- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Muréna #19284 üzenetére
Ha 30 percet lenyom ilyen alacsony feszen, 8*450-en, ilyen hőfokok mellett, az nem semmi!
Legrosszabb esetben ad neki 1,34V-ot, és beton stabil lesz a rendszer... Nálam 1,32V-on kb 3450 a max... 3600-hoz legalább 1,35+V kell.... (Alaplapom nem bírt ekkora kakaót adni a CPU-nak nem tudtam sokáig így tesztelni.. kb 5 percig csak....)Ja, és nem gyenge hűtő alatt nálam már 3400/1,3V-on 61-63 fokos a CPU! És ez egy 1,2V VID-es!!! És nem melegszik mint egy kazán, vagyis a legtöbb alacsony VIDes!!
-
Macka
veterán
válasz
Muréna #17616 üzenetére
Adj CPU-nak 1.45 voltot, ha tudod hűteni. Szorzó lehet 8x, így megtaláljuk az FSB wall-t. PCIE frekvenciát fixálod 100-ra, MCH-nak adsz 0.1 voltot. Ram-nak adsz 0.35-öt, ha 2.2 volt körüli feszt szereti. És próbálkozol. Adj neki először 400-as FSB-t, aztán ha stabiil, fokozataosan felfelé. Vizes még a rendszered?
-
Anthony28
őstag
Ez így ebben a formában nem pontos.
SPD beállítást használva olvassa ki az alaplap a gyárilag beégetett információkat és ennek megfelelően működteti a ramokat, amibe természetesen a gyári frekin kívül beletartozik a feszültség érték,és az időzítések is.Ez általában nem jelenti a leggyorsabb beállítást, inkább csak a gyártó által ajánlott.Ez az SPD.... -
-
killerjohn
addikt
átállítottam a RAM sebességét 1067-re (nem tudom, miért nem 1066-ot ír a BIOS...), illetve beállítottam 2.0V feszt.
most CPU-Z szerint:
DRAM freq: 534.3
FSBRAM = 5:8
memóriát nem tudom, hogy érdemes-e húzni (mármint az időzítéseket)...
mindjárt kipróbálok megint 4xSuperPI-t...
PS: az nem gond, hogy BIOS-ban a szorzón, FSB-n, RAM ratio-n, és RAM feszen kívül MINDEN "auto"-ra van állítva ? (persze AI overclock-ot manual-ra raktam)
-
killerjohn
addikt
köszi. megy 9x333-on alapfeszen, épp most fut 4db SuperPI (8M)
memóriabeállításokhoz hozzá sem értem. CPU-Z ezt mondja:
CPU: 333MHz*9 (1.336V)
memory: 400MHz, FSBRAM=5:6, 5-5-5-18
hoppppppá. ebben a pillanatban elhasalt az egyik SuperPI.
("this program.......... stopped working")most mi legyen ? feszt kell ilyenkor emelni, vagy az FSB-t le ?
upsz. elhasalt még1 SuperPI.
közben ~50C-ig jutott el a proci...)
-
Superman
nagyúr
Igazából nehezen tudtam kihámozni, én is csak találgatok, mintahogyan a német és angol fórumokon, amelyeket néztem. Eszerint mindenki azt mondja, hogy valahogyan köze van a túlhajtáshoz, de hogy pontosan mit befolyásol és hogyan....
Én nem találtam különbséget az AUTO, a legkisebb és a legnagyobb érték között, így meghagytam ezt egyelőre. Egyébként szimpatikus, hogy az Asus kiad új opciókat a lapjaival és senki sem tudja egészen pontosan, mit takarnak ezek.
-
bim
veterán
mégsem a táp volt gyenge?
szerintem is tulmelegszik a lap.sajnos én is tapasztalok ilyet a viz miatt.de nekem maxx 0.02 esik még minuszba.szerencsére nálam ez szobahőtöl függ.ha 22 fok van a szobámban akkor minden oké ha 24 akkor már tulmelegszik 1,5 óra prime után.vagy rászámolom és annyival több feszt adok neki vagy lesz@rom és amugy stabilnak tekintem a rendszerem mert ilyen terhelést soha az életben nem fog kapni a proci mmint p95 alatt.(utobbit választottam)
igy elvagyok 8x460-on 1,425 biosfeszel..... -
Yany
addikt
Mi számít jó lapnak az újabbak közül? X38? P35? És melyik ezek közül az, aminek a hűtése is jó (fet-ek és chipset hűtése jó). Abit IX-38-ról pl. azt olvastam, hogy rettenetes a hűtése: [link]
Itt az elején ömleng a csávó, aztán a végére bánja, hogy megvette. Alapos review.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ott az igazság!
Egy tuningolt quados rencer simán felvesz vagy 20A tartósan a 12V-os ágról. És megeszöm a kalapom,ha az az Enermax lead annyit. Nem is beszélve a rakat vinyóról,ODD-ről,meg a GTX-ről. Nagyon elcsodálkoznék,ha elvinné azt a rendszert normálisan. Még ha el is indul vele,akkor prime alatt azonnal lekapcsol... Nálam is ez volt,ezért vettem a Corsairt. -
szacsee
nagyúr
Akkor annak Sanyi!
Mámint a G0-nak nálad!Van egy jó és egy rossz hírem, kezdem a rosszal:
Wallos a procim! ez a rossz hír
490 fölött! - Ez a jó.
Pll-ekkel nem játszottam, auton vannak, de 500-nál no boot.
495-ön pedig megmerevedik a képernyő, amikor az XP csíkjai sedernek. -
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
jah pöcköt leszedtem, az alulapot nem akartam nagyon feszíteni.
de lehet hogy nekiesek holnap.
jól bemelegítem előtte hátha könnyebben lejön úgy.
(azért jó lenne ha utána vissza tudnám rakni, gari miatt. eddig nem féltem ram garitól, de ahogy adata 1 hónap alatt megdeglett...) -
helkis
veterán
ember.. áhh..
na figy: [link]
itt jól látszik lent a táblázatokban, hogy ha az órajelet elosztod a TDP-vel akkor kapsz egy Mhz/Watt viszonyszámot, ami nem változik, ebből ki lehet számolni azonos fesz mellett mennyivel nő a fogyasztás, ha növeled az órajelet. pl.: a 2400Mhz-es G0 95w-os TDP-vel rendelkezik, akkor ehhez 25.26Mhz/Watt-os viszonyszám tartozik, ebből egyszerüen ki tudod számolni, ha a tuningolni kívánt órajelet elosztod ezzel 3600/25.26=142,51W.
pl2.: 2450/25.26=96,99W tehát 25Mhz kb 1W-ot emel a fogyin, ennél a procinál..feszemelés nélkül!!! az értékek teljes terhelés alatt mérhetők, ideleben inkább csak a feszemelés látszik meg közvezlenül a procihőn, ha úgytetszik: tökmindegy mennyi mhz-en nem csinál semmit a proci... továbbá a különböző műszerek/mérőprogik tűréséről/kerekítéseiről még nem is beszéltünk..
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
-
helkis
veterán
moduláris tápoknál, ugye azt húzol le, amit nem használsz, így lehet hogy 2kanóc körbeéri a gépet, de akkor ezen keresztül veszi fel minden a kraftot, így hogy el legyen osztva a terhelsé szinte mindent külön be kell kötni egy sokhardware-es gép esetében (erről pont beszéltünk múltkor miért nincs értelme a modularításnak egy idő után)
páran mégis megpróbáltak néhány kanócot kihagyni, ha jól értem? :S -
floxet
tag
hallottam. de mivel mind a 4 magom melózik elvileg....
gondoltam 4 2880mhz-es többet ér mint 2 3000Mhz-es
mindegyik mag melózik kb 10 százaékkal.... ha mindegyik melózik akkor mindegyik mehetne 50 százalékkal. ha már képesek megosztani a munkát akkor miért nem mennek joban a game alatt? vagy ez az amihez az kéne hogy 4 magra legyen írva és hiába is osztják meg a feladatot képtelenek többet kihozni magukból mert nem több magra lett írva a cokeldor papa honnan tod te hány százalékon megy és melyik magod? én is csak saccolgatok a feladatkezelőt nézve...
[Szerkesztve] -
floxet
tag
na nekem pedig ebből a 02-es van de amúgy full ugyan ez. neked mennyire hűti a cuccokat.
szóval akkor egy idevágó kérdés. holnap tákolom össze a gépet.
mi az a hőfok ami nyugalmi állapotban normi egy 4magosnál? És mi az ami ha hajtom akkor egészséges. Na meg mi az ami a legfelső határ és afölé neeeem szabad...???
illetve még annyit kérdeznék meg, hogy egy ilyen házzal, hűtéssel és prockó hűtővel amire 2db 12cm-es fogok tenni, van esélyem rá, hogy a q6600-at 3 gigára húzzam plussz feszültség emelés nélkül egészséges hőhatárok mellett?
Köszönöm azoknak akik válaszolnak majd.
Jó éjt!
Gab
[Szerkesztve] -
WiZARD
addikt
innova eheim hpps pumpa
homemade cpu blokk. (marva, csillag alakban középre megy be a víz, az ágain távozik, borda szerű kiemelkedések vanna belemarva)
radiátor az valami autóból van, házon kívül 2 ventivel
nb/sb az zalman blokk, nbw1 vagymi
fetekre www.subcooling.hu - Zolkától van a blokk
vga-ra is Zolkától, az valami univerzális vga blokk...
8as csövek.
lehet (valószínű) hogy kéne másik proci blokk. csak kipróbálás nélkül venni nem akarok. kipróbálni meg nem nagyon lehet... -
WiZARD
addikt
könnyen lehet hogy a blokk kevés, de terheletlenül is 15-17 fok van mag és víz közt.
ennyire nem lehet kevés a blokk, hisz ilyenkor jóval kevesebb hőt termel...
3 féle hűtőpasztát is próbáltam.
zalman féle kenegetős izé. (tesztek szerint nem rossz)
noname fehér
noname ezüst.
nem igazán volt különbség köztük.
viszont a vista random feldob percenként egy buborékot hogy usb device not recognised. majd eltűniknem tudom mi lehet ez...remélem nem alaplapot nyírtam ki a sok feszítéssel..
nagyon zavaró
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kompakt vízhűtés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest