- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angyom
tag
én talán 2 hete, hogy lecseréltem a sima 800-as Kingmaxokat 1066-os Dominatorokra, de csodától nem kellett tartanom
Nem nagyon lehet észrevenni, azonban a bekapcsolás lehet hogy picit gyorsabb lett, de a progik betöltése az elején gyorsult és észre is vettem egyből. Na meg 3D markban is több pöttyöt tol, de ez nem igen lényeges. Szal ha maximalista vagy, érdemes lehet, mert néhol azért jobb, főleg 1100 körül 5-5-5-12-ön.
-
semmit nem nyernek, max par wattot meg celsiut minuszban
Ezt írtam is. Azért mondom, mert ha amúgy is lecseréled az alaplapot, elgondolkozhatnál a Yorkfield-en. Egy Q8300 használtan kijönne annyiból amennyiért eladod a Q6600-t. 3.6-3.7Ghz-t simán menne egy P45-ben. Úgy pedig gyorsabb mint a Q6600 3.3-on...
-
Add el a Q6600-t meg a P5B-t, és vegyél helyette Q8x00/Q9x00 procit. Teljesítményben nem leszel sokkal előrébb (sőt, lehet a Q8300 lassabb is egy kicsit), de nem zabál, nem kell neki sok fesz, és halkabb is lesz a gép. Bár egy Q9300 P45-s lapban menne 3.6Ghz-t 1.3V-al, ami a Q66-al nehezen kivitelezhető, főleg ebben a lapban...
Valószínűleg a drop miatt kell ennyi fesz, az a 3.3Ghz 1.36v-al egészen reálisnak tűnik.
-
proci985
MODERÁTOR
az a 3300@1.4 finoman szólva is baromi sok. 9x366on járatod? mennyi a load fesz (prime alatt mekkora feszültséget jelez ki)? ez a kitesztelt minimum fesz amivel stabil?
mi a VIDje? B3 vagy G0?
felmerül pár kérdés: mennyid van rá, milyen hűtésed van (prochűtés és ház is), mennyi a cél.
vagy p35, vagy p45. utóbbi drágább, de tud rendes CFet, nem csak 16/4et. előbbiből 20k körül használtan már megáll a ds4/dq6 is. ezek már a tuningot nem akadályozzák (gyakorlatban q66nál FSB Wallról pár esetben hallottam, de ahhoz minden esetben nagyon sok fesz, nagyon jó táp és kiemelkedően erős hűtés -a leggyengébb egy eléggé erős víz volt- társult). x38 és x48 ritka, tuningosságban a p45 alatt vannak, ahogy hallottam. pontos típust az asus p45 topikban kérdezd meg, sajnos azokhoz nem értek.
hűtés tekintetében: 3.6on 170-190Wos fogyasztás várható, a minimum 6 fázisú lap FEThűtéssel emiatt. hűtő tekintetében egy Xigma Red Scorpion a minimum, de sok esetben légen hőhatárba futni, a létező legerősebb hűtőkkel is. vízen 3.6 meg szokott lenni kellőképpen méretezett rendszerben. házhűtés is fontos, ha beáll a hő a házba ilyen szinten melegdő cuccal, akkor garantáltan le fog kapcsolni valami túlmelegedés miatt.
-
Angyom
tag
-
Qru
MODERÁTOR
Mind kettő. Az a táp nem erre lett tervezve. Leginkább semmire egy cerkás konfigot sem bíznék rá, mert semmi védelem nincs benne és a ráírt teljesítmény kb felét tudja leadni.
P5B meg nem Q6600 tuningra lett tervezve. Túl kevés fázisos a tápellátása, ehhez képest a stabil 3,4GHz nagyon jó eredmény. Első körben vegyél egy jobb tápot, mert lehet a tápod kevés és menne még ebben a lapban is 3,5-3,6-ot. Arról nem is beszélve, hogy nem döglesztené meg a cuccaidat. Ebben a tápban nincs védelem, ha eldurran a táp viszi a többi cuccot is magával. Tápon nem érdemes spórolni. -
Black-core
aktív tag
Előtted pár hsz-el írta Qru,hogy 212+ 3.2ghz környékéig elég "csak".A Cooler Master Hyper Z600-at ajánlanám figyelmedbe.Pár napja nézegetem róla a teszteket és szerintem nagyon jó.(Ha a teszteknek egyáltalán lehet még hinni!) A hangjával nem lenne baj mert passzív.Az ára is egész jó.Maximum a méretével lehet a gond.
Bár 3.5ghz nél rakni kell neki ventit de olyat raksz amiet akarsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest