- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
-
m3ss
veterán
válasz
barnam_ #23937 üzenetére
nem sok ertelmet latom eladni a procit, arra a csere amire te gondolsz rengeteget kellene rafizetnem, es semmit nem nyernek, max par wattot meg celsiut minuszban
amugy szinte teljesen hangtalan a gepem, sileo 500 "hangszigetelt" haz 2 600 rpm-es ventivel, z600-on egy szinten 20dB alatti venti, vx450 se hangos, 5850 2d-ben szinten semmi hangot nem ad.
amugy nyitott hazban se voltak sokkal jobbak a hofokok -
PH-User
addikt
válasz
barnam_ #23906 üzenetére
Na mindegy, már hozzászoktam, hogy semmi sem lesz olyan, ahogy azt elképzeltem.
Annak idején is megvettem az AMD Athlon64 Black Edition 5000+ processzort, mondom majd szorzó kettővel feljebb és (3,2GHz) oké is lesz.
Megvettem a procit, betettem, alaplapban nem lehet állítani a szorzót.
Maximum 3,15GHz-et tudtam vele elérni FSB emeléssel. Sehogy sem ment 3,2GHz-et...
Mindegy, hát ilyen az én szerencsém.
Így szerintem Q9550-et sem veszek, minek? Hogy abban is jóval feljebb toljam majd a feszt a bioszban és gyilkoljam vele a procit? Mindegy ennek a tervemnek is lőttek...
Azért köszönök szépen mindent. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #23860 üzenetére
valamint Angyomnak is válasz, köszi az észrevételeket mindkettőtöknek!
megpróbálkozok némi feszemeléssel, remélem menni fog.
valami pici csökkenés lehet, a lap által kiírt fesz nem teljesen pontos. 0.012-0.016os lépcsőkben tud mérni ahogy észrevettem (pl 0.996 után tudott adni 1.008at, majd 1.024et, majd 1.040et). ez igazából lehet az áramellátó részleg "gyengesége" (finomabban nem tudja átalakítani a 12Vt), vagy a mérőrészleg "hibája" (implementációfüggő, hogy a mintavételezés hol és hogyan történik), vagy csak simán kerekít a user felé visszaadott értéken (egyébként pici eltérések lennének folyamatosan). idézőjeleket amiatt raktam, mert azért eléggé pontos.
a dolgot alátámasztja, hogy pl 1.0375nél és 1.0500nál ugyanúgy 1.040 idle és 1.024 loadot kapott a proc, tehát a gyakorlatban a biosban beállítható értékek finomsága nincs teljes átfedésben a valós feszekkel.
játékok... na ott voltak furcsaságok, emiatt is néztem meg mégegyszer a dolgot. viszont nem igazán tudtam levonni egyértelmű következtetést:
- Stalker CS: GPU folyamatosan 100%on, furmark szintjén izzít, CPU 25-50% között általában, memóriaintenzív (SoC 32bit limites volt, tehát 1670mbt evett max rendszermemből), nem hibázik.
- Supreme Commander: aminek az égvilágon minden a bottleneckje (kivéve vinyó). nem hibázik.
- Shift sem hibázik
- Half Life 2 pár percen belül kilép, pedig elvileg egy magot tud csak terhelni
- Race07/STCC: néha textúrahibák -hm-, néha simán kilép, néha meg merevrefagyasztja a rendszert
- Bioshock: UT3 engine, tökéletesen megy.
- Sacred2: két magot terhel, néha kilép (nem egyértelműen a gép hibája), egyébként 1670megát eszik és erőteljesen terheli a GPUt.... valamint régebben a Dirt folyamatosan eldobálta magát, sehogy sem bírtam 100%osan stabilizálni. a lemeze nincs nálam, de van egy olyan rossz érzésem, hogy ez is a hibák okai között volt. igazából a dolog annyira nem volt egyszerű, akkoriban baj volt a 3870esek drivereivel (bónusz: háklis MSI OC modell) és a P5K se segített a debugolásban (azért a 0.14 drop 1.35 alatti beállított fesznél erős volt).
-
Angyom
tag
válasz
barnam_ #23818 üzenetére
Mielőtt vettem a 6600-ot, előtte E6850-em volt Asus P5B-vel. Idle ekkor 148W volt a gép összfogyasztása. Eztán váltottam->q6600 és Giga P35DS4-> 128W most a gép idle fogyasztása. természetesen alapórajeles adatok, de érdekes. Azt vettem észre, hogy a P5B hatalmas zabátor, akihez került haverhoz, ott megdobta a fogyasztást.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #23765 üzenetére
a hűtés a fetek miatt fontos, bár hattal talán már nem lenne veszélyesen meleg.
3.2@400x8 nem rossz. 1600as FSB, 8mb cache, gyakorlatilag egy kisebb caches qx9770
fogyasztása is kultúrált (amennyiben 120W annak számít).
ha egyszerre több dolgot csinálsz, is jobb a quad. hardcore multitaskereknek áldás, viszonmt ha 3.2nél még proclimit van, 4.0nál nem, a program meg két magot terhel, akkor sajnos a 8400as jobb. lehűteni is egyszerűbb
na ja, csak 4ghzen 444es FSBje van a 8400nak, a q6600nak meg 3.2őn vagy 400, vagy 355. szal a kétmagos is húzható
tehát a különmbség húzásnál is megmarad. szorzó mindkettőnél 9es és a kétmagos előnye itt nem tűnik el.
a melegséget és hangosságot el lehet kerülni (akár egyszerre is, sőt még légen is), de az meg megdobja a költségeket
dangerzone: asszem rádfért a pihi.
4.2, az jónak tűnik.
PH-User: a p5E egy x38as lap, 8fázissal. a Tied 6fázisú, de nincs hűtésed a feteken. a drop nekem is magasnak tűnik kicsit...
az 1600as FSB meg OC, a p35 max 1333at tud gyárilag. az 1600at supportolja, persze, kétmagosoknál megy az 2000 (proc szempontjából 520-540 szokott meglenni) fölött, csak a quad az egy teljesen más tészta
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #23763 üzenetére
ha jól látom az a DS4 hűtő nélküli/kishűtős tesója, esata nélkül (nem tudom a DS3P és DS3R miben tér el, valamelyik a hűtő nélküli DS4). a DS4ben remekül megy q66, hat fázis általában elég (24/7re biztosan).
melegedés olyan 3.0-3.2ig managelhető, nekem a gyengébb Freezer7proval 50fok alatti értékeim vannak 3.0án 60Wos TDP mellett, egy codegenben
3.6hoz ritka esetben (10ből 1-2 alkalommal) elég egy akkora hűtő, egyébként marad a csúcskategória. a fogyasztás is magas lesz. 1.35 fölött szerintem a hűtő mindenképpen kevés lesz. szóval alul kell feszelni, úgy mehet a dolog.
az e8400 általában megfutja a 4.0-4.2őt, de két magon. a q66tól olyan 3.2-3.5 várható a hűtőddel egy normális példánytól. ha kétmagot használó progikat használsz, akkor lehet rosszabbul jársz. négy magnál a quad elhúz.
további problémaforrás lehet, hogy a quad FSBje alapból alacsonyabb (1333 vs 1066, 25%al tehát), tehát tiszta mem/fsblimites helyzetben az e8400 adott esetben jobb lehet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #23761 üzenetére
azonos FSB mellett valszeg a q66 elhúz a magasabb cache miatt. q83 nem tud virtualizációt. q93 általában hamarabb fogy el tuningban az alacsonyabb szorzó miatt, de a magasabb FSB ezért cserébe valamennyit kárpótol. p35ös lapban valszeg a q66 fog jobban menni a magasabb szorzó miatt.
fogyasztásban a q66 3.0-3.2 körül még elviselhető (100-120W alá behozható).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest