- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
keIdor #10775 üzenetére
Valamit nem értesz!
Én nem arról beszéltem hogy az AMD és a Q9450. mekkora fesz-el viszi a 4.Gigát! hanem arról ha megnézed az iPon-os teszteket láthatod hogy a Q9450. azonos néhol jobb eredményeket ér el mint a Phenom II. proci! és ugye ott a teszteknél nem volt semmi tuning minden proci gyári órajeleken üzemelt! ami azt jelenti hogy a Q9450. az 2660.MHz a Phenom II X4 955 pedig 3200.MHz ketyegett erre mondtam hogy 540.MHz el nagyobb órajelen üzemel a Phenom II X4 955. proci és ennek ellenére is csak annyit tud teljesíteni mint a Q9450.es 2660.MHz-en, tehát ha ezt a 500.MHz es eltérést nézzük akkor a Q9450.es proci 3500.MHz-re húzva nyújt akkorra teljesítményt mint ha a Phenom II X4 955. felcsavarnád 4000.MHz-re!
De számolhatom másképp is
ha azt nézzük hogy a 2.proci között hány százalék különbség van tehát a Q9450.et veszem 100.% nak akkor a Phenom II X4 955. az 20.% al megy nagyobb órajelen és így nyújt közel azonos teljesítményt tehát ha így számolok ezzel a 20.% os különbséggel akkor a Q9450.et elég lenne 3300.MHz re húzni hogy azt tudja teljesíteni mint a Phenom II X4 955. 4000.MHz re húzva! és a Q9450.proci ezt a 3,3.gigát sz.tem alulfeszelve is röhögve elviszi! a Phenom II X4 955. procidat meg már meg kell kínálnod bőven ViD fesz felett hogy képes legyen a 4.gigára! ami igencsak megemeli a hő termelést és az amúgy is jóval nagyobb fogyasztását is!
Egy valamit felejtesz el ennél a Q9400-nál. Nem látni se az NB, se a VTT feszültséget őőő ezt kinek írtad? vagy mire volt a válasz?
mert én nem beszéltem itt semmilyen Q9400-ről és 500.FSB ről sem!
-
darál0w
Jómunkásember
-
válasz
keIdor #10766 üzenetére
Hiába megy a AMD 4.gigát mikor alap esetben is több mint 500.MHz el (pontosan 540.MHz) nagyobb az órajele mégsem jobb a Q9450.nél! tehát ha tuningot nézed hiába húzod fel 4.gigára a Phenom II.est a Q9450.es 3500.MHz el is leveri mint vak a poharat.. és a 3500.az meg se kottyan a Q9450.nek az AMD meg 4.gigán már Vért izzad!
-
válasz
keIdor #10420 üzenetére
Nekem így volt belőve Q9550@8,5x471.re amit belinkeltél nagyon túlvan feszelve és a GTL.ekse jól vannak! 500.FSB.t nekem se sikerült Blend stabillá tennem csak Small ban! bár én sajnálom a laptól és procitól is feszt lehet ment volna de nem adtam se a lapnak se a procinak 1,35.felett feszt itt sem éppúgy ahogy máskor sem yorki procinak nálam eza max! Wolfinál bátrabb vagyok!
ami még fontos lehet itt a tesztnél 4x1.Micron D9GMH. 1066.os rammal toltam amik igénylik a magas NB.feszt, másik rammal 1,22.körüli NB fesszel ment!
Bios: 1307 (ez fontos ez a legjobb bios York alá)
DRAM CLK Skew on Channel A1: Delay 250.ps
DRAM CLK Skew on Channel A2: Delay 250.ps
DRAM CLK Skew on Channel B1: Delay 250.ps
DRAM CLK Skew on Channel B2: Delay 250.psDRAM Timing Control: Manual
1st Info:
CAS# Latency : 5
RAS# to CAS# Delay : 5
RAS# Precharge : 5
RAS# ActivateTime : 15
RAS# to RAS# Delay : Auto
Row Refresh Cycle Time : 55
Write Recovery Time : Auto
Read to Precharge Time : Auto2nd Info: Minden Auto
3rd Info: Minden Auto
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
MEM. OC Charger: Enabled
Ai Clock Twister: Auto
Ai Transaction Booster : ManualCommon Performance Level [8]
Pull-In of CHA PH1 Disabled
Pull-In of CHA PH2 Disabled
Pull-In of CHA PH3 Disabled
Pull-In of CHA PH4 Disabled
Pull-In of CHA PH5 Disabled
Pull-In of CHB PH1 Disabled
Pull-In of CHB PH2 Disabled
Pull-In of CHB PH3 Disabled
Pull-In of CHB PH4 Disabled
Pull-In of CHB PH5 DisabledPCIE Frequency : 103
CPU Voltage: 1.2815
CPU PLL Voltage:1.5265
FSB Termination Voltage:1.2855
DRAM Voltage: 2.1975
North Bridge Voltage:1.27225
South Bridge 1.5 Voltage: 1.513
South Bridge 1.1 Voltage: 1.1265CPU GTL Reference (0): +50mV
CPU GTL Reference (1): +20mV
CPU GTL Reference (2): +50mV
CPU GTL Reference (3): +20mV
NB GTL Reference: Auto
DDR2 ChA Reference Voltage: +12.5mV
DDR2 ChB Reference Voltage: +12.5mV
North Bridge DDR Reference: +12.5mVCPU Configuration:
Ratio CMOS Setting: 8,5
C1E Support: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel Virtualization Tech: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: DisabledLoad-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled -
lipi67
nagyúr
válasz
keIdor #10418 üzenetére
Jól! Nagyon is jól! UDs széria után talán a legjobb.
-Mikor kitettem apróba az 1000év garis, hibátlan újszerü rev1-es UD3R-t, a q9550-et, meg a team ramokat..Hát nem nagyon jött össze...De se rá fütty, mindenki abba nyomja amibe akarja, s mondd amit akar. Én is úgy vagyok pl a q9550-nel mint Te voltál régen a 6850-nel.. Ha átlag kell, valóban ott az Ipon, futár stb 1 év gari. Ez több mint 2 év, 1,12v-on 4GHz-en van már, hát ára is van neki. UD3R -em meg..mondjanak bármit..kib@szott jó lap!
Nem létezik, hogy ilyen kva szerencsés vok, hogy minden proci wr listás benne..(ha igen, akkor abból fogok élni, hogy procit veszek másoknak felárért) A Team ramokkal is leszóltak, hogy neki olyan kell ami 1:1-ben tudja stabilan az 1200-at..
Mind1, most [ezzel] szórakoztam, asszem ez is dobogó. DS4-et meg nyugodtan quad alá, menni fog!!tom_tol: Te anti Giga párti vagy, sztem fizetnek, hogy leszóld
-
tom_tol
addikt
válasz
keIdor #10420 üzenetére
a DS4 is elbírja de az m2f stabilabb lap (ezt tapasztalatból írom)
500 fsb-t nem erőltetném a helyedben, lehet neki bejött de ha jól emlékszem nekünk kb. egyforma kaliberű volt a lapunk és nem hiszem hogy menni fog
470 fsb-t simán kellene tudnia erőlködés nélkül
nekem szerette a +30mV nb gtl ref.et -
Hát sajnos nincs rá konkrét megoldás melyik ramnál merre kell állítani de én már rengeteg ramot teszteltem M2F ben a tapasztalatom az hogy az értékek 200. és 300.ps között szoktak jók lenni (álltalában 250.en jó szok lenni, de van mikor 200 vagy 300.on a jó) azt meg hogy Advanced vagy Delay ki kell kísérletezni!
-
Ha megnézed a Skew-es állítgatást P5Q Deluxe laphoz írtam! M2F.lapban nem feltétlenül kell állítani, de ha jól beállítod lejjebb lehet venni a vCore feszt 1-2.lépcsővel ott is szóval érdemes M2F.nél is állítani! a másik hogy nagy mértékben függ a ramoktól is hogy milyet és mennyit (2 vagy 4.modul) és milyen órajelen használsz, van amelyik ramnál nem kell pl nálam ha 4x1.giga Micron D9GMH rammal teszteltem ott a Ram Skew.et Delay 250.ps re kellett állítanom semmit nem állítottam és át raktam 2x2.giga OCZ Platinum Low Voltage. ramot azoknak meg Advance 300.ps kellett szóval nagyon függ a ramoktól hogy kell-e és merre állítani! és még annak ellenére hogy a procinak semmi köze nincs a ramokhoz de volt már 4.db Q9550.esem másik Q9550 procival másképp kellett állítani a Skew-eket!
-
lipi67
nagyúr
Nem emlékszem a beállításokra, de nem voltak brutal feszek a lapnak se. Úgy 540-nél..na ott..le se merem írni
-
NFree
addikt
Engem sem érdekel annyira a dolog az 500 fsb számomra csak álom azért most nem kezdem el cserélgetni a lapot meg a ramot , hogy menjen 500-at a 4ghz-bőven elég ,csak idegesít hogy anno Laránál könnyedén ment a kicsike 500-as fsb vel [500], próbálgattam az ő beállításait s nállam még el sem indult a gép dehát igen nincs két egyforma hardver.
Core í7 majd akkor lessz értelme váltani ha legalább mennek majd 5ghz környékén -
MPowerPH
félisten
-
keIdor
titán
Lejárt a mod idő...
Ha váltani akarsz, akkor tedd azt, mint én.
54k-ért vettem full bontatlan i7 920 D0-t, garival, mindennel.
Alaplap 49k volt, ez is bontatlan, garival.
Szerintem ez jobban megéri, mint az i5, alig olcsóbb, ha olcsóbb egyáltalán...kulerr: És mennyire igazad van!
-
ngabor2
nagyúr
köszi, ezt jó tudni
csinálom is.
mod: 3,2GHz (8x400MHz), minden normal feszültségen, pcie 100MHz-en, mem 800-on... kíváncsi leszek, mennyire stabil. ha nagyon, akkor 2 út áll előttem:
- tovább előre, megnézve, mennyit bír a mem
- proci feszültségcsökkentésnem vagyok egy tuningrudi, de most már nézegetni/keresni fogom, hogy valaki nem akarja-e elcserélni velem a memket egy kicsit tuningosabbra... eddig jó játéknak tűnik.
-
AirBooms
addikt
Jó, de az RE+York párost már sehogy sem tudnám majd bővíteni. Meg mire bővíteni akarom majd, addigra másképp néznek ki az árak. Egy hete még én sem akartam i7-et, pontosan azért, amiért ti sem: minek??? Viszont jött egy gondolat, osztottam-szoroztam, s beláttam, hogy a váltás nem kerülne súlyos anyagiakba, s megmarad későbbre a továbblépés lehetősége is.
Szóval senkinek sem akarom bizonyítani, hogy az én döntésem a követendő, én is még legalább egy-két évre terveztem a Yorkkal. Csak az RE halála adott egy ilyen lehetőséget. S ha már várnom kell, akkor variálok egy kicsit! (S majd jól megszívom megint...)
-
AirBooms
addikt
Igen, többek között ezért tudnék árában átmenni i7-re. Ha a garis RE-ért kapnék egy ütős X58-at, a 2x2 GB ramért pedig elfogadható 3x2 GB-t, és a D0 is majdnem annyiért lenne meg, mint amennyit a Q9550-ért adnának. Pontosabban ezek összességéből kijönne az i7 cucc. Szóval így sem váltana senki?
-
AirBooms
addikt
Nos, nálam egy olyan helyzet állt elő (hadd ne részletezzem hogyan, mert az már tényleg nagyon off lenne), hogy a mostani Asus RE+Q9550+2x2 GB G.Skill Pi Black 2000 MHz ram-ból plusz-mínusz pár ezer forintért kijönne egy D0-ás 920 egy erős lappal, plusz 3x2 GB rammal. Szóval csak ezért váltanék.
Szerintem ilyen feltételekkel más is megtenné, nem? -
SimonYana
addikt
Szeva Keldor papa!
Üdv mindenkinek!
Én már végig tapostam az i7-et.Szép volt - jó volt köszönöm ennyi!
Pár tuning és semmi értelmét nem láttam a sok 100 ezernek a gépben.
Az én véleményem,hogy egy jó Q9550 dosztig elég még nem átlag felhasználónak is!
Javitsatok ki , ha tévedtek!
Most is vissza kellet váltanom X48-ra mert én nem voltam elszállva annyira az UD3-asoktó és a P45 DQ6 - DS5 satái egyrésze nem működött és nekem szükségem van rá.
Most csak egy Q8300-am van.Lehet még veszek egy Q9550-et,de ennél feljebb egyenlőre nem látom értelmét! -
dime27
őstag
Enyém és Sárpac kollégájé vidre egyforma 1.2V s tied zsirabb asszem 1.16 és eddig tiedénél nem láttam jobb q9550est mert ahogy láttam 4ghzen se nagyon melegedett igaz 1.16Val nem is kéne neki!Szoval ha gondolkodsz rajta h eladod akkor lehet vevő lennék rá mondjuk enyém + kpt ráfizetek!
-
rup1u5
nagyúr
1.393v biosban = 1.280-1.344 terhelés alatt LLC nélkül és nem akar menni a 3700 (8,5*436)
lehet, hogy én csinálok rosszul valamit. Kisérletezem tovább.Geza60: Valószínüleg ez is közrejátszik. Ezért szoktam mindíg a tapasztaltabbakat kérdezni de annak meg nem mindenki örül.
-
rup1u5
nagyúr
Kérdeztem Larát privátban, hogy az általa elért P35-ös, 8.5*450-es eredmény UD3R-ben való eléréséhez milyen beállításokat javasolna. Azt is jó lenne tudni, hogy mivel hűtötte, mert ha vízzel akkor felejtős.
Egyébként komoly, hogy már 3200-on elpicsázza GTA 4-ben a 4Ghz-es 8400-emet.
-
TazLeacher
nagyúr
Most nem autó-n van, hanem 0.8 (hasraütésszerűen)...mivel arra se tudtak sok mindent mondani a legtöbben, max, hogy próbálkozzak erre-arra....kicsit tul sok a lehetőség. Igazából ezzel így meg vagyok elégedve CPU majdnem alapfeszen 4ghz, FSB +0.12v, MCH +0.2v és ennyi. Ezzel együtt tudok élni.
XFX volt a 790i...
-
TazLeacher
nagyúr
Nálam most 471-es FSB-n 1.22 VTT és 1.3 MCH fesz...így most stabil. Szóval akkor ildomosabb inkább lentről indulni, és ahogy elkezdődik az instabillitás, utánaállítani, és nem visszafele csökkenteni?
A ref értékeket nem szeretném megérteni...volt 790i-m ott GTL néven futott, 4 különböző volt, amit állítani lehetett, és az örületbe kergetett.
Azért furáltam, mert ezzel a prockóval ugyanilyen lapban a 4Ghz 1.36 VTT és 1.4 MCH mellett jött össze.
-
Sárpac
nagyúr
Fura mert ibt alatt a 1-4 mag között viszont 10C különbség is van első mag kb ennyi 4. meg 52-53C
-
Zájec
veterán
Keldor papa::
nekem is ez a véleményem és az álláspontom ezügyben..
eggyik se jobb vagy rosszabb a másiknál...
ezért csodálkoztam romero28 ezen kijelentésén "lehet el kéne passzolnom a ds5-ömet és helyette frankón egy ud3-as lapot szerezni ."Bagira01:: "A blend stabilitás procc hibája, egyszerűen képtelenség olyan beállítsát találni amivel ki lehetne hozni,"
uhhh, ez egy kicsit furán hangzik nekem.... mivel nekem volt egy iszonyatosan "rossz" tuningal rendelkezö, egyetlen York procim ami egy q9300-as volt...
-
Bluegene
addikt
igen tisztában vagyok vele h jobban "illik" hozzá egy DFI P45-ös lap()amit belinkeltem)
de úgy gondolkozok h ez a lap is tud 430-450 mhz-et(előző tulaj szerint, eén nem tudtam megnézni), nos 8,5*450=3,8 ghz, 12MB cache, nos ezt jelenleg semmi sem fogja meg, gondolom a silent knight röhögve elbírja és a táp is mert 45nm, engem nem a maximális teljesítmény érdekel hanem majdnem olyan jó de több deák ferenccel olcsóbban, most lehet egy 60K-s lapban és egy 50K-s vízhűtéssel nyerek +400mhz-et(+110K) és 5 fps-t a COD4-ben, és??, úgyse merném 4,2ghz-en járatni a drágát, mert halottam már olyat akinek tönkrement mert 4,3ghzre húzta a yorkfieldet
persze később vehetek egy jobb lapot, nem tudom
igazából legjobb esetben 49000-ért veszek egyet(ez a lagolcsóbb) és 16ért eladom az E5200-ast, ez 33K ráfizetés(jó legyen 35-40K) ami jelenlegi jó anyagi helyzetemet tekintve nem sok, csak kérdés h van értelme
, nem sürgős bőven jó nekem még a kétmagos, csak kiváncsi vok rá
mondjuk megyek szakmai gyakorlatra júliusban, lehet Ausztriába szal utána kéne meglépni, mikor visszajövök a gyakorlatról, addig az ára is eshet még és időm is lesz vele szórakozni
az mennyire számít hogy OEM vagy dobozos?
-
Bluegene
addikt
miért miben jobb a P35 a 965-nél? [link]
pár szintetikus tesztet leszámítva kimutathatatlan és érzékelhetetlen a különbség
nem cserélem le
miért ne vehetnék Q9550-est ha egyszer ahhoz van kedvem? egyébként röhej de a PH aprókban egyárban van a Q8400/Q9400 a Q9550-nel, olyan 50 ezerért kínálják őket, akkó má Q9550 nem? ha húszezerrel olcsóbb akkornem, de ha ugyanannyi,
ha nagyon akarnék spórolni akkor van Q8200 as olyan 36ért, meg Q6600 is kábé ennyiért, előbbinek piszok alacsony a szorzója azt azért nem, meg még lassabb is lenne az E5200-nál megahertzbe(3,6ot tud, sőt 4et), a q6600-ast meg a tápom lehet h nem bírná a tunningját
-
Sárpac
nagyúr
Hmmm... érdekes nálam csak 1.04V ad neki a lap.
-
-
zsero
aktív tag
Akkor így kérdezem: 1 db TRUE hűtővel mennyi a max ami stabilan és hosszútávon működne Q9650-nel ill. 920 D0-lal? Lapok mondjuk Giga UD3P ill. UD4, és tudnia kellene majd 8 GB RAM-ot.
Ezekben a progikban FSB/memória alig-alig számít ez 100% proci izzasztás. Most is 9x400-on van és tökéletes!
-
Bagira01
veterán
Csak e8400-am volt(egyik legjobb az 5 közül
), volt egy e8500 is de az nem volt vmi király
-
Bagira01
veterán
Majd írj beállításokat a népnek, vcore-al senki nem megy semmire
A most hirdetett q9550-nél az a dva h 1,2v-os termin-el megy 8,5x460Mhz 1,168v-on
Azért kicsit büszke vagyok h wolfdale és york nagyhatalom is voltam(innen kikerült e8400-ak és ez a q9550 is párját ritkító darabok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- PlayStation 5
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- PlayStation 4
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest