- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Mr.Csizmás #24038 üzenetére
Az véleményem szerint is elég magas az a feszültség.
Bár én is rá próbáltam a core2duo e8400-re 1.6V VoltalTeszt erejéig!
(egyszer mindent ki kell húzatni)
De 3600 mhz-hez nem sok az??
Nekem is volt anno egy g0 ás q6600-osom, az nevetve 1.4V vel teljesítette ezt a tempót, a mostani b3 as procim meg vagy 10 fokkal melegebb alacsonyabb órajelen és már 3400 mhz minden baja van.... kiérti ezt
-
lbalog01
tag
válasz
-
válasz
3,6 GHz nem ér ennyit,hogy ilyen sok feszültséggel küldjed
Nekem se ment 3,5 fölé és már akkor is 1,5V adtam
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #24040 üzenetére
Ezen a feszen nem is csodálom. No mi van, elért oda is a hidegfront Csizmás barátom?
Hányfokosak a magok?
Azért elég bátor dolog 1,53V-al küldeni. Ez gondolom idle érték de akkor is ez van vagy 1,56V bios szinten. Az már necces 24/7-re, noha teszt erejéig elmegy.mod:
proci985: Hát majdnem az a szint komolyan. Nekem anno 1,5V 3,8GHz-en TRU + 1800rpm-es ventivel volt 84-85fok körül Primeban. 1,45V-al 3,6-on olyan 75 környékén.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hm... közben mennyit jelzett ki a beépített fogyasztásmérője (látom EP a lap)?
3.6@1.536... erre pedig én azt mondtam volna, hogy a TRUE egy 3000es Sunonnal kevés lenne.
-
sislaciii
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #23335 üzenetére
Ugyan az a procink van, nekem itt egy eredmény![link]
most hogy 3napja megy a gép torrent miatt, csak msn ezek, meg net, hőfok maga a cpu az 21°C, első mag 18°C, második 21°C, harmadik 16°C, negyedik 22°C.
Egy Asus V60 hűti! Bár nekem polírozva van a procim, nincs házba a gép.
Most majd fesz.emeléssel játszogatok, és kihozom a maximumot, hétfőig úgyse megyek suliba, mert ma lebetegedtem, legalább nem fogok unatkozni.
Amúgy milyen lapod is van? nem olvastam vissza bocsi. Amúgy én kezdő vagyok a tuninghoz, 3hete tanultam meg egy Asrock 945GCM-S alaplapon Celeron 430as procival, alapfeszen alap hűtővel 2.42-ig vittem, stabilan.[link] Ha kell valami segítség, hozzám bizalommal fordulhatsz, ha van MSN-ed felvehetsz nyugodtan, meg bárki más is lacy0014@hotmail.com -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23354 üzenetére
Még az is bőven jó. Na majd írj, ha meg van a Mugen 2.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23352 üzenetére
Jah DS3-ban nincs LoadLine azt hiszem azért nem találod.
Akkor bios 1,5V-ig tolhatod a feszt, hőfokban meg full load-ben ne menjél 80 fok fölé biztos ami biztos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23349 üzenetére
BIOS-ból adhatsz 1,5V-ot többet ne. Itt már a LoadLine Calibrationt is kapcsold ki, mert túl nagy a feszkilengés ha LLC-t használsz és károsodik a procid.
Hűtőből meg Mugen 2 best buy ár/érték viszonylatban. Ha kevesebbet fordítanál rá, akkor AC Freezer Extrem vagy CM Hyper 212.
-
vPhis
tag
válasz
Mr.Csizmás #23349 üzenetére
Scythe Mugen 2
fesz. emelés: 1.5 a biztonságos azthiszem. bár van aki 1.45öt mond -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23347 üzenetére
Mivel is hűtöd? 72 még nem vész, 80-ig lazán elmehetsz. Dropol a laod rendesen, de ez mindegyiknél így van, van amelyik kevesebbet van amelyik többet de drop mindig van vmennyi. Amúgy fesz emeléssel óvatosna, mert nagyon megdobja a hőfokokat, órajel emelés nem annyira vészesen.
-
vPhis
tag
válasz
Mr.Csizmás #23341 üzenetére
télre fűtést
Qru:
jah gondoltam hogy nem fog menni de azért kipróbáltam -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23343 üzenetére
Akkor tényleg nem csoda!
Na az már szép eredmény nagyon egy ilyen hűtőtől!
Mennyi feszt kap a proci? MCH-nak +0,1V vagy max +0,2V elég, többet felesleges adni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23337 üzenetére
Érdemes a LoadLine Calibrationt bekapcsolni, attól stabilabb lesz. Igza, ha 1,45V felett már nem egészséges használni mert megnő a fesz kilengés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23335 üzenetére
DRAM - FSB szorzót tedd 2-re, akkor megy 1:1-ben. Tehát 400-as fsb-nél 800-on megy a ramod, 500-nál 1000-en stb.
Ez lesz a következő matek érettségi 1-ik feladata:
Mr.Csizmás szobája 22,5 fokos, mikor lesz 30 fok a szobában ha félóra prájmolás után emelkedik 2 fokot a szobahőfok.
-
vPhis
tag
válasz
Mr.Csizmás #23333 üzenetére
bőven
-
vPhis
tag
válasz
Mr.Csizmás #23329 üzenetére
1.35 inkább CPU mert RAMnak kevés.
Ha van időd akkor inkább próbálgasd hogy mekkora feszültséggel stabil a rendszer, mert lehet pl hogy 1.3-mal is stabil maradna és máris nem akkora a hőleadás, nagyobb élettartam stb. szal csak türelmesen -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23327 üzenetére
Az elég kevés a húzott Q6600-hoz. Hőfokra nagyon figyelj, 80 fok fölé ne menj.
7x400-al kezdj memó meg mehet 1:1-ben, sztem 1,35V-al. Ha stabil és nem melegszik túl akkor mehetsz feljebb.
-
vPhis
tag
válasz
Mr.Csizmás #23325 üzenetére
Intel 90-es TjMaxot adott mega G0-ás Q6600-hoz. Sokan viszont szeretnek 95-100al számolni. Nem értem mi van igazából namind1 jobban hiszek a gyártónak, nem is ez a lényeg.
Milyen órajelet akarsz elérni? Ki akarod préselni a maximumot vagy nem akarsz szívinfarktust kapni a számla olvasása közben?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Mr.Csizmás #23309 üzenetére
Meg jo hogy bekerdeztem (szetneztem) elotte, es nem rohantam venni egy 750-es tapot...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23309 üzenetére
Szívesen.
Vízzel már kenheted rendesen, úgy 3,8GHz sem gond.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23261 üzenetére
Ez nem sokat segít, mert energiatakarékos módban van és ilyenkor a szorzót (6x-ra)és feszt (1,1V) is visszaveszi. Terhelt állapotú CPU-Z-t nyomass vagy olyan progit ami kiírja a VID-et nem pedig az aktuális feszt. Ilyen pl a CoreTemp.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #23256 üzenetére
Okok, toljad a SS-ot. VID fontos tényező. Ha alacsony akkor kis fesz emeléssel jót mehet, ha nagy a VID akkor magas feszen jobban megy mint egy alacsony VID-es és kevésbé is melegszik.
-
Laraxior
titán
válasz
Mr.Csizmás #23251 üzenetére
szerintem olyan mindegy hogy villany vagy a fűtés számlád lesz a sok
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nyomassad, ha tudunk segítünk, ezért (is) van ez a topik.
-
DonMedve
addikt
válasz
A Q6600 megoldja nefélj!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest