- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
Dtomka #24335 üzenetére
Nem az órajelemelés árt a procinak, hanem a feszültségemelés.
Azt mennyire állítottad?- ez a lényeges
Egyébként ezek a procik mennek 3600 mhz-t is. Persze egy frankó p35-ös lapban, nem g31-esben. A lapodban mondjuk 3200-nál nem is húznám magasabb órajelre, mert azért a q6600 nagyon sokat eszik. Nagy órajelnél, és feszültségnél már akkora az étvágya, hogy elfogyasztotta a gyengébb alaplapokat is.
-
dangerzone
addikt
válasz
ittakary #24162 üzenetére
Mert milyen lapod van?
Peace:
Elég jó az , ha 1,2V-tal stabil 3ghz-n. Az enyém 1,168V-tal.Szerintem tolhatod még neki load 1,3V-ig simán. Addig még nem melegszik vészesen. Ez kb 3400 mhz-re lenne jó. Majd próbálkozz csak vele.
Az időzítéseket meg biosban állítsd át 5,5,5,15-re. Persze csak ha a ramjaid tudnak ennyit.
Gondolom auto-n hagytad, és magának lőtte be a lap. Mert azért nagy különbség lehet a cl7-hez képest.Remélem azért a pci frekit nem hagytad auto-n.
-
dangerzone
addikt
Magas felbontásban nem sok előnye van a i5 750-nek.
Szerintem ehhez a vga-dhoz még elég a teljesítménye.
Ha majd 1/1,5 év múlva esetleg beújítasz egy 68xx-re, vagy mittoménmire, ami gyorsabb a mostaninál, akkor ott már érdemes lesz procit is cserélni, mondjuk egy ilyenre.
-
dangerzone
addikt
Elvileg a 65nm-es prociknak nem lesz bajuk ,ha windows alóli load 1,5V-ot kapnak.
Persze az megint más kérdés, hogy le tudod-e hűteni. Ezt a feszültséget léggel már nem lehet bírni.
Töltsd le a cpu-z-t . Aztán terheld valamilyen programmal a processzort, és nézd meg, hogy mekkora feszültséget ír ki így rá a program.
Szerintem azért nem tudod tovább húzni, mert keveset adsz neki. Ezek a régebbi giga lapok még elég sokat droppolnak. (Tehát mondjuk biosból adsz neki 1,45V-ot, és ez windowsban terhelve kb 1,35V lesz)
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #24137 üzenetére
Most egy 1,275V vides quad-ot szereztem.
3,6ghz-t megy 1,392V-tal. Egész jó. -
dangerzone
addikt
Úgy néz ki, visszatérek a topikba egy időre.
Most új lappal, több tapasztalattal, kisebb feszültséggel
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23980 üzenetére
Na, lejárt a mod idő.
Szóval sok volt a lapnak a proci, de azért ilyet nem vártam.
Gondoltam majd nem megy annyit, meg sokat is droppol, de aztán ezekben ki is merül a gond. -
dangerzone
addikt
A tápkábelt úgyis el kell vágni, azt megoldjuk az új p4-es apa rákötéssel együtt.
De az alaplap forrasztása nehezebb lesz.
Esetleg ha Te, vagy bárki más tud olyan emberről, aki ezt megcsinálná, küldjön egy privátot. (Ezt a kérdést sztem majd vmi gányolós topikban is felteszem)#23977: Köszi, fel is keresem őket.
-
dangerzone
addikt
Ezzel a hőleadós dologgal megfogtál. Igen, ellentmondásba kerültem önmagammal. Szóval hogy ezt elkerüljem, úgy mondom, hogy kva meleg .
Hát, nem csináltam vele semmit. A kormot max le tudom róla takarítani, de a csatlakozóval nem tudok mit tenni. Az úgy benne marad. Bízom benne, hogy úgy olvadtak egybe, hogy ne legyen velük több gond.
-
dangerzone
addikt
Hát, nekem elég gyanús az a legalább 70 fokos "cucc" a műanyag mellett.
Persze okés, ettől függetlenül még lehet hogy az érintkezés volt a ludas. Jobban belegondolva valószínűbb is, mert sok ep35 lapot nem láttam így odakozmálni.
De most már mindegy is. Jövő héten jön a javítás, vagy legalábbis a kompenzálás része a dolognak.Igen, most ez a "pöppet megpörkölődött" lap megy. Itt van egy ud3p-is, de azt majd csak akkor ,ha sikerült valamit kezdenem a tápkábellal.
-
dangerzone
addikt
Annyira szembetűnő volt a probléma forrása, hogy észre sem vettem.
Most ,hogy egy Q9550 került a gépbe, picit félve néztem meg a proci tudását, még alapfeszültségen is, a korábbi tapasztalatokból kiindulva.
Itt nincs égett szag, mivel jóval kevesebbet eszik, jóval kisebb feszültség kell neki. Viszont megvizsgáltam utána az alaplapot, és a tápcsatlakozó melletti vrm-re csúszott a kezem. Ami rohadt forró még így is. Képzelem hogy a q6600 alatt mennyire melegedhetett, hiába a léghűtés. Nagyon kicsi a felülete, és ezért nem tudja leadni a hőt.
Húúú, de fejbe vágnám azt a mérnököt, aki így tervezte ezt a rohadt alaplapot.
Megnéztem egy modernabb p45 -ud3p deszkát. Na, azon már nincs a tápcsatlakozó közvetlen közelében vrm. Tanultak a hibájukból. (Ahogy én is. 4 magos proci mellé nem veszek olyan lapot, amin nincs böszme hűtőborda)De azért ez így elég veszélyes.
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #23949 üzenetére
Beszóltam, és semmi jót.
Írtam a boltba, ahonnan az alaplap van, meg oda is, ahonnan a táp.
Meglátjuk. De nem számítok sok jóra.Ja, és az alacsonyabb videsnél jött ez elő. A magasabb frankón ment.
Valahogy le kéne cibálnom ezt a szart. Valahogy megpróbálom felmelegíteni, aztán széthúzni.
-
dangerzone
addikt
válasz
PH-User #23945 üzenetére
A szórakozás annyit tesz, hogy 1,328V-ot adtam a quadnak, és az szépen muzsikált 3,6ghz-en is. Csak valami szag jött ki a gépből prime alatt. Vissza is állítottam, nem tudtam mi volt ez. Most derült ki .
De tényleg nem feszeltem túl, csak ennyit adtam neki. Anno a wolfdale még efölött is kapott, mégsem volt gond.
Bár a magasabb vides quad alatt még egy fsp tápom volt, az alacsony vid-es quad alatt meg már egy corsair. Lehet hogy a táppal lett volna valami?
Rohadt életbe. -
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #23760 üzenetére
Na szeva.
Felkeltem 12 óra alvás után. Kb fél éve nem volt időm ennyit aludni.Szóval az E8400. Fsb-re elég sokat megy a lapomban. 540-nel is bebootolt. 530-körül stabil.
Viszont órajelre 4200-nál nem megy többet. De azt legalább 1,35 környékén viszi. Még ki kell tesztelnem.
Majd kiderül, mit rejt a kicsike, csak ugye c0-ás. -
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #23755 üzenetére
Hát. Ma elkelt mindkét quad. Letettem róluk. Ha 4 mag, akkor már i5.
A 25.000-res lapnál a gb p55-ud3-ra gondoltam. De még az odébb lesz. Nem lesz elég ösztöndíj, hogy gépet is fejlesszek. Elég csúnyán megszivattak ma vizsgán. Szóbelinél kifogtam a tárgyfelelős tanárt. Elmondtam a tételt. Odáig jó is volt, csak aztán nekiállt mindenbe belekérdezgetni. Így 10 perc múlva már a 2-ért feleltem. 50 perc múlva el is értem...
Amúgy bme gépészkar , azon belül mechatronika. -
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #23750 üzenetére
Most nézem. 3,2 ghz-n, 1,184V-tal 90W-ot fogyaszt prime alatt max terhelésen everest szerint.
Azért ez durva .Ds4-ről pü-ben egy árajánlatot elfogadok.
Vizsgához meg szükség lesz rá, köszi. Ma húztak meg szilárdságtanból. Pedig most könnyű volt a vizsga. A teljes vizsgázólétszámnak csak a 60%-a bukott meg. A múltkorin 97,7%
(85 ből 83 fő) De rohadtul elmegy ilyenkor a kedvem az egyetemtől
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23744 üzenetére
A ventit nem tudom sajna hátrébb tolni. Nincsenek furatok azon a részen, csak 12 cm-s ventinek.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23739 üzenetére
Passz. Nemtom mi ez.
Azt érzem hogy forró bent minden. De hogy honnan jön a szag pontosan, nemtom.
A gép rendesen megy, semmi fura jelet nem produkál ezen kívül. -
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #23738 üzenetére
1 hete cseréltem procit. Akkor kifúvattam a port.
Előtte is egy quad volt, csak egy magasabb vides, kevésbé melegedő. Szóval tuti hogy a melegtől van , nem a feszültségtől.
Ha a ventiket alacsonyabb fordulatra állítom, nem is érezni. De ha maxon mennek, a felső nagy 20 cm-s venti a képembe fújja a szagot a jobb oldalánValóban, alultápos ház. A nagyventi jobb oldala alatt pedig a procihűtő van, meg az azt körülvevő fetek.
Most leveszem a ház oldalát . Megszaglászom.
-
dangerzone
addikt
Hmm...
Találkoztatok már ilyennel?
" Elég fura jelenséget tapasztalok a gépemben.
A procim egy alacsony vid-es, tehát a brutálisan melegedő q6600.
A hűtőm és a házam nagyon jó. 75 fok környékén tartja a procit 3,6ghz-n is@ 1,328V-tal.Viszont ha a procinak több feszültséget adok, és prime-vel tesztelem, akkor fura szag jön ki a gépből. De csak nagy feszültségnél és prime alatt. Csak a házam felső ventillátora fújja ki ezt a szagot, a többinél nem érzem.
Lehet hogy valami beolvad az alaplapomon?
Vagy csak szimplán a hűtőzsírnak lehet ilyen erős szaga? (mx3)
A procira minden program szenzora max 75fokot ír ki.
Szemmel nem látok semmi furát. De ez a szag, nemtom mihez hasonlítani. De semmiképpen sem pozitív. " -
dangerzone
addikt
válasz
Robi BALBOA #23734 üzenetére
Nekem is ilyen a vidje, és bizony 1,35V-nál már 80 fok a mag prime alatt, pedig true hűtőm van és a házam is szellős.
-
dangerzone
addikt
Szereztem egy úgy quadot. 1,225 V a VID-je. De úgy melegszik mint a disznó. Még a true-mel is. Ajjaj...Nem tudom mi lesz itt nyáron. Prime alatt 75-78 fok ,ha 3,6ghz-n járatom 1,328V-tal. Most 3,2ghz-n van 1,184V-tal. Így 65 fok prime alatt, ha maxon jár a venti.
Amúgy megy 3750-et is stabilan, de akkor már nagyon hot. -
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
Zsííír. A quad alatt ,ha 3,6ghz-n járatom 1,4V körüli fesszel, elkezd hangoskodni a tápom. Na, ezt sem gondoltam volna.
Tudom hogy off, de vkinek a corsair tx650-essel vagy esetleg valamilyen más 600w körüli táppal nincs tapasztalata, hogy mennyire hangosodik be terhelés esetén? -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Hozzátok fordulok, mint nagy bölcsekhez.
Szerintetek egy E8400-ast megéri egy q6600-asra váltani?
Az E8400-as megy 4100 mhz-t, a q6600-as 3,6 ghz-t. A quadra 5.000 körül kellene ráfizetnem.
Ugyebár mindig azt mondják, hogy a 4 mag az újabb játékoknál/ alkalmazásoknál nagy előny lesz. Viszont a q6600-as már nem mai gyerek, és nem tudom, mennyire lehet ez nagy hátrány a későbbiekben.Esetleg valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest