- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
DEJVID #18159 üzenetére
Szia nos szerintem ha 8*400 használod és mondjuk a ram 1:1 be megy mondjuk 800 on 4.4.4.12 vel akkor egy kicsit gyorsabb a memoria mint 7*450 1:1 be 900 5.5.5.15 idözítéssel
legalább is nállam így volt ,de ha veszel valami jo memot amit be lehet lőni 450 es fsb-nél 1125 re és bírja az 5.5.5.15 öt akkor az a tuti de javítson ki valaki ha k@rva nagy baromságot írtam.
És ez kb 1-3 fps játékoknál -
_ak_
addikt
-
HSM
félisten
válasz
DEJVID #17714 üzenetére
Biztos, hogy kell neki akkora fesz 8*400 hoz? Szerintem ahhoz elégnek kéne lennie, ha úgy állítod be, hogy 1,28-1,3V-ot kapjon terhelés alatt. (Nálam 1,2V mellett már stabil annyin) Bár nagyon meleg már a CPU-d, de ez valószínű a túl nagy feszültségtől lehet... Amúgy nemtudom mennyibe fáj egy olyan Zalman hűtő, de szerintem jobb választás lenni valami nagyobb torony 7-8K-ért...(Ha a hőfokot nem sikerül a feszcsökkentéssel max 80 fokra letornászni, de jobb lenne a 70-et becélozni...) Amúgy attól, hogy nem nézegeted a hőfokokat, attól még meglepődhetsz, ha 105 foknál lekapcsol a géped... (És 95 nél felezi a sebességet.....)
A GTX-meg GTX, azok a gtx-ek lettek Ultrák, amik többet bírtak. A tiéd a gtx órajleit bírta, ezért lett belőle GTX és nem GTS. -
HSM
félisten
válasz
DEJVID #17712 üzenetére
Azért a bd-kről hallottam már kellemes melegedős storykat....
Lehet amúgy csak túlmelegszik... A quadodnak semmi baja, enyém is 3400 körül áll meg, mivel én nem akarok BIOS 1,4V-nál többet adni neki. (Ekkor terhelésre 1,3V körül kap). A tápod teljesen fasza, egy 8800GTX (bár sose vennék nvidiát) azért elé korrekt, igényes kis vas... A CPU hűtőd szerintem inkább szép, mint erős (egy batár toronyhoz képest kicsi a hőleadó felülete), a quad meg tud fűteni keményen.
De ha 3400-on megy, akkor szerintem no para...
A 800-as ram pedig 800-as, sajnos a RAM ilyen hülye jószág... (Amúgy elvileg amennyire tudom, az 1066-os ramok leválogatott 800-asok, tehát nem meglepő, hogy a 800-as bd nem hozza az 1066-os szintjét.) Amúgy nem nyernél sokat a gyorsabb rammal, én azt tapasztaltam. Szóval szerintem nm olyan borzalmas a helyzet, mint ahogy látod...
-
keIdor
titán
válasz
DEJVID #16961 üzenetére
45nm. Westmere lesz majd 32.
Laraxior: Szvsz amikor kijön az új stepping, akkor beindulnak majd... és ne felejtsd el, hogy a középkategóriás Nehalem kb. 1 év múlva jön csak és addig Core 2 is lesz... nem fog mindenki (jó kevesen) venni Extreme Socket 1366 Trial-Channel DDR3-as Nehalem-et... nagyon kemény ára lesz egy olyan rendszernek.
példa:
Intel Nehalem Extreme (4 mag) 999$, itthon 230k.
Tri-Channel DDR3 (3×1GB, 3×2GB vagy 3×4GB-os kit) 50-150k biztos...
Intel X58 alaplap 50-90kSzóval kemény árak lesznek...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEJVID #15239 üzenetére
utánnanéztem, rev2.1en már nincs hátlapi crazy cool (gondolom az összes nagyobb hűtő felfogatásával összeakadt
). szóval úgy néz ki jó lesz.
köszönöm mindenkinek a válaszokat és segítséget.
a p5kval alapvetően nem a dropja volt a legnagyobb baj, hanem a mértéke. magyarul jelenleg 1.35 van beállítva alapból, ehhez képest alacsony load alatt (épphogy beröffen a 9es szorzó), kap 1.30-1.31et, full load alatt meg esik 1.288ig. tehát a fesz adása némileg a szürke szamár a ködben effekthez hasonlít, és én ettől kaptam idegbajt. pontosabban fel nem tudtam fogni, hogy mi miatt vannak instabilitási bajaim, ha 0.15öt emeltem a Vcoreon 3ghzhez. aztán kiderült, hogy hopp, gyakorlatban ad az 1.26ot se... aztán nem értettem, hogy egy programozás közben a full jó kód miért hibázik...
-
slett27
addikt
válasz
DEJVID #14345 üzenetére
Szvsz a hűtő kevés lesz, egy 2 magos tuninghoz elég, de 4 magoshoz főleg 1,5V-hoz.
Most cseréltem le a Thermaltake Big Typhoon-onmat egy Xigmatek-re, van változás tuning terén, nem is kicsi. Elképzelhető hogy túlmelegszik a procid, azért indul újra. Szal mindenképpen monitorozd a CPU hőmérsékletét. -
slett27
addikt
válasz
DEJVID #14343 üzenetére
Giga lapoknál a RAM beállításokhoz (amikor látod a BIOS képernyőt) CTRL+F1-et kell nyomni. Akkor jön elő a menü.
Több oka lehet hogy miért indul újra. Nézd meg a hőmérsékleteket a CoreTemp vagy RealTemp nevű progikkal, Prime95-öt indítsd el, ill. még azt nézd meg hogy mennyi a CPU fesz terhelés alatt CPUZ progival.
-
taxi
aktív tag
válasz
DEJVID #14330 üzenetére
El kell fogadnunk hogy qazán tuninghoz komoly hűtő kell.-Saját tapasztalatom:Zalman 9500-al én is kb.addíg jutottam mint te.Sikerült elpasszolnom,és rendeltem egy Theralright Ultra 120 extreme-t.[link]-Most 3600-on stabil[link].Gearnál most nem olyan vészesen drága,csak előtte mérd le a házad.
WIZARD: A magok közötti 6 fok különbség miatt gondoltam rá,de mióta láttam Beowulf_78 kolléga screenshotját(ott 7 fok a különbség ha jól emlékszem),elbizonytalanodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest