- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Desktop-on nem, de Server-ben az lett. Majd ha a játékok is használni fognak 8 szálat, meg az L3-at akkor majd ott is ütős lesz, de addig... szoftver nincs hozzá, viszont maga a CPU elég ütős.
Engem mondjuk egyelőre az AMD Phenom II (Deneb) sokkal jobban érdekel, mert egy olyan konfig sokkal olcsóbb. A sebesség meg majd kiderűl, viszont ha mondjuk a CPU-k 80%-a menni fog 4GHz-et, akkor a Yorkfield már el is süllyedt nálam, mert ezeknél meg 20% megy 4GHz-et, vagy még annyi se.
Zájec: Kb. egy árban vannak, mind a kettő 75k környéke. Bolt válogatja... az a baj, hogy az X58-as lapok, valamint a Tri-Channel DDR3-ak nagyon drágák és emiatt nem éri meg.
P55+Core i5 lesz majd az igazi. -
Fotonoid
csendes tag
Bár szeretem a lebutított xp-met, a memória és teljesíményzabáló grafikai szoftvereim rákényszerítenek a váltásra. Így az új géphez egy új 64-es vistára gondoltam. Majd a pénztárca utánna megszabja hogy mennyi ramig mehetek el. (min 4gb kell sajnos).
A lényeg tehát az, hogy ezt berakhatom 2x2g formájában, nem kell mindenáron 4x1 vagy 4x2. -
Fotonoid
csendes tag
Ohhh... Köszi.
Elképesztő, hogy egy 4 slottal rendelkező alaplap le tud zsibbadni ha raknak is bele? Valamiért gondoltam hogy ez a 4mag/4slot/4ram dolog csak egy fikció. Bár meggyőző volt az egyik ismerősőm, mert sok, számomra ismeretlen szót használt.
Az egyetlen ami még rémlik, hogy "csak így tudja használni a quad csatornát".
Gondolom ez 64 biten is érvényes... -
slett27
addikt
Elromlanak procik, mindenfajta proci elromolhat normál működés alatt is, míg alaplapból mondjuk minden 30-ik, prociból 1000-ből 1. Itt ez az eset foroghat fent szvsz. Azért egy sztech boltban (vagy ahol véve lett a lap) kikellene azért próbálni egy másiki procival is, legalább egy 10 percet.
-
slett27
addikt
Történet ezzel kapcsolatban, nem a topic témájához tartozik szervesen de érdekes :
Ügyfél elvitt E7200-es procit. Kérdeztem : "Biztos tudja az alaplap ?" Válasz : "Igen! legfrissebb BIOS van rajta! " OK, mondom biztos tudja mit csinál. A lap típusát nem tudta megmondani. Amúgy mint később kiderült ASUS P5LD2 volt.
Hozza vissza a gépet, azt írja ki neki hogy CPU Voltage Error. Jesszus ! Mondom rosszat sejtek. 2x még postolt a gép, 3x már nem. Gigabyte P31-DS3L-ben próba, Gigabyte P35-DS3-ban próba. E7200 ----> NYEKK ! Ennyi volt, 945-ös ASUS túlfeszelte. De hogy ez hogy történt ? Mert ilyen még nem fordult elő.
-
Superman
nagyúr
-
Cool Face
aktív tag
Ismerős a helyzet! Nekem a q9450-em van MSI P45 NEO2-FR-ben.Akár mit csinálok az alaplappal meg a proci feszültségével egyszerűen nem megy 400fsb-nél többet, Ennyit tud(3.2GHz-et
), amit nehezen akarok tudomásúlvenni.
3.4GHz.en 1.4v-on is meghal 5 mp-en belül a prime95-ben
-
tom_tol
addikt
rég volt már a P5E WS de talán v.mi hasonló
gael beállitásaiban kicsit sok az auto fesz érték
vcore te tudod
pll 1,5-1,56v
fsb termin. 1,2-1,26v
nb lehet neked nem elég az 1,51v
cpu gtl ref vtt 1,2v-ig x67, 1,2-1,3 x63 1,3- x61 próbáld
nb gtl refre nem emlékszem lehet jó az x67 lehet kevesebb kell -
tom_tol
addikt
valószínűleg nem fog menni a lapoddal többet
ezt csak azért gondolom mert bepróbáltam egy 9550-t egy X48-DQ6-ba és 470-nél megáll a történet, igaz az giga tied meg anus de az sem jobb sőt emlékezvén a P5E WS PRO-ra még rosszabb
ez a proc P45 lapban ha nagyon muszály megy 500 fsb-t
szvsz ne erőltesd (habár ha leirnád milyen tweak lehetőségek vannak a biosban talán össze lehet hozni)
és ha jól láttam prime smallt csináltál, nem ártana blendet is -
Tenken
őstag
Nos tessék, eszembe jutott hogy keveredtem arra múltkor és hamar rábukkantam:
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_q9300/
Ha jól értelmeztem azt írta, hogy 440 fölé tekerve már nem lehet stabillá tenni, se volt, se szorzó csökkentéssel, és irreális a hőmérséklet emelkedés is a picivel kissebb fsb-khez képest. Ez ahogy olvasom megfelel a te gondjaidnak is. Szerintem nem a lapod a hibás, bár nem kizárt hogy egy P45-ben menne 450 felett is stabilan bizonyos beállításokkal, de szerintem egy Q9300-asnál felesleges 3500-at megcélozni mint 24/7-es beállítás, mert egyszerűen gazdaságtalan és ki sem lenne használva. Azért mert q66-al mentek kicsit többet, jó oké. De most hülyeség ahhoz a mértékű tuninghoz viszonyítani, mert ez nem az a processzor. Kissebb csík, gazdaságosabb lenne elsősorban, ha le akarod nyomni tuningban és kell a stabil 4G a mindennapokban 4 maggal, akkor vegyél egy Q9550-öst, az vinni fogja vagy minimum legrosszabb esetben alulról súrolja biztosan majd, és nem egy horribilis összeggel drágább. (Mellesleg el nem tudom képzelni mire kellhet egy 4 gigás 4 magos rendszer mindennapi használatban, maximum 2 gx2-eshez,vagy egy cfX kihajtásához, bár szerintem még ahhoz sem.. egyedül a hiúságot tudom elképzelni mint reális mögöttes indítékot...) - de ez az én meglátásomRemélem segít majd valamit a cikk, feleslegesen ne dobj 10 ezreket egy új lapra, hogy hátha ott 5-10 fsb-vel jobb eredményeket érsz el...
-
Tenken
őstag
Nem akarok vészmadár lenni, de olvastam neten cikkeket Q9***-es szériáról (én is fontolgatom) és az egyik konkrétan Q9300-assal foglalkozóban azt vonták le végső következtetésként tuningnál, hogy amíg megy, addig gyári frekin viszi az extra kraftot, viszont tovább már az istennek sem akarnak menni akármennyi plusz voltal. A végét valahol 3,4-3,6 Ghz között emlegették. Így előny hogy amíg húzható addig nem kell sok plussz kakaó, viszont hátrány hogy nem tudod az egekbe tekerni akármilyen rafináltan igyekszel is..
Ha érdekel a cikk akkor előtúrom a linket, de most fejből nem jut eszembe. -
afterburner_
őstag
alaplapok közt is van szórás, neki alapfeszen volt minden vagy ügyeskedett egyket dologgal? nekem anno p5w dh deluxe lapom 480fsb-t ment 2 magossal, másoknak meg alig köhögött ki 420-440-es fsb-t. van esetleg mas akinek ment 500-as fsb korul x38-as lapja quaddal?soke setben oylan dolgokat is ki kell kapcsolni amikre nem is gondolna az ember...
bios mikori van fennt?
-
afterburner_
őstag
semmi újdonsag?többi fesszel jatszottal?
-
syC
addikt
Gyakorlatilag ugyan azokat a beállításokat használom ugyan abban a lapban. A procim vidje a takarékossági funkciók kikapcsolása után 1.15v , viszi is a 3.4ghzet 1.2v-al , ebből arra következtetek, hogy bírnia kellene felljebb is. a lapom wolfival ment már 525-530fsb-t is, tehát elvileg az sem akadályozza. Van bárkinek bármilyen ötlete, hogy mit kéne máshogy beállítanom?
-
Viperator
őstag
Köszi a választ!
VGA és alaplap - kinéztem, de még nem döntöttem el (hogy melyiket fogok venni), csak odaírtam, hogy milyen fajta lesz....
De feltettem a kérdést, csak arra nem kaptam megfelelő választ. A kiszemelt proci Q9450 lesz. Melyik memóriát érdemes venni normális tuningolás esetén? (800, 1066, 1000). Arányokra gondoltam (CPU : RAM)..... Mégegyszer előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest