- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
JONAS77
aktív tag
válasz
adamssss #13850 üzenetére
Szia, ha már itt tartunk nem futtatad le még IBT-vel a tuningodat? Kiváncsi lennék neked mennyit mutat. Nekem 45-47 GFlops! Egyébként annak is örülnék, ha ezt többen közzétennék, mondjuk lehetne egy kis ranglista későbbiekben a procikról!
A legjobb megkapja tőlem ingyen a Q6600-as procimat, ez vicc volt
-
hunmyke
aktív tag
válasz
adamssss #13784 üzenetére
450 már szerintem bőven jó lenne.
Láttam az EP45-Extreme-s cikkedet, hát nem gyenge, de nálam azért keményen pénzfüggő is a dolog.
2-3 hét és szerintem csere lesz, addig ráérek keresgélni. De valószínűleg X48-DS5 lesz belőle...Sefi84, a szívem eléggé GB fele húz, ami most van azzal nem is lenne baj, de néha kéne az a plusz teljesítmény, szóval csere lesz belőle.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
-
hunmyke
aktív tag
válasz
adamssss #13780 üzenetére
BIOS frissítés pár hete megvolt már, F4-es ehhez a laphoz az utolsó: [link]
Amikor megvettem még a korábbi E8200-as procival a gépet, akkor is egyből frissítettem a bios-t.
Lehet kipróbálom egy haverom P45-DS3-asával a húzást, ha ott működni fog akkor valószínűleg alaplap lesz a bűnös. -
JONAS77
aktív tag
válasz
adamssss #13719 üzenetére
Neked is gratula
Az én rendszeremen a 3DMark-15 kiló körül jön ki!
Persze a te eredményedb beleszól a proci tuning, a VGA-d, meg a ram frekije is, de azt kell, hogy mondjam Neked mégegyszer bomba!
Nekem első szempont az volt, hogy a procim VID-jét ne haladjam túl, amit nem volt kis munka jól belőni és eltalálni. Persze sokat olvasgattam topikokon, meg informálódtam itt-ott.Mégegyszer CONGRATULATION
-
törölt tag
válasz
adamssss #11582 üzenetére
Nem akarom tovább eröltetni léggel majd víz. Ha megvan a vízhűtésem szivesen odaadom valakinek a termalright propci hűtőmet. Ja és van egy vga-ra is szintén termalright még a régi msi 8800utrámon volt. Olyas valakinek szeretném adni akinek nincs pénze ilyesmire és szereti a tuningot!!!
-
szegto
senior tag
válasz
adamssss #11096 üzenetére
Én is szivesebben vennék 9300 -t, de egyelőre egyik procit sem találok használtan, főleg nem Q9300-at.
Újonnan meg biztos nem fektetek be.
Q8300 is 30 körül használtan (vagyis olcsóbbat nemláttam), akkor megmár inkább ujonnan.
Keresgélek tovább...... (ha van vmi tipp h hol találok még hírdetést akkor csak hajrá, PHn nem nagyon láttam max q8300at) -
rup1u5
nagyúr
válasz
adamssss #11025 üzenetére
Nálam nem volt elég az E8400, 4Ghz-en. Ezért váltottam Q9550-re. Általánosítani nem lehet 2 mag/4 mag ügyben, mint ahogyan képletet gyártani sem lehet arra, hogy hány Ghz-es C2D teljesítménye felel meg egy adott quad teljesítményének.
Maximum szintetikus tesztekben mérhető ki így különbség de játékokban soha.
Csak akkor lehet ilyet kijelenteni ha konkrét játékról beszélünk de ha "játékok"-ról beszélünk akkor már általánosítunk.Eszembe jutott, hogy a multkor valahol a neten ezzel a példával vezette le valamelyik tanult fórumos koléga az egyik "magonként összeadom a mhz-eket mert én tudom jól" hülyegyereknek. Vegyük, azt az analógiát ahol a magok számát egy család által birtokolt autók számával helyettesítjük. A mhz-ek számát meg a lóerőkkel. Ha van két 50 lóerős autó a garázsban ez nem ugyan az mintha lenne egy darab 100 lóerős, hanem azért lesz jó mert anyu elmehet bevásárolni az egyikkel, míg apu elugrik a gyerekekért a sulihoz.
Ez csak úgy mellékesen eszembe jutott, mert mikor olvastam nagyon tetszett.
A falat kell kaparnom mikor összeadogatós/összeszorzós adatlapokat látok. Legalább olyan zavaró mint mikor pl. a 9800 GX2-őt 512bites 1GB-os videókártyának titulálják. Aztán megy a nagy csodálkozás mikor fullHD-ban elfogy a kártya a kevés memória miatt vagy mikor GTA 4 kiírja, hogy a rendelkezésre álló videómemória 512Mb. És akkor jön a 100szor ismételt kérdés-válasz: "-Miért nem működik az SLI?" "-Működik az de 2*512 nem egyenlő 1024-el." Ha kiírnák rendesen a gyártók a specifikációkat akkor nem lenne ilyen homály az átlagjúzer fejében. Elkalandoztam.... -
norb55
őstag
válasz
adamssss #11025 üzenetére
tudok én olyan beállítást varázsolni ahol a 4GHZ-es proci megadná magát a videókártyákkal együtt !
De bőven elég a 4GHz játékokra !helyesírás az nagyon fontos, de ha most kötekedni akar 1-2 ember 1 betű végett akkor tegye!
szerintem mindenki hibázik "tökéletes ember" nincs és nem is lesz soha! -
norb55
őstag
válasz
adamssss #10958 üzenetére
1,38V az még elmegy 1 Q9650-nek ebből a prociból 4300MHz-et hoztak ki és az már vízzel volt hűtve !
Sriker 2 formula lapba ez az eredmény már elég szép, szerintem, köztudott hogy az inteles lapokat sokkal jobban enged tuningolni !mert én nem közvetlen a procit tuningolom ,nálam az északi és a déli hídon keresztül kell tuningolni, nem úgy mint egy X48-as lapba ahol külön húzod csak a CPU-t
Nálam a hidak blokkolnak csak plusz feszültséggel megy feljebb
3840MHz-en atom stabil még a rendszerés780 i chipkészlet és terhelve a lapom 25 fokos, a procim 50fokos
Sajnos ennek a procinak kell ennyi feszültség , de még kritikus határon belűl vagyok !
-
NFree
addikt
válasz
adamssss #5046 üzenetére
Szia nos azért a q66 már nem olyan tuningos mint ez én q9550-em
De q9650- ben meg látok esélyt 1.36v alatt 4ghz felett járatni
főleg ha sikerülne valami faxát beszerezni, de remélem mire hazaérek elmúlik ez a hülyeségemSárpac
Most , hogy hűvösebb az nb jobban lehet járatni vagy sem? 500??? -
romero28
senior tag
válasz
adamssss #5043 üzenetére
na jó én sem 4,2-n fogom használni
csupán valami kíváncsiság vezérli az embert , hogy megnézze mit tud kihozni belőle . egyes játékok pl:GTA4 nem is csipázzák a magas tuningot
előző 9550 is hiába ment szépen 4,2-őn , egyes alkalmazásokon behalt , stabil blend ide vagy oda... menjen 3,8-on az bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest