- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
fura, Crysist szerintem az FSB/memória is visszafogta (nem CPU bottleneckes volt, illetve bizonyos helyzetekben 3.0án ugyanúgy megakadt mint 2.4en, de átlagosan nem), a Stalker meg a spawn algoritmus miatt2.4en még megakadt barnál, 3.0án már nem.
szerintem mondjuk 3.0ára inkább a magasabb fsb miatt érdemes húzni.
más: visszatért a hűtőm. a ventik egy része és az egyik szabályozó nincs meg (bár egy 200m3/hs ventit vissza tudok rakni, csak hangos), viszont itt sokkal egyenletesebb az áramellátás, mint volt a budapesti lakásomban (pl nem villog kikapcsolt állapotban az összes energiatakarékos izzó, de volt helyzetfelmérés és eléggé gyatra volt a helyzet), ami elvileg jót tesz a feszeknek/melegedésnek. voltak ilyen érdekességek, hogy kijöttem és hirtelen 80ról 65re esett a 3.0ás fogyasztás, feszre elég 1.200 1.264 helyett, ambient is alacsonyabb (jelenleg 20 fok). namármost még Budapesten a dolog azon bukott meg, hogy 1.48 kellett a 3.6hoz. ha ez csak 1.400 lenne, már elégnek kell lennie bőven a hűtésnek és szerintem nem is menne 70fok fölé. van egy olyan érzésem, hogy az enyém nagyon szivárog, tehát a feszültség a kulcs.
-
Angyom
tag
Egyetértek, nekem is 9x333-on dörög, és ahogy nézni szoktam az oldalsávon a kisprogiban a procimagok terhelését, egyik game-ban sem mennek feljebb 40-50%-nál(4 mag használatánál). FarCry2-nél egymást fedik szinte pontosan és nem megy a terhelésük feljebb az előbb említettnél. Ugyanez van Call of Duty 4-nél. Két magnál már másabb a helyzet, de akkor még mindig egy E8400-el ekvivalens proci muzsikál, ami még nem rosz manapság.
-
proci985
MODERÁTOR
smallFFT fagyás szerintem lehet amiatt is, mert a lapon túlmelegedtek a fetek. fogyasztás (EP a lapod, tehát kb tudod mérni mennyit eszik aktuálisan a proc) szerintem megvolt 150W fölött, oda a hűtés nélküli hat fázis már kevés lehet.
annyit tudsz csinálni, hogy vagy 9x333, vagy 8x400, utóbbi magasabb FSB miatt jó, de 9x356=3200nál kicsit több fesz kell neki és a lapot is jobban terheli.
a memóriáknak annyit plusszban bírniuk kell, jók azok a kingstonok.
ha tényleg csak játszol, akkor szerintem a 3.0 elég. a proc fogyasztása fele alatt lesz a 3.6nak és kevésbé is fogja terhelni a többi komponenst. meg a pénztárcád. Neked kell érezne, hogy profitálsz e a 3.0 fölötti értékből annyit, hogy megérje tovább emelni.
-
fanti
addikt
De most azon okoskodok itt böngészve a fórumot, hogy kell-e nekem ez a tuning egyáltalán?
Ugyanis a 9x333-at, azaz a 3Ghz-et mindenféle feszemelgetés nélkül alapon viszi a procikám. És mivel a feleségemnek csak netezésre kell a gép, nekem meg csak játékra, ezért lehet hogy hagyom is ezt a feszemelgetős tuningolást.
Annál inkább, mivelhogy ugyan egy 5850-es ATI-m van, ami azért combosnak számít, de hozzá egy Full-HD monitorom, amin natív felbontásban játszok mindennel (1920x1080).
És ennél a felbontásnál, úgy hogy mindent high-re állítok, és még élsímítást is használok, lehet hogy totálisan VGA limitbe ütközöm már 3Ghz-en is ami ugyebár alapfeszes.És ha ez így van, akkor meg minek kínozzam a processzort, meg minek fűtsek el egy rakás pénzt a semmiért.....
-
proci985
MODERÁTOR
akkor egy picit még rakhatsz rá. de tényleg picit, olyan 1-2 lépcsővel többnek elégnek kell elvileg lennie.
ha stabil, akkor pedig jöhet a végső próba, avagy smallFFT és Furmark együtt (igazából ezek együtt annak a mérésére kellenek, hogy véletlenül se álljon be a meleg a házba/a táp feszültségejtése ne zavarhasson be). nálam pl 1.184 elég volt smallFFTre, de smallFFT+fur alatt már másodpercek alatt elszállt az egyik thread.
ja, hőfokokra ezidő alatt különösen ügyelni, 350-400Wnyi hő pillanatok alatt be tudja fűteni a házat.
-
Speed®
titán
Ennek én rendkívül örülök (meg te is), de sajna én nem P35el várom a procit.
Az alapfeszes mókázás valszeg hamar végetér és valahol 1.3 körül bírja majd.KTompi
"Ilyen célra ne Quad-ot vegyél, hanem pl. egy 8200-est, azt is alapon hajtva..."
1. 965ös lap, Wolf BIOS a kanyarba, pedig igen húzos lapról beszélünk ugye..
2. A 8200as h264/mkv kódolásában nem igazán űberelheti a kvadot.
3. Amikor nem dolgozik a gép, 6x333=2GHzen megy majd csökkent fesszel.
4. Nem veszek G92 GT(S pláne)t, valszeg egy 3850es lesz. Indok: Powerplay. -
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest