- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
lipi67 #23618 üzenetére
Mester! Szerinted 2x2+1x1GB Dominator szeretne együtt futkorászni? Jelenleg a 2x2-es modulok vannak meg. Még elég zabolátlanok, időnként rá kell néznem az MCH/DRAM reference feszültségre, de most találtam 1x1 es modulpárt itt az aprón.
Jelenleg CL5 1010MHz-en vannak "visszafogva"...Csak nem nagyon láttam még 6GB RAM-mal szerelt konfigot...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67 #23604 üzenetére
Héj!
Hónapok óta gondolkodom rajta, hogy megkereslek itt.
Az én gépem 3 éve kb a szekrényben áll Budapesten. 6 hónapon belül, lehet hogy esedékes lesz egy új gép nekem mert GTA 5-öt nem szeretném kihagyni.
Esetleg érdekelne téged az enyém (lap-proci-ramok)?Mindig is szerettem volna tudni, hogy hol van a vége de nekem nem sikerült elég időt rászánnom. A Te kezeid alatt szerintem kifutná a proci a 4.2-4.5Ghz-et stabilan.
-
bolcsodal
addikt
válasz
lipi67 #23600 üzenetére
Ezer éve!! WTF van veled, eltűntél mint szürke szamár...
Vagy lehet, hogy miután eladtam az E5200-at nem látogattam a megfelelő topicokat?
Egyébként most agyalok, hogy merre tovább a platformmal. EgySSD-vel ellennék még évekig.....de jó lenne modernizálni is picipénzből...
Lassan tényleg kezdenek a kukimnyi haswell i3-ak ránőni a régi Yorkik fejére...sajnos a legtöbb esetben állva hagyják már őket.
-
Roba
tag
válasz
lipi67 #21822 üzenetére
Bocsi, éjszakás voltam és fáradt. Gyorsan löktem fel képet és azt hittem nekem válaszoltál.
A cuccaim azok, de van még egy 120 mm-es hűtőventilátor a Freezer 13 Pro hűtő másik, szemközti oldalán 2 db. műanyag kötegelővel rögzítve. Kb. -5 - -6 fokot jelent hőmérséklet terén. Talán így jobban bírja majd, mint az előzőleg alkalmazott rögzítési móddal - 2 db. befőttes gumi.
(A befőttes gumi hamar elöregedett).
A vid: 1.1750 V, rev: C1. 3.7-3.8 Ghz-en úgy néz ki le tudom hűteni télen (szobahőmérséklet 20 fok közelében). -
Gery15
addikt
válasz
lipi67 #21820 üzenetére
1. Csak az első SPD értéket tudom állítani, a másodiknál csak annyi van, hogy manual meg auto, ha pedig manualon van akkor az alatta lévő értékeket tudom állítgatni.
2. Ahogy haza megyek beállítom őket. 800, 800, 900-ra.
Pótolom majd az almenüket. Van egy EP45-DS4-es lapom is elfekvőben csak inkább az X48-as nyúzom a cf miatt. Rendben.
-
Gery15
addikt
válasz
lipi67 #21804 üzenetére
Így van 1,1875v a vid biosban az általad beírt feszt állítottam be 1,2375v-ot így IBT alatt 1,184-1,2-1,216v között ugrál. Meddig futtassam az IBT?
A ramok visszaosztásánál megtudnád nekem mondani, hogy melyiket válasszam? Mert van több azonos csak a betű más utána, a beállítások mellett ezt találom az infóba. 266mhz A, 333mhz B, 200mhz C, 400mhz D mi szerint állítsam be? Azt látom, hogyan osztja vissza.
LLC-vel mit csináljak? -
bolcsodal
addikt
válasz
lipi67 #21210 üzenetére
Arra gondoltam, hogy tovább csökkentem Auto időzítések mellett. Hátha bírja még lefelé!
De végülis ezek már nüansznyi különbségek.
Esetleg az órajelet lehetne felfelé tornászni más osztóval, de nem tudom mennyi tartalék lehet ezekben Perf lvl 9-en...
Más...1.3V-os MCH gáz? FSB444-hez használom, de lehet hogy eddig is csak a RAM-mal volt baj. Megpróbálm ezt is csökkenteni esetleg.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
lipi67 #21017 üzenetére
kb. most ez van beállítva.
asus p5qc
Intel q9450 stock 2.66GHz overclocked to 3.28GHz
2×4gb ddr3 1333mhz
thermaltake isgc 400
gainward gtx 570 glh
thermaltake litepower 600w 80+
80+160gb sata hddSettings in Bios:
CPU Ratio:8
FSB Strap to NB: Auto
FSB Frequency: 410
PCIE Frequency: Auto
DRAM Drequency: ddr3-1312MHz
DRAM Command Rate:Auto
DRAM Timing: Auto
DRAM Static Read Control: Auto
Transaction Booster: Auto
CPU Voltage:1.2625v
CPU PLL Voltage:Auto
FSB Termination Voltage:Auto
DRAM Voltage:Auto
NB Voltage:Auto
SB Voltage:Auto
Clock Over-charging Voltage:auto
Load-line Calibration: Enabled
CPU GTL Voltage Reference: 0.61x
NB GTL Voltage Reference: 0.67x
CPU and PCIE Spread Spectrum: DisabledC1E : Diabled
Max CPU/D Value limit: Disabled
Vanderpool:Enabled
CPU TM Function : Disabled
Execute Disable Bit: Enabledazt nem értem hogy a cpu-z-n miért ugrálnak egy kicsit a számok.nem csak az órajel,hanem fsb,feszültség stb.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
lipi67 #21017 üzenetére
lehet nem is kéne jobban erőltetnem,amíg izmosabb hűtőt nem szerzek.
thermaltake isgc 400 hűtőm van,de már 2mag folyamatos nagy terhelésnél eléri a 72fokot 3.3ghz-ra húzott cpummal.
vagy nem még nem probléma?
amúgy nem rég lett újrapasztázva. -
-
Főcske
tag
válasz
lipi67 #20243 üzenetére
Nohát ezért cseréltem a 2500K-t FX4100-ra 27rugó 5Ghz fölött is játcik nincs korlátozva se szorzó se bus ramok is akármennyin mehetnek rüheltem sandy-nél ezeket a szabvámy 1300,1600, 2133 stb ramórajeleket ez az első ájemdém de nembántam meg győngébb mint az intel, de nekem elég egyébként teljesitményre kb mint egy Q9400 csak jobb ramkezeléssel.
-
válasz
lipi67 #20106 üzenetére
Na jó, de milyen szorzóval és milyen feszekkel, meg milyen prockó alatt?
Ja és Vuk ramjai 2x2GB, csak úgy mellékesen...
Ja, kedves topiklakók, visszatérek ismét 2db (!!!) L830B550 procckóval ide.
Kitesztelés után azt hiszem ezek is eladásra fognak kerülni. Szétfőzöm magam egy 1366 szisztémával. -
-
Speed®
titán
válasz
lipi67 #19795 üzenetére
Igen, kevésbé korlátozott a tuning itt..de ez 1156nál is ugyanolyan sokrétű.
1155ben valóban nincs sok kihívás, szerencsés kézzel kell jó procit találni.
Persze ha nincs keret, nincs tuning, én is H61+nonK párossal senyvedek.
De persze nem gyenge így sem, BCLKval picit lehet piszkálni, elég gyors.
Alapon hozza az előző, 4GHzen használt i7-860amat..fele fogyasztással.. -
ZozzHUN
addikt
válasz
lipi67 #19752 üzenetére
És arra mi a magyarázat, hogy ha csak MCH-t emelek akkor 1.2v-nál már bebootol a 450es FSB, de a PCI-E nem megy, nem ismeri fel a VGA-t, és ilyen nyomi képernyőfelbontásban van az asztal. Amint megemelem a CPU PLL-t már működik minden stabilan, egyszer sem szállt el és más feszültséget nem állítottam.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
lipi67 #19739 üzenetére
VTT alapon van, 1.2v
A múltkor próbáltam 430as FSB-t se vitte már MCH Core 1.2v-al, most szintén 1.2v MCH Core van és mellé 1.6v CPU PLL, így már 470es FSB-t is bírja. MCH Core amúgy is a memóriák feszültségéért felelős, lehet visszarakom alapra, mert kizárólag a CPU PLL volt felelős az FSB instabilitásáért szerintem.
-
belinho
senior tag
válasz
lipi67 #19728 üzenetére
Üdv!
A Gigabyte adott itt annyi beállítási lehetőséget, hogy az elején szinte elvesztem benne.
Itt a vége szerintem is megy vissza minden fesz normalra s marad a 3.15ghz.
Többre számítottam a fesz emeléstől, 3.3-hoz csak keveset kellett emelnem vtt 1.26,mch 1.26, cpu vcore 1.24375v, de 3.3 felett már kérte a feszt nagy léptékben, elvégre ez csak egy q9300-as, úgyhogy a kitűzött 3.6ghz csak álom marad. -
szilrobi
aktív tag
válasz
lipi67 #19543 üzenetére
Kedves Uram
Nem vagyok tuning szaki, illetve az beállítások zöme "kínai" számomra, de az biztos, hogy ha 1.275v felett állítok be, akkor süt, pláne 1.325v-on
De homályos emlékeim szerint akkor állítgattam ilyen feszeket, amikor loadline calibration disabled volt, de jelenleg enabled. Persze lehet semmi köze az egészhez
Ha segít, szívesen bepötyögöm a beállított bios értékeket, hogy tisztán lásd a dolgokat.
Jelenleg remekül szeled a gép, játékok alatt is hibátlan és fagyásmentes a biosban beállított 1.25v Core voltage értékkel.
-
szilrobi
aktív tag
válasz
lipi67 #19540 üzenetére
Kipróbálom, de ahhoz emelnem kellene a feszen 1.275v fölé, de már azon is forró volt. Nagyon elszállnak majd a hőmérsékletek, perceket fog csak bírni és 75fok fölött lesz!
Egyébként származik bármilyen hátrányom ebből, hogy 1.25v-on megy? de még egy-két lépéssel lehet hogy lentebb is menne.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19530 üzenetére
nálam a linx mindig +6-8-10 fokot hozott a prime-al szemben, és hibázott ott is, ahol a prime még simán elment.
nem 20 körrel szoktam bohóckodni, hanem a stabilnak hittnél már 300-zal, 10 órán át....
sajnos a sikeres 25 körös tesztek után túl sokszor fagytak ki a játékok....de ez mindig is egy meddő téma volt. mindenkinek megvan a bevált, tutinak vélt módszere....
-
Devil Smile
őstag
válasz
lipi67 #19527 üzenetére
igazabol z68 ra szeretnek valtani i5 tarsasagaban... ez volt az idei terv.. de mivel igy elszalltak a HW arak sztm nem fogom tudni kifizetni iden... ezert is szerettem volna venni egy 9550 est "B" verziokent h ne robbanjon fel az agyam h megvettem a dirt3 at meg a BF3 at es alig van 50FPS em mert CPU limites vagyok a 2maggal...a masik meg az h kb ugyan annyiba kerul egy 9550 mint egy i5 2500k hasznaltan... jo tudom meg hozza jon a lap meg a ram... de a regi lap ram cpu trio is eladhato...bar 775re egyre kevesebb az vasarlo.. tele az apro E8200-8400 as procikkal es meg nagyon erdeklodes sincs rajuk max 1-1 UPPP..
igy hat nem tudom mi lesz.. kikene arulni a sok "kacatot" abbol is jonne vmennyi kis penzmag es akkor talan osszejonne az i5...
felo h jovore a megnovekedett afa miatt meg a ft-t tovabbi gyengulese miatt megjobban felmennek a HW arak...
par honapja mostani konf+30e ert tudtam volna valtani.. ez jelenleg konf+kb60e re nott.. -
Devil Smile
őstag
válasz
lipi67 #19517 üzenetére
koszonom!!
igyekszem keveset kerdezni es inkabb utana keresni a dolgoknak...
elso korben lehet az lesz h elkuldom en is a beallitasaim atfutod es ha brutal anomaliat latsz jelzed...
igaz mar csak 1hetig van 8400asom utana ugye jon a 9550 de ha kitanulom addig ezen a dolgokat akkor lenyegesen 1xubben fog menni a masikon... (remelem)
-
Devil Smile
őstag
válasz
lipi67 #19495 üzenetére
40e lesz holnapra megnezetek vele mindent mert most ment du ra dolgozni... tuningot nem tudni mert nem mert belenyulni osseszerelve vette a gepet mert azt sem tudta h a 775nek mar nincs laba a procin...azt mondta egyszer neki akart allni de elveszett a biosban a sok allitasi lehetosegek kozott igy nem is nyult hozza foleg h amikkel jatszott jatekok azok nem hasznaltak ki 100% a cpu magokat.. 460gtx volt mellette..
irtam neki h csinaljon screenshot ot LINX CPU-Z es realtemp rol...
ahogy elnezem olcsaobban nam fogok kapni 9550est.. mert mindenkinek az aproba megszallta a hangya az agyat es 50e t akarnak kerni erte...
ertem en h megfogja az i5 ot de 1155nel az egy also kozepkategoria mig 775nel ez mar a felso kategoria...de sztm egy 2500k val nem szall versenybe... -
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19490 üzenetére
9550@3952 mhz, 2 giga rammal dedikált linx.
kb:
xp32 52 gflops
w764 55 gflops....3dmark06 pont a fordítottja.
gtx480@800mhz.
kb:
xp32 23,5k+
win764 21k körül, már nem emlékszem pontosan...persze, ha ugyanazon környezetben vannak hasonlítva a procik, a viszonylagosság elvileg nem torzul. (vagy igen...)
más:
tesztekhez kölcsönadott procik. nagy lelkesedésben mindenki mond mindent. de amikor ki kéne szedni a gépből, és akár csak 2 napra nélkülözni, mindenki eltűnik, szépen lassan...
nem szerti az ember, ha a birtokán kívül kerül a cucca. ez nem bizalom kérdése, hanem szimpla, önző, emberi tuljadonság. ez van. -
ttt1
őstag
válasz
lipi67 #19490 üzenetére
Értem én de ez a táblázat nagyon jó, abból a szempontból,hogy milyen fesz alatt érték el a tuningot,de ettől pl a 3500 ghz-e 500-as fsb-s cucc monduk fizikailag többet tud mint mondjuk egy 410x8,5-es cumo.. Plusz 4-6-8-12 mega cache difi is esetleg kijöhet hasonló "paraméterek" mellett. Mind1 ez csak egy ötlet volt (én megnéztem volna 3-4 3,5 ghz-es különböző quadot ugyanolyan körülmények között ,de akár különböző alaplapokba is így "fény" derülne melyik lap jobb quad alá..
-
válasz
lipi67 #19478 üzenetére
Itt, a quad totyikban volt szó arról, hogy elég-e egy q8xxx, vagy q6600 (szab.tam kolléga akar(t) mindenáron négymagosítani HTPC fronton.) cpu-tuning topikhoz köze nincs annak, amit írtam. Akkor említettem meg, hogy ha kapok 3-4 procit, csinálok mindenféle tesztet proccon kívül egyező környezetben, amitől meglátjuk, hogy télleg meik mennyivel erősebb a másiknál, nem csak a "techpowerup szerint...", meg a "hát sztem elég ez is/semmi se elég" vélemények maradnak, hanem lesz objektív összesítés. A nektekben te nem vagy benne, rád magamnál feljebbvalókát tekintek ilyen téren, mondjuk olyan a procid (l2 cache kicsi, de york q9xxx), ami illene a tesztbe, de fel sem merült bennem, hogy Tőled kérjem el.
-
válasz
lipi67 #19476 üzenetére
Én annó ezen kívül felajánlottam, hogy küldjétek el nekem a procijaitokat és én kitesztelem őket azonos órajel mellett ezermillió teszttel, felelősséget vállalva persze! Most is áll az ajánlat. Kéne egy q6600, egy q8400, q9550-em van, vmi qx9xxx kéne még, vagy nagyon esetleg ex qx6850, aztán csapnám neki (Persze vigyázva a fesszel és hőfokkal, a ti cuccaitok érdekében. Tudjátok, mint a szemem fényére
). Tápom nem fogja széjjelcsapni a procitok (immáron Corsair HX850), lapom sem egy ócskaság (bár p45-ud3r/p verik, de ez is kellemes lapocska, duoval hajtva partiban vannak: asus maximus II formula, moddolt hűtéssel), hűtőm jelenleg még egy hr02-es thermalright, amik teszt alatt 2db 2000rpm-es ventivel futnak, de ha összejönne ez a teszt, addigra már egy alpenföhn k2 fog bent csücsükélni.
Esetleges felajánlások jöhetnek ide is, vagy privibe, bár nem sok reményt fűzök hozzá (kb. fél éven belül lesz egy q6600-m, addig meg bízom bennetek! -
ttt1
őstag
válasz
lipi67 #19473 üzenetére
Hát,hogy nincs quadokról teszt
Egy független tesztet csinálhatunk hasonló tesztprogikkal(lehet gyári+ emelt órajellel is-akár hasonló "magasságba" emelt órajel, igazából ez platform és a cpuba lévö cache differenciát mérhetné ki mondjuk) .Lenne egy szép táblázat
+egy igényes cikk
-
J.J. András
őstag
válasz
lipi67 #19461 üzenetére
megköszönöm
" imre_andras @ yahoo.de " szünetek nélkül a SPAM miatt
figy, de hogyan nincs fent hivatalosan az F10-es BIOS a honlapjukon ?
Van F9 - F11 - F12 , de nincs fent F10-es, pedig volt olyan UD3P vagy UD3R lap nálam, amin emlékeim szerint pár éve F10-es BIOS volt....F13C a tuningkiller ?
várom kíváncsian.... csőváz
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67 #19441 üzenetére
Ja! Hát azt nem is néztem. QX9770-et csak a bolond vesz manapság.
Igazad van! Egy jóféle Q8400 racionális döntés.Köszi a biost! Nem hiszem hogy nekiállok lecserélni az f10c-t. Minek? A gép működik. Megnyomom a bekapcs gombot és teszi a dolgát. Az elmúlt egy-másfél évben nem is léptem be a biosba. Annyira használom a gépet hogy netezek naponta 1-2 órát, zenét hallgatok és hetente egyszer vagy kétszer megnézek egy filmet. Ennyi. ...najó. . . néhány hete rákattantam a Portal2-re meg a BF3-ra.
Olyan szinten elfelejtettem már hogyan kell tuningolni, hogy fogalmam sem lenne mit hova állítsak az új biosban. Sőt! már arra sem emlékszem hogyan kell biost flashelni.
Eldöcög szépen 3950-en, relatív alacsony feszen. Amíg teszi így a dolgát hiba nélkűl addig én nem babrálok bele, mert amúgy sem izgat már a téma. Más, fontosabb, értékesebb dolgok és egy gyönyörű világoskék szempár jobb időtöltést és értelmet ad manapság a mindennapjaimnak.Ide a fórumra is egyre ritkábban írok. Néha beolvasok de az is ritkúl. Hiába no! Öregszem.
És ha még mindíg ugyan az érdekelne mint 10 évvel ezelőtt az elég nagy gáz lenne.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67 #19438 üzenetére
Hogy sok mindenre elég az lehet de hogy jobb azt már erősen kétlem. Már 2-3 éve is alap volt, hogy Quad-ban gondolkodik a játékos ha hosszútávra tervez. 100szor leírtam a tapasztalatom, hogy 3.2-n elpáholta a 9550-em a 4ghz-es 8400-emet GTA4-ben. És ez több mint 2 éve volt! Már én is ritkán játszom de manapság a 2 mag már órajeltől függetlenűl felejtős. Pláne hosszú távra.
-
Laci2277
senior tag
válasz
lipi67 #19435 üzenetére
Az a célom, hogy minél tovább kihúzzam ezzel a platformmal a lehető legjobb teljesítmény mellett. Vagyis addig, míg nem látom játékok(fullhd) alatt azt, hogy a proci ereje már kevés a futtatásukhoz, az az procilimitbe ütközik.
Őszintén megvallva 50K ba fájt, de gyorsan kellett döntenem, ráadásul beszámolták a Q6600-at is egész jó áron.
Természetesen az előbbi kérdésem, hogy szemezek azzal a lappal, mint egy lehetőség merült fel bennem, hidd el azért nem szórom a pénzt, legalábbis annyira nem.
Egyelőre csak az érdeklődés, kíváncsiság hajt a proci maximumát illetően. A 3.8Ghz tökéletesen elég mindenre, amire nekem kell. Játék szempontjából úgyis hamarabb lesz a vga korlátozó tényező, mint a proci.
-
Devil Smile
őstag
válasz
lipi67 #19417 üzenetére
Koszonom az eddigi helpet..
ezeket a kepeket kaptam..
http://noob.hu/2011/11/28/3ghz_3dmark.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/cpuz_1.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/4Ghz.png
http://noob.hu/2011/11/28/4ghz_3dmark.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/terherve.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/terheles_nelkul.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/everest_homerseklet.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/3Ghz.png
ezeknel latni az 1,55v os CPU feszt...ezek meg a mostani kepek elvileg az alap fesszel
http://noob.hu/2011/11/28/terhelve2.jpg
http://noob.hu/2011/11/28/alap.jpgramentem volna mar ma h holnap postazni tudja de nem reagalt a pu re..
-
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19422 üzenetére
annyit már nem tervezek....
de valóban...és nem:
EP45DQ6
ud3r
rakd ki 2 ablakba. több nem egyező pont is van, azaz a csöveknél lévő bucka, (kondi), és a 8-as cpu táp. ja, és a pcie bridge nevű chip hűtője...
egyébként felesleges a csere, nagjából ugyanazt tudja. a hűtő növelésnél minimum 2-3x-ozni kell, hog yérzékelhető legyen. pl így és így...
...a proci hűtése nem követendő, mert az csak egy kis dual cerka. az nb a példa.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19416 üzenetére
a qx-ek 2 fajta usernek jó:
1. fakezű, tuning analfabéta. ismeri a vcore és a szorzó emelést. mást nem így is eléri a 3.5-3.7 ghz-et,
2. extrém tuningos, aki nyomja a feszt, és hűt rendesen. a szabad szorzó miatt nem korlátozza az fsb fal.egy normálisabb lappal, normál léghűtéssel, épeszű feszekkel úgyis mindegyiknek vége van 4 ghz tájékán, linxstabilan...
vannak kirívó estek, nem kell vele jönni. elhiszem. de a fenti a nagyátlag.
(én procim is ment állítólag 4.5-öt egy giga extreme p45-ben, most a 4-nek is örülök...)vid, dropp, miegymás.
nekem mindeegyik lapom linx-szel terhelve, llc nélkül kb. 0.1-et droppolt.
de vannak olyan fostosabb lapok, amin kevés fázis van. azoknál akármennyit adhatsz, terhelés alatt nem bír 1.30-1.32-nél többet adni. volt nálam régebben egy qx6850. adtam én neki 1.6 v-ot is, akor is csak 1.31 jutott el hozzá. ha 1.45 adtam, akkor is... -
ttt1
őstag
válasz
lipi67 #19407 üzenetére
Hozzátenném gépembe a cpu ventin kívül nincs ám más nekem se a ház elejébe se a végébe, egyedül a cpu hűtő felett lévő táp tud még hőt elvonni -bár maga is melegszik, szal nem biztos,hogy tényleges hőelvonás történik-( gondolom ezektől is jelentősen fögg a hőmérséklet).
-
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19401 üzenetére
azért teszik a lap, mert a sallang alapból is jól van hűtve. tehát koncentrálhatok a fő egységekre. itt most az újításokon lesz a hangsúly. és azt szívesebben teszem valami elavultabb és olcsóbb rendszeren, mint valmi új platformon. a nagy gépet meg mint írtam nem szívesen buzerálnám. még a ramokat sem abból veszem ki, hanema 3. konfigbóla 4 db. 1066-os kingmaxot. azok pucérak. legalább azokra is tudok tervezni ramhűtőt...
és ha az elveket kikisérletezem, úgy is építek valami éppen aktuálisan fiss platformból egy passzav gépet, direkt eladásra. valami anyon egyedit, kifejezetten autó árban, árverésre.
de iylenből még 1 éves sem lehet a platform. addiog meg ki kell kísérleteznem az eljárásokat.csak hát ugye a fejebbemlített q* csövek....
uhh.
a lapoknál a csővel való öszekötés elvileg egységesen elosztja hőt a bordák közt. mennyire van érteme, a fene tudja....
a csőben kis nyomáson kevés víz van. ph-s elmélet...
a másik végént természetesen úgy értettem, hogy a hőfelveő részen kívüli összes felület.
minimum 40 centis csövekkel tervezek. -
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19399 üzenetére
még nem vettem meg, talán holnap megkapom. remélem. már nem rajtam múlik.
ha a kezemben lesz, majd újra jövök....a nagy gépet nem bontom. tehát majd valami más proci kell bele. vagy veszek valami kompatibilis régi, 100w fölötti p4-et, vagy gyűjtögetek újból egy qx-et, és szétfeszelem.
kitaláltam egy új hűtőblokkot, ami elvileg 1300(!!!) watt elszállítására képes.
idáig azért nagyjából bejöttek az elképzelseim. még az is elképzelhető, hogy bordákra sem lesz szükség, mert csövek hatalmas hőszállítást produkálnak. a legintenzívebb hőleadás pedig a csövek másik végén van. ha 25 csövet bedolgozok, azok hengerpalástja is komoly felületet ad.ezt a intenzív dolgot úgy értem, hogy ha a csőről közvetlenül távozik a meleg, akkor hiába a relatív kis felület ahhoz képest, ha lamella is van rajta, de kiesik egy hőlépcső. a cső és a lamella közti....
ez elvileg hülyén hangzik, de a gyakorlatban kellő számú hőcső adta felületnél működni fog...erre a lehetőségre akkor jöttem rá, amikor a gtx 480-ban már benne volt a 6db 400mm hosszú cső, és borda nélkül, csaka csövek idle 53 fokon tartotta a gpu-t.
szerintem egy procival 25 hőcső talán elbír pucéran is...
cpu cooer ala sündisznó....csaka q- csöveket nem tudom rendeleteni, mert a sárgák nem válaszonk a egy tetves mail-re....
nah, ehhez kéne ez a lap.
de egyelőre proci és csövek hiányában a szekrényben fog várakozni. ramom az lenne 3 db. 4 gigás garnitúra, kis vga-kból is van, cm620m real power elfekvőben.....
csak hát a csövek. conradba nem emgyek még 1x 3200 /db-ért -
szab.tam
nagyúr
válasz
lipi67 #19397 üzenetére
nekem újból elment az eszem.
tudom, hgy olyan lapot kéen vennem, mint neked is van.megláttam ezt, és nem bírom otthagyni...
x48...
méág egy 775, sosem fogok ebből kimászni...eszméletlen jó az elrendezése
nb kupakos
vrmnél fetek egy sorban, valami igen érdekes kondikkal, hűtője hátrafelé bővíthető.az eladó példányon még sb hűtő is van...
a angy tornyomat nem akarom szétbombázni.
erre fogok építeni még egy 775 gépet. ezen fogom gyakorlolni majd a különbőző hőcső blokk kísérleteket...
építek hozzá egy sépci fekvő házat. azaz egy vízszintes lapot, az alján görgőkkel, némi ráépített rudazattal, tartókonzolnak. a york alá az x48 lehet, hogy gyengébb, mint egy jó kis giga p45, de ezt nem bírom otthagyni... -
ttt1
őstag
válasz
lipi67 #19384 üzenetére
Hát 1 fél ora szerelés nekem sajnos,mivel házam elég régi(és ki kell mindent szerelnem a gépből alaplapot kiemelni, akkr tudok hozzáférni a hűtő aljához), de megnézem ...ha túl sok ez idővel nem "vékonyodik" el ?..Mondjuk utolsó momdatod miatt annyira "nem" érdekel,mert 3,4 v 3,7 sztem is mind1 már nem ?
-
Laci2277
senior tag
válasz
lipi67 #19367 üzenetére
A procim alapfesze 1.3V, amiből 3.6Ghz-et tudok kihozni prime és ibt stabilan. A melegedés szerencsére nem tényező hála a noctua hűtőnek. 3.8Ghz stabil működéshez már bios 1.375V kell, tehát 200Mhz +0.075V. A 4Ghz-hez viszont már bios 1.45V szükséges, ekkor lesz teljesen stabil.
-
J.J. András
őstag
-
Laci2277
senior tag
válasz
lipi67 #19327 üzenetére
Először is jobbulást kívánok a lányodnak.
Akkor pár fokkal korrigálom a mérőprogramban az adatokat, hogy közel valós értékeket mutasson, hiszen 20fokos szobában nem lehet alacsonyabb a proci hőmérséklete.
Megnéztem a fogyasztási adatokat, és igen jól emlékszel az Everest azon verziója kiírja a fogyit. A proci 3.8Ghz-en jár 1.32V load feszen. 2dben 20W, prime alatt 90-95W, IBT alatt pedig 115-120W bekajál a kicsiket.
Visszaállítani normál sebességre már nem ment olyan könnyen, ugyanis Win újraindítás után nem tudtam belépni a biosba, mert állandóan újraindult
, ekkor lekapcsoltam a tápot és utána már beengedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged