- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #22774 üzenetére
Valaki mindig próbál oltogatni engem. Azán meg jön az, hogy én vagyok offenzív.
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22757 üzenetére
Ezt mondd el légyszi a (még) legnagyobb ellenzéki formációnak is.
(#22756) DEV_NULL: Én nem utállak ki, de ha te úgy gondolod, hogy leírod a véleményed, akkor én is leírom. Ha meg nem érdekelne, akkor le se írtad volna...
De ha tényleg érdekel, akkor annyit tudnék neked mondani, hogy a kioktató stílusból kellene visszavenni, akkor talán nem lenne ilyen vélemény rólad itt. -
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22703 üzenetére
Persze vannak dedikáltak azokban, de én valahogy mindig a PrtSc-t nyomkodom. Legtöbbször működik
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22701 üzenetére
A képmetsző zseniális találmány, amióta van, szinte csak azzal vagdosok. Mondjuk játékon belülről pont hogy nem, ott maradt a printszkrín. Érdekes amúgy, nekem is volt olyan hogy nem működött. Fene tudja mitől függ ez.
-
Barni22
tag
válasz
RetepNyaraB #22693 üzenetére
Szerinted érdemes bekapcsolni akkor az én configomhoz? 3.6-on megy a proci 1.225v-on (elvileg alapfesz)
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #22681 üzenetére
-
misiizsai
tag
válasz
RetepNyaraB #22597 üzenetére
Auto szabályozást
Játékokkal szoktam tesztelni GTA IV-EFLC vel főképp mert az elégé proci izzasztó játék.
Xeon E5440 jobban kihajtaná a R9 270X-et?De viszont ha jól látom ahhoz új alaplap is kell mert 771-es nem 775.Sajnos csak gyári hűtőt
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22580 üzenetére
Na látjátok, pont ezért írom, hogy most már Szandira váltani nem igazán annyira jó ötlet. Egy normális lap alá ugyanott van árban, mint a Haswell alá.
echterion:
Azért legyünk tisztában az árakkal, elég gyenge horror az a horror ár. Szigorúan új árakat figyelembe véve, egy Hasi 4670k kb. 22%-al drágább egy 2500k-nál, azaz 12-13e Ft-al. Valakinek ez sokkal ésszerűbb választás, mint egy használt (és ki tudja mennyit nyúzott) 2500k.F_Zolee:
Ezt ti jobban tudjátok, hogy mi mennyire tuningbarát, én csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy ha valakinek új platform kell, és maximum kisebb kisipari tuning, akkor jobban jár a Haswell-el, mint a lassacskán kiörgedő Szendivel. Nem kell mindig arra alapozni, hogy mit mennyire lehet a maximuma határán járatni. Tudom, hogy a szakmai ártalom befolyásol sokszor itt mindenkit. -
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22580 üzenetére
Hiába, ha nagyjából ugyanott végzik tuningban és a hasi meg horror áron van a sandy-hez képest...na de ne offoljuk szét ezt a totyikot, részemről befejeztem.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #22556 üzenetére
Nem konkrétan a P5Q-ra gondoltam mint modellre hanem arra, hogy a P45-tel jobban jár mint az X48-cal...
Egyébként sincs olyan hatalmas választék aprón.
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22466 üzenetére
Na igen, nem kicsit jobban terheli, a Firestrike tesztben a combine része alatt (amikor a tűzf*szú izé harcol a jégsuna ellen), kábé 95% CPU load, és 100% GPU, átlag 13 fps
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22455 üzenetére
De jó hogy írtad a Háromtrémárk 2013-mat, mert azzal még pont nem teszteltem! De neki is ugrok ígérem, és írok a fejleményekről
Igen, nem véletlenül vettem Xeon-t, mert egyszerűen sokkla jobban megéri, mint egy hasonló, vagy kicsit erősebb Quad. Hűvösebb, jobban húzható, és a tudat, hogy űber szilicíumból van -
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22451 üzenetére
Úgy rémlik, hogy a demo alatt se volt CPU limitem. De nem akarok a levegőbe beszélni, kitesztelem. Azt talán nem írtam, hogy 1600x900-ban tesztelek (ennyit tud a monitor), a CPU meg 3.74Ghz-en pörög, egyedül a multikban van limit és kb. 70% GPU load, single-k eddig 100% GPU load. ha full HD monitorom lesz, ez jó eséllyel javulni fog.
Csak ennyivel jobb ez a Xeon, mint akár egy Q9650, és nem utolsó sorban kb fele annyiba kerül. -
Roba
tag
válasz
RetepNyaraB #22451 üzenetére
Na igen a Crysis 3 (főleg a füves pályán) az minden Quad procit megfektet, akár 4.3 Ghz-en is (ha megy annyit valakinek).
De azért elmondható, hogy a Tomb Raider az egy jól optimalizált játék. Az is biztos, hogy egy Quad proci áráért gyorsabb i-3 vagy picit hozzátéve jóval gyorsabb i-5 procit lehet venni.
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22353 üzenetére
Én ráérek, úgy sincs sok időm ezzel pepecselni most. Talán majd vasárnap.
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22346 üzenetére
Sajna ilyen opció nincs a lapomban (MSI P45 Diamond), vagy legalábbis én nem találtam ilyet.
-
válasz
RetepNyaraB #22318 üzenetére
Ezzel játszogatok egy kicsit, aztán jön az eggyel nagyobb
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22318 üzenetére
Pláne, hogy most raktam össze a vízhűtésem, így már nem kell az alap E5430-assal megelégednem.
-
válasz
RetepNyaraB #22296 üzenetére
Igazából a kérdés tök fölösleges volt részemről, mert hetente többször változik úgyis a konfig, annak elhelyezése és a hűtések is. Csak unatkoztam délelőtt.
"Egy verprofinak probaljunk segiteni??" köszönöm szépen ismételten a kedves szavakat, de tudod hogy van, jó pap is holtig
molesztálja a kisfiúkattanul!Nekem nincs porszűrőm+"pozitív légnyomással" próbálom üzemeltetni a gépem, avagy több venti szív be, mint ami fúj kifelé, hetente portalanítok a gépben, annyi a dzsuva, pedig nem Pesten lakom.
Kis ON-topik, mert érdekel: kinek mi volt a legmagasabb elért 24/7 stabil órajele 775-ös platformon belül (leginkább quadok a topik miatt, de említés szintjén szerintem befér 1-2 duo is) és mekkora fesszel?
Kezdem én a sort:
Q9550: 4,30GHz@1.256V
E8400: 5,10GHz@1,400V
E6500: 4,80GHz@1,600V -
válasz
RetepNyaraB #22293 üzenetére
A témához hozzászólandó/kérdezendő, én nem tudom eldönteni, hogy a HAF932-es házamnál melyik a jobb... Ugyanis oké, hogy 23centis ventik vannak az elejében meg felül, de olyan lassúak, hogy statikus nyomásuk semmi. Erősen kételkedem, hogy egy 90 fokkal forgatott hdd tartó részt át lehet szellőztetni a jelenlegi első ventivel + a ház többi részébe is elég légáramot juttatni, ezért nálam néha fent az oldallap, néha nincs. Mi a véleményetek?
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22293 üzenetére
Egyetértek, ezt már én is tapasztaltam régebi házaimnál.
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22282 üzenetére
6gb ddr2 ram kéri a feszt
-
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #22282 üzenetére
Üdv mehet annak 1.4 volt is nem lesz semmi baja persze ha levegő is éri és nem izzad pl. állja a kezed a melegét
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22255 üzenetére
Nem multizom, csak single játékokkal szoktam ritkán játszani, maximum WoT esetleg egy kis WoW, ha visszatérek.
Ha szerzek rá hűtőt, akkor majd kicsit megrángatom, most csak 350-es fsb-n van. A vid meglepően alacsony, 1,1 V, viszont alulfeszelni nem is lehet cserébe, ha már csak egy lépcsővel alá megyek, akkor nem boot-ol be a bios se, csaka cmos clear segít. -
argo001
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #22235 üzenetére
Ha eljön az ideje, biztos kap majd egy kicsit a nyakába a Q9550, de egyelőre ezt csinálom meg.
-
válasz
RetepNyaraB #22234 üzenetére
Segg vagyok, a 8400-as nem a gyors coreDuo. Bocsi
Mindenesetre magonkent nem szembetünöen lassabb. Ebböl adodik a nem szembetünö valtozas. Ha felhuzod olyan 450-es fsb körülre a quadot, akkor majd lesz különbseg.
Persze a kartya limital erösen. Azt is meg kell rangatni, föleg, ha regi szerias 6850. Azok nagyon birtak a pörgetest! -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22188 üzenetére
Hát igen.. néha nekem is beesik 40 alá az fps egy 64-es zavodon pl. Dehát emiatt még nem cserélem le.
-
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22183 üzenetére
Igen, igazad van, de 1,5 gigat siman kezel sztem. Gta4–nel is.
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22155 üzenetére
Az miért van, hogy a p95 in place large fft teszt az 51. percben kifagy, de a többi teszt nem és az ibt sem?
-
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22153 üzenetére
Megnézem
Latch nincs
Adok linket, itt húzott a gyerek egy másfajta procit ezzel a lappal.
http://www.youtube.com/watch?v=t1atG3g-jmk
itt 3,2-n megy neki, csak a memóriát nem jöttem rá milyen
Nekem van 2*1GB Geil Ultra Durable 800-as (hűtőbordás), meg egy borda nélküli kingston 2gb 800-as modul.
-
vadmajomka
tag
válasz
RetepNyaraB #22147 üzenetére
Jobb későn mint soha
-
Honzi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22142 üzenetére
Lehúztam a szorzót 7-re bf4 alatt a legmelegebb mag még így is felment 72°C-ra pedig így csak 2,33-on megy.
-
Honzi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22140 üzenetére
Igen alapon megy az ott van a képen.
Gyári hűtő és az asztalon van egy kis por van rajta de nem vészes. -
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22118 üzenetére
Szia. Igen 100–ra állítottam. Rendben készítek fotót biosról is ma. Köszönöm a segítséget.
-
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22109 üzenetére
A lapom alatta GigaByte P35 DS3 rev 1.0. A proci hűtése Zalmann CNPS9500-as hűtő! Nem igazán van kihasználva ez a hűtés
Feszültség emelése nélkül szeretném felhúzni a procit amennyire csak lehet stabilan.
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22085 üzenetére
-
Djuree
félisten
válasz
RetepNyaraB #22089 üzenetére
a tudat és a lelki kielégülés már nem is elég?
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22085 üzenetére
Délután nyomok egy képet, csak most nincs időm gamelni (zh hegyek vannak).
Azért ez túlzás, hogy nem limitál, a 100% GPU használat azért nem folyamatos.De bőven játszhatóak szerintem az értékek, mert mióta lecseréltem a 6870-est igazából nem is figyelem az FPS-t.
Nyilván már itt a vége valahol a platformnak, de anno "egy huszasé" hozzám dobták a 9650-est, úgy 3 éve. Minél tovább próbálom húzni a váltást, főleg hogy keveset gamelek már. -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22081 üzenetére
Beállítások: 1280*1024, minden ultra, 4* AA. FULLHD-ra még nem raktam rá.
-
Djuree
félisten
válasz
RetepNyaraB #22079 üzenetére
hát world of tanks, warframe amikkel mostanában játszok, de a mostani konfigom egyre inkább kevésnek bizonyul.
ez a gtx 480 szimpinek tűnik... -
DoxaM
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #22039 üzenetére
Mindegy, ha most visszatenném 6600-at (amit nem fogok, mert über szpás ez a venti felrakás) tutkó, hogy menne annyin.Másrészről, a kondikon ott van, hogy mennyit bírnak, hogy ha több V-al vannak használva, nem?Nyilván, ha többet ad neki az ember akkor kevesebbet bír...de, ha annyira káros lenne, ott se lenne opcióként.Szal, azt hittem tudtok valami ilyesmi összeférhetetlenséget esetleg
De, akkor még senki nem hallott ilyenról
Azért köszi.
-
Gery15
addikt
válasz
RetepNyaraB #22041 üzenetére
+1
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #22005 üzenetére
Tudom, egyébként mondta is ,hogy segít majd, csak rendkívül elfoglalt. fsb:dram-okkal már kisérleteztem:
ha minden alapon van (333fsb) akkor 1:2 -es aránnyal mennek 1333 mhzen a ramok, de az 1600mhz-t nem tudtam még kihozni,ami elvileg a gyári óra jel,de sebaj.
az auto az a 1:1.6 os aránynak felel meg CPU-z ->5:8 most 627mhz 7-7-7-20
1:2 ben 668mhzen is ezek az időzítések.igazából nem a rammal van a baj tényleg, hanem,hogy újra indulgat, ha megkapja terhelést ibtnél, vagy amikor vége van újra indult, de most teljesen fasza eddig, csak nem akarom kínozni a lapot.
igazából lehet,hogy amíg nem lesz rendes táp benne , nem lehet érdemi javulást kihozni belőle.
esetleg majd ismerősömnél kipróbálom jobb táppal.valószinűleg z lehet tényleg,hogy nem tudja az áramerősséget fixen tartani a lap,áá hülye tuning
mondjuk mindenképpen kell egy táp,ha cserélek platformot majd ha nem. köszi a tippeket amúgy! megyek biosba, vissza alapozok -
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #22001 üzenetére
kicsipapucs-nál is járt a lap, ő tesztelgette, azt mondta,hogy nála mentek 460fsb-ig benne a quadok. gondolom normális kereteken belül használta. itt a képek: ezeken kívül nem sok minden van.
de tényleg simán lehet,hogy a táp gyenge már, meg ezen a lapon van 8pines tápcsatlakozó, az én tápomból meg csak mezei 4pines jön ki, mondjuk az alaplapon van még power hely, de lehet,hogy az másra való. az északi híd fölött a lap közepén egy hosszú 4pines valami, power 3 vagy mi a jelölése manualban[link]
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21999 üzenetére
ok, köszi, egy pill és csinálom
vid coretemp szerinte : 1.2375
csinálom képeket. amúgy lehet, hogy tényleg mihamarabb egy táp csere kéne elsősorban v. lehet újra "generáloztatni" vagy valami ilyesmit a tápokkal?
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21993 üzenetére
hát igen, szerintem is magasak kicsit az értékek, előző lapomban alapon ment 1.2 voltal 400as fsb-t, de lehet ,hogy a tápom szaraxik már(M-tech 550w még 2008ból..), igazából elég nehéz volt azt is elérnem,hogy 2-3kőr IBT után ne induljon újra. lehet megpróbálom kisebb vtt-t meg mch-t ,és reference értékeket meg hagyom ezeken.
jah a hűtőm egy sima coolermaster blizardT2, semmi extra. a hőfokok nekem megfelelnek, előző lapomban még szarabb hűtővel ment játékok alatt ilyen hűfokon, ibt-t rá se mertem már engedni, szal játékok alatt most megáll 65 fok körül, az nem vészes.
pill és re
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21969 üzenetére
ACPI(vagy valami ilyesmi) van nekem enableden,ami még gyanus a biosban, próbáljam disabledre?
-
Kaszika
tag
válasz
RetepNyaraB #21919 üzenetére
Értem, köszi
Remélem így lesz
-
Kloss
őstag
válasz
RetepNyaraB #21878 üzenetére
Ez azért már nem teljesen igaz. Eljárt a proci és a platform felett is az idő. Sokkal erősebb az AMD 8xxx családja is. A 6300-at nem próbáltam, de szerintem az is erősebb. Persze a felhasználás is sokban függ a megítéléstől, de ha a játékokat nézzük, már jó ideje nem csak egy szálon megy a terhelés. (főképp az említett BF3 esetén)
Az új Intel procik viszont egy szálon helyben hagyják bármelyik AMD-t. De ahogy írtad, ez mindig is így volt (vélhetően lesz is)
Szerk: én egy Q9550 vagy 9650-ért csak úgy adnék annyit, ha lehet tuningolni, "vakon" nem venném meg.
-
gari24
tag
válasz
RetepNyaraB #21878 üzenetére
Jó én meg nem állítottam az ellenkezőjét
Itt elsősorban játékra gondoltam ( és csak gondoltam , nem írtam) mint bf 3 mert tesom és egyik közeli ismerősöm is váltott 6300ra és nagyon szépen fut rajta a játék , meg alapjában véve gyorsabb.
Ellenben a cod2.be ami ugye egy magra lett írva nekem még mindig több fps.em van mint bármely 6magaos amd.s ismerősömnek...
De semmi pénzért nem válnék meg a Q9550.m től -
Irvkhf
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21868 üzenetére
Akkor a 8400-es quadnak alap órajelen elég egy HD6770 vagy egy HD7750.
-
Tiby_83
tag
válasz
RetepNyaraB #21691 üzenetére
Oké, köszönöm a tanácsaitok, azt hiszem megfogadom.
Maradok akkor a jelenlegi konfignál, aztán gyűjtögetek valami komolyabbra. AMD-t akarok, olyanom még soha nem volt, meg sokat is fogyasztanak. Nem is gondoltam volna, hogy a +2 (mag) HT ennyire nem jelent sokat. Nagyon karcsú az a 20% többlet.
Köszönöm a segítségetek! -
Tiby_83
tag
válasz
RetepNyaraB #21675 üzenetére
RetepNyaraB:
Köszi a tanácsod, akkor mellőzöm ezt a q9650-es beruházást.
Írtad, hogy sokat fogyaszt a quad, hosszabb távon egy újabb plattform gazdaságosabb. Ahogy nézegettem a 4 magos procik általában 95W-osak. Vagy a lap fogyaszt többet?Szerinted melyik tokozás lenne ésszerű? Gondolkodtam I5 650-be, ebben tetszik, hogy 2 mag van,de 4 szálon képes dolgozni. (Szerintem nekem egy ilyen elég lenne)
Vagy tetszik még a i3 2100, asszem ez is 2 mag 4 szálas.
Az i5 2500k, amit sokan használnak, de az szerintem túl sok, esetleg a régebbi i5 750, ami jó lehetne. -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21686 üzenetére
Hát ez nem jó hír. Azt hittem, hogy egy 2500k-n már 60fps+-al megy.
-
komyka
tag
válasz
RetepNyaraB #21672 üzenetére
Egyenesek, mikor szedem lefele, kb ragadnak egymáshoz. Sima pasztát, silicon compound kéccázötvené.
Feszültség 1,125-ön, de levettem 1,11 alá, és akkor is ugyanezek a hőfokok...
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21652 üzenetére
Jó azért ne kövezzetek már meg..
semmi okoskodás nem volt ebbe, csak nekem mindenhol ezt mondogatják.. Egyébként szerintem is rendben van még a proc.
BF3-ba meg sajnos pont érzem multiba, hogy kellene egy kis kakaó, de 3,9-nél sehogy se tudok feljebb menni.. bebootol a gép simán 4,2-n is, csak ha elindítok vmit rögtön kékhalál.. ér valamit, ha a RAM időzítést 5-5-5-15-ről 6-6-6-18-ra állítom? (6GB DDR2 Kingston Hyper-x 1066).
A 9650-esem VID-je 1.3V.. mennyit érdemes neki adni max feszt?1.34-nél van most 3.9GHZ-en..
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #21634 üzenetére
én sajna 3.9 fölé nemtok menni. nem akarok szétfeszelni mindent +1/2/300 MHz-ért...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21628 üzenetére
Én még anno BC2 alatt váltottam E8400ról Q8200-ra. Az a játék is szereti a 4magot. De mégis rosszabbul futott a játék alap órajelen. Húzni nem tudtam, mert fos alaplapom volt...
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21568 üzenetére
igen, ezt a hullámot szeretném meglovagolni én is, gondolom érted. ergo most lehet hogy kicsit több a befektetés, de a megfelelő pillanatban majd kisebb ráfordítással fejleszthetek. remélem..
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21563 üzenetére
jah igen, haa cseréled a videókaridat valamikor akkor "szójjámán"
gondolom még félévet biztos lenyomsz vele
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21563 üzenetére
ez elgondolkodtató,hogy játékra egy darab 19"-os monitorhoz túl sok, de évekre tervezek a procival a vgat meg majd hozzá varázsolom jövő ilyenkor v. nemtom, talán hamarabb , igazából most kéne szabadulnom tőle, míg jóáron eltudom passzolni, de sok idő míg összejön minden, addig beérem ezt.
egyébként videóvágást is szoktam csinálni, fusi melókhoz, hobbi célból.
u.i. jóhogy nem vennél 2500k után
ha olyanom lenne még 2-3évig biztos nem izgatna,hogy mi van a boltokban
, ezért irigyellek is haver!
u.i.2: elfogok gondolkozni a használt dolgokon is, nagy lehetőség van benne az biztos, fele annyiból kijönne egy szintén ütős config, az is biztos, jól megrágom a dolgokat.
-
laguna82
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #21535 üzenetére
A Bios frissítés megtörtént,most indult rendesen!
Még ki-be kapcsolgatom és ha nem idul elsőre,megemelem az MCH-t ill. CPU PLL-t!
A ramokon 7-7-7-20 2.0V szerepel!
Milyen értékekre állítsam a ramok időzítését?
Köszönöm az eddigi Segítségeteket!!!
-
laguna82
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #21531 üzenetére
Jelenlegi Bios beállításaim:
CPU Clock Ratio: 8x
Fine CPU Clock Ratio: +0,5
CPU Frequency:3.52(415x8,5)
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency(Mhz):415
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: Disabled
Performance Enhance: Turbo
MCH Frequency Latch: 333Mhz
System Memory Multiplier(SPD):2.40B
Memory Frequency(Mhz): 800 996
DRAM Timing Selectable(SPD): Auto
Cas Latency Time: 6 auto
TRCD: 6 auto
TRP: 6 auto
TRAS: 18 auto
Load-Line Calibration: Disabled
CPU Vcore:1.10000V 1.16875V
CPU Termination:1.200V 1.220V
CPU PLL:1.550V 1.550V
CPU Reference:0.805V 0.817V
MCH Core: 1.100V 1.180V
MCH Reference: 0.760V 0.812V
ICH I/O: 1.550V 1.550V
ICH Core: 1.100V 1.100V
DRAM Voltage: 1.800V 2.000V -
laguna82
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #21531 üzenetére
AIDA64 szerint a rendszer BIOS dátuma: 08/31/09 és javasolja is a frissítést mert 2 évnél régebbi!
Igen,tuningolt a gép és itt a fórumon kapott segítségel fut a Q9550-esem 3,52Ghz-en!
Leírom a jelenlegi Bios beállításaimat...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #21523 üzenetére
Bios 1,2625V. Szívesen megkergetném valami normális lapban...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #21512 üzenetére
"van, hogy a teszt korlátlan ideig kóser, a játék pedig 10 perc alatt kifagy"
Ezt csak megerősíteni tudom.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21510 üzenetére
485*8,5-ön megy az alábbi beállításokkal. Primot futtattam 40 percig, nem hibázott. Most futtatok egy hosszabbat. A hőmérséklet nem ment 53 fok fölé. Sajnos 490-hez már emelni kellene, de lehet ez is sok. A memória olvasás javult majd egy ezressel, hogy 1164-re állítottam, a 950-hez képest.
Emeltem a CPU Skewen is 50 ps-t, meg a Pll-t feljebb raktam 1,61-re, de úgy sem volt stabil magasabb órajelen.
Akartam is kérdezni hogy mi ez a Skew? Magyarul nem találtam róla leírást. Később még megpróbálkozok azzal.A PLL-t vissza raktam 1,5-re, úgy tudom Yorkfieldnél nem egészséges emelni.
Az MCH emelése segíthet még, vagy azzal ne menjek 1,3 fölé?Próbáltam visszább venni a Vcoret, és a Terminationt, de ennyi kell neki a 485-höz.
Ha lefutott a hosszabb Prime, akkor teszek fel képet, és próbálgatom még a Skewet.
CPU Clcok Drive: 800mV
PCI Express Clock Drive : 900MvPerformance Enhance: Standard
Extreme Memory Profile (X.M.P):Auto
(G) MCH Frequency Latch 333 Mhz
System Memory Multiliper (SPD) 2.40B
Memory Frequency (Mhz) 1164
DRAM Timing Selectable (SPD) Manual (5,5,5,15)Load-Line Calabriation Enabled
CPU Vcore 1,375
CPU Termination 1,38
CPU PLL 1,5
CPU Reference 0,899MCH Core 1,3
MCH Reference 0,874
MCH/DRAM Reference 1,1
ICH I/0 Normal
ICH Core: NormalDRAM Voltage 2,2
DRAM Termination 1,1
Chanel A Reference Auto
Chanel B Reference Auto -
JóGeri.
tag
válasz
RetepNyaraB #21496 üzenetére
de a q9400-hoz 1333mhz fsb-t ír..
bocs ha hülyeséget beszélek..xD
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21496 üzenetére
Az én Q9650esem is megeszi a BF3 multi 3600MHZ-en FHD-ba.. ezért vettem egy maximus 2 formulát, remélem 4ghz felett menni fog..
-
R1200GS
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21483 üzenetére
Többi magától értetődő dolog megvan (pcie fix, energiatakarék off, LLC - ha van - enabled)?
Sajnos nincs.
Az LLC-t tudom.
Az Advanced Clock Control-t nem tudom. CPU Clcok Drive/ PCI E Clock Drive 800/900 mV?
A Ram beállításokat sem. Jó a memóriám bírnia kellene 1200 MHz-t.
MCH Frequency, és a System Memory Multuleper? Mindegy hogy állítom csak a memória frekvencia ne legyen magasabb 1200 MHz-nél?
Az időzítés maradhat 5,5,5,15?
Frisítettem biost F10-ra. Bejött egy új beállítás. Extreme Memory Profile (X.M.P)Robust Graphics Booster Fast vagy Turbo?
C.I.A.2? -
JóGeri.
tag
válasz
RetepNyaraB #21485 üzenetére
Tehát sürgősen váltsak? hát jó..szted mit tudok ezért kapni?
q9400
asus p5kn-e sli
4x1gb geil tuningram
hd7750 ddr5 1gb gen 3.0
250gb wd blue -
JóGeri.
tag
válasz
RetepNyaraB #21483 üzenetére
Köszönöm a választ..akkor egy 2500k lenne a befutó..értem..(csak ha most belefogok egy platformváltásba elég sok lét kell beleöljek..)
-
válasz
RetepNyaraB #21460 üzenetére
DS3-ban nincs LLC...
-
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21426 üzenetére
ok, és mit vegyek alá? valami speckó zsíradékot? v oda is valami pasztázót?
közben iponon látom : hűtőzsír
4-5év alatt amúgy lehet ,h az enyémből már el is párolgot szép lassan? de az biztos ,hogy már nem az igazi
-
válasz
RetepNyaraB #21392 üzenetére
Tényleg ilyen jó!
DirectCU (asusosan mondva) nem sokat számít. Nagyobb baj, hogy mindnek púpos az alja. Viszont szépen síkba kell csiszolni, akkor a nikkel sem zavar többet és nagyon pöpec kis hűtők válnak belőlük! (tapasztalatból beszélek, van 4db-om) -
MrBrook
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21415 üzenetére
1-2Héten belül be kell szereznem valamit, mert megöl a kiváncsiság már. ha menne jobban lehet ,h megküzdene a bf4el
de ha minden igaz végre lesz állásom ,és akkor majd úgy is platform csere. lehet ,h valami univerzális hűtőt nézek majd.
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21392 üzenetére
Gyári után szinte bármi jobb lesz
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21372 üzenetére
Ezért nem jó ez a sok agyonfeszelt tuningolás. Mindig van vele valami szívás.
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21369 üzenetére
Itt van róla egy kép..a gflopspm sose volt 46 felett mióta a proci nálam van ~2 éve, én is furcsálltam mindig.. szerintem ahhoz ddrIII kellene.. linxel és ibtvel is 45-46 a max, akárhogy állítottam be eddig
nincs vizem, de eléggé erősen a hűt az asus lion squarem :$ -
Laci2277
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21354 üzenetére
Ha már a prime alatt 72-76 fokosak a magok szerintem nem lenne egészséges azt ráengedni.
Ráadásul csak a blend tesztet futatta a kolléga, ami alig terheli a procit, mondjuk nem is értem ezeket a brutális hőmérsékleteket.
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21356 üzenetére
Nah de jó. Legközelebb én is kipróbálom
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21354 üzenetére
IBT?
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21313 üzenetére
450-en valami nem jó. Visszaveszi alapra az aida64 szerint. Elvérzett a q8300
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21301 üzenetére
Írd csak le, hátha nem volt mégsem akkora hülyeség
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21299 üzenetére
?
-
kickboxko
tag
válasz
RetepNyaraB #21287 üzenetére
Thx you too
Az a probléma hogy olyat szeretnék venni ami később jó lenne FHD hoz de Q9550 meg nagyon drágán van (12Mb cash) de 40-50k aprón .
-
kickboxko
tag
válasz
RetepNyaraB #21279 üzenetére
Egyébként mi a különbség a Q8400 és a Q9400 között ?
Mert mind 2 órajele 2.66 Ghz magonként.Legalábbis a leírás ezt írja az intel oldalán.
-
BL@CK
tag
válasz
RetepNyaraB #21279 üzenetére
Nem tuningoldnám a procit meg ilyen csak szerverterembe menne egy gépbe. Eladni, meg ezt nemszeretném számomra eszmei értéke van így nem eladó, de mindenképp valami matx lap kellene nekem hozzá, hogy beférjen a házba.
-
marinea2
addikt
válasz
RetepNyaraB #21242 üzenetére
Viszont az nem bíztató hogy pár napos regisztráció...
-
Roba
tag
válasz
RetepNyaraB #21219 üzenetére
Most az Asztalon az Aida64 Extreme-t és a Core Temp-et nézem, terhelés nélkül. A szobában 19 fok van. A szorzó 7.5-től 8.5-ig ugrál, 333 fsb-n fut 1.01875V-on. A kupak 23, a magok 43, 32, 42, 38 fokosak. Szerintem magasak ezek az értékek.
Meg fogom nézni a hűtő és a proci felfekvési felületét és ha kell polírozva lesz.
Köszönöm a segítséget.
-
Roba
tag
válasz
RetepNyaraB #21216 üzenetére
A 3.6 Ghz-hez Bios 1.2125 V kell a LinX stabillá tételéhez, valós terhelt 1.208 V, ami kevésbé terhelő programnál 1.2 V lehet (3Dmark, Valley). Gondolom menne a 3.7 Ghz-is, mert a feszt még lehetne emelni, ha hűteni tudnám, de hát forrófejű a procim.
Egyébként most teszteltem alap 2.83 Ghz-en 1.01875 V-on (Linx stabil) Crysis 3 1.2 patch-csel 1920X1200-ban high és medium-high-on egész jól fut. A proci legmelegebb magja kb. 45 perc alatt 59 fok-ra melegedett. A vga sincs húzva. Ez a Crysis 3 felér majdnem egy Linx-xel.
A mag és a kupak hőkülönbsége miatt szerintem a probléma a proci belsejében lehet.
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21152 üzenetére
Most jöhet a VGA tuning már ha kell, Crysis 3 teszt és meglátom!
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21149 üzenetére
Sajnos sír a RAM ha feljebb mászok! Mint írtam feljebb nagyon kényes erre a RAM-ra másikkal 4,2 Ghz is ment!
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21145 üzenetére
Még adok a ramoknak egy kis feszt és meglátom. Az a baj, hogy én szinte csak multizok. PCI-E-t nem merem feszegetni. Ha tudnám, hogy mondjuk 105mhz még nem okozna bajt, még feltenném talán.. Ha nem megy tovább, hát akkor nem.
7870 ~ 6970 teszt szerint kb ugyanúgy teljesít, csak fogyasztása nagyobb, szvsz jobb választás lenne, jóval olcsóbb és jobban tetszik
.
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21132 üzenetére
Igen, terhelve, az ott is látszik ahogy mondod, szerintem azért van, mert prime jobban leterheli, mint linx. Mindkét folyamatban levő program terhelt állapotot jelent nem? Közben csináltam a print screent. Ráküldtem a +150mV-ot is, de ugyanez. +50mV-al is elmegy 3600on hiba nélkül, de 420-nál nem is csippan a gép. Ha elindul 4 ghz fölött auto beállításokon, akkor már csak a memória beállításokon kellene babrálni, csak nem tudom mennyit adjak rá. 1,85V 800mhz-re vonatkozik.
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21122 üzenetére
Ugyanaz a helyzet.. én arra gyanakszok, hogy a ramoknak kellene feszt adni, esetleg időzítést állítani. Ez lehetséges? 1,85V lehet kevés már ide?
Ugyanis a linx lefut, de prime95 hibádzik kb 1 óra elteltével. -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21119 üzenetére
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21119 üzenetére
Rendben. Hazaérek és nekilátok.
-
Matisz77
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21110 üzenetére
Azért is írtam hogy ÉN nem mennék főlé! Maximum vízhűtéssel mennék feljebb!
-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21114 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged