- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
kasa85:
Valóban hasznos lenne ha beírnád a konfigodat az adatlapodra a "cuccok" alá. -
lipi67
nagyúr
Igen. VTT, FSB term, CPU term..-jaja.
Miért csodálkozol? Látod a q9400-es procimat? 1,8V-on ment jól s asszem 1,3v felett sose kérte a VTT-t. A q9550-es más.. Neki már 1,475-ös vcore-nál is kell az 1,4v-os VTT. Értem úgy az 1,475-nél erért MHz-hez. Egy q9550 VTT éhes többnyire. Nálam kapott már nem 1x 1,52 felett, kérte..(Nem, nincs semmi baja). Nem azért mondom, hogy tedd, de tudd, nem bűnözöl betom_tol is írta, ő se ért szart se 1,4v alatti VTT-vel.
Érdekes mert régen az Abitomnál a 2xxx volt olyan csak, hogy FIX 1,275-ös VTT, GTLref 0,67% és ezen hozott minden jó eredményt, független a vcore-tól. (alulfeszelve is, 24/7-be is, validra is ez cvolt a nyerő) -biosfüggő is!! Utána a 6320/6750 -e már 1,4- 1,475-öt is kért, másnál megh 1,45-ön már a lap se indult. Igaz a szabály, hogy nincs szabály -
törölt tag
A Core2Quad prociknál háromféle feszültség érkezik a processzorhoz. Egyik a "főtáp" Vcc (VID) jelzéssel, ennek 0,85V és 1,3625V a minimum/maximum értéke. A másik az FSB feszültsége Vtt jelzéssel. Ennek jóval szűkebb tartomány van megszabva, 1,045V és 1,26V között. A harmadik pedig a PLL feszültsége Vccpll jelöléssel.
Szerintem is a Vtt esetében kritikusabb a magasabb feszültség, ugyanis erre a feszültségre jelentős nagyfrekvenciás AC összetevő is érkezik, ami meg túllövéseket eredményez.
-
rup1u5
nagyúr
Semmi változás a +50-re.
Egyelőre hagytam 4Ghz-en mert GTA 4 fut rendesen. Aztán majd kisérletezem vele de ötletem az nincs több. Esetleg megpróbálom még 1 rammal vagy kölcsönkérem cimborám 1150-es, heatpipe-os OCZ-jét egy próba idejére.(#12613) akosf:
Q9505-re gondolsz nem?
Nem hiszem hogy itthon sok helyen lehetne kapni. Kint 10dolcsival olcsóbb mint a Q9550 szóval onnan meg akkor inkább egy 9550-et érdemes venni. -
rup1u5
nagyúr
Próbáltam. Nincs változás.
Gondoltam egyet és betoltam neki ezeket a beállításokat. Franc fog itt maszatolni 3.8-on.Találomra 1.3v-ot biosban a procinak, mert az biztos elég alapon.
A jelenség ugyan az mint eddig.
Small FFT megy, blend dobja a magot. Egyértelmű hogy a proci szeretne repülni. 1.3v biosban, LLC-vel terhelés alatt 1.264-et ad.Nemsokkal vagyok VID felett és 4 Ghz.
Lehet hogy ramot kéne cserélnem? Eddig látszólag semmi eredményt nem hozott az állítgatás. Következetesen blendben dobja a hibákat 3.7, 3.8, és 4Ghz-en is.
Ej de b@ssza a csőröm! -
dangerzone
addikt
3700-on kifagyott 8 perc után.
Most 3612 mhz-n megy. Reméljük, ezen már végig megy.LARA: Na meg én is az E8500-am eredményeihez szoktam nagyon. Az is alapfeszen ment 4 ghz-t. 4400-at meg 1,35V-tal. Pedig az sem volt egy tuning bajnok, de azért jól ment. Ráadásul p35-ds3-ban.
rollins: Ha már ud3p meg q9550, akkor menjen is 4 ghz-t nekem .
-
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Hiszed vagy sem, nem néztem. 1,248-on 4378-at csináltam, felette nem prájmoltam. Valós 1,35-ön kellene megnézni még, csak valahogy a HWBOT eredményekre mentem rá utána. Jövhéten ha lesz időm, megnézem. Vagy..vagy utána, mert jövhétre tettük át a q9400-es tesztet, feltéve, ha Debrecenbe minden rendbe lesz hétfőn..
2x1 giga volt a szokásos, benchmarkoknál volt, hogy csak 1 modullal.(#12085) kasa85: Gondoltam (csalt). Ha így jó Neked (megfelel) akkor hagyhatod nyugodtan.
(#12086) Fel : Megkaptam. Tudásához képest reális ár, csak 1 hétre az sem olcsó..
Utána meg vagy el tudom adni, vagy nem. Ami aggaszt az az még, hogy vizzel ment, s nálam léggel kellene mennie (s jó lenne ha jobban menne). Agyalok. -
lipi67
nagyúr
Megy ez mint az ágybaszarás! 4GHz-gez mennyi kell neki?
(#11727) Aggregátor Archiék tesztelték, ódát zengtek a gege képességeiről.
#11728) Speed(R): Ez is meglepő volt, grat. Nem rossz lapocska, de én a max szorzón járó validokat szeressemMennyit tud prájmolva?
Tudom, gonosz leszek, de..nézd el nekem kérlek. Ok Ok ez a lap, de ha van egy gene.(.mert van , igaz?) kit érdekel ez..Azt teszteld már légysziiiii! -
lipi67
nagyúr
Persze, hogy ki, csak..Csak egy átlagos (nem ám legendás fpo stb..) Iponos q9550-est lehet, hogy csak 1,2- 1,24 között tud járatni, és ott is csak 4 GHz-en mert képtelen lehűteni..Azt meg egy kitesztelt q9400-es is tudja. Én így értettem. S ha van 1-2 száz MHz kül. is, az kicsit kevés 10k-ért.. (persze, h jobb a q9550, nem erre értettem
)
(#11699) Speed(R): Úgy látszik nem tok fogalmazni ma..
. Nálad se úgy értettem a "se MCH, se VTT-t!!! Bók volt!!
Arra utaltam, hogy már így megy, s még nem is adtál neki feszt!
#11701) rollins: Ne legyen igazam, de sztem esélytelen. Kérj előbb valakitől ddr3-at és nézd meg, de..A ramok "lefoglalják" majd az NB-t, feszelheted az MCH-t, a proci alig fog profitálni belőle. Az 1 dolog, hogy fogadja, de 450-es FSB-re hegyezve..DDR2 -
kimi02
őstag
Az enyém igy megy Q9550@1.120. Ezt tudnia kéne szerintem , de még lehet , hogy jobban is menne
-
darál0w
Jómunkásember
ez nem a legjobb
-
Speed®
titán
Nem lesz komolyabb víz és nincs is hely komolyabbnak, sem a mostani V350ben, sem a tervezett A05NBben. Nem akarok semmi extrát, csak, hogy ne kelljen sok venti a ~200Wnyi hő házon kívülre juttatáshoz. Jelenleg 6 venti dolgozik a gépben, nem annyira leszabályozva, mint amennyire a hangjuk indokolná, ezt akarom leredukálni 3dbra, amik 5-600 rpm körül mozgatják a levegőt, kussosan. Persze nyílván az is cél, hogy ne legyen a hő probléma, mikor éppen meg vagyok őrülve és 1.5+Vokat adok a CPUnak
lipi67
Én is így voltam vele, de aztán most elkezdtem számolni..használt árakkal gondolkodva is 25 felett van a jelenlegi léghűtésem..és semmi extra. Jó, nyílván kategóriákkal halkabb a gépem mint azt sokan igényelnék, de ez a heppem, mit csináljak.
Szóval eladom szépen a teljes Noctua armadát (NH-C12P CPUhűtő, P12/2xS12/2xR8 ventik), az árukból simán kijön egy 45mmes duálradi és egy Laing DDC. A HR03GT a rajta lévő R8al meg kiad egy normális blokkot. Belefeccölök még 10kt normális csövekbe/csatikba/tartályba/rácsba, meg ellövök pár korongot a dremellel mire kivágom a kecó tetejét..és kész. A ház gyári 12es ventijei 5Vra kötve kussosak és valszeg simán kiszellőztetnek így is majd. A teljesítmény meg picit enyhén más kategória lesz..az NH-C12P 1800rpmen is gyenge tud lenni..és keringeti a meleg levegőt a RAM/NB/FET bordák közt..
Szóval ez a terv, és általában ha eltervezek valamit, abból megvalósítás lészen -
fagy53
nagyúr
Kösz, hogy próbálod megoldani, de mivel ez egy kedvező dolog nem veszítünk semmit, ha nem jövünk rá az okára.
Nekem kellemes meglepetés volt, hab a tortán, hogy a proci fogyasztása sem több mint az amúgy spórolós E5200-nak. Ez viszont nem rejtély, mert a Q8300 - 0.97V-on ment, az E5200 - 1.21V-on.
-
fagy53
nagyúr
Ugyanabban a gépben, azonos FSB, azonos RAM beállítás csak a két proci szorzó különbsége miatt volt kétféle órajel. Q8300 - 2.5GHz /alapórajel /, E5200 - 3.3GHz /tuningolt /.
A Q8300 olyan mintha két 5200-at összedrótoztak volna mindkettőnek 2.5GHz az órajele, kétszeres a különbség az L2 cache-ben, utasításkészletben az SSE4.1 a különbség.
A SuperPI kivételével a Q8300 gyorsabb, annak ellenére, hogy az E5200 3.3GHz órajeléhez képest 30%-kal kisebb órajelen ment.
Mivel azonos konfigban, azonos OS-mel mentek, a háttérben futó progik is azonosak voltak. -
Sziszifeca
őstag
Még ilyen van hirtelen: [4.2Ghz_Q9550_1.216V]
Itt 95-100W-ot zabál! -
Sziszifeca
őstag
Ok, de egyelőre ilyenem van: [IBT_4Ghz]
Dolgozom. -
quasarus
tag
Sajnos csak eddig ment, úgy látszik ebből a combóból csak ennyi telik.
Nem nagyon értek hozzá, mert majdnem az összes feszt állítgattuk, és utána vissza kelletmenni a végén a cpu terminateshes, 1,2 alapról felhúzni 1,36-ra és vitte magával a cpu ref1-2-t ill a mch-t utána vissza a mem-hez és 2,02v az is vitt magával egy két értéket.
De ez is jó, legalább stabil, kiprobálom 3ds maxban, meg after effectben és ha sokkkal kevesebb lesz a render idő, akkor marad így ha nem akkor sajna x58deszka kell xeon procival.
Lipi kolléga volt akivel a projektet végrehajtottuk.Nagyon köszönöm neki a gyors és hatékony segítséget.
-
SSJPeter
őstag
A P35-ös chipszetnek 1.25V az alapfesze úgy tudom nem 1.1V úgyhogy ahhoz képest annyira nem sok szerintem az 1.55V.
Gorneck az oldalán mindenesetre azt írja 1.6V-ig mehet neki.
Én a P965-ös lapomnak is több mint 2 évig adtam 1.55V-t és semmi baja nem lett és az is 1.25V-os.Mellesleg tényleg nagy gáz megemelni a pll-t?
Nekem meg kellett kicsit emelnem 1.53V-ra,hogy stabil legyen.
Ennyi még csak belefér nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest