- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
dime27 #16942 üzenetére
BUÉK! Neked is (és mindenkinek) öreg harcos!
Mik?
Nincsennek ramjaim, Bagi Peti adott kölcsön micronokat, 800-asok (vagy ki tudja,ahány progi annyi jelzés) d9mgh. 1:1-ben nem bírnak sokat és ugye..kicsi a szorzóm, szinkronban kell majd járatnom.
Azt hittem, nem térek vissza P45-re, el is adtam mindent, de...
Yolan tuti UD3R-je újra elcsábított. Procit is véletlenül láttam meg és jó az a 12MB L2.Azt nem tudom, hogy ha lesz pénzem, i7 3x2 x-y ram, vagy ez, 8Giga DDR2 (G.K.)-gondoltam ezt vártad-
meg ssd. Hajlok az utóbbi felé.. -
Kecso89
csendes tag
válasz
dime27 #15488 üzenetére
1,4 ig nem sajnálom tőle!
úgy tudom, hogy azt még lehet adni neki 24/7 re úgy hogy ne károsodjon. ha ki tok hozni belőle prime stabilan 4,2 ghz et nagyon boldog leszek
Remélem ma kihozzák. Írtam pár srácnak ph-n akinek az a híres l830b500 fpo-s procija van de 60 fölött válnának meg tőle :SPedig nagyon fájt a fogam egy ilyenre. Így maradt a garis q9650
-
Kecso89
csendes tag
válasz
dime27 #15468 üzenetére
Akkor nagyon jó procid van(alap fesz alatt 3,6 ghz egyszerűen gyönyörű) és a hűtőd sem egy utolsó darab
nem semmi... törekedni fogok a minél nagyobb fsb re hogy a ramotat szépen dolgoztassam ha már van
vagy a 471es vagy 500 as fsb-t szeretnék. wolfi procimmal is 2 profilt csináltam, 3ghz et alapfesz alatt amennyivel csak lehetett 0,992 volt cpz szerint 7,5 *400 és egy 7,5 * 534 et amin már jócskán elkezdett zabálni. 1,296 de volt amikor 8*500 at használtam.. Ha így legalább megy a quad akkor már elégedett leszek
bár az köztudott tény, h a quadok nem vmi fsb bajnokok ált 525 nél meghalnak...
szal lehet 8*500 marad csak.
-
Sziszifeca
őstag
Hát nekem 21fokos szobában volt ennyi: [Q9550+UD3R]
-
Hogy bírnának a 1066.os kingmax ramok ennyit? 900.MHz-et majdnem 4-4-4-12.be mennek! nekem is volt 1066.os kinxmax om 1150.MHz-et mentek 5-5-5-15-45.ben! 6-6-6-18.ba 1200.at is mennek!
ezeken az időzítéseken és 900.MHz-en vidáman szaladgálnak még a 800.as kingmax ramjaim is! nem kell felháborodni ha nem volt ilyen ramod ne mondj véleményt nekem volt és tudom mit bírnak!
-
Str8 sk8r
őstag
...llc nincs...bemásolgatom ide a beállításokat...ma már nem tudok csak majd válaszolni d.u. 17 után a munkából, de majd honap még próbálok finomhangolni...a 3900-as beállítást nem eröltetem a magas magfesz miatt, de a 3750 még türhető...
Robust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 10x
Cpu host clock: enabled
Cpu frequency: 375
Pci expressz: 100
cia2: Disabled
Perfomance enhance: standard
MHC frq: 33MHz
sistem memory multip.: auto
Cpu vcore: 1.400 v
CPU term: 1.36 v
CPU PLL 1.6 v
CPU ref1: 0.891v
CPU ref2: 0.926vMch core: 1.30v
Mch Ref: 0.906v
Mch/dram ref: 1.00vDram V: 2.00v
-
Str8 sk8r
őstag
...Gigabyte EP45DQ6...
...(#8213) lipi67: a "minden alapon" BIOS beállítás/10X375-nek bios-reset lett a vége...be se bútolt...
...
-
NFree
addikt
Lehet igazad van , de én nem cserélgetem olyan ritkán a haedvereket,s ha szert teszek egy olyanra kb 37éves koromig elég lessz, utánna meg már nem szeretnék gépre költeni, ezzel a mostani vacakkal is csak netezek, na jó azért bele bele nézek az új gamékba.
A mozivászon ja jó lenne de elég lessz nekem a 26 os-is csak tudnám már megvenni -
NFree
addikt
Jah valahogy egy rugóra jár az agyunk olyan 4,4 lenne a cél 24/7-re de csak a későbbiek miatt, most várok, hogy jöjjön a 5870x2 ha lessz s legalább 100k alá menjen az ára beneveznék majd egyre, de ez még nagyon a jövő az a baj nállam megáll a lap olyan 480 körül minden 1-es megahertz kinlódás és fesz igényes , laránál szárnyalt ez a proci igaz nem vid-en de 24/7-re tökéletes lett volna.
kössz nem kicsit csorgott a nyálam, habár ha tényleg belegondolok mi pénz procit cserélni akkor inkább a seggemen maradokRally ügyben valami? nállam semmi asszem azt a lóvét már bebuktuk költse gyógyszerre, mondjuk aranyérkenőcsöt biztos sokat használ a kis genya , "remélem"
-
bzs73
őstag
Hát persze.De ez a hirdetésbe is lejött már hogy sz@rrá van feszelve.Azt se tudta mi az hogy fsb.Feszeket meg olyanokat mondott hogy a szemem kigúvatt egyből.Mikor meg írtam neki hogy sok az az fsb fesz nagyon,akkor viccesen visszaírta,hogy az lap fesz te!Na onnantól kezdve nem is szóltam a hirdetésbe többet,meg nem is érdekelt a dolog.De ez a hirdetésébe is benne van.Az ilyenekkel nem szabad foglalkozni.Mondtam én már ezt sokat.Tuningol itt már minden világtalan,aki azt se tudja mi az hogy mch,vtt,stb.Tiszta szégyen.Én se hinném amúgy hogy droidmester vágta haza.Ő adta meg neki a végső döfést,amihez már nem sok kellett,de hát ő is gondolkodhatott volna előbb,csak már nagyon vadászott egy jobb q9550-re,és nem bírta ki.
-
Dare2Live
félisten
anyagilag azért behatárolt a helyzetem ráadásul amennyiért p45+q9650(q9550) kapható azért már gyak P55+I5 is van ammi azért jobb.
50Kból a régi P35lapom és q9550(talán q9650, mennyivel lenne jobb?) vagy eladás P45 és Q9400 játszik ha jól értem.
Ebből talán az első szimpibb ott nem kell még árulgatnom a P35-DS4em
-
MPowerPH
félisten
Szép eredmény.
Keldoré 1.16v körül tudja ezt, ugye?
Mondjuk a VID nem minden, mert a PH legjobb E8400 -asa is a magas(1.175v) vid -el megveri még az 1.15v -s példányokat is.
Én itt panaszkodok, hogy meleg van a szobában. Zárt ház, kis fordulatú venti, és ott vannak a hőfokok. Már egy jó pont.Azért az 1 órát megvárom, kivi vagyok lesz e hiba.
-
tom_tol
addikt
ezen már többször elgondolkodtam, hogy van az hogy u.az a cpu mindig más vcore-val tud azonos órajelet különböző alaplapokban (azonos chipset esetén) ráadásul "rosszabbul" mennek a több fázisos lapokban lásd DQ6, M2F vs. UD3, DS4
nem lehet hogy a cpu-z ami szoftveres monitor és a lap által küldött informáciot jelzi ki enyhén át van ba@va? mert nem hinném hogy a processzor kevesebb feszültséggel beérné -
kulerr
őstag
azért nincs az olyan messze mint gondolod...már a mostani programok, játékok támogatják a többszálas alkalmazást, és ez jövőre még jelentősebb lesz. Igaz még elegek lesznek a 775-ös quadok egy darabig de szvsz 6 hónap múlva már arról beszélünk mekkora előnye van pl a 8 szálnak már attól függetlenül h mint írtam elegek lesznek még a quadok...22nm arra várhatsz akkor még egy darabig ...kb3-4 évet mire elérhető lesz árban is...
sajnos ílyen gyorsan fejlődnek a procik ..ha arra gondolok h kb.5 éve P4-esem volt ami akkor tuti volt és 2-3 éve meg C2D ami most az i7. P4-en is van még ami elfut de hogyan és mennyire ? ...tudomásul kell venni h nem áll meg a fejlődés, és a progikat pedig mindig az újabbakra optimalizálják.
-
m4rk.89
aktív tag
Próbáltam a beállításokat és csak 1.216V-al kapcsolt be a gép.
Refek pedig máshogy alakultak mint, ahogy írtad cpu 0,853 mch 0,878. Valami ötleted nincs?
Mondjuk a szemem így is felnyitottad, hogy kéne lejebb vinni a vcore-t, csak az a baj, hogy nem tudom mi alapján állítgassam a refeket. Mert az a bizonyos "recept" ami azt mondja h vtt x 0.625 = cpu ref mch pedig 0,74 v 0,76 eddig sohasem volt jó.
-
lipi67
nagyúr
Élvezed, hogy lassan útálom a szar ramjaimat?
-beszarok-
(#7724) m4rk.89: 1,24 max. (Pontosan nem emlékszem, de majd megnézem neked, csak most "alaplaptárgyalások folynak, lányo-én is betegek vagyunk, hétváége tanulás és olyan dolog fut a gépen, hogy most nem biosozhatok, nem állíthatom le.
(#7725) rup1u5: Hát..simán! mch ref. nem mch függő, bízd a lapodra inkább (VTT-vel megy felfelé, állítsd a VTT-t 1,2V-ra ezt is 0,76-ra és ha emeled a VTT-t, vinni fogja magával.
-
lipi67
nagyúr
Jó reggelt MINDENKINEK!
Bakker..jól "feldobtál"
Ilyen kell neklem is!
(#7713) rup1u5: Igen, de először mindíg a ref értékekkel játsz, s ha a "finomhangolások" nem hoznak eredmény, csak akkor kezd el a proci feszt emelmi.
MCH-nak mennyi van most kben?kimi02: Látom, Neked megvan!
-
lipi67
nagyúr
Szépek! (annyi léért lehetnek is). Tesztek ok, memtest jobb ha 800-on van. Én is ellavírozok 1300 felett is, de kell neki a fesz
Most megnéztem, hogy alul (fesz) mi a max amit megy, ezt: [link] Nem sokat tököltem vele, de meglepett, nem is tudtam, hogy tudja
Várom az esti képeket! -
lipi67
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy Scythe Infinity ne lenne elég hozzá.
Nem szándékozok hűtőt cserélni, mert ugy hiszem hogy más a hiba. Vagy szenzor vagy nemtudom. Ha megfogom a hűtő alján a heatpipe-okat miközben prime-olok akkor nem érzem azt a 70 fokot amit mutat. 1db 12-es ventivel ugyan olyan hőfokokat produkál mint 2db 12-essel vagy 2db 12essel plusz 1db 8centissel amit a hűtő tövéhez tettem így direktbe az nb-re és a Scythe tövére tolja a levegőt. És tolja ám rendesen mert nem egy lassú fajta venti! Abból hogy ventik számától függetlenűl ugyan azokat a hőfokokat kapom én egyértelműen kizárom azt a lehetőséget, hogy a hűtő lenne kevés. Sajnos baromi ritkán jutok időhöz, hogy hosszabb teszteket és tuningolásokat tudjak csinálni. A procim vidje 1.225v.
Örülnék ha barátnőm végre találna munkát, mert akkor tudnék kivenni szabadnapot és végre egyedül otthon tesztelhetnék anélkül, hogy a fülemet rágná. -
lipi67
nagyúr
Köszi. Majd még kínlódok vele..("feldobott" az eredményed
Igen, az a fránya szorzó. Ja! Ezt most csináltam, el ne lustuljon.[link]Lesz még jobb is, csak most nem volt idő állítgatni, s először alul keresem meg a végét..
(#7353) kulerr: Morogsz, beteg már nem vagy
Majd a telszámodat írd már meg, mert ugye elhagytam a bombert, s benne a tfonom, abban meg a számod. Jövhónapban mén arra, majd kereslek! (Jobb lenne ha Te keresnél, akkor találkoznánk is..
) Jó cucc, tudom.
-
subaruwrc
félisten
kemény kis proci....
-
TazLeacher
nagyúr
Eddig minden prockómat úgy használtam, hogy ha lement a 8 órás prime, akkor az már jó. És igazam is lett, mert sose volt probléma. Ez most nem 8 óra, hanem 16...lehet a LInx-el nem lesz stabil, de azt, ami 16 óra prime blend stabil, szerintem elég nehéz lesz egy játékna 2-3 óra alatt megfektetni.
Mindenesetre kipróbálnám, meg az IBT-t. Segítene valaki, hogy pontosan mik ezek, és hogy kell használni?
-
romero28
senior tag
500-as fsb-blend teszt
fél óránál merevre fagyott , de közel vagyok hozzá , hogy lemenjen az 1 óra
úgyhogy akár sikerülhet is neki. nekem sincs vizem , "csak" egy mugen2-es hűtőm .
múltkor amit tanácsoltál bejött , most nincs valami ötleted , hogy mit változtassak
pici feszt toltam a cpu-nak de rosszabb lett, mivel rögtön kifagyott a blend . -
sellerbuyer
őstag
-
keIdor
titán
Az egy kellemes eredmény.
4GHz 1,2V környéke lenne kb.
zsero: Hát X38-ban maximum szerintem 460FSB-t fog menni a proci, felette nem, tehát egy 4,1GHz jóesetben 4,2GHz elérhető szerintem. Igazság szerint clock2clock is gyorsabb a Yorkfield, illetve ott az SSE4. (bár nem tudom mennyire használják azok a programok, amiket használsz)
A 4,5GHz-et ha el is éred már hűteni nehéz.Nekem a Q9550 pont ugyanúgy megy, mint az E8500-am (4GHz@1,16V) és annak 4,5GHz@1,33V kell a stabil működéshez. A Q9550-nél viszont 2x annyi hő termelődik, amit nem tudnék már lehűteni léggel, csak vízhűtés lenne képes rá. 1,16V-on ez IBT alatt eléri a 70°C fokot az egyik legjobb léghűtéssel. Most nem is próbálom feljebb tolni, mert tudom, hogy úgyis vízhűtés kéne már. Vagy a klíma elé rakni a gépet, de annyit meg nem ér meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest