- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Beowulf_78 #18524 üzenetére
az everest jobban fel tudja futeni a procit, viszont a prime sokkal hamarabb jelzi, ha instabil a proci..
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
eleg gyenge ervek..
1. ha a real temp eleve szar ertekeket mutat (allitasod szerint minden esetben), akkor mi szukseg lenne kalibralasra? "mutat valami valósat is" lol
2. attol meg, hogy a tobbseg allit valami, egyaltalan nem biztos, hogy az az igazsag (ertsd: everest, speedfan, stb.) erre pont jo cafolat a 45 nanos procik homerseklete.. az osszes progi azonos ertekeket mutat, kiveve a real temp-et.. megsem a real temp a hibas..
teny, hogy a real temp joval kesobb kerult a koztudatba, mint az everest (vagy pl. a core temp), de kerdezem ismet: TE kimerted egy homerovel, hogy a quad procik tenyleg olyan homersekletuek, mint ahogy azt a progik mutatjak?? (kivetel persze a real temp).. ha a valaszod nemleges, akkor ugy gondolom, hogy semmilyen "jogalapod" nincs arra, hogy barmit is ugy allits, mintha tudataban lennel a valosagnak
reszemrol lezartnak tekintem a dolgot.. -
westlake
félisten
tenyleg muszaj olyan dolgot allitani, amit sajat "kezuleg" nem ellenoriztel le? ki mondta azt, hogy a real temp-et mar elso inditaskor kalibralni kell? senki.. nem kell kalibralni, ugy is jo homersekletet mutat a 45 nanos procikra.. gondolom otthon fogtal egy homerot es kimerted, hogy a real temp valotlan ertekeket ir ki?? egyaltalan milyen hitelessegrol beszelunk akkor, amikor az intel nem kepes egy normalis hoszenzort a procikab epiteni? a real temp messze a legmegbizhatobban irja a ki a homersekletet.. vagy esetleg van tudomasod olyan progirol, ami jobb lenne ennel?
#14693: pl. super mario?
#14702: aaaaaaa -
westlake
félisten
van nalam egy 2008-as, 7. heti q66.. kivancsi vagyok milyen
ennyire uj q66-ot meg nem is lattam..
-
westlake
félisten
válasz
Beowulf_78 #14668 üzenetére
en kotom az ebet a karohoz.. szerintem tuning szempontjabol nincs jelentosege.. (marmint 50-60-70 fokos tartomanyban).. termeszetesen ez csak az en velemenyem es lehet, hogy semmi koze a realseghez
-
westlake
félisten
namost a vicces az, hogy a nagy tobbseg szerint (hozzaertok), a prociknal kb. 4-5 homerseklethatar van.. ugy ertve, hogy pl. teljesen mindegy, hogy a proci 50 fokon megy-e, vagy 60 fokon (tuning szempontjabol).. nem tudom a hatarokat, de ugy remlik, hogy 2 hatar mar negativban van..
nem tudom, hogy wulf-nal hany fokot javult polir utan a dolog, de szerintem az nem a polirnak koszonheto.. -
westlake
félisten
arcsokkenes.. (bocs, ha mar volt
)
-
westlake
félisten
most komolyan ellenalhatatlan vagyat erzunk arra, hogy minden procis topikbol hutotopikot csinaljunk? szerintem ez eleg gaz
en eddig azt hittem, hogy a szakmai topikokba ertelmes emberek jarnak, akik meg tudnak kulonboztetni ket topikot.. ugy latszik tevedtem.. -
westlake
félisten
nade megis hibazig.. gondlom nem viccbol.. ha meg itt tartunk, akkor a wcg sem eletszeru.. eletszeru a firefox, a counter-strike, a winrar, meg a total commander..
#9480: jah, alig birom ki, hogy az irigysegem miatt ne kuldjek rad harom profi bergyilkostnem toled kerdetztem, csak igy nem kell feleslegesen megegy hsz-t csinalnom.. en azt hittem, ez bevett szokas a "sporolasra"
-
westlake
félisten
válasz
hossszú #9470 üzenetére
tenyleg nagy szo, hogy kiemeljuk a leghutest, mikor a cpu-z valid kepet kb. 0.1%-os cpu kihasznaltsagnal lehet csinalni.. tenyleg megint eljutunk arra a szintre, hogy ilyen (valoban) eletszerutlen eredmenyeket igy csodaljunk?? szep dolog a 4.5 giga, csak eppen 20 masodperc terheles utan lekapcsolna a proci hovedelme..
mod: kedvenc parbeszedem:
-miert fenykepet csinaltal a tuningrol, nem pedig ss-t?
-azert, mert mar a keplopo miatt is szetfagyna a rendszer..
hat gratulalok
#9474: van valami kulonosebb oka, hogy egy negymagos procin ket darab egymagos progit futtatszt es igy vizsgalsz homersekleteket? -
westlake
félisten
jujj, fujitsu-siemens lap.. inkabb felejtsd el.. mondjuk annyit megtehetsz, hogy megprobalod fizikailag kideriteni (megnezni), hogy milyen orajelgenerator ic van a lapon, hatha valami popularisabb, amit ismer a setfsb..
#9434: nem erzekelok alapjan allit be, de nem lenyeges.. inkabb keresd meg az orejelgenerator ic-t -
westlake
félisten
tobbet tudnank segiteni, ha elarulod legalabba a lapod pontos tipusat..
#9427: a core temp-el mar nem erdemes nagyon torodni, mert nem igazan fejleszti a srac.. ott az uj cpuid fele hwmonitor (en mar csak a vid miatt hasznalom a core temp-et, bar mar annak sincs semmi jelentosege..) -
westlake
félisten
ujonc vagy, de ez nem ment fel a szabalyok betartasa alol.. az itt feltett ket kerdesednek megvannak a sajat topikjaik.. esetleg probalkozz ott..
mod: oke, csak az egyik kerdesednek van mashol a helye.. egyebkent mi az a quad go? en nem tudok ilyen intel cpu-rol
mod2: jaaaa, hogy az g0 akart lenni.. sorry -
westlake
félisten
felesleges lenne egy keppel foglalkozni.. mivel majdnem mindegyik lap tervezese mas, nem lehet egy azonos pontot talalni.. mindegyik lapon meg kellene keresni azt a meropontot, ami a legkozelebb all a valosaghoz.. bar szerintem ez mar felesleges.. a hc juzerek kb. 1/3-a all neki multimeterrel meregetni a feszt, mert kivancsi, hogy valojaban mennyi feszt kap a procija.. persze, hogy azonos lapok kozott nincs elteres, hiszen azonos a tervezes.. a giga lapoknal levo ovc nem kiktathato, de tudomasom szerint a p35-osos kapok ota mar nem alkalmazzak..
#9279: akkor hogy lehet, meg nem szerepelsz a listamon?
#9281: erre most mit irjak?kivitelezheto lenne, csak kerdes, hogy megerne-e.. biztos, hogy nehany embernek tetszene, de aki hc-nek tarja magat, az amugy sem szeret mast kovetn.. a "kaosz" ugyanugy megmaradna
az a baj, hogy egy lap valodi lelkivilagat nem lehet letesztelni (kimerni) egy este alatt.. ahhoz sokkal tobb ido szukseges..
-
westlake
félisten
de gaz, hogy csak kompival viszi a procid a 1.46 volton a 4.0ghz-et
#9273: sajno ez a helyzet.. raadasul a gigabyte x38-dq6-nal eszrevettem azt is, hogy ha megemelem az eszaki hid es az fsb feszultseget, akkor a cpu megkevesebb feszt kap, mint addig.. szoval tenyleg eleg bonyolult.. ezert jo, ha valaki midig kimeri egy lapon a valos feszultsegeket.. szerencsere eleg egy lapon kimerni -
westlake
félisten
sajnos megint szembesulnom kell azzal, hogy a cpu-z (es sajnos a tobbi progi is nagyon sokat teved, de ez termeszetesen NEM a progik hibaja).. pl. itt ez az eredmeny, ahol valojaban a proci 1.502 voltot kap.. ahogy nezem, meg mindig a digitalis pwm-el ellatott lapok feszeit irjak ki a legmegbizhatobban a progik.. egyebkent a legjobb modszer a fesz multimeterrel valo kimerese (bar eleg komplikalt)
-
westlake
félisten
bibii
-
westlake
félisten
valami info a l739b-s procikrol?
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
tenyleg? marmint melyik 12 voltorol? arrol az egyrol, amelyik a 20 pines csatiban van? termeszetesen a legegyszerubb kimerni egy lakatfogoval.. mar csak az osszes 12 voltos ventilatort, a pci-e vgat (vagy pci-os) es a ddr2-es memoriakat kell levonni a mert ertekbol
ha olyan egyszeru lenne, akkor szerintetek nem tette volna meg valaki?
-
westlake
félisten
rajottem hogy lehet kimerni csak a cpu fogyasztasat
hamarosan eloszlatunk minden tevhitet
#8411: 1.5 volt, vizhutes, 72c -
westlake
félisten
magyarul te is a tap "mogott" mertel.. ezzel csak az a baj, hogy akarmit csinal pl az oprendszer (dolgozik a vinyo), maris bezavar a meresbe.. egyebkent nem is ertettem, hogy mik azok az egy amperes ertekek... neked nem is ertekeket kellett volna kiirnod, hanem csak eltereseket
en azon gondolkoztam, hogy elvagom a tap 20 pines csatijanak a 12 voltos agat es oda kotom be a multimetert.. persze le kell huzni a ventiket.. mondjuk nem tudom, hogy a pci, pci-e, ddr melyik agrol nyeli a feszt..
-
westlake
félisten
nem hiszem el, hogy kepesek vagytok tap utan meregetni cpu fogyasztasokat.. eddig prmcsk meresei voltak a leg informativabbak, bar elegge sokat ront a dolgon, hogy nem merte ki a valodi felvett voltot.. oszinten szolva azt sem ertem, hogy szorzot miert valtoztatott.. esetleg szamit az is fogyasztas szempontjabol?
-
westlake
félisten
szerntem meg ezt nagyon nehezen lehetne kimerni normalisan.. ket processzor kozotti kulombseget kimerni egy komplett pc-n keresztul szerintem eleg badarsag.. maximum multimeterrel lehetne megnezni, ha meglenne konkretan az a +5 voltos ag, amelyikrol a cpu kapja a feszt.. szerintem..
-
westlake
félisten
gondolom azzal is tisztaban vagy, hogy ezekkel a merokkel csak akkor lehet pontos erteket merni, ha 2-3 napig folyamatosan kapja a terhelest? legalabbis az en wattmerom leirasaban ez nagybetukkel ki volt emelve.. ha meg mar itt tartunk, akkor miert egy minosegi multimeterrel miritek ki?
sorry, de en erre azt mondom, hogy ez siman lehet a merokeszulek "hibaja" -
westlake
félisten
most akkor leirom kb. 3-adszor.. a vid az az ertek, amit az alaplapok auto (cpu feszultseg) beallitasnal adnak a cpu-nak.. 0.06 voltal tobbet eszik.. miert ne fogyasztana tobbet? maskepp mar tenyleg nem tudom elmagyarazni... allitsatok be azonos feszre es nezzetek meg megegyszer..
mod: egyebkent nem lepodnek meg, ha 20 perc mulva valaki megint feltenne a kerdest
#8271: akkor irja mar oda.. egyebkent erdekes lenne, ha azonos feszen egyik proci tobbet fogyasztana.. -
westlake
félisten
az l733-as proci 1.5 volton 3800mhz-en 70 fokos leghutessel
-
westlake
félisten
mar regota meg akartam valakitol kerdezni, hogy miert enne kevesebbet?? egyaltalan tisztaba vagytok azzal, hogy mit takar valojaban a vid?? gondolom nem arulok el nagy titkot, de azonos feszultsegen termeszetesen nem eszik se tobbet, se kevesebbet, mint egy hasonlo processzor.. a vid-nek az a jelentosege, hogy akkora feszt ker az alaplaptol! ez jol latszik a gigabyte lapokanal, ahol a bios kiirja a vid-et.. ha egy proci 1.325-os, akkor annyit kap auton.. ha 1.2000-es, akkor pedig 1.2 voltot kap.. mi olyan bonyolult ezen?
-
westlake
félisten
az 1.304 es az 1296 volt kozott mekkora a kulombseg? 0.008 volt.. ez gyakorlatilag semmit sem szamit egy procinak..
#8210: gondolhatod, hogy az intel szandekosan nem teremtene arnyek konkurenciat az uj processzorcsaladnak.. szerintem ennyire jol be tudjak mar allitni a gyartosorokat.. igen, vettem egy vid1.2000-as procit, de meg repul felem hong kong-bol -
westlake
félisten
nem ma kezdtem a szakmat, de ezt a dolgot nem ertem.. az normalis, ha a +0.2 volt hatasara, teljes terheles mellett egy quad 6 fokkal melegebb (leghutes 51c -> 57c, azonos sebesseg)??
#8207: ezko kemeny fizika.. legalabbis annak kellene lennie.. sorozatgyartott dolgoknak pontosan ugyanugy kellene melegedniuk azonos fesz hatasara.. mindegy, biztos jo az infinity hutom -
westlake
félisten
a listan lathato egy l733b419-es proci eredmenye.. jol lathato, hogy a vid nem szentiras.. en ugy mondanam, hogy egy iranymutato ertek... persze az is eleg valoszinu, hogy egy vid1.3-as proci nem fog lenyomni egy vid1.2-est.. az l737-est kesobb probalom ki.. raadasul az ugye vid1.3250-os..
-
westlake
félisten
válasz
Robi_73 #8186 üzenetére
kivancsi lennek, kik azok a megfelelo emberek, akik el tudjak azt intzni, hogy "ingyen" tesztelhess dobozos procikat ugy, hogy nekik se legyen veszteseges (ertem ezalatt azt, hogy araban el tudjak adni bontott allapotban is).. persze vannak kivetelek, de ettol fuggetlenul nem kell altalanositani..
-
westlake
félisten
ha csak a vid-eket nezzuk, akkor senki ne vegyen l737a668-as procit, mert 1.3250 voltos es ne vegyen l733b419-est, mert az meg 1.3000 voltos.. persze azert megnezem, hogy mit mennek.. hatha..
-
westlake
félisten
orulok, hogy orultok, de visszalovastam kb. 200 hsz-es gyakorlatilag ha 15 kotodott szorosan a topik eredeti temajahoz.. nem lehetne pl. a "meghalt a lapom", vagy "milyen hutot vegyek q6600-hoz" kerdezeset mashol kitargyalni? kicsit volt bosszanto 20 percet feleslegesen olvasgatni..
-
westlake
félisten
vid 1.2250v-os procit mar lathattunk eleget itt is.. en arrol beszelek, hogy van vid 1.2000v-os.. arrol mondjuk nekem sem volt fogalmam, hogy van ezalatti is.. az 1.1125v-os igazan durva lehet
ha azt vesszuk, hogy az 1.2250v-osok milyen ritkak, akkor az 1.1125v-osokbol gyarthattak osszesen 100 darabot
mod: lehet megis erdemeslenne kiprobalni az l733-ast es az l737-est?.. pedig mar vissza akartam szamlaztatni oket... -
westlake
félisten
kicsit erdeklodtem egy inteles contact-nal es kiderlut hogy szandekosan csinaltak egy ugynevezett low voltage szeriat 1.24 volt alatti vid-el.. akar mondhatjuk ugy is, hogy ezek valogatott processzorok, amikre az L734A934 fpo kerult.. azt nem sikerult kideritenem, hogy letezik-e masik fpo alatt kiadott low voltage szeria...
mod: raadasul allitolag letezik olyan szeria is, amik 1.20v vid-esek.. azok mit mehetnek?! -
westlake
félisten
válasz
Armando_19 #7933 üzenetére
lol
(szerencsere azt meg benyelik garba)
-
westlake
félisten
lattam a neten egy l742-es procirol kepet.. csak kep volt, semmi mas
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #7887 üzenetére
az es nem csak hetek ota beszerezheto.. azota, hogy eloszor kijott rola eredmeny.. az meg mar tobb honapja
a retail meg csak novembertol elerheto..
#7885: ha isten is ugy akarja, akkor vegre ma este kiprobalok 1 733-ast es egy 737-est.. egybkent meg kuzdelem, nem pedig kuszdelem -
westlake
félisten
válasz
Larry303 #7806 üzenetére
na akkor nesze nekunk egy kiabrandito antieredmeny.. megsem annyira biztos ez az fpo dolog?
vagy pedig nem eleg a gyartasi hetnek egyeznie, meg az utolos 4 karakternek is stimmelnie kell.. ha nem birja a memoriad miatt a tuningot, akkor miert nem adsz nekik egy kicsivel tobb feszt, adsz magasabb idozitest, vagy veszed ki az egyik modult? vegulis ez cpu teszt
-
westlake
félisten
válasz
VinoRosso #7804 üzenetére
a 939-es amd procik dobozat nem volt nehez kibontani, mert csak egy "szakados" kerek matrica zarta le.. a matricat kis odafigyelessel le lehetett ugy szedni (es visszarakni), hogy senkinek ne tunjon fel.. meg annak sem, aki tudja, hogy mit keressen.. az intel doboz teljesen mar.. en biztosra mondom, hogy nincs olyan ugyes ember aki kiprobaljon ugy egy procit, hogy utana visszacsomagolja "gyari" allapotura..
-
westlake
félisten
nem lehet kibontani ugy, hogy ne maradjon nyoma.. ez egy papirdoboz, ami ragasztva van.. kizart a serulesmentes kinyitas.. egyebkent megveszem teljesen hivatalosan.. eloszor egy darabot, aztan az osszeset, ha az az egy jol ment
paduc: o a kiprobalasrol beszel, nem a beazonitasrol -
westlake
félisten
akkor este egy 733-as es egy 737-es eredmeny fog erkezni
-
westlake
félisten
válasz
Robi_73 #7730 üzenetére
ideje lenne az 1.42-es cpu-z hasznalni
#7732: valami hasonlot akarunk mi is a listaban, de kell egy (de ketto jobb lenne) fix feszultseg, amin ossze lehet hasonlitani a procikat.. a "mennyi fesz kell a 3600mhz-hez" lista sem jo, mert akkor meg az lesz a baj, hogy valakinek csak stock coolerrel 3580-at megy.. -
westlake
félisten
ha a 34-eshez hasnlo szeriat tudnek venni, akkor tuti nem itt adnam el 10k haszonnal, hanem feltennem az ebay-re.. ott vannak olyan orultek, hogy akar 700$-t is adjanak ilyen prociert
mod: foleg nem itt hirdetnem, ahol talan meg azzal is beprobalkoznanak, hogy olcsobban adjam el nekik, mint amennyiert vettem, hiszen hasznaltsajnos a halpiaci hozzaallas az megvan..
-
westlake
félisten
talaltam 733-es es 737-es q6600-akat.. esetelg van valakinek infoja ezekrol a 3x-es szeriakrol? (tudjuk, hogy a 34-esek jok)
-
westlake
félisten
ajanlanam figyelmedbe ezt a kis "lehetoseget"
-
westlake
félisten
TOPListak ugyeben akkor a tovabbiakban keretik itt eszmecserelni..
koszonom! -
westlake
félisten
en csinaltam mar egyet, de mivel az altalam ennek a listanak nyitott topikot mar teljesen masra hasznaljak, gyakorlatilag elfelejtodott.. nehanyan jol megnezegetik es ennyi.. senki nem ad uj eredmenyeket, pedig a lehetoseg adott.. vegulis ezert melozik az ember, hogy masok meg ennyi se tegyenek meg.. na mindegy, remelem neked tobb sikered lesz
mod: most latom, hogy Shkiz0 irt nekem errol provatot, csak en csunyan elsiklottam felette.. sorrya hely adott es ha igeny is lenne ra, akkor lehetne egy ujabb topikot nyitni neki, hogy ott alakithassuk jobbra..
-
westlake
félisten
kedves draga tesvirem.. (szemelyeskedes: on) hol irtam en olyat, hogy beallitott 1.300 voltrol beszelek, nem pedig valos 1.300 voltrol?? pontosan.. sehol
#6009: semmi gyakorlati haszna sincsen a 2500-as papirnak.. a c2d/c2q prociknal a homorusag/domborusag kikuszobolese a lenyeg, nem pedig az, hogy fenyes (simabb) legyen az ihs felulete.. hidd el, hogy semmivel sem lesz rosszan a hoatadas, ha nem latod a tukorkepedet a kupakon -
westlake
félisten
mar tobb helyen is olvasom, hogy te egy konkret chipsetes lapohoz fuzol remenyeket cpu feszegennyel kapcsolaban (bocs, szebben nem tudtam megfogalmazni).. a chipsetnek semmi koze ahhoz, hogy a processzornak egy adott sebesseghez mekkora feszultsegre van szuksege ahhoz, hogy stabilan tudjon uzemelni.. ez a dolog semmi mason nem mulik, mint a pwm reszen.. a gigabyte lapokon mar az i965 ota a jomenusegu nagyobb tekerecseket hasznaljak (+ a p5k premiumon is), ellenteben az alatalad emlitett p5b deluxe-on, amin a regifajta, alacsony teljesitmenyu tekercsek vannak.. en igy latatanba megmondom, hogy a giga lapban kevesebb fesz is eleg lesz egy adott sebesseghez...
-
westlake
félisten
válasz
manutdzoli #5799 üzenetére
90 fokfelett kezd aggodni.. addig semmi problema sincs..
-
westlake
félisten
válasz
SzlobiG #5565 üzenetére
en inkabb mar azt szeretnem, hogy valaki megmondja vegre, hogy ezt az overvoltage protection-t hol lehet kiiktatni
(nem tudja esetleg valaki?
)
#5589: latom te sem a legujabbat hasznalod
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest