom elkelne a nagyobb órajel, akkor a lapcsere segíthet, bár nem lesz könnyű magasabb FSB-t elbíró lapot találni a Q8400-hoz.
Esetleg egy jól sikerült procicsere segíthet, de a magasabb szorzóért és a velejáró nagyobb L2 cache-ért fizetni kell! -
-
fagy53
nagyúr
válasz
odorgg #16782 üzenetére
A 6-os szorzót eleve nem szereti, ezzel kár próbálkozni, a max szorzó nyugodtan mehet neki, mert a CPU bírja, nem kell egetverően nagy fesz ehhez. Egyértelműen a lap a problémás és nem azért mert rossz, hanem mert erre alkalmatlan. Nagyon bonyolult ennél az architektúránál a szinkronizálás az egyes összetevők között és ezt nem mindegyik gyártónak sikerül jól megvalósítani. Nem véletlenül szakított az Intel ezzel a struktúrával, a következő CPU generáció kedvez a a lapgyártóknak, könnyebb dolga van a felhasználóknak is a tuningban, mivel már jórészt a procitól függ és nem a lapoktól mint a yorkinál.
-
fagy53
nagyúr
válasz
odorgg #16768 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam ez nem szánalmas, hanem természetes ezeknél az Asus lapoknál. Nálam a P5QL-E ami P43 így nincs CF, de erősített 8 fázisú táplálást biztosít teljesen feleslegesen, mert 425MHz FSB a végállomás a Q8300-nál. Valamit nagyon elszúrhattak a fejlesztésnél,mert be sem kapcsol a gép ha valami nem tetszik neki, rendkívül kényes jószág ehhez hasonlóval még nem találkoztam!
Valójában a P45-os chip sikeredhetett félre, mert a Giga tulajok sincsenek elragadtatva, ha a quadnál 430 FSB fölé kell menni.
Kicserélném a P35-ös lapra a másik gépből, de nincs kedvem OS-t telepíteni, aktíváltatni. -
Attix82
addikt
válasz
odorgg #16748 üzenetére
Hali!
Nekem P35-DS4em van, es nem ezekhez a procikhoz talaltak ki....2magosom 500as FSB is ment kb alap feszen a lap, Q8400 FSB problemak vannak aminek a hatara 440 kb...de ott aztan mar pumpalni kell...425-430 a kenyelmes Quaddal neki. Ami persze nem biztos hogy amit veszel annal is lesz...de en a helyedben P45-ost vennek.
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #16748 üzenetére
Arra, amire neked kell (450es FSB Q8400al), bőven jó egy egyszerű P35. Az egyszerűséget nyílván a BIOSra értem, nem szabad gagyit venni, vannak jól ismert, tuningos P35ök, EP35-DS3 Giga pl. Ha elvagy a 3.6on járó Q8400al, az meglesz <15ks P35el is, aztán ha többet akarsz, válts platformot..a 775nek vége.
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #16745 üzenetére
Akkor valami a lappal nem kóser nyílván..viszont nem értem miért szenvedsz X38akkal, mikor simán lecserélhetnéd P35re és menne mint a vaj.
RAMoknál ez az érték ns-ben vagyon jelezve, egyet lazítva rajta segíthet. -
Speed®
titán
válasz
odorgg #16735 üzenetére
Anno nem ezt a procit hajtottad 3.6on Primestabilan? Úgy emlékszem a tanácsomra váltottál rá..azóta mi változott a rendszerben? Nem értem, miért hümmedt volna meg, nem volt agyonfeszelve, terhelt <1.25Val járt ha jól tudom.
Próbáld ki más lapban ha van rá lehetőséged, hátha a lap fáradt meg inkább.
RAMoknak meg nyugodtan adjál 2.1Vot és esetleg a TrFC értéket is emeld.. -
Speed®
titán
válasz
odorgg #16733 üzenetére
IBT? Nekem volt régen olyan, hogy adott verziójú Prime kidöglött, régebbi meg vígan ment..25.11? OS? Lehet, hogy nem is hibázik a cucc..
Egyébként a Q8300amat mikor feltekertem 3.6ra, az sem volt órákig P95 /IBT álló, de normál használattal (net, film, játék) napokon keresztül ment.. -
sgteam
aktív tag
válasz
odorgg #16729 üzenetére
pedig a többi fesz az bőven elég.
ha nem adsz neki több áramot akkor vegyél vissza a tuningból és nézd meg úgy hogy stabil-e ha úgy se stabil akkor a ramok időzitése van rosszul beállítva. Ha pedig kevesebb tuningal stabil akkor bizony emelned kell a feszt mert az a baj.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #16444 üzenetére
Ramokat oszd vissza. fölösleges 1020-on járatni. 800-900 között érdemes hajtani ha a proci végét szeretnéd megtalálni. Másrészt meg szintetikus everest memolvasás\írás teszteken kívűl soha, sehol nem fogod észrevenni a különbséget 900 és 1066 között. És így levehetsz némi terhet az NB-ről is ha már amúgy is arra panaszkodsz hogy megugrik a feszigénye és melegszik.
CPU GTL-t és NB GTL-t ne hagyd autón!
És nekem nagyon soknak tűnik az az 1,41v az NB-nek! -
fagy53
nagyúr
válasz
odorgg #16262 üzenetére
Van egy, ami a tok közepén méri a hőmérsékletet, az a 25°C. A magok hőmérsékletmérő szenzorai ennél mélyebben vannak a chip belsejében, így ezek mindig magasabb értéket mutatnak. Távol vannak a hűtési felülettől ezért a környezeti hatásoktól is jobban el vannak szigetelve.
Amikor feszültséget kap a proci, az átfolyó áram villámgyorsan átmelegíti a chip belsejét és hiába +5°C a környezet meg a hűtőborda, ennél magasabb hőmérséklet lesz egy pillanat alatt a prociban. Gondolj arra, hogy ha bekapcsolsz egy forr.pákát kinn a mínuszban,azzal is tudsz forrasztani. -
válasz
odorgg #16254 üzenetére
A működés szempontjából nem mindegy, hogy 28 fokos a mag, vagy 22?
A 10 év alatti autókban ilyen a vízhőfokmérő. Nehogy azt hidd, hogy beáll a víz 70 fokra, mint a cövek, és el sem indul.
Lópikola. Valójában, ugyanazt az értéket mutatja, amíg nincs nagy gáz, szal mondjuk 30 és 100 fok között egyaránt 70-et mutat. A régi autókban még rendes analóg hőmérő volt, azokban még láttad, hogy 52 fokos a víz, vagy már 95.
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #16194 üzenetére
1.5V VTT rengeteg, ki fogod nyírni vele a procit..degradálódás mindig van, feszfüggő a mértéke..ha valami szét van feszelve, idővel romlik a tuningpotenciál ill. nő a feszigény. Szerintem teszteld ki, 1.3-1.35VTTvel mit bír..az még elmegy hosszútávon. NB hirtelen nem tudom alapon mennyi az X38nál, de ugyanez vonatkozik rá..24/7re 10-15%nál több feszt nem adnék semminek..
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #16036 üzenetére
A ventiproblémára a megoldás egyszerűen az, hogy ahol BIOsban a fordulatszámot írja a ventire, azon Enter és Ignoredre állítod. Ugyanúgy lesz szabályzás, csak nem riaszt a szerinte alacsony fordulat miatt.
ABITokat ezért csipáztam anno, ott lehetett variálni a riasztási határokat.. -
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #15324 üzenetére
pontosan erről beszéltem...
igazából nemhgoy a prime, hanem az ibt és a linx sem garancia a stabilitásra.a 3.8 ibt-n mennyi volt a gflops?
végre megtudom, hogy mennyi a kül. az enyém és egy q8000-es közt...)
nálam 3.8-on max ibt 51,8, linx 53.3-at mutat.egyébként érdemes egy 25 körös linx-et is futtani max memóriával.
hamár mostanában úgy vettem észre, hogy ha rossza beállítás, az ibt hamarabb megfekteti az összesnél.
és legalább hamarabb kiderül, már az első 2 körben, így nem kell órákat fűteni...nehéz dolog ez. nem egyszer előfurdul, hgoy az ember már megnyugszik, 2 hónapja megy egy stabilnak hitt beállításon, kap egy hervadt winyót, bedokkolja, és elkékül az egész. igaz, awin talán ilyenkor más miatt is leállhat így a saját védelmében, de az ember rögtön a húzásra gondol...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #15321 üzenetére
nah, pont erről beszélek. neked 3.2 ghz-en van 39 gflops.
Speed(R)-nek meg 3.5-ön 34.... -> tehát az a teszt nem ment teljes gőzzel, így ki tudja, valóban stabil-e. csak ő azt mondja, hogy mindenkinek úgy legyen stabil a gépe, hogy az fusson stabilan, amire használja.
igaz, azt nem tudom, hogy a memória beállítási beleszólnak-e a gflops értékekbe, és ha igen, akkor mennyire. mert ha beleszól, az nagyon félreviheti a logikámat...
szerintem meg nem létezik egy adott beállításon több fajta stabilitás. vagy mindenen stabil, vagy nem.... (attól még lehet, hogy stabil 3.5-ön, azon a beáéllításon, nem kétlem! csak kérdés, hogy mindenen az-e, ha nem volt a proci teljesen megnyüstölve.)
az előző prociaimat teszteltem. (E8500). többször játszottam el ezt: linx. indult, majd 3. kör végén is látom, hgoy csak 27 gflops. keveseltem. ezért újraindítottam, amíg a várható 31-32 gflops-ot hozta. kb. ennyi kell legyen 4.2-4.3 körül. ha csak a 26-28-at hozta, végigment a teszt, még instabil beállításon is. de ha hozt a a 31-32-t, és valami kevés feszt kapott, rögtön elszállt, főként az 1->2 kör váltáskor.
a te procid ha 3.2-n hozt a a 39 gflops-ot, valszeg tejes gőzzel ment, így valószínűsítem, hogy tényleg stabil a beállításod. ennyi. aki akarja, megérti. aki nem akarja, úgysem....
-
TGArtist
tag
válasz
odorgg #10444 üzenetére
Asus P5B lapom volt ezelőtt, abban egy Core2 E6420 futott, gyárilag 2.13GHz, de két és fél évig stabilan alap hűtéssel 3,2GHz-n futtattam. Utána pár napig jött az E8500, ez már a Gigabyte lapban, az stabilan vitte 4GHz-n, viszont egyszerűen képtelen vagyok húzni ezt a Q9400 procit, fogalmam sincs mit állítgassak, lehal egyfolytában.
De én alap órajelen szeretném egyelőre, ha működne, nekem az is bőven elég. De borzadályosan fut.
-
lipi67
nagyúr
Ramokat lazíthatod kicsit, hátha..
Hát ..sokak szerint nem szórakoztat a Prime, én ezért holnap Super PI-ben (1M-32M) és Dmarkban próbálok javítani.Sok sikert!
(#9784) kicsigeri: Igen! szétbombázza a Nod-ot
Ilyet szeretnél? L2 elvileg a különbség csak. Tuningban mennie kellene annak is. (Én se érzem a létjogosultságát) Egy erősebb q9550-es sokak szerint "konkurencia" lehetne az i5-i7-nek (ár/teljesítmény, hisz mégse platformváltás) ezért álltak le a q9550-nel, s ez az utód. Ha így lenne (nem hinném), gyengébb lesz tuningban.
-
lipi67
nagyúr
Grat az új procidhoz!
(#9748) -Solt-: Persze..
(#9749) paprika: Menni fog az, ref értékek miatt vagy memória beállítások miatt dob el. Ha 20 perc megy, túl van az első kritikus ponton, bírja. Türelem..
(#9750) petya75: Szép! Jó kis proci lesz az és szeretni fogja a ds4-et, figyeld meg!
VTT-vel ha eteted picit..meg fog táltosodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 25
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest