- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
Sárpac #18035 üzenetére
jaja, 1-2x én is írtam.
csak most visszatettem a procit és ismét meglepett1 előnye lehet talán a kis vid/kis fesznek. nagyobb órajel eléréséhez könnyen lehet aránylag nagyobb feszt adni, túlfeszelés nélkül.
(régi procim 1.36V mellett ment 3.8 ghz-n. a mostaninak nemtom mennyi kell 3.8-hoz, de mondjuk 1.6V körül nem biztos hogy akarnék 24/7 adni neki)
-
_Lord_B_
tag
válasz
Sárpac #17400 üzenetére
UpToDate, de minden
Elsonek felment a Net1.1 utána 2.0. Minden Frissitéssel.
C++ runtime, VB runtime, DX, Dx diag sem talál hibát. Minden rendben fut. Ha olyan videot inditok (pl DivX, XviD)ami valamit igényelne, pl Codec-et (még nem jöttem rá pontosan mit) vagy elinditom a TV-t, Akkor a "C++ Runtime library Error, abnormal program termination". Ugy tudom kikuszobolni, hogy ffdshow megy a videokra, de aTVtunner igy is halott, indithatom virtual Dubbal, WinAmpal, saját Pinnacle softwarrel... Virust irtottam, csak Wint nem huztam még ujra
-
Anthony28
őstag
Nekem van egy Delta 6000rpm-es szerver ventim ami 1,2A vesz fel.
Ha 6000rpm-en forog olyan mintha menne egy porszívó a gépben!
Egyszer működés közben a mutató ujjamat elkapta...2mm darabot kikapott belőle, úgy hogy órákon keresztül vérzett.
Majd rátettem egy Zalman venti szabályzót amit 1 hónap után leégetett mivel csak 0,8A jó...
Most 5V kap 3000rpm-en "eldöcög" amíg nem kapok egy nagyobb teljesítményű szabályzót.
-
VinoRosso
veterán
elképzelhető hogy két eltérő revizios proci mondjuk más teljesítményben fogyasztásban egy kicsit. De két ugyanolyan arxhitektúrájú, ugyanolya reviziós procról ezt már nehéz elképzelni. Számít a lapka is, a szilicium tipikus nemlineáris áramköri elem, de ekkora difit szerintem ez sem okozhat, talán tized wattokat. Sokkal inkább el tom képzelni azt, hogy eléggé rosszul kondicionált a mérőeszköz az apró eltéréseknél, és ezeket nagy hibával adja vissza.
-
westlake
félisten
szerntem meg ezt nagyon nehezen lehetne kimerni normalisan.. ket processzor kozotti kulombseget kimerni egy komplett pc-n keresztul szerintem eleg badarsag.. maximum multimeterrel lehetne megnezni, ha meglenne konkretan az a +5 voltos ag, amelyikrol a cpu kapja a feszt.. szerintem..
-
westlake
félisten
gondolom azzal is tisztaban vagy, hogy ezekkel a merokkel csak akkor lehet pontos erteket merni, ha 2-3 napig folyamatosan kapja a terhelest? legalabbis az en wattmerom leirasaban ez nagybetukkel ki volt emelve.. ha meg mar itt tartunk, akkor miert egy minosegi multimeterrel miritek ki?
sorry, de en erre azt mondom, hogy ez siman lehet a merokeszulek "hibaja" -
westlake
félisten
most akkor leirom kb. 3-adszor.. a vid az az ertek, amit az alaplapok auto (cpu feszultseg) beallitasnal adnak a cpu-nak.. 0.06 voltal tobbet eszik.. miert ne fogyasztana tobbet? maskepp mar tenyleg nem tudom elmagyarazni... allitsatok be azonos feszre es nezzetek meg megegyszer..
mod: egyebkent nem lepodnek meg, ha 20 perc mulva valaki megint feltenne a kerdest
#8271: akkor irja mar oda.. egyebkent erdekes lenne, ha azonos feszen egyik proci tobbet fogyasztana.. -
Soak
veterán
MIlyen fogyasztásmérő? mert általában arra ráirnak valami tévedést mindig, nem hinném ,hogy laboratoriumban teszteltetek...
Szerk: amugy meg szerintem mint ahogy a tuning is nagyon változó , itt is lehetnek ilyen minimális eltérések a proci felépitésének bonyolultságából adodóan
-
helkis
veterán
Hardcore procija van még a gépembe (vid=1.225v) és azt vettem észre huzamos használat során, hogy jobban fűt idle-ben 1.108v.al, mint ugyanilyen beállításokkal a saját procim (vid=1.2625v) 1.152v-on..
szobahő ugyanannyi.. ez gyakorlatban 2 fokkal melegebb mint a szoba, mig a saját procim ugyanannyi mint a szobahőmérséklet, ill az alaplapom is valamitol 4 fokkal melegebb, mint amit megszoktam. persze ez akkora különbség, hogy simán lehet IHS-miatt is.. viszont terhelve 3600-on 1.296v-on 51fok körül vannak a magok, saját procimmal 3600-on 1.360v-on a magok 57fokosak átlagban, este kipróbálom, hogy azonos feszen mennyi a különbség a procikon, hátha okosabbak leszünk..
ja és az majdnem kimaradt, hogy a fogyasztás kicsit többre jön ki HC-procijával 186w mint a másikkal 180w (össz rendszerfogyasztás, monitorral.) -
westlake
félisten
mar regota meg akartam valakitol kerdezni, hogy miert enne kevesebbet?? egyaltalan tisztaba vagytok azzal, hogy mit takar valojaban a vid?? gondolom nem arulok el nagy titkot, de azonos feszultsegen termeszetesen nem eszik se tobbet, se kevesebbet, mint egy hasonlo processzor.. a vid-nek az a jelentosege, hogy akkora feszt ker az alaplaptol! ez jol latszik a gigabyte lapokanal, ahol a bios kiirja a vid-et.. ha egy proci 1.325-os, akkor annyit kap auton.. ha 1.2000-es, akkor pedig 1.2 voltot kap.. mi olyan bonyolult ezen?
-
helkis
veterán
amint egy konfigban ki lehet próbálni 2db ilyen vid-es procit, fogyasztásmérővel a konnektorban, ki fog derülni.. (én már nem hiszek senkinek!
)
majd egyszer jár erre HaRdCoRe, akkor megkérem hozza el a prociját, aztán meglessük..szerk.: ha a vid-et is től-ig adják meg, akkor a tdp-re is lehetne ilyen formációt írni pl: 85-105w-ig, elvégre ugyanolyan órajel mellett a szinte csak a feszültség határozza meg a fogyasztást, nem?
vagy ha ugyanannyi, akkor miért nem csak 1 vid-el gyártják?
-
Larry303
addikt
2.5.5 vmi illesmi nem emlékszem pontosan...bocs...
de mondom egész éjszaka ment a memtest, meg még soha nem fagyott crysis gow dmarkok alatt sem...winrarral bencheltem vagy 3órán keresztül, úgy, hogy ment a small fft számolta super piit közben....
amúgy visszavettem a procifeszt, stabil a small fft (8as prio) alatt így is, és pár fokkal term. hidegebb is...csak akkor épp adtam neki, hogy a procit kizárhassam.... -
stol
addikt
-
stol
addikt
Olvass a sorok között...
Most a PC-SMPS-ek primerköri pufferjére példázol?
Ha igen, akkor nagy hiba.
Hogyan is működik egy visszacsatolásos SMPS?
Lépésenként menj végig a működésén és írj megint...
A kulcsszó a szoros visszacsatolás, ami akár us sebességű is lehet.
Mi van, ha nagyobb a puffer? Lassabban töltődnek, nagyobb árammal terheli a FET-hidat rövíd időre. Viszont ellenkezőleg, épp nagy szekunder-pufferek esetén lesz kissebb a pozitív fesztüske
Miért?
Gondold át meginn, rajzolj is lapra, ha kell.... -
stol
addikt
#1 a feltevés igaz, HA egy "analóg" szabályzatlan tápegységet veszünk alapul, ahol nincs a kimenetről visszacsatolás.
Azért, ha +fesz tüskék lennének, az oszciloszópon látnám(uV-os nagyságrendben, szinte bármekkora fel/lefutásnál)... Továbbá, hogyan is alakulna ki pozitív fesztüske? Vegye végig kollégád az általánosan alkalmazott VRM-ek felépítését és működését, akkor megkapja a pontos választ.Régebben voltak olyan VRM-ek, amik KA7500B-ra épültek, ott előferdülhetett a lent említett jelenség, de maga a vezérlő IC felépítéséből adódóan...
-
didyman
őstag
Mert miért? Alapórajel, feszemelés nélkül, erre garantált a lap. A többi, mint írtam, ajándék. A tuningőrültek aránya piaci részesedésben nem jelent akkora területet, amivel érdemes foglalkozni egy átlagos alaplapnál, mert bár ezt nehéz elhinni, annak a csilivili dobozos asus alaplapnak a célközönsége nem az otthoni tuningbajnok, hanem irodai gépek százai. Szándékosan szemléltetve az arány 1:100, Te foglalkoznál egy termék esetén azzal a századdal?
-
prmcsk
addikt
Nincs különbség a cpu-z idle és load-ja (orthos) között. Eddig, minden feszen, amit
próbáltam a cpu-z nem mutat feszmozdulást.De mondok mást.....
Ez a procim cpuz szerint, eddig (load)1,45 volton hozta a
8x 400FSB-t. Most ugyanezt 1,360 volton....Idle és load között most sincs különbség.Gorneck23 Ne vedd szó szerint a ráakasztást...vezeték nélkül közvetlen
beforrasztottam a kondikat, természetesen a polaritásra ügyelve... -
-
prmcsk
addikt
Na felraktam a procit @3870 - re, load 1,4 voltra, de lényeges különbség nincs a
fogyasztást illetően.Idle------------- 0,67A-- 154W
Prime load-- 1,34A-- 308WFogyasztások alatt mindig a bemenő oldalt értem.......
Sárpac Igazad van, de direkt sallangosan számoltam, bőven ráhagyva mindenre.
-
helkis
veterán
van ugye az az eset mikor minden rendben van, jól van megválasztva a táp. aztán van mikor ezt a tápot egy alaplap+proci+ram adjisten vga cserével megfejeljük (jobban leterheljük, aztán tuningolunk is), itt szvsz 3 dolog történhet.:
1.: ugyanúgy marad minden, mint volt, tehát nem vesz fel annyit a cucc, hogy kifektesse a tápot.. maradtunk a gyárilag odafirkált biztonságos mezőben..
2*.: úgy látszik minden rendben van, de valójában "peek"-en járatjuk a tápot. kijöttünk a biztonságos mezőből, de még bírja a cucc.. (eddig x-akta hogy ilyenkor mi történik, van-e hatása ennek valamire egyáltlán, ha nincs akkor miért hívják peeknek?)
3.: amit te is említettél egyszerüen újraindul a gép, vagyis a peeknél is nagyobb a cucc étvágya. ezt már alulméretezésnek kell vennünk, magyrul irány a bolt egy nagyobb tápért, vagy a táptopicba!*mitől függ, hogy egy táp mekkora "túlhajtás"-t bír elviselni?
pl.:nálam az 580w-os TypeR 630w-ot tud leadni max (peek-en, ami 9%-nak felel meg), egy 400w-os zen peek-je pedig 560w (40%)! ami igazán szép teljesítmény tőle..
az egyszer linkelt corsair 450w-os táptesztben is peeken ment a táp egy ideig, nem történt semmi, bár ugye ott nem 24/7-re volt belőve a konfig csak egy-két teszt erejéig.. -
helkis
veterán
kössz!
azért valamilyen szinten tök gáz, hogy intelbácsi nem a lehetséges max-fogyihoz gyárt hűtést, hanem arra az értékre, ami általános használat mellett még nem okozza a proci túlmelegedését. vagyis elképzelhető, hogy gyári coolerrel lefagy a gépem ha nem a "átalgos" progikat használom? tök dúrva..
-
prmcsk
addikt
Sárpac, Speed ! Hiszek nektek és örülök is, mert nem kell annyit kiadnom érte.
De akkor milyet is vegyek szerintetek ?
Soak Azért a lapom az ára okán sem arra lett "predesztinálva" szerintem,
hogy ki tudjon igazán szolgálni egy ilyen körülmények között hajtott procit.Nem vártam el tőle.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black CSAK KIPROBÁLVA VOLT! 2ÉV GARI VAN RÁ
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest