- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
válasz
TazLeacher #5833 üzenetére
Köszi!! Az FPOm-ról hol lehet adatot találni?Kerestem róla,de nem találtam,hogy milyen széria lehet(tuningban).
-
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #5728 üzenetére
Csak most láttam..
A többiek nevében is: Köszi! -
rup1u5
nagyúr
válasz
TazLeacher #5725 üzenetére
Ráadásul beszámítás is van......úgy meg aztán még jobb az ár.
Első és eddigi egyetlen tulaja annak a procinak én voltam. Nálam meg kényelmes 4Ghz-en ment az elmult 3-4 hónapban. Jó vásárt csinál vele aki majd megveszi!banderasz77
"Amúgy is imádom felbontani a cuccokat és érezni az új szagokat."
Ezzel én is így vagyok. Ezért is vettem inkább új Q9550-öt a használt helyett!
Bagira nem használja a 8400-at csak beszámította egy Q9550-be és kitesztelte mit megy. -
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #5702 üzenetére
Ez nem az e-0as hanem a c1 steppinges az e-0as az slv8b ez van ráírva a dobozra!!!!Ne tájékoztassuk félre a kollegát
-
falco5
tag
válasz
TazLeacher #5700 üzenetére
Köszi srácok a gyors választ. Csak kiváncsi voltam
szóval a 9550es-t mondjátok mind a ketten.
Mégegyszer kösziAz E0, aza stepping igaz? Azt honnan lehet megtudni? Dobozon rajta van?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TazLeacher #5694 üzenetére
Értem. Ezt nem tudtam. Nem gondoltam volna hogy ilyen is van.
Némi plussz fesz is tervbe van véve de kezdésnek alapfeszen nézném.
Jövő7 vége felé érkeznek a procik! Majd jövök ide nyekeregni úgyis. -
rup1u5
nagyúr
válasz
TazLeacher #5689 üzenetére
A harmadik már elment.
Csak találok már egyet ami 3800-at viszi alapon.
Csak az egyik lesz az enyém. Másik megy cimbi gépébe de mivel neki P35-ben lesz és mivel abban valószínüleg ugysem menne úgy ahogy nálam, így kiválogatom a jobbikat.
Neki elég a 3600, nekem egy szép 8*500 lenne a cél. -
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #5619 üzenetére
Úgy értettem , hogy miért nem..(már nem)?
Na..szép estét..főzök tovább, holnap ballag a törpém, jó szar nap lesz és hosszú. Meló meg dögivel, dógozni meg nincs más csak én -
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #5619 üzenetére
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher #5543 üzenetére
ok rendben, akkor most csinálok vele egy órás tesztet.
és akkor a tjmax 100 legyen ?szerk : és melyik "torture testet" érdemes ilyenkor lefuttatni ?
-
válasz
TazLeacher #5539 üzenetére
Igazad van, az X széria kapott alacsonyabb TjMax-ot!
-
Kommy
veterán
válasz
TazLeacher #5533 üzenetére
Ami képet belinkelt aszerint 100 a TJMax (jelenlegi hőfok + distance to TJ Max)
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher #5533 üzenetére
"De a TJMay elég fontos lenne"...
-
R1200GS
aktív tag
válasz
TazLeacher #5532 üzenetére
Ha konkrétan nem is hűti jobban a procit, de nagyobb áramlást biztosít a környékén, lefúja a meleget a memóriákról, és a proci környékéről.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
TazLeacher #5529 üzenetére
Azt hiszem nem sokat, de ha már megvettem rajta hagyom. De majd egyszer csinálok egy tesztet.
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher #5528 üzenetére
látom neked is Q9550 en van, te most milyen hűtőt használsz.
TX2-vel ezek az eredmények milyenek ?
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher #5525 üzenetére
most csináltam egy tesztet prime95? + realtemp-el, nem tudom meddig kell mennie, de egy idő után leállítottam.
Maga a teszt, kép :
ez milyen eredmény ?
akkor azért a mostani hűtő is jó ? mert most ha ez azért jó(CM Hyper TX2) akkor jó lenne nem 10-12K -ért venni egy másik hűtőt ami igazából "alig" vinne le valamit.
meg amikor vettem ezt a cpu coolert, akkor azért elég sok jót írtak róla, ez valami újabb kiadása a Hyper TX2-nek.
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher #5523 üzenetére
én már a PC-re költött ártól vagyok elájulva
de szerintem akkor egy ilyenbe még befogok ruházni, de a mostani hütő CM Hyper TX2 sima használatra nem rossz ? szóval akkor vele no tuning. -
Criton
veterán
válasz
TazLeacher #5513 üzenetére
és minőségben/szerelhetőségben/hűtésben még is melyik a legjobb ?
de gondolom azért ez még mindig jobb mint ha az eredetit raktam volna be vagy ?
"a közel 300k-s konfig nem rögtön jött össze, napi 8óra meló....
" szóval nem apuci tolta a se**em alá a gépet
inkább költenék a kocsimra vagy az asszonyra elhiheted
gondolkodok még a vízhűtésen csak nem tudom mit merre és kb mennyiért érdemes.
vga és proci lenne...Sárpac : igaz, lehet drágábbak is mint egy jobb gép
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #5513 üzenetére
nem ügy... nekem is volt anno faja konfigom...csak éppen a monitorom volt egy rakatszar.... mert arra már ne futotta
majd cseréli...
-
FRENK1988
veterán
válasz
TazLeacher #5501 üzenetére
Persze. Én a gyári coolert akarom nyugdíjba küldeni
Majd kiderül, hogy ez az új cooler mennyire fogja bírni a kiképzést
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5502 üzenetére
Nem majd meglátod egy kör 2-3percet is igénybe vehet.
-
FRENK1988
veterán
válasz
TazLeacher #5495 üzenetére
gyári coolerel 50-52 fok
1 óra Prime-al -
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5498 üzenetére
Szvsz nálam 3870MHz 1.168V Loadon blend 46-52C a magok max, Ha elindítom az IBT-t 10sec alatt 52-58C lesz később 57-63C közt áll be.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5496 üzenetére
10-12C fokot ver a prime95-re, minden részét kihajtja a procinak.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5492 üzenetére
Az egy GUI csak az ibt alá.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5489 üzenetére
Szedd le tömörítsd ki
Times to run: 20, Stress level: Maximum és Start! -
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #5486 üzenetére
Akkor nézd meg egy LInx-el is és nem ilyen hőfokok leszenk ill lehet kifagy és akkor emelni kell cpufeszt nélam is ez volt azt hittem 4h blend után h atomstabil a cucc és közben mégsem....
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TazLeacher #5474 üzenetére
Igen. Néztem a képeket. Sajnos nincs meg a tudásom ahhoz hogy belőjem ugyan ilyenre a lapomban. Egyedül nem tudom összehozni. Visszaállok 3600-ra és megpróbálom 8as szorzóval összehozni. 500as fsb-ben ne is reménykedjek ugye?
Ez a 8.5*450 jó lenne de mennyire lenne egészséges így hajtani 24/7-ben? -
rup1u5
nagyúr
válasz
TazLeacher #5454 üzenetére
Ez sajnos nem sok jóval kecsegtet.
Ezekszerint szarrányúzott darab ami jócskán degradálódott.
Nekem pont az alapfeszes 24/7-es tuning lett volna fontos.
Most már értem miért nem mesélt az előéletéről Bagira01 részletesebben.
Kár volt elhamarkodottan pirosat adnom neki az üzletért.
Most sózzam rá én is valamilyen madárra?
Vagy nyeljem le azt a bukót amit neki kellett volna és adjam el nyomott áron?
Nagyon jó! -
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #5447 üzenetére
790i gondolom akkor Asus volt, mert még mindig GTL néven fut. Amúgy nálad azért kell ilyen sok, mert Auto-n vannak a Ref.-ek... ha én nem lőttem volna be őket nekem is több kéne, viszont így sokkal kevesebb is elég.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #5445 üzenetére
A túl sok fesz is okoz(hat) instabilitást, sosem szabad "kimaxolni" semmit se.
MCH fesz főleg magas FSB-nél illetve ramoknál játszik, ennél is max 1,4V de nem kell neki feltétlenül annyit adni... nekem 470FSB-nél kap 1,2V-ot.
VTT: Ez Asus-nál pl. FSB Termination Voltage néven van, ezt is magas FSB-nél kell csak állítgatni, nálam 470FSB-hez kell 1,18V.
Ref.-ekkel majd Gigabájtos segít, Asus-nál kicsit más a kép, annyit meg nem használtam még P45 Gigát, hogy a fejemben legyen a teljes BIOS kép. -
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #5402 üzenetére
Csakis Gskillt ud3pbe
-
Zájec
veterán
válasz
TazLeacher #5402 üzenetére
az MCHcore fesz és az MCH reference fesz, egymástól függetlenek...
ne keverd öket...
az MCH ref-nek a cpu ref-el és cpu terminational kell összhangban lennie... ezektöl független az MCHcore, vagyis az NB fesz nagysága....DDR2-ben nem vagyok képben, de elég sok jó ram van mostanában..
jó lehet a Geil ,szerintem, vedd azt ha mások se mondanak rosszat róla... -
Zájec
veterán
válasz
TazLeacher #5400 üzenetére
igen , az volt a tippem , amikor elöször beirtad az értékeket, csak utána túlhamar ki is töröltetted a h.sz-t , igy nem tudtam mégegyszer megnézni...
talán az 1.4v cpu term volt túl magas a 0.81v -s refhez képest...
az mch ref-re már nem emlékszem...a kingmax-al kapcsolatban nem csodálkozok, hisz ezek a mostani 1066-s -ak már nem annyira jók mint a korábbiak, és már cl6-ok...
feszböl mennyit adtál a ramnak ? idözitést akkor auto-ra raktad , ahogy a gép szereti magának, vagy valami egyedit állitottál be ?Bagira01:: "Tudom-tudom, nem kell azé megölni,"
eszem ágába nincs, nem vagyok harapós nyuszi -
romero28
senior tag
válasz
TazLeacher #5381 üzenetére
szééééép
mekkora feszen produkálja ezt a nem mindennapos eredményt
esetleg mch cpu term és ref értékeket leírnád -
Zájec
veterán
válasz
TazLeacher #5381 üzenetére
az a lényeg sikerült megoladni ..
egyébként min csúsztál el ?
-
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher #5314 üzenetére
Nem az istenítés kérdése, csak sokkal egyszerűbb, mert milyem már h ilde 1,312v mondjuk a fesz load meg csak 1,248v. ep45-extreme-be nincs ilyen mégis elég stabil lap. Mondjuk úgy hogy egszerűbb a llc on. Főleg ha valaki normal feszen használja a prociját hogy menjenek az energiatakarékos dolgok akkor ha be van kapcsolva akkor magasabb órajel érhető el mert nincs akkora drop és idle meg szépen visszaveszi a feszt
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5312 üzenetére
IBT Linx sokkal jobban terhel.
48-55C közt ingázik nekem is. -
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #5300 üzenetére
persze... ha megfelelő a hűtésed akkor 1.392 is mehet....
de ha sima léggel nyomod akkor nem kellene 1.35 felett adni neki
nekem fél évig ment igy az 8400em....
1.392V@4600MHz LLc on.... semmi baja nincsen a mostani tulajnál sem -
joshua7
veterán
válasz
TazLeacher #5208 üzenetére
Ok.
-
joshua7
veterán
válasz
TazLeacher #5205 üzenetére
i7-ed volt? Miért állsz vissza?
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #5168 üzenetére
én ilyet vennék:
1. mert elfogadható árú
2. mert DFiKeldor papa: igen a költséghatékony megoldások híve vagyok, lassan a Q9550 is az lesz
eladom az E5200-ast 15-ért veszek egyet 50ért, 35-40K-t adtam kijah ha megunom visszacserélem, kipróbálni persze jó lenne, az is lehet h feleslegesen nagy teljesítményű lenne nekem(sokan ezért adják el és visszaváltanak 2magosra)
, de azért kipróbálnék egyet, és lehet meg is tartanám
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #5173 üzenetére
LOL
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5171 üzenetére
Jujj na vajon mi?
DDR3 vs 2. -
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher #5168 üzenetére
Effektíve elfogadható árba ud3p van és elvileg az a legjobb, dq6-on nincs loadline, bár van akinek az nem hátrány
-
Zájec
veterán
válasz
TazLeacher #4669 üzenetére
jer1cho:: ez alá a platform alá nem javasolt a DDR3 ,, egyrészt azért mert jobban megkell feszelni az NB-t hogy menjen a ddr3 és nem lesz kézzelfogható gyursulásod , nemtudja kihasználni a ddr3-at... rengeteg korábbi negativ tapasztalat és szenvedés van ezzel kapcsolatban...
vegyél egy normális ddr2-s lapot , mondjuk egy Giga-p45-UD3P vagy R -t , de akár egy használt is megtenné .. DS4 - DS5 - DQ6....Vasinger!:: nincsmit
, kb egy 450 fsb -t ki tudnál préselni abból a lapból ezzel a procival...
-
Kommy
veterán
válasz
TazLeacher #3342 üzenetére
Ez igaz , hogy a 2.7 az 95-ön vana 2.9 meg 100 on de akkor se értem miért megy fel a hőmérséklet kb 67°C ig (intelBurn test alatt) egy Ninja 2-vel én azért kevesebbre számítottam volna, (mondjuk ha bionic számol rajta teljes terheléssel akkor a 2.9-es a max az 59°C)
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3132 üzenetére
Meglett!
Gyorsan bedoptam procit deszkába mégis mire képesek ketten nos auton volt minden de most 520x8.5ről irok...
Asszem elbíbelődök majd a kiteszteléssel de 24/7ben 4ghzen mostmár biztos h tudom majd hajtani 8x500ba mondjuk prime stabilan hmmm
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3121 üzenetére
oksi majd ha meglesz stabilan a 4ghz vagy több 24/7ben akkor kitöltöm
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3115 üzenetére
hehe jah mint a tied!
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3112 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #3102 üzenetére
A tiéd is a LEGjobbak közé tartozik, most hiába nézzük azt, hogy xMHz-hez +0,03V-al több kell neki akkor is jó darab. Ennél nagyon jobb Q9550 már nincs a Q9650-ek mennek valamivel többet, de azt meg nem vesszük meg 100k+ -ért.
Főleg, hogy mindjárt itt a Phenom II és ha a 940 tényleg képes lesz 4GHz-re 60k-ért olcsó alaplapban, akkor... (my next CPU) -
BemAnyó
senior tag
válasz
TazLeacher #3093 üzenetére
Nekem már csak Januárban lesz GTA4 em addig gyúrok rá még én is, amúgy valamiért nem tudom megnyitni a linket, mennyi lett neked a vége ?
-
Giovanny
őstag
válasz
TazLeacher #3091 üzenetére
Szia, mivel hűtöd a quadod ? Egyébként szépen sikerült
-
válasz
TazLeacher #3091 üzenetére
Szép!
(Nézem a Prime ablakot, hogy teszt indul 16 00, képernyőmásolat készült 16 08... mondom 8 perces teszttel pontosan mit szeretnél mutatni? Aztán látom, hogy 16-án 00 45-től futott 08 29-ig.
)
Egyébként mien gámához kellett így beizzítani a yorkot?
-
Lizard01
tag
válasz
TazLeacher #3089 üzenetére
Sajnos a gyanúm beigazolódott... A-DATA nincs. Viszont szemezgetek egy GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT-tel [link] Tudom rohadtul nem tartozik a témához, de már csak ez az egy maradt... vélemény?
-
Lizard01
tag
válasz
TazLeacher #3087 üzenetére
A táp elég minőségi Corsair HX520 szal azzal nem lesz gond. A-DATA is elég minőségi (élettartam garanciát vállal) elég jókat hallottam róla, csak sajnos nem sok helyen lehet kapni. Amúgy ha nem lehet kapni A-DATA-t akkor marad az OCZ Reaper... Ma derül ki.
Amúgy Q9550 lesz 3,6Ghz-re húzva. Kb. hány Mhz-re kell húzni a memót, hogy bírja az iramot? -
Lizard01
tag
válasz
TazLeacher #3085 üzenetére
Hi!
Ezzel azt akarod mondani, hogy egy 30.000 forintos és egy 12.000 Ft-os 1066 Mhz-es memó között semmi különbség nincs?
Amúgy haverom ajánlotta még az A-data márkát. Szerintetek mennyire szeretné a lapom? (Asus P5Q (Memory VQL-be hivatalosan csak a 800 Mhz-es kistesóját támogatja)).
-
beginn
csendes tag
válasz
TazLeacher #3075 üzenetére
Köszi a válazt és az ötletet, valószínű hogy maradok a Q9300-nál. Érdeklődnék hogy neked milyen deszka volt alatta, de én most a P5q Deluxe-t néztem ki mellé, fázisok száma miatt is. Valakinek esetleg lenne erről véleménye, bios-a rendben van-e, vagy ki mit hallott felőle? Ramok választásában bajban vagyok mert nagy a választék, ajánlanátok hozzá vmi jó cuccost? Bocs a tudatlanságomért nemigen vagyok otthon a sztechben.
-
Lizard01
tag
válasz
TazLeacher #3078 üzenetére
Igen, számla kötelező. Kár, hogy pont tegnap kellett vizsgáznom meg ide-oda mennem. Ha nem így lett volna tuti lefoglaltam volna egyet. Ez most 7 ropimba fog kerülni plusszba. Monjuk az a szerencse, hogy még bőven a kereten belül vagyok, úgyhogy ezt még nagy nehezen lenyelem, de remélem megtérül majd.
-
Lizard01
tag
válasz
TazLeacher #3076 üzenetére
Igen, én 67k-ért tudtam volna akciósan, de az utolsó pillanatban elvitték. Pontosabban tegnap amikor rendeltem volna...
Tud szerezni még Q9550-et, de csak mostani nagyker áron ami 75k. Amúgy még mindíg jobb ez mint monjuk iponban ahol 81.000 [link] Azért még szétnézek proharveren hátha tud valaki szerválni ilyet. Amúgy a tetézi a bajt az is, hogy mindenféle képpen ezen a héten kéne megvennem, mert jövőhéten ugye karácsony és minden zárva lesz. Jövőre meg már késő lesz, mivel faterom cége megszűnik, így az áfás számlának is búcsút inthetünk.
-
Lizard01
tag
válasz
TazLeacher #3069 üzenetére
Értem. Amúgy azért kérdeztem mert pont ma vitték el az utolsó akciós q9550-et. Tudnék rendelni, de már csak nagykeráron ami 75k körül van.
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #3065 üzenetére
Asszem ennyivel én is ki eggyeznék, sok sikert
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #3060 üzenetére
Szabad érdeklődnöm merre jársz már a yorkal? Én is akarok venni de mostmár megvárom a phenom 2-őt hátha, nem lessz rossz, s az intel kényszerű lessz árcsökentésre
-
twine
veterán
válasz
TazLeacher #3060 üzenetére
Én is Blend-el kínlódom már egy ideje, a volt prociddal
460-nál atomstabil.....
470-nél is tudom még stabilizálni,,,de az a 480 valahogy nagyon nem akar összejönni Blend stabil-ra! Lehet össze is jönne, de oda olyan VTT(FSB termination voltage) fesz. kell hogy szégyenlem még leírni is...és mivel 24/7 tuningra "gyúrok", igy lehet hogy az kimarad
Amugy jó a kis procc...1.9x környékére sikerült stabilizálni a 3450Mhz-et...és mivel útálok hetekig pöcsölni, valszeg ez lesz a 24/7 tuning vége....mert itt aztán szinte semminek "nem kell" fesz! -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #3057 üzenetére
Ha számít akkor én a Larg FFTs , használom mert nagyon sokszor jártam úgy, hogy Small-t futattam aztán nyomtam a Larg fft-t azmeg elhasalt , s kezdhettem előröl az egészet, Ha a small-al megy vagy 2ó, akkor utánna még meg kínzom egy kicsit az intel burn-el vagy 2 szer, aztán ha minden lefutott rendesen, utánna nem szokott gondom lenni, blend-et nem piszkálom , mert a memóriát nem nagyon szoktam huzogatni igyekszem gyári értékek körül tartani, max adok annak is egy kis+, de mondom az így belőőt géppel nem szokott gondom lenni,
s lassan megy szerencsétlen 3 hete, magától még nem akadt be egyszer sem. -
válasz
TazLeacher #3057 üzenetére
Én a rendszer stabilitását Prime SmallFFT-vel, WinRAR-ral, DivX kódolással, rendereléssel 3dm-okkal, és modern játékokkal szoktam vizsgálni, mivel oan szintetikus teszttel még nem találkoztam, ami egymagában 100%-os biztonsággal tesztelte volna ki a konfig adott beállítását. Szal nekem mondjuk a Blend a legkevésbé sem mérvadó.
-
válasz
TazLeacher #3052 üzenetére
Alapvetően ebben a topicban a procik teljesítményét vizsgáljuk, és azt is teszteljük, a rendszer stabilitása másodlagos. Ezért látni a legtöbb eredménynél smallFFT tesztet. Nyilván, amikor a CPU végét teszteld ki, a RAM-ok lehetnek simán szinkronba valahol a gyári frekijük alatt, vagy laza időzítéseken, stb. A teljes rendszer stabilitását úgyis később lövi be az ember, akkor jöhetnek az összetettebb tesztek, meg a konvertálás, játékok, és a többi IRL teszt, amik még mindig simán bedönthetnek egy Prime stabil beállítást.
-
válasz
TazLeacher #3053 üzenetére
Ezt nem tudtam, sorry...
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #3037 üzenetére
Nállam is ugrált egy picit 2 és 4 magos procival is, szerintem inkább azzal van összefügésben, hogy, épp mennyire dolgozik a prockó mennyire vannak leterhelve a kis tranzik és anyyi áramot vesz fel épp. Mint az üresjárat és a terhelt állapot közti külömbség ott is ingadozik nem?
De ez csak az én kis agyamból pattant ki, nyugodtan kijavíthat valaki. -
twine
veterán
válasz
TazLeacher #2952 üzenetére
....én meg köszi a procit
sokat nem foglak zaklatni valszeg, mint "ígértem",, mert hamar meg lett neki a P5Q-ban is a 3.6
igaz még csak 1.28-on(1-2 óra tesztelgetés),,de már ez is gyönyörű a másikhoz képest..az előző q6600-omhoz képest meg egy csoda
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #2944 üzenetére
4 mag alá többen is DS3P ajánlanak minimum, ami DS4 csak csonkított HeatPipe rendszerrel. Árát nem tudom, de 35 környéke lehet.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #2934 üzenetére
P45 és szerintem Gigabyte...
-
gombcomp
senior tag
válasz
TazLeacher #2937 üzenetére
Most raktam össze egy P5Q-s konfigot szerintem teljesen renben van,de kell a legutolsó
BIOS mert a Ramokkal kicsit sz@rakodik... -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #2934 üzenetére
Asus oldalról P5Q delux ddr2 vagy 3 amire az illetőnek szükséga van. Sajna gigához nem értek de ott is hallotam nagyon jó lapokat. lényeg asszema 45 chipszett direkt york alá való. Esetleg ha nem fontos az űberbrutál tunying + a crossfire akkor a sima P5Q
-
Yidaki
tag
válasz
TazLeacher #2884 üzenetére
Attól függ hogy mit értesz a rossz alatt.
Intel teszteli a magokat és mérnek dolgokat, és ha egy bizonyos kritériumot nem érnek el, akkor magasabb VID-et adnak a procinak, hogy biztoss bírja azt a sebességet, amire specifikálva van.
De korrigálj, ha rosszul tudom.
-
Yidaki
tag
válasz
TazLeacher #2882 üzenetére
Az amit Intel ír az az, hogy milyen magas lehet elvileg a VID - annak nincs sok köze ahoz, hogy mennyi egészséges 24/7-re, hanem csak azt mutatja, hogy elvileg milyen magas lehet a VID, ha tényleg egy nagyon szar procit kapsz el. Szóval minél rosszab a proci, annál magasabb a VID.
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #2837 üzenetére
Nézd meg az NB, VTT értékeket is. PLL is sok.
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #2829 üzenetére
Dark KillerX
Hátannyi a bibi csak hogy mezei usernak Úgysem lessz ilyen lehetősége ennyin hajtani szép szép de én inkáb 24/7 tuning minnél kisseb fesszel minnél tovább híve vook
De azért grattS minden elismerésem
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #2691 üzenetére
semmi..ez lett helyette
-
schwartz
addikt
válasz
TazLeacher #2565 üzenetére
Kulfoldrol hozattam. Atszomolva kb. annyiba jott mint ahogy Keldor arulja a QX-et.
Szemeztem azzal is de nics ra gari... Foleg, hogy nemreg bohockodtam egy E5200-al... at lehet menni a topicjaba, rohogni rajtam...
SzlobiG, lesz eredmeny is csak elobb baratkozzam meg vele.
-
Speed®
titán
válasz
TazLeacher #2559 üzenetére
Valamelyik régi postodban láttam ezt a 3.6@1.26ot, azért írtam. De ahogy itt a másik kolléga írja (bár 9450el) 3GHz megvan 1.15 körül is ezeknek. Így legyen
Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok, ez a gazdasági szopacs betett mindennek
Használtan egyetlen példány kallódik 40ért, újonnan meg 50 körül..ez túl sok.. -
Speed®
titán
válasz
TazLeacher #2555 üzenetére
De 3.6on kap 1.26ot, nem? 3GHzen gondolom nálad is kevesebbet kér.
Szerintem sem kéne gond legyen, a nagy Ninja alig 4-5°Cal erősebb -
Speed®
titán
válasz
TazLeacher #2552 üzenetére
Igen, olvastam, meg úgy általában utánanéztem mit fűtenek, csak ugye nekem nem célom a 3.5+GHz, amihez 1.3+V kellhet. Az érdekelne leginkább, hogy 3GHzen milyen feszekkel operál átlagban, illetve, hogy mennyire fűt így. Szerintem 1.2V alatt nem lehet olyan vészes
A ház nálam is jól szellőzik majd, elől 2x12cm, karik felett 9.2es, proci felett 12cmes ventivel szerelt táp, illetve magán a procihűtőn is egy 9.2es. Bizakodom..talán sikerül bevásárlás előtt szereznem tesztre valakitől, ha nagyon tré lesz, marad a 6550, 3.5Gn igazából mindenre elég, csak már unom
-
yoid
tag
válasz
TazLeacher #2546 üzenetére
Neked nincs "fingod" eredj 286 procit használni tovább , azzal talán birod tartani a lépést. Az intel nem szarabb hanem jobb cpu-kat gyárt egymás után. Mert ugye először volt az a 2 core , majd jött a 4 core.És ne "pofázz" nekem."Észt kéne osztani" neked , mert nem áltál a sorban mikor azt adták.
-
yoid
tag
válasz
TazLeacher #2544 üzenetére
Nem érdekel mit irtak ott. Tudom mi a helyzet. Csak azért nem veszel 4 magosat mert nem telik rá., de ha egy kicsit több pénzed lenne mindjárt 4 magosat vennél.Nekem mind a kettő van , és látom a különbséget. ja és egyre jobban látni fogod te is idővel, ebben biztos vagyok.
-
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #2531 üzenetére
nem nem, csak kell a pénz....
remélem jövőbelátó vagy, és így lesz......... -
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #2527 üzenetére
E8500 lesz, valami jó tuningos. Szal létszámleépítés lesz, eladok 2 magot.
Ebben a gazdasági helyzetben luxus lenne a quad. -
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #2524 üzenetére
Az a gyári hűtő annyra szar, hogy TILOS kivenni a dobozból !
Az nem is hűtő, hanem egy rakás szar.....
Fel sem tudom fogni, hogy gondolják, hogy ehhez ilyet adnak.Egyébként akit érdekel itt egy eladó Q9550, a jobb fajták közül való: [link]
Sajna pénzügyi okokból downgrade-elnem kell...... -
Dócza Dávid
csendes tag
válasz
TazLeacher #2524 üzenetére
Értem. Kösz az infót.
: )
-
Dócza Dávid
csendes tag
válasz
TazLeacher #2522 üzenetére
A hűtőt összeszereléskor többször is átnéztem, ott tuti nem lehet baj, pasztázva is van normálisan szerintem, rendesen elkentem rajta...Azt mondod terhelve ez a 75 fok elég magas ?
-
Dócza Dávid
csendes tag
válasz
TazLeacher #2520 üzenetére
0.9.9.3-as verzió és 100 fok a Tj. Max
-
Dócza Dávid
csendes tag
válasz
TazLeacher #2518 üzenetére
Core Temp-pel, és az everest is ugyanazt mutatja.
-
Dócza Dávid
csendes tag
válasz
TazLeacher #2516 üzenetére
Ajaj, akkor nálam valami nagyon nagy gáz van ! Alap órajelen prime alatt 75 fok, tényleg szar ez az alap hűtés, szerintem ki is zárom a húzást amíg nem lesz másik. . . Köszi azért.
-
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #2502 üzenetére
Hát ez jó kérdés.........
Meg kellene várni az itthoni valós i7 árakat, aztán utána spekulálni.
Esni biztos fognak az árak idővel, bár kétlem, hogy drasztikusan. Elvégre ezek majdnem csúcs-procik. -
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #2502 üzenetére
Mondjuk tunám élvezni az 50-60K-s Q9650-et is.
Na az már tényleg világsztár lenne
-
NFree
addikt
válasz
TazLeacher #2500 üzenetére
Hát nem toom de ha az intel el akarja adni az i7-et akkor csökkenteni kell az árát egy picit ,
ebbe az is benne van gondolom, hogy a q9 szériát is nyomni kell kifele de szerintem ilyen áron ami most van nem sokatt adtak el, annak nem látom értelmét ,hogy az intel visszahívja az összes el nem adott q9 -est ,hogy el tudja adni az i7-et ezért reménykedek, hogy egy fél év múlva lessz kapható q9550 40k körül. Kérdés nem-e lessz olyan eset mint a q66-al , hogy az öregebb példányok jobban tuningolhatóak mint a frissek, csak ettől félek nah mind1.
Bocsi a hosszú off-ért -
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #2489 üzenetére
Igazad van, én is így vagyok.
Hova nem elég elég egy quad 3,8-on, vagy akár 3,4-et is?
Csakhát az ember szereti a kerek számokat, és jól hangzik az a 4GHz.
Meg hiába széleskörűek a beállítási lehetőségek, sok esetben vagy a proci meg a lap van kínozva, vagy pedig a memók. És az olyan beállítást nehéz megtalálni, ahol minden optimális, semmi sincs az indokoltnál jobban erőltetve, de azért nagyjából ki van ozva belőle a teljesítmény.........
(Ezért is nem járatom 4GHz-en a Q9550-emet, pedig simán tudja.......)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Microsoft Excel topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest