- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
válasz
hermanyi #18241 üzenetére
Szerintem is sok, viszont alulfeszelni még megpróbálom.
Kuckó tudom, hogy nem a legjobb ezért tettem be előre egy 8cm-es ventit, hátra egy 12est.
Hőfokokban semmi sem változott, lehet felcserélem a kettőt egymással.
(Nem nagy ventik, Coolink Swif2 -eseket, a csendesség volt a fő szempont).Mattivel meddig megy fel a hő?
Milyen órajelen járatod a procidat? -
-
balintka
addikt
-
balintka
addikt
válasz
hermanyi #17947 üzenetére
Hát végülis alapon tényleg elbír, de nekem a Q8400 alapon is eléggé melegszik terhelve. Idle-ben 30-32 fok a kupak, úgy nem sok. Mondjuk adhatna az Intel kicsivel magasabb bordát és jobb lenne a helyzet azzal.
Biztos h 1-2 fokot jelent a réz mag, jobb lehet a hőátadása, mint az alumíniumnak. -
Razermazer
őstag
válasz
hermanyi #16913 üzenetére
Szerintem a Ninjat vedd brutálisan jól sikerült meg szép is
még ráver a mugen 2-re is tapasztalat(arról nem is beszélve hogy a mugen 2 -t már nem is fogják gyártani). Ott voltam a tesztjén i7 megrángatva és kellemes 50-55 fokon tartotta egy jól szellőző házikóban(rajta természetesen a venti, mert passzívba nem az igazi a tuning. Mindennapi használatra kiváló úgy is). Ez a thor's hammer tök jól néz ki, de már alapvető hibákban szenved a cpuval értintkező direct heating nem rossz(ahol a direct heating érintkezik a kupakkal, ahol nem hát ott bezony melegebb lesz) de utána semmi hőelvezető kicsi lamellázat vagyis kettő bazinagy az nem elég. Szemben a scythe remekül kialakított alsó lamellázatával és nem direct heating kialakításával. A scythe is kísérletezett evvel a megoldással, nem véletlenül vetették el. Nem sokat nyertek vele. Mondjuk én Thort bírom a marvell képregényekbe
vagy a Stargate-be de hűtőbe nem igazán.
UI: FSB 450 1.144 volton stabil ez még csak a a lap tesztje 7-es szorzóval, de szerintem benne van a 480-is, a régi quadommal a 471 megvolt. 500-at meglátjuk az nem lesz egyszerű szülés.
-
odorgg
addikt
válasz
hermanyi #16885 üzenetére
Volt már hasonló ügyem és az ugy ment , hogy bevittem, elmondtam a problémám, visszaküldték a gyártónak aki 1 hónap mulva visszaküldte hogy tesztelték és semmi baja
Na igy tanultam meg, hogy kicsit hibás hardvert nem gariztatok, mert nekik ami bekapcsol és müködik, az nem hibás, csak az user a hülye, hogy nem tudja használni. Ez esetben, mivel csak kék halál van alpórajelen, és az sem mindíg, simán hivatkozhatnak ram hibára is, vagy egyéb hardver hibájára, ami nem kompatibilis az OS-el!
Az a baj nekem kell bizonyítanom, hogy hibás a lap, és úgy hogy nagyrészt müxik alapórajelen, és csak néha dob kékhalált, lese fogják szarni, viszadobják jóként. Idén már ugysem lessz belőle semmi, majd januárban kieszelek valmi merényletet, hogy végleg tutira beadja a kulcsot, mert semmi kedvem hónapokig oda visza küldözgetni a lapot -
fagy53
nagyúr
válasz
hermanyi #16626 üzenetére
Nálam mindössze egy játék, a DiRT1 hajtotta meg a proci mind a négy magját 80-90%-osan, nem akartam elhinni!
A DiRT 2, F1 2010 egy magot következetesen 80% körül terhel, a többit 55-70% között.
Összesítve átlagosan 65%-os a CPU terhelés nálam a játékokban. Sajnos az újabb játékok rámentek a számítások gyorsaságára és nem a szétosztás számít inkább, hanem a gyorsaság és már 3GHz környékén is egyértelműen a proci korlátoz. Az F1 2010 nagyon hálás minden MHz-órajel emelésért, ezért szerintem a program fejlesztők okolhatók, nem sikerül még mindig kihasználni a többszálú feldolgozás előnyeit. -
polonic
félisten
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hermanyi #16474 üzenetére
9550-em van.
azt hajtottam vele 4gigán
de ezt írtam is -
-
mcwolf79
veterán
válasz
hermanyi #16349 üzenetére
Megnéztem a 3DMark Vantage New Calico teszt alatt max. 215 W-ot mutatott a fogyimérő. Még ez sem teljesen mérvadó, inkább egy BF
C2 lenne az igazi. Az használja rendesen mind a 4 magot, és azért a VGA-t is izzasztja rendesen.
Nekem is a 700 -as Hipro tápra még ráköthetnék kb. 3 db GTX 460-at, de tényleg mehetnék sepregetni,mert nem tudnám kifizetni az áramszámlátDe mutogathatnám a többieknek a fényképet, hogy nézzék: 50000 pont lett a 3DMARK Vantage tesztem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hermanyi #16219 üzenetére
az also bekeretezett részhez annyit, h a LLC 1.3V cpu feszig ajánlott bekapcsolni. így használd
ott a többi maradhat ugy, ahogy van.
fenti résznél alapfeszek és meddig mehetsz :
cpu PLL 1.5V. nem állítjuk se fel, se le.
fsb termination 1.1V. 24/7 max 1.4V
NB voltage 1.1V 24/7 max 1.5V megfelelő hűtés mellett.
SB voltage maradhat auton.a cpu gtl ref értéket pedig neked kell kikísérletezni, hogy mennyin jo...de kezdésnek normal értéket lődd be neki.
-
Benyaking
aktív tag
válasz
hermanyi #16165 üzenetére
Igazabol cod bo miatt valtok 4magra meg kivancsisagbol. Azert qx mert 775bol ez a legjobb es szerintem most egy ideig nem koltok gepre meg veszek egy 5970 et es szinte megvan az alom gepem
i7 jo lenne csak az tobb lenne penzbe igy inkabb azt vgara koltom meg most vettem uj ramokat meg akkor vehetnek uj vizesblokkot meg ilyenek tehat a penz miatt nem i7!
-
PongiBandi
tag
válasz
hermanyi #16007 üzenetére
Sztem itt valamit félreértettél, a Q9550 és a Q9650 egyaránt 95W-os max TDP-vel rendelkeznek. A Q9650-nek magasabb a szorzója (8,5 helyett 9).
Szerintem te a QX9650-re gondoltál, annak valóban 130W a TDP-je.
Most akkor mit is szeretnél venni? 95W-hoz elég a 4 PIN-es csati (persze ezért legyen jó a táp)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest