- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast #22915 üzenetére
Nah kikapcsoltam, amiket mondtál. +0,1 a 2 értékhez, de így se sikerült, így most visszaállítottam 7x333-ra 1333-al 7-7-7-20-ra. Hátha holnap jön valaki, aki tudja. Lehet, hogy több fesz kéne vagy, ami nem megy azt ne eröltessük téma? Hosszíbbtávon szeretném így használni..
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast #22911 üzenetére
Nah ez nem jött össze. 6x400, mem 1600 9-9-9-24-el 0,1-et emelve mind a 2 értéken, amiket megadtál. Már kezdtem azt hinni, hogy betölt, de restart volt. Esetleg lehet, hogy még egy kis plusz fesz kellene neki? Vagy nem érdemes ilyenkor már erőltetni? Mit gondolsz?
Most 7x333, mem 1333 7-7-7-20-al, minden alapfeszen. Így jónak tűnik.
Viszont így néha visszaveszi a szorzót 6-ra, amivel visszaesik 2ghz-re az órajel ezt hol tudom megszüntetni? Lehet, hogy ez is befolyásolta az előbbi próbálkozást? Vagy felfelé nem rakja a szorzót csak lefelé? Szoftveresen nem raktam fel a dynamic energy saver-t vagy, hogy is hívják-ot, ami a gigabyte alap szoftvere..
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast #22906 üzenetére
FSB Termination. Ilyet nem találtam. Nem igazán vagyok otthon ilyen téren, ezért is fordultam hozzátok. Az előző hsz-ben beszúrt kép alapján meg tudnád mondani, hogy melyik opció ez pontosan?
,,Hmm... quad 400as fsb-n?" Nincs sok értelme szerinted vagy miért írtad? Hogy lenne érdemesebb használni ha nem így? Túl sok feszt nem szívesen emelnék, ez a 2x 0,1 még talán belefér. Nem nagyon játszom így nem hiszem, hogy túlmelegedne a 400-as fsb miatt, a lapnak meg elvileg bírnia kéne.. Vélemény?
A CPU Vcore-t és a DRAM-nak jó az 1,325 és az 1,9V? Az OCZ-nek ennyi a gyári adata, a procinak meg nem tudtam megnézni, mert nálam "error"-t ír ki az intel honlapja.. Eddig auto-n hagytam, csak azért érdekel most ennyire..
Köszi mindenkinek a segítséget, még próbálkozom. -
Sennalacy
aktív tag
válasz
devast #22893 üzenetére
Itt vannak a táp adatai egyébként. Szerintem elvileg elégnek kéne lennie. Eddig nem volt vele gond.
Van az alaplapon egy PCI-E 12V csatlakozó is amit a leírás szerint akkor kell alkalmazni, ha több videokártyát teszek a gépbe. Egy kártyánál van értelme rákötni a nagyobb stabilitás reményében? -
Sennalacy
aktív tag
válasz
devast #22893 üzenetére
Isten vagy!
Én már átkötögetetm az összes ventit minden csatlakozót kétszer ellenőriztem, átvariláltam hogy mi melyik ágra kerüljön, minden létező BIOS beállítást végigzongoráztam, elemkivétellel reseteltem a biost...stb., semmi nem használt, eszembe nem jutott volna, hogy egy usb-ben felejtett kártyaolvasó így tönkrevághat egy bootolást.. eszméletlen! Kész voltam rá, hogy már alaplapot vagy tápot kell cserélni mindenképpen, vagy megbékélni az alap órajelekkel... Szóval ezer hála és köszönet!!!!
Szóval egy kártyaolvasó volt benne, abban pedig egy mini SD-t SD-re bővítő keret, ha ez segít bárkinek is valamit.Egyébként arról lehet tudni valamit, hogy ez miért okozhat ekkora galibát?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
devast #21360 üzenetére
Ááá, nem cserélem le, felesleges lenne plusz pénzt ölnöm azért a +90MHz-ért, meg félek a lapom is kevés lenne már oda (csak 6 fázisos) azt is cserélni. Nem hozza vissza az árárt soha. Érdkes ahogy állítgattam a feszeket egyszer volt "kis" hiba, akkor a 0-ás mag hibázott, aztán a többi esetben meg mindíg fekete képernyő és jött a reboot.
Nem csesztetem tovább, belenyugszom (egyenlőre) hogy 3,5 a vége. Tudom hol a satbil vége, ha kell majd a kakó akkor csak belövöm és kész addig meg megy szépen 1V-al 6*266,7-en.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
devast #21208 üzenetére
Nah ez nagyon hasznos infó, köszönjük
, én eddig az Everestre hagyatkoztam, ezek szerint csak közelíti a valóságot, és akár totál marhaságot is írhat, én még annyit kérdeznék hogy Tjmax -ot mi alapján tudom megtippelni ? Esetleg megnézi az ember egy infrás hőmérővel, és megpróbálja arra belőni a szenzor által mutatott, értéket ? vagy annak sincs igazán értelme hisz hő értéktől függően változik a mérési hiba ?
-
válasz
devast #21201 üzenetére
Erre a 430w-ra büszke vagy? Én elmentem itthonról 2 napra, ami világított v akármi más azt kihúztam! Gépem se épp green, épp ezért próbálok figyelni arra h minden felesleges dolgot kilőjek! Ami felesleges azt ne üzemeltessük!
QRU Nekem több, de nem is 19 van a szobába, és a radiátor a géptől 1m-re van. Na meg a gyári hűtésen túl csak egy db 12centis venti van 5v-ra kötve az is a vga mellett van. A zaj zavar, inkább főjön meg a gép. Képletesen! -
válasz
devast #20662 üzenetére
Dehogy nézem úgy
Örülők,hogy ilyen könnyen megy fel 3,2 ghz-re(ha szánnék rá időt és reálisan gondolkodom tx2 miatt,akkor ennyit bírnék kihozni belőle)
Viszont ma reggel nem akart elindulnia gép(3ghz 1,35V).Bekapcsoltam és állandóan újraindult még mielőtt a bioshoz ért volna.9x megcsinálta ezt,akkor meguntam és kihúztam a konnektorból.Szerencsére utána elindult.
Most visszavettem alap beállításra,jobb a béke.Nagy különbség amúgy sincs és nekem nem éri meg tuningolni sem(én nem játszom,csak a tesóm,ő is csak hétvégén)meg nem vettem észre különbséget tuning és alap beállítás között.Az meg tényleg igaz,hogy nem Quad alá való a p35-ds3.Annyit vdrop-ol
1,325 helyett 1,248 vagy 1,44 helyett 1,37
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-10400 / Beszámítás OK!
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest