- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Jimy83 #24362 üzenetére
A feszemelésböl adódik a plusz hő.
De a procid nem sülhet meg az alatt a hűtő alatt, viszont a lapod processzor tápellátó áromkörét nem Q6600 feszemelős tuningra tervezték, ezért is a kevés fázis és a hűtés nélküli fetek könnyen károsodhatnak ebben a nagy melegben.
Alapfeszes tuningot javallok max.
És a prime95-öt meg felejtsd el ebben a hőségben. Irreálisan leterheli a Q6600 mind a négy magját.
-
fanti
addikt
válasz
chris0000 #24357 üzenetére
Nekem egy 5850-est hajtott két hónappal ezelőttig a q6600 alapon!
És ha felhúztam 3.4Ghz-re, akkor sem gyorsult az fraps szerint sem a crysis sem a stalker.
Én 1920x1080-ban játszom. Ezen a felbontáson semmit sem számított a plusz 1Ghz a procinak.
Persze mindegyik játéknál a legmagasabb grafikai beállításokat használtam és élsímítással (2xFSAA).De pl. 1024x768 esetén medium beállítások mellett élsímítást nem használva nyilván érződne a különbség.
Persze egy 5970-eshez, vagy egy GTX465 SLI-hez már kellene a 3Ghz is, de azokat is elvinné úgy símán.
Nagy felbontás és magas grafikai beállítások mellett egy Q6600 még jó darabig nem lesz szűk keresztmetszet......
-
fanti
addikt
válasz
killer1203 #24223 üzenetére
jászani használd alapfeszen 9x333-on (3GHz)
bár eszik rendesen a 4870 is, de 3GHz-en a Q6600 totál képes kitömni a grafkaridat, úgyhogy jobban nincs értelme húzni.
bár szerintem felbontástól és grafikai részletességtől függően alapon (2.4GHz) is elég a 4870-nek a proci.
ha meg pl. kódolni kell filmet, akkor meg az alatt a vga idlében úgysem eszik csak 50-60 wattot, úgyhogy mehet a procituning feszemelősen is, de csak ésszel!
-
fanti
addikt
válasz
Angyom #24211 üzenetére
Igen, a Battlefield BC2 DX11 módban terheli egységesen a négy magot olyan 70% körül.
Más játékprogival még nem tapasztaltam ilyesmit.Vagy az van, hogy két mag megy 80% környékén és a másik kettő meg csak pötyörög, vagy az van hogy az első mag 100%-on lohol, a többi három meg 20% -al sertepertél körülötte.
És így 3GHz-en azért nagyon erős ez a Q6600, legalábbis az én 5850-es karimnál szerintem jó darabig nem okozhat CPU limitet.
És az i7-es procik tulajdonosai is nagyon korrekt emberkék, megmondták hogy ha játszani kell elsősorban a gépezet, akkor teljesen fölösleges hogy a Q6600-ról váltsak följebb.
-
fanti
addikt
De most azon okoskodok itt böngészve a fórumot, hogy kell-e nekem ez a tuning egyáltalán?
Ugyanis a 9x333-at, azaz a 3Ghz-et mindenféle feszemelgetés nélkül alapon viszi a procikám. És mivel a feleségemnek csak netezésre kell a gép, nekem meg csak játékra, ezért lehet hogy hagyom is ezt a feszemelgetős tuningolást.
Annál inkább, mivelhogy ugyan egy 5850-es ATI-m van, ami azért combosnak számít, de hozzá egy Full-HD monitorom, amin natív felbontásban játszok mindennel (1920x1080).
És ennél a felbontásnál, úgy hogy mindent high-re állítok, és még élsímítást is használok, lehet hogy totálisan VGA limitbe ütközöm már 3Ghz-en is ami ugyebár alapfeszes.És ha ez így van, akkor meg minek kínozzam a processzort, meg minek fűtsek el egy rakás pénzt a semmiért.....
-
fanti
addikt
válasz
proci985 #24203 üzenetére
Na, hát a tapasztalatok.
9x400-on síma ügy volt az xp vagy a win7 boot.
A vcore-t állítottam 1.5v-ra, de ugyebár droppolgat a lap.
Így sokmindennel játszottam, még a BF BC2 DX11 módban win7 alatt sem volt problémás, pedig ugyebár ez a játék mind a négy magot egységesen beterheli.
Crysis, Stalker, stb.... minden oké.De a Prime95 smallFFT-je pár perc után hibát dobott az egyik szálon.
Tovább emeltem a feszt 1.525v-ra, de így meg kifagyott a smallFFT, pedig a hőfokok 70 alattiak voltak. Ennél sem érte el a lap a stabil 1.4 voltot a droppolás miatt, 1.39-et jeleztek a progik terhelés alatt.
Tovább nem mertem emelni a feszkót, hanem a vcore-t autora állítottam, és az FSB-t meg 371-re, így 3.33Ghz -en már a smallFFT is stabilan futott pedig az 1.25voltos alapfeszes procim a droppolás miatt terhelés alatt 1.27-et kapott így.
És a magok mkeg 60fok környékén mozogtak.
Ja, a memóriáim (2x2GB Kingston ddr2-800) így 890-en mennek a 2.4-es szorzó miatt, de stabilak, pedig ugyebár a Kingston nem egy különösebben tuningos márka.Hagytam is így, csináltam a biosban ennek egy profilt, lementettem és ha valami progi igényli, akkor így fogom használni, mert amúgy alapon hajtom a procit.
-
fanti
addikt
válasz
proci985 #24200 üzenetére
idle:1.46
load:1.38HyperTX2 hűti max fordulaton (1900RPM) így a magfokok nem érik el a 70-et egyik tesztprogival monitorozva sem.
Stalker, Crysis, BF-BC2, oké, csak a Prime95 első tesztje (Small FFT) alatt van error 3-4 perc után, de ott is a másik két teszt fut akár 20 percig is jól.
-
fanti
addikt
Én is kipróbáltam a feszemelést.
G0-ás Q6600-amat GA-EP45-DS3R lapban 2x2GB DDR2-800 Kingston memó társaságában 9x400-ra állítottam.
A cpu feszt (CPU Vcore) az alap 1.25-röl 1.5-re emeltem, de még így sem totál stabil (de már majdem)
Prime95-el tesztelem Small FFT test-el (ez az első) és 4-5 perc után az egyik mag lekapcsol errorral....Emelhetek még ezen a Vcore-n?
És a többin?
CPU Termination?
CPU PLL?
CPU Reference? -
fanti
addikt
válasz
Roseln #24156 üzenetére
Hát elmenne, de inkább megtartom. Már több mint két éve használom és végre most jönnek azok a játékok amik több szálon is futnak szépen.
És alapfeszen még tudom is hajtani ha kellene 3Ghz-en, úgyhogy nem kótyavetyélem el a gépemet, marad minden.
Csak megszédített az új technika, de mostmár köszönöm jól vagyok ;-) -
fanti
addikt
válasz
dangerzone #24153 üzenetére
próbaként ott is megpróbáltam anno 1 hete
az alaplapra és a procira még érdeklődő sem volt 2 nap alatt.....
a lapért 19-et kértem mert még 2.5 év a garija, a prociért (még 8 hó gari) meg 29-et a TX2-vel
-
fanti
addikt
Hát én meg előre is elnézéseteket kérem, de ki-ki kacsintgattam az i5 és az i7 felé.
Megvan egy nagyon jó és betonstabil konfigom:
-Gigabyte EP45-DS3R
-Q6600 G0
-CoolerMaster HyperTX2
-2x2GB Kingston Value DDR2-800
-Sapphire 5850 1GB GDDR5Leginkább játszani szoktam FullHD-ban ezen a gépen otthon, elég a melóból a cégnél.
Úgyhogy elég is mindenre a proci még alapon is, de ha kell akkor feszemelés nélkül tudja a 9x333-at akármelyik új játék alatt (BF BC2, Metro2033, Crysis, Stalkerek, stb.)És mégis elgondolkodtam egy i7 860-as cserén én ostoba, de ahol vettem a mostani gépemet ott
9ezerért számolnák be az alaplapomat, 15-ért a quadot és 2ezresért a TX2-őt.
Ja, és minden garis!Siralmas!
Majdnem 100k lenne a csere.....Nem gondoltam, hogy ennyire nem ér pénzt a konfigom (egyesek szemében), úgyhogy jól felmérgeltem magamat és mostmár csakazért sem fogom kicserélni a konfigomat, csak akkor ha 20k-ból kijön a csere, azt meg szerintem leshetem.....
-
fanti
addikt
Nekem a G0-ás Q6600 feszemelés nélkül a gyári hüsivel megy 3Ghz-en.
Prime alatt sem éri el a legmelegebb mag a 70 fokot.Szerintem a gyári hűtés elég egy normálisan szellőző házban a 3Ghz-hez, ha meg feszemeléses tuning kell, akkor legalább egy Hyper TX2, vagy egy 212, vagy jobb
igénytöl és bukszától függően..... -
fanti
addikt
Hogy milyen sokat jelent egy jó 12centis venti hátúl!
Eddigi házamban (Cieftec SH-01) beszereltem hátra egy 12centis silent blade ventit, és így a gyári intel hűtővel hűtött Q6600 G0 procim 9! fokkal lett hűvösebb, mint venti nélküli korában.
Igaz, csak picit tuningolom, feszt nem is emelek, 9x334Mhz-en járatom és prime95-el teszteltem (ami hajtja mind a 4 magot).
De meglapődtem! Olyan 4-5 fokra számítottam max. de 74fokról 65-re csökkent a cpu hőfoka. -
fanti
addikt
Én a gyári hüsivel hűtöm a G0-ás Q6600 procimat.
A 9x335-höz elég. Tegnap félóra prime95 blend után is a magok 67-73 fok között voltak.
Úgyhogy annyira mégsem rossz a gyári légkavaró. Persze ha feszkót emelnék és úgy húznám, azt már nemigen tudná lehűteni, de így alapfeszen elboldogul vele. -
fanti
addikt
Én nekem ilyenem van : L726A173, és a csomagolás dátuma : 2007/10/30
-
fanti
addikt
Na, én is tuningoltam egy nagyon picit a Q6600-at
És tényleg! Alapfeszen megy 9x333-on, ez nekem BŐVEN elég is, és mindössze 2-3 fokkal melegebb OCCT alatt így mint defaulton.
Ja, és csak a gyári hüsivel hűtöm.
Ez a G0 stepping ez nagyon király!
-
fanti
addikt
Nekem is megjött a dobozos G0-ás Q6600! Én csak a gyári hűtővel hűtöm.
Ja, a BIOS 1.25 voltot mond defaultnak. (GA-P35-DS3 rev 1.0)Ez a proci alapon is iszonyú gyors, kell ezt tuningolni?
Az orthos-t futtatam dedikálva a 3-as és 4-es magon.
Közben az 1-es és 2-es magokon a Crisys futott HIGH-on az MSI 8800GTS 640MB OC kártyámnak adagolva a cuccot.
És tökéletesen mennt!Gyerekek! Ez a Q6600 nagyon gyors jószág!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Fali konzol lapos tévékhez
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest