- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
dangerzone #24336 üzenetére
Értem, köszönöm a választ!A feszültségeket nem változtattam, így 2833 mhz stabil Bad company 2 1027x768 medium 2x simítással dx 10 =75 fps (fraps) Viszont nem értem, hogy a 3d vantage miért nem fut le végig?Az egyik tesztnél a vége felé fekete képernyő...alt+ctrl+del re a program leállt hibaüzenettel dobja ki
!patchet felraktam hozzá..erre van vmi 5leted?win 7et használok 32 bites változatot.
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24169 üzenetére
Nem halok bele ha nem fog 3400-on menni. Már a 3GHz is nagyon szép eredmény, és lényegében nekem ennyi volt a célom, hogy pöccre induljon ezzel a sebességgel. Nagyon idegesített az újraindulgatás, de a + fesz a procira és északi hídra megoldotta a problémát. Köszi a tippeket mindenkinek!
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24167 üzenetére
Az a baj, hogy 2 / 2,4 / 2,5 / 3 / 3,2-es szorzók vannak. Vagy nagyon 1066 alá esik vagy kicsivel fölé. Majd meglesem kisebb szorzóval. Ha úgy elindul, akkor a ramnak nem tetszett a dolog. Ha úgy sem, akkor az FSB volt sok neki. Egyelőre 3GHz-en atomstabil és pöcre indul, és ez már ebben a formában teljesen jó.
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24165 üzenetére
A 378-as FSB az már betett neki, nem volt hajlandó elindulni. De lehet ramnak nem tetszett, hogy 1134-en menjen 1066 helyett.
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24163 üzenetére
Na belőttem 5-5-5-15-re. Auto-n volt a PCI, de most átállítottam 100-ra.
Azt mondod meg lehet próbálni 3,4-et is, hátha viszi? Bár a 3 GHz is bőven jó, játékban főleg a VGA számít.
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24142 üzenetére
Adtam +0,1-et a NB-nek és +0,0625-öt a cpu-nak, és most elsőre indult 3GHz-en, azóta sincs gond(Reméljük ez így is marad!). CPU-Z szerint 1,2V-ot kap most a proci. Most még a memóriaidőzítésekkel szeretnék kicsit variálni, mert cpu-z szerint 1066-on 5-5-15-ben mehetne, de nálam 7-7-20-ban megy. Segít valamennyit ha állítok ezen? Persze csak hajlandó lesz elindulni ezekkel a beállításokkal.
-
fanti
addikt
válasz
dangerzone #24153 üzenetére
próbaként ott is megpróbáltam anno 1 hete
az alaplapra és a procira még érdeklődő sem volt 2 nap alatt.....
a lapért 19-et kértem mert még 2.5 év a garija, a prociért (még 8 hó gari) meg 29-et a TX2-vel
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24142 üzenetére
Értem. Meglesem mit mutatnak a számok.
-
ffodi
veterán
válasz
dangerzone #24144 üzenetére
Már mióta megvan azóta így megy. Csak gondoltam megkérdezem más véleményét is, hogy érdemes -e cserélni.
Játékok alatt valószínű nem sok a különbség, és nekem elsősorban az a lényeg.
-
Peace
nagyúr
válasz
dangerzone #24140 üzenetére
Jaja, azt kérdezem, hogy bios-ból annyi-e a max, amivel próbálkozhatok?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #24137 üzenetére
Most egy 1,275V vides quad-ot szereztem.
3,6ghz-t megy 1,392V-tal. Egész jó. -
Angyom
tag
válasz
dangerzone #24135 üzenetére
ezekszerint sikerült eladnod az alaplapod?
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #23983 üzenetére
esetleg egy uj anyatápcsati felforrasztása a lapra? pontcinezüvel simán megoldhato pár perces munka.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Azért ez kemény!
-
PH-User
addikt
válasz
Ott ahová a csíkot rajzoltam a vonal mentén lefűrészelni.
Én szétrángatnám.
Na jó, nem, de a fűrész lenne az első, amit kipróbálnék.
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23981 üzenetére
Én mondtam már neked, elvágás helyett, hogy fűrészeld le a rögzítő kis kampót a P4 tápcsatlakozón és úgy ki tudod húzni a lapból.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23980 üzenetére
Na, lejárt a mod idő.
Szóval sok volt a lapnak a proci, de azért ilyet nem vártam.
Gondoltam majd nem megy annyit, meg sokat is droppol, de aztán ezekben ki is merül a gond. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23969 üzenetére
következő a helyzet, röviden: amikor a q66 kijött, került 500-600 usdbe. nem is volt gond, mert egy 500usd proci alá senki nem volt olyan őrült, hogy ne rakjon legalább egy 200usds lapot, már ha tuningolni is akart (egyébként a 10-12ks g31es lappal is elment alapórajelen).
a quad nem dualcore, nincs FSB wall, van helyette hő és fogyasztás. ami miatt adott esetben túlzott OCnél nem elég az elemcsere.
a lapod nem erre találták ki. jól lett megtervezve, az intelnél 135W a határ, annyit a lap kibír hosszú távon is. dualcore tuningra is elég, azokkal nehéz 150W fölé menni. a p35ös érában 150W fölé csak azokat a lapokat méretezték, amikre reális esély volt, hogy 100k+os proci kerül beléjük.
zárójelben: régebben, amikor még csak p35 volt (meg nf680), akkor tuningra úgy nézett ki az ajánlott lapok listája, hogy p35-ds4 (ill ha amúgy is aftermarket fethűtést akart a jelentkező, akkor a fethűtés nélküli verziója), dq6 és p5k premium/DX/WF. minden, ami lejjebb volt, csak korlátosan volt alkalmas a célra (drop, fet/fethűtés). ettől függetlenül láttam már leégett fetes dq6ot, két évnyi folyamatos 3.6 után...
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23976 üzenetére
pl. stol, didyman, a tápot is bízd rájuk
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23974 üzenetére
jah, hogy ki sem húztad még belőle?
szinte biztos, hogy nem olvadt úgy össze, hogy most már jó lesz magátólmajd cseréltesd ki a foglalatot, a tápon meg kábelt, aztán nem lesz gond
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23972 üzenetére
azt írtad, hogy nem tudja leadni a hőt a fet, akkor hogyan égetné kormosra a foglalatot?
nekem a 965p-ds4 + e6400-nál (@3600 1,5V) jártam így, 4 pin-es csatlakozó volt belenyomva
de eléggé biztos vagyok benne, hogy szerintem a tápnak (400-as fsp greenpower volt) lehetettek béna a csatlakozói, volt, hogy olyan hozzáértem a kábelhez, ami a vinyóba ment, és a vinyó egy pillanatra lekapcsolt...remélem alaposan letakarítottad a kormot az érintkezőkről és valamit csináltál vele, hogy jó legyen a kontakt
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23969 üzenetére
nem értelek, írtuk, hogy a probléma a rossz érintkezés volt, nem a vrm sütötte meg
most ezt az égett lapot használod?
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23954 üzenetére
Robi_73 jól írta, ez tényleg kontakthibánál szokott ilyen lenni és lehetséges, hogy nem is a te bűnöd, hogy nem jól nyomtad össze, hanem rosszabb volt valamelyik csatlakozó, aztán nem érintkezett rendesen
meg lehet a tápot és a lapot is úgy javítani, hogy semmi nem fog látszódni rajtuk
-
Robi_73
őstag
válasz
dangerzone #23944 üzenetére
Szerintem nem táp és nem is alaplap hiba, csak egyszerűen nem megfelelő kontakt volt a két csatlakozó között és túlmelegedett. Én ezért ha szétszedem, mindig összébb nyomom az érintkezőket és kontakt tisztítót is használok. Kellemetlen az biztos, főleg a gari miatt is.
-
válasz
Hülye kérdés de próbáltad lehúzni a csatlakozót? Lehet hogy egy kis noszogatásra kijönne onnan. Vagy ami jó megoldás lenne, az alaplapról leforrasztani a táp csatlakozót, és egy újat a helyére rakni. Szerintem egy hozzáértő embernek pár percbe telne.
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #23946 üzenetére
szerintem is tápgyanus, Fsp Bs2-vel nemvolt semmigond, hagyni kellet volna
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23946 üzenetére
Szerintem tápgyanús ez a dolog.
Nekem is Corsair tápom van, de nekem nem voltak még ilyen gondjaim.
Nekem most a monitorommal vannak gondjaim, remeg a kép, össze-összerándul, roppant idegesítő. Főleg, hogy már fél éve várom az LCD-met. -
PH-User
addikt
válasz
Kellett nekem a quaddal szórakoznom anno. - Ez mit takar?
Szét tudod úgy szedni, hogy egy fűrészlappal lefűrészeled a biztosító kampót keresztben, aztán kijön a csatlakozó. Ki kellene cseréltetni valami szakival az aljzatot. -
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23768 üzenetére
800MHz
Szóval ez a beállítás 7 perc után elhalt: 9*360, 1,343125V (RAM: 720MHz)
Kezd egy kicsit elegem lenni belőle... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23757 üzenetére
Na, akkor grat a gyors eladáshoz meg a vizsgához is ott ez már csak így megy
nekem szerintem az i5 fog kimaradni... anno kétmagosom se volt
egyébként hogy megy a 8400as?
FragStaR: a drop normális, viszont az az 1.45ös fesz kissé sok szerintem 24/7re. ja és loadlinet szerintem ne kapcsold be semmiképpen ekkora fesz mellett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23751 üzenetére
nálam 3.0@1.184 60W alatt marad smallFFT alatt, szóval a 3.2@1.184 90W reális egy tuningosabbal
8x450et szerintem próbáld meg, valszeg az még nem lesz büdös, ellenben 9x400nál lehet még jobb eredményeket fog elérni (nagyobb FSB).
DS4 nem eladó, egyrészt mert bevállt és szeretem, másrészt meg cirka 1600kmel lakok északabbra, szal nem igazán lenne kivitelezhető
igazából amiatt mondtam, mert azok beválltak, és mivel p35ösök (CFre nem igazán alkalmasok sajna), egész olcsón vesztegetik őket. a dq6 és a p5k dx/wf kb az ultimate lap q66 alá (x38akkal nem voltak jók a tapasztalatok, x48/p45be meg általában kenti quadok kerültek, szal nem igazán lehet tudni mennyire szeretik egymást). mondjuk 24/7re 3.6os quaddal használtakkal érdemes picit vigyázni, a quad nagyon fogyaszt, a lap áramellátórészlege meg pár év után emiatt tönkremehet (egyik barátom p5kját 3.0 mellett is elvitte az elektronmigráció, de láttam leégett fetes DQ6ot is pár hónapja itt a fórumban). 6 fázis sajnos kell a q66ok "kihajtásához".
a 25kért jó lap i7-750 alá... nos az, hogy a foglalat stimmel meg "tuningos" meg "középkategóriás" még nem jelenti, hogy nem fogsz ugyanebbe a problémába belefutni. anno én 27kért vettem a p5km 2007 közepén, és alapórajelen is csinált furcsaságokat (random BSOD, kritikán aluli feszszabályozás), tuningban meg egyszerűen katasztrófa volt. persze, c2dk alá jó volt (mmint amíg az ember nem próbált 1.35 fölötti Vloadot elérni), de quad alatt... addigra már megvolt a CM690 (aztán a Cosmos) meg az IFX14, szóval nem volt kérdés, hogy ki megy
szóval nem vagyok benne biztos, hogy 25kért kapsz alá rendes lapot.
bme gépész vagy közlek?
én bme infos voltam/vagyok (dolgozok azon, hogy itt tudjam befelyezni), szal ismerős a helyzet
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
dangerzone #23735 üzenetére
Pedig ilyenek a hőfokok, mondjuk prime alatt teker is a proci hűtő venti 1750-1800-as fordulat között amimár nem éppen halk.
-
emre
veterán
válasz
dangerzone #23751 üzenetére
Ha ragaszkodsz a quad-hoz akkor én valami ilyesmit néznék a helyedben
Bár lehet DS4-es lapom nekem is lesz eladó.
Tegnap próbáltam ki egy EX38-DS5-öst. Eddig nagyon baba. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23749 üzenetére
vagy olcsón valami ds4/dq6?
esetleg picit alacsonyabb órajelen? vagy csere vissza a másik Q66ra? azért csütörtökig még várnék, hátha valamit tudsz vele kezdeni.
sajnos ez egy ilyen dolog, én anno p5kt cseréltem, pedig azon volt FEThűtés
.
vizsgához kalappal
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23747 üzenetére
akkor én sem.
ablakkal vigyázva, pára lehet ha hideg van kint és közvetlenül ablakban ál. viszont egy próbát megér, hátha.
drukkolok addigis!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23744 üzenetére
hm, az a 170
másik hogyan állt hőfokokkal? csak mert attól még, hogy kevesebb fesz kell neki, nem biztos, hogy kevesebbet is fogyaszt... lehet az előződ nem evett ennyit.
zárójelben: van egy elméletem, aminek kb annyi a lényege, hogy a tuningosság (hő, fesz, fogyasztás) frekvencia függvényében nem lineáris és az említett komponensek valamennyire függetlenek egymástól. pl egy alapórajelen gyengén teljesítő darab lehet 3.6on egy álom, és viszont.
szerk: fölös 12est nem tud beapplikálni oda kísérletileg? esetleg a furat nélküli (ha a másik két csavar belemegy) megoldás egy teszt erejére?
szerk2: esetleg valahogy belógatni egy 120ast a lap fölé közvetlenül merőlegesen felfelé, szintén kipróbálni?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23744 üzenetére
A ventit nem tudom sajna hátrébb tolni. Nincsenek furatok azon a részen, csak 12 cm-s ventinek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23741 üzenetére
felső ventit ha felhúzod is jelentkezik? szvsz a fetek lesznek.
ha jobban melegedik, akkor vagy nagyobb a szivárgás, vagy többet fogyaszt, tehát az áramellátó részleg is jobban terhelve van.
a feszemeléssel meg négyzetesen emelkedik a fogyasztás is.
tényleg, everest/DES mit mond fogyasztásra? (EP lapod van, szóval kell lennie ilyen opciónak).
matyiGo: tedd azt, mindenképpen megér egy próbát
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23739 üzenetére
Passz. Nemtom mi ez.
Azt érzem hogy forró bent minden. De hogy honnan jön a szag pontosan, nemtom.
A gép rendesen megy, semmi fura jelet nem produkál ezen kívül. -
matyiGo
aktív tag
válasz
dangerzone #23733 üzenetére
nem vész. most sajna nincs is annyi zsetonom hogy kicseréljem valami csöndesebbre. ez van ezt kell szeretni ..meg van egy borzasztó merevlemezem is...na az túlzenél mindent. nagyon utálom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23737 üzenetére
"Csak a házam felső ventillátora fújja ki ezt a szagot, a többinél nem érzem."
tehát alultápos ház, szóval nem a tápból jön.kondik eseteg? nyitott házba beleszagolással se sikerült lokalizálni?
mx3mam nem volt, az elődmodell mx2vel nem volt ilyen bajom.
nincs véletlenül por valahol az alaplapon a feszültségszabályozó rész környékén (akár a hátfalon is)? az is lehet baromi büdös.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23716 üzenetére
Látom nem olvastál vissza eléggé.
Na akkor amit tudni érdemes mielőtt alacsony VID-es procit vennél:
Alacsony vid kevésbé melegszik jobban húzható ez igaz de hátrányuk, hogy fesz emelés hatására sokkal drasztikusabban melegednek mint a magasabb VID-esek. Szóval ha kemény tuning a cél akkor nem feltétlenül az alacsony VID-es proci a jobb.
mod:
PH-User: Az jó, közepes VID. Nagyjából 1,22-1,3V körül szóródnak a VID-ek. Mondjuk ez stepping függő, G0-nál már kisebbek a VID-ek mint B3-nál voltak.
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23716 üzenetére
Az enyémnek 1,275V a VID-je, nem tudom ez jónak számít-e
Egyébként jövő héten szerintem megérkezik a Mugen 2, azzal megcibálom majd egy kicsit.
Most gyári rézmagos Intel hűtő van rajta, downclockoltam a procit 1.8GHz 1.15V-ra. -
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23711 üzenetére
Köszi! Majd nézek rá valamit. 15K-ból meg van a dolog és akkor többet is tud, mint a H50-es vízhűtés. Jól gondolom?
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23702 üzenetére
Persze!
Kicsit furcsa azért nekem, hogy 3,2GHz-en 1,35V-tal alapból 55 fok a proci, leterhelve meg felkúszik 88-ra is.
Szerintem egy TX és egy proci tükörpolírt beiktatok plusz kap újra MX2 pasztát is. -
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23700 üzenetére
A szorzót visszavettem 8-ra, így volt 400MHz-es FSB-vel. Lehet, hogy épp a 8x szorzó nem tetszik neki
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23666 üzenetére
Simán, 5 év múlva is jó lesz bőven a TX650. Utána is csak a kipukkadó kondik miatt kell majd cserélnünk.
Am mekkora lenne szilárdelektrolitos tápot gyártani! 8-10év gari simán mehetne rá. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23671 üzenetére
akkor az 500-GLN(60)lesz. nekem 07 decemberim volt olyanból.
enyém 1.168al előbb hibázott 9x333mon, valszeg 1.184 lesz a vége 1.231es Vbios mellett. VID 1.285
magasabb értékek még nincsenek (az majd ha sikerül idehozni a Cosmost és az IFX14et), de régebben 1.264volt a 9x333, 1.42 a 8x400 és 1.48 elvileg a 9x400, de utolsónál kevés volt a hűtés (az IFXen két darab 1900/2000RPMs Scythe volt).
majd kommenteld, milyen lett
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23664 üzenetére
Neked is elég kevesebb fesz a stabilitáshoz? 2007es FSPd volt (dupla 18A alapján BS2-500/GLN500) a GLN60as belűek közül?
közben szép lassan ahogy időm engedi megyek lejjebb és lejjebb fesszel. ahhoz képest, hogy tavasszal 1.264 volt az absz minimum 3.0ához, már 1.184nél tartok. valamint ha így folytatom lassan meglesz az 45/50es TDP osztály is ezen a sebességen
szerk: 8k passed, mehetek lejjebb.
van egyébként valakinek elmélete erről a "proci szokja a tuningot és egyre kevesebb fesz kell neki adott órajelhez" jelenséggel kapcsolatban?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23664 üzenetére
Zsír! Nagyon jó táp a TX650, nekem is nagyon bevált. Irdatlan erős, még a szénnéhúzott c0-ás i7 920-am se tudja megfogni. Pedig 3,8-4GHz-en 8 szálon már igencsak energiaéhes a kicsike.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23662 üzenetére
Nálam tuningban is hozott pluszban valamennyit mikor a szintén bontot 12V ágú Chifiről váltottam az egy 12V-os ágú TX650-re (am TX650 is bontott ágas SeaSonic beles csak utólag egyesítették). Bár ahol a 3,6GHz-es Q6600 kevés ott már a 3,8GHz se gyógyír igazából. Persze ez még sokára lesz csak így.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23660 üzenetére
3,6GHz-en 1,45V-al-al küldtem anno a Q6600 G0-omat. TX650 nem hangosodott ott sem, viszont melegedett a táp rendesen. De csendben maradt. TX650 jó választás, esetleg ha moduláris kell akkor HX620. Mindenképpen egyben hagyott 12V ágas tápot nézzél, Q6600 eléggé sok W-ot beszipkázik a 12V-os ágról.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23652 üzenetére
arra azért vigyázz, hogy a DS3 kapjon rendesen levegőt. a VRMjei erősen melegednek 140W fölött. ez kétmagosnál nem baj, de quaddal 3.6nál biztos elő fog jönni.
-
Pubszon
veterán
válasz
dangerzone #23649 üzenetére
Lehet elfogult vagyok, de én elcserélném a helyedbe.
Volt nálam egy E8400-as kb 1 hónapig, amit 3600-on használtam és sokszor észrevettem hogy lassabb mint a Q6600-am amit 3200-.on használok, viszont sose vettem észre, hogy az E8400 gyorsabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest