Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
-
Hát, a cpu teteje már magában egy heatsink, tehát begyűjti az alatta tevékenykedő magok hőjét.
Ha nem fekszik fel rendesen a hűtő, akkor általánosan lenne melegebb a cucc, méltatlan véleményem szerint.
Egyéként nálam is melegebb cirka 8 fokkal az egyik mag, mint a leghűvösebb (többször pakolgattam a hűtőt fel s le. Nem sikerülhet mindig rosszul) Így jött össze a gyárban, nem kell vele foglalkozni, csak ott lesz a szűk keresztmetszet...
update: megnéztem a képeket, a 15 fok kicsit télleg soknak tűnik
Ez Hackintosh?
Az bekavarhat...
Deakzozo, a képeket meg lécci linkkel tedd fel, ne így, mert atom idegesítő copyzgatni -
-
-
lipi67
nagyúr
ment válasz-
v2 Nem, nem lehet, sőt..[q9550-esem]
[q9400-esem]
[q9400@4GHz] -
lipi67
nagyúr
Ha a ramokat szinkronban (1:1) járatod, az az ideális. Ami miatt kevesebb pontot kapsz az inkább instabilitás miatt van, 1xűen valaminek kevész a fesz, és hibázik a config.
Nem tudom, hogy mennyi a Vdroop Nálad, de 1,3V-nál én még lazán bekapcsolnám az LLC-t.
(#19115) raus: Kíváncsivá tett a lapod, várom.
-
szab.tam
nagyúr
sajnos a q9550 gakorlatilag 2.8ghz-en elég kevés majdnem minden újabb játékra. én megint csak az ego engine-es játékokból tudok kiindulni, ami ráadásul nem is a legújabb, és egyre jobban optimalizált. (lsd f1 2011.)
ezeknél 3.6ghz fölött kezd elég lenni, 3.9-nél pedig már majdnem tökéletes.ezek az újak meg, bf3, krájzisz2 és társai pedig lezabálnak minden hardvert....
-
vuk777
aktív tag
Kikapcsolt LLC vel és csak egy teszt erejéig ment így a gép!
485x9 4365Mhz ig elég neki Biosból az 1,475V e fölött már kéri rendesen, a kakaót a kicsike, nincs mit tenni !
Másfelől valóban Léggel hűtöm Cooler Master Z600 -al -és napi használatra akár 1,45 V-ot is adhatok a CPU nak és épphogy csak éri el a 72C a CPU -
raus
aktív tag
Szerintem 1.35V körül bekapcsolt LLC-vel meg lehet a 4.4 -4.5GHz, 9x485 vagy akar 9x500
de az csak komoly vizzel.
Az 1.6V az tenyleg durva, halalos a Yorkfieldnek meg az alaplapnak is.Azt tudom hogy nalam a 2x4GB-os Corsair kit a visszafogo tenyezö.Hisz hivatalosan a REX csak 2GB-os modulokat tamogat es max 8GB-ot. FSB tuning szempontjabol jobban erezne magat 2x2 GB-tal vagy akar egy modullal single channelben. Mondjuk gyakorlatilag ertelmetlen lenne de egy tuningos probat megerne.
-
szilrobi
aktív tag
sajnos nem vált be, akárhogy cserélgetem, sem másik foglalatban. Van egy csomó ram beállítás az asus biosban, biztosan ott kellene bűvészkedni, csak sajna nem értek nagyon hozzá
De hogy egyáltalán ne tudjam működésre bírni, az azért dúrva! Nem húznám, csak menjen az átkozott
-
bolcsodal
addikt
4GB memóból a Win7 is csak 3.2-t lát, ha 32bit-es rendszer. Ha pedig 4GB-vel nekiállsz 64bit-ezni, akkor nem lesz sokkal gyorsabb a rendszer...sőt (dupla utasításhossz ugye, kvázi dupla memóriahasználat...stb...).
Inkább a VGA-t nyüstölt és a procit. A memóriasávszél nemhiszem, hogy nagyon beleszól a 3D teljesítménybe (legalábbis azon a skálán, ahol változtatni tudod).
De lehet nincs igazam.
(#18855) vuk777: Én anno méregettem ilyesmiket, de dolgozzál csak!
Előtúrom, majd az én méréseimet is estére.
-
Taifa Díaz
őstag
Javaslataim a változtatásra:
Performance Enhance: standard
MCH Frequency Latch: 333 MHz
DRAM Timing Selectable-nél se hagyd auton, állítsd be első nekifutásra azt a négy értéket, ami ott mellette látszik is szürkén, hátha bírja. Ha nem, akkor fölfelé kell venni az értéket.
CPU Vcore: én bizony minimum 1.3 V-tal kezdeném, és lépcsőnként emelném addig, amíg elég nem lesz.
CPU Termination: 1.3 V
A többi jó lesz, csak semmit ne hagyj auto beállításon, hanem állítsd át normal-ra, vagy állítsd be azt az értéket, amit mellette látsz szürkén.
Sok sikert! -
belaazallat
addikt
Hali!
Minden értéket vegyél vissza alapra, majd miden feszültség értéket állíts be manuálisan, semmit ne hagyj auto-n. Ha ez megvan mentsd el, és mindent állíts vissza tuning értékekre. A reference értékek elméletileg automatikusan utána állítódnak a változásoknak. A memóriát meg próbáld meg c2-n, asszem az lesz a 333MHz-s frekvencia.
Én az LLC-t(Load Line Calibration) nem használnám.
-
Razermazer
őstag
Szerintem semmi probléma, ez az intel energiagazdálkodása teljesítményfüggő energiaszabályozás. Semmi baja nem lesz a procinak. Ezt biosban ha idegesít kikapcsolhatod ez az eist, és a speedstep remélem jól mondtam, ezeket kell disabled-re állítani. Ez nem csak a szorzóval játszik hanem a feszültségekkel is. Szerintem jó dolog nem zabál a géped annyit.
-
darál0w
Jómunkásember
p45ös lapok között keresgélj...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- További aktív témák...
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest