- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #77000 üzenetére
Azért érdeklődöm, nekem a T410-ben volt 1440*900-as Samsung, és kis színegyensúly állítgatás után teljesen jó volt, szép színekkel, jó élességgel, bár pocsék betekintési szögekkel. Viszont szélsőségesen "élénk" színeket nem tudott. Ebben lehet jobb a netes képek/beszámolók alapján az LG.
Visszasírom azt a Samsungot az 1600*900-as AUO után... -
HSM
félisten
válasz
Chaser #76070 üzenetére
Azt hiszem, az lehet, amit írsz. Egyeseket fáraszt a rossz betekintési szög, egyeseket nem. A PWM-nél biztosan ez van. Engem zavart, a 22"-os TN és az azutáni 23" IPS monitorom is PWM volt, ugyanaddig is bírtam előttük, akinek eladtam viszont nem zavarta, pedig mondtam neki, hogy ezért adom el, mert bántja a szemem hosszútávon. Amikor ezeket vettem, még ez volt a számomra elérhető árú (50-60K) monitorok nagyrészében, nem volt más opció.
Régi Thinkpadek Flexview monitora viszont úgy teljesen jó volt, hogy opcionálisan lehetett rendelni annak, akinek kellett. Az tutifix viszont, hogy nem volt "ingyen" akkumulátorból, az IPS paneleknek mindenképpen erősebb háttérvilágítás kell azonos fényerőhöz. Bár az is igaz, hogy a T60 idejében maga a hardver is jóval torkosabb volt, ott amiatt lényegesen kisebb jelentősége lehetett a kijelző fogyasztásának. Mindenképpen érdekes lenne letesztelni valami modern gépet, mennyi a difi az azonos felbontású IPS és sima panel esetén, azonos (műszer szerint) fényerőnél.(#76071) lacus83: Nyugi, megvan a "mozgó alkatrész". Tudom hogy néz ki belülről/hogy működik egy HDD és egy SSD. Lehet, pont ezért írtam, hogy a HDD-nél oda kell dolgokra figyelni, míg az SSD sokkal "hülyebiztosabb".
Ha végre megjön valamikor ebay-ről az USB-s SATA adapterem, le fogom klónozni az SSD-m 1:1-ben rá, és publikálok majd számokat, mennyi a különbség gyakorlatban az én felhasználásomban a gyári 7200-as, 320GB-os Seagate HDD és a Samsung 840 Pro 128GB SSD-m között. Akár videót is csinálok róla. Boot, programindítások, egyebek. Talán akkor nem leszek ennyire hülyének nézve sem.
A nagy IPS monitoromnak egészen pontosan tudom a fogyasztását, a komplett informatikai rendszerem egy fogyasztásmérőn keresztül tevékenykedik.
Kalibrált 120cd/m2 fényerőn egészen pontosan 15W. Szerintem ez teljesen baráti egy komolyabb képességű 24"-os monitortól (Dell P2414H a pontos típus).
Ugyanakkor ezt magammal vinni mégis gázos lenne, ha arányosítod a 14"-ra a 24"-os méretet (34%-a a felületnek), úgy is bő 5W, míg a T420 gyári kijelzője beéri szűk 3W-al így egymás mellé téve szemre hasonló fényerőn. Pedig ez az IPS is amúgy egy 6bites panel, ami "csak" AFRC technikával hozza (amúgy meglepően szépen) a 8 bitet, és így az arányosításnál elég komoly előnyt kapott, hogy az AFRC elektronikáját is nagyvonalúan 0,34-es szorzóval számoltam.Amúgy a "jól beállított és használt" 7200-as HDD-m (ne legyen zsákbamacska, ST9320423A típus) 0,7W-ot eszik üresben (adatok: [link], 14. oldal), szóval közel sem akkora plusz az SSD-hez képest, mivel a legtöbb modern SSD is 0,2 és 1W között kér üresben [link]. Az SSD csak akkor tud lényegesen jobb lenni, ha kézzel külön registry hack-el ráerőszakoljuk a HIPM+DIPM módot, és akkor is csak nagyjából az a 0,7W nyerhető, nem több.
Addig nem érdekel a gép fogyasztása, míg nem használod sokat. Ott hidd el, nem mindegy, bőven 200W felett, vagy mondjuk jóval 100W alatt van az idő nagy részében a komplett gép. Több ezer forintra is rúg a különbség a havi villanyszámlán, tapasztalat... Az jópár liter gázolaj, ha így jobban megfog.
Notebooknál viszont egész más a helyzet, mivel marha nagy macera és plusszsúly a töltő, konnektor sincs mindenhol, szóval én ha csak tehetem, szeretem otthon hagyni, úgy viszont nagyon nem mindegy, 2 órát, 3-at vagy 6-ot megy el a gép, mert ha lemerült, akkor ciki a helyzet.... Pedig ilyen apróságokon múlik, mennyit fogyaszt benne a sok-sok pici fogyasztó....(#76073) thgergo: A legfontosabb, hogy a HDD belső, gyorsabb részében legyen minden, aminek sebességre van szüksége. A másik, hogy semmi ne használja feleslegesen a rendszer HDD-t a háttérben. Egy seed-elés a háttérben remekül eltornáztatja a fejet pl. a hasznos munka és más között.... Ezenkívül nem árt töredezettség mentesen tartani. Kb. ennyi.
-A "kisképeket" berakod egy mappába, problem solved.
(Ott el is menti asszem az előnézeti kisképeket)
-Bizony, maradnak a programok, utána második nyitásra már semmivel nem lassabb a HDD, de nálam elsőre se volt drámai a difi.
-A BOOT idő gyorsabb sokkal nálam is, mint HDD-vel, de fújhatom, ha míg elér a töltésig, csomó időt elszöszmöszöl a T420, szóval ugyanúgy sleep-elhetem, mint HDD-ről, mert összességében alig nyerek az SSD-vel, így meg sleep-ből ugyanúgy 2s.
Másik kedvencem, ami HDD-vel is zavaróan lassan töltött be a Power Manager, na, az most az SSD-mmel is ugyanolyan tetű lassú, 9 kínosan hosszú másodperc, mire betölt, akár elsőre, akár 10. alkalomra.
Én tudom, mi az előnye az SSD-nek, nálam pl. 4kb véletlen olvasásánál 80 IOPS helyett 13 000 IOPS, csaképpen ez a valóságban kb. sehol nem érezhető számomra, bár egy HD tune tesztben kétségkívül nagyon impozáns.80 IOPS-al is nagyjából 10 másodperc volt a Power Manager megnyitása, most 13 000-el se lett lényegesen kevesebb, ugyanúgy elalszok a gép előtt, mire megnyílik, pedig gyakran van rá szükség.
Pedig nálam még sebesség-gondjai sincsenek az SSD-nek....(#76087) dying_star: Nekem semmi gondom vele, ha jobb kijelzőt szeretnél, főleg, mivel az írásaid alapján főleg asztali gépként használod a beépített kijelzővel. Én csak azzal nem értettem egyet, hogy elvárható lett volna, hogy gyárilag alapból valami speckó komolyabb kijelzőt tettek volna bele üzleti gép létére.
Furcsa felhasználó vagyok lehet, én továbbra sem használom RAM-ként az SSD-t.
(#76103) Babetta-X: Kivett akkuval próbáltad?
(#76111) babicsbalu: Legjobb tudomásom szerint a CCFL csövek halványulnak el, ahogy öregszenek.
(#76128) dying_star: Használt kijelzőnél megint kérdőjel, mennyi üzemóra van benne. Persze, egy próbát megérhet, ha olcsón adják...
-
barnam_
nagyúr
válasz
Chaser #76080 üzenetére
win telepítővel formáztam.
Google keresés alapján driver hiba lehetett. Pendrive nélkül (erről települt) elindult a rendszer, felraktam minden drivert, most már gond nélkül indult. Fura volt, mert eddig ilyennel nem találkoztam, hogy bedugott pendrive-al nem indulna el.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #75498 üzenetére
Igen, az NVS5100-as TDP-je 14W, mig a HD3650-es Mobility Radeon-nek ez 30W. Bar nyilvanvaloan sok szerepe van benne a megfelezett savszelessegnek, is, de nekem akkor is hianyozna a kapcsolhatosag, futson akarmennyit is az nVidia
(#75500) Kattt01:
Nekem T500-asom van, melle egy komolyabb hangfalpar (ModeCom SHF-120U). Elso 3 honapban az alaplapi megoldasrol hajtottam. Voltak melyek, de nem volt az igazi a hangzasa... Aztan megerkezett a Musiland Monitor 02 US Dragon UBS-s DAC es hangkartya, na azzal lett igazi. Meg persze egy normalis lejatszo, JRiver vagy Foobar2000
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #75456 üzenetére
Jaja, ezt par honapja is targyaltuk, kb ugyanez a helyzet a DP-vel is a T500-nal, hogy BIOS-ban onyl Intelre kapcsolva megoldhato a DP az IGP-vel, ha ATI-s geprol van szo
Csak en mar nem foglalkozok vele, vettem egy VGA + 3,5 jack to HDMI cuccot, azzal megvagyok elegedve. -
-
-
válasz
Chaser #75145 üzenetére
Sajnos nincs rajta, a régi PS/2 egér csatira emlékezhetsz, hasonlít rá.
[link]Most látom h. (#75142) dying_star fórumtárs linkelt egy vga-s-video adaptert és a tv-nek van s-video bemenete. Ez a csati a hangot is átvinné a tv-re?
Használja vki a T500-TV összekötést a vga-s-video illetve a vga-scart megoldással? -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #75056 üzenetére
& HSM:
Emlékeim szerint a high density-low density különbségek utoljára az SD RAM-ok idején okoztak valós problémát.
Mondjuk nincs reprezentatív mintám, de nem volt gondom az egy oldalon 4 chipes DDR3 modulokkal T500-ban. Meg nem mondom már, hogy pontosan milyen fajta modulokkal, de ilyenekkel ment el a háztól az Intel-only T500 egy hónapja.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #74919 üzenetére
Igen, lehet benti gép volt.
Tettem bele pár ciklust, először ilyen szűk 60%-os kondíciót mutatott, ami egy gauge reset és pár töltés/merítés után felmászott egészen 93%-ig. Működésre teljesen patika, nem melegszik, jól bírja a gyilkolást kis töltöttségnél is, nagyon egyben van. Túlzottan is, olyan mint az új, ez keltett bennem némi gyanút.No, meg a műanyag illesztésen némi gyanús karcolás.
Mondjuk az sokmindentől keletkezhetett.
A PM ezt mutatja most:
Ez akkor eredetinek tűnik?(#74920) soldi3r: Igen, ettől tartok én is, hogy ha valaki elég ügyes, kellő felszereléssel tuti át tudja programozni a gyári elektronikát is más cellákhoz egy felújítás keretében. Vagy ugye az azonos szériaszámú "eredeti" csipek.
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #74903 üzenetére
"Igen, olyat még nem láttam hogy az elektronikát is meg tudták volna hackelni. "
Hogyan ellenőrzöd, hogy hekkelt elektronika van benne, vagy gyári? Valamint azt, hogy az akár gyári elektronika mögött nincsenek-e nem gyári cellák? Természetesen mindezt az eredeti Lenovo tokban? -
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #74020 üzenetére
Velem ült a sitten.
Komolyra fordítva: Az adatok alapján bolt lappang a háttérben. Az jó, nem?
-
Barcsik
aktív tag
-
-
törölt tag
válasz
Chaser #73047 üzenetére
Ma délelőtt vettem a Laptopsystemnél. Én nem nyúltam hozzá, holnap visszaviszem és majd ott okoskodunk, hogy mi lehet a probléma.
Ha megrepedt a hűtő, akkor pasztázás és tisztítás után is ez lesz a helyzet? Szóval utána is észrevehető lesz, vagy elbújik a probléma? Vagy hogy van ez?
-
törölt tag
válasz
Chaser #73039 üzenetére
Igyekszem
Amúgy szerintem szebb ennek a képe, mint a T400-nak volt, nem tudom milyen panel volt abban
Szerintem ezzel a hűtéssel valami nem okés. Alul van feszelve a proci, most csak a legkisebb szorzó van engedélyezve és így is 60 fokos
Az Inteles vga aktív jelenleg, szóval az Ati sem fűt. Amikor vettem a Laptopsystemnél néztem, hogy a hűtőbordák nem olyan vörösréz színűek hanem halványabbak, olyan sárgák, hozott a srác nekem is egy másik W500at és annak is ugyanolyan színe volt. Amikor telepítettem a windows és aktív volt az Ati plusz nem nyúltam még a procihoz akkor ki is kapcsolt olyan meleg volt
Amúgy jó, egyben van az egész, csak a hőmérséklettel nem vagyok kibékülve. Írok is Alfának, remélem gariban kap új pasztát.
-
Dhampir
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #72806 üzenetére
Biztos nem 0V-tal, mert a lithium akku elpusztul, ha egy bizonyos szint alá csökken a feszültsége. Azért sem 0V, mert a robbanásveszély miatt a gyárban formázzák az akkukat, tehát nem lehet töltés nélküli. Attól persze lehet, hogy a panának kisebb az önkisülése és később megy tönkre állásában.
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #72804 üzenetére
No igen, a Panák nagyon jó akksik.
Gondolom, nem véletlen írja, hogy 2007-es az akksi, és először használva 2009-ben, tehát valamekkora használat volt vele, akkor is, ha "bontatlan". Mind1 végülis, reméljük jó lesz, és beválik.
A felújított cellás gyári akkus dologról nem tudsz valamit, amit írtam?
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #72694 üzenetére
Nekem is van SSD-m, csak azt akartam mondani, hogyha a sebesége miatt vettem volna a T420-hoz, mert rábeszéltetek, hogy hű, de milyen gyors, meg más univerzum, akkor lehet most meglehetősen csalódott és k*rva mérges lennék rátok.
És nem Atommal szerelt FrankenPad házimod T420, egy i7 2620M ficánkol benne.(#72693) Butcher82: Inkább egy jobbféle 128-as, mint egy gagyi 256-os.... Márpedig egy jóféle 128-as majdnem 30K ma is.... [link]
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #71937 üzenetére
Na igen, az X200-ak remek masinák, elpusztíthatatlanok...
Nekem is megfordult a fejemben egy X201 beszerzése a T410 helyett, bár aggódom, hogy pl. programozni túl kicsi lenne nekem az a display....
Egy T420 lenne a legtutibb, de azt meg alig lehet találni szépet jó áron, pláne nagyfelbontásút.
Amúgy félreértés ne essék, én is ki nem állhatom a TN kijelzőket a betekintési tulajdonságaik miatt.(#71941) babicsbalu:
(#71945) hárásó:"az elite tn-je jóval jobb a tp kejelzőénél, bár így is szar"
Akkor meg nem tök mindegy? -
HSM
félisten
válasz
Chaser #71932 üzenetére
No igen... Amúgy mindig mikor notin kell dolgozzam, először mindig elszörnyedek a mai napig mikor bebootol a win, hogy atyaég, ez meg miféle szörnyűség, hogy néz ez ki?
A standard kék win7 háttér ahogy mutat rajta, amíg "bekalibrálom" a betekintési szöget, az egy vicc, sőt, kalibrálás után is egy vicc marad. Az az érdekes, engem csak a tudat zavar, hogy atom gagyi. De net, olvasás, programozás, meg hasonlók esetén meglepő mód nem volt vele gondom, sőt, a tudat fárasztó hatását leszámítva kifejezetten kellemesnek bizonyult rajta dolgozni, amin meg is lepődtem.Azt tudom javasolni (ha még aktuális a dolog), próbálj ne a kijelző hülyeségeire fókuszálni, és egy rövid idő után fel sem fog tűnni.
(#71933) Tikakukac: Akkor ez nem rajtad múlt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #71924 üzenetére
Nem itthoni gépet nem itthoni garival is ugyanúgy gariztam, most emiatt nem adok ki pénzt
Egyszer már letolom ezt a gépet eléd, mert panelt még nem láttad de villog. Nyugi, a CCFL-es Dellemben is van annyi villogás mint ebben, tehát úgy semmi. Pedig én is kiszúrom, nyugi.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #71919 üzenetére
Nem lehet rakni. Időt spórolok ismét, nem tudja kezelni a HP, vezérlés gond lesz. Dell igen, ott kicsit a kereten kell csiszolni, de megoldható, ha olyat vesz az ember
Hát ha a magyar lokalizáció billzetet jelent, megoldjuk. Minden másban belül ugyanolyan mint az angol, noszahát hozatok azt is (illetve hozatnék, de mindig megállom, nem kell több kacat).
-
-
válasz
Chaser #71908 üzenetére
@azbest, @Chaser
Köszi gyors válaszokat! Tulajdonképpen azért merült fel bennem a két ugyanolyan típusú RAM modul használata a T61-ben, mert gondoltam így fog biztonsággal működni a symmetric dual channel. Tudomásom szerint maga a funkció támogatott. Ezt meg tudnátok erősíteni vagy cáfolni?Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged