- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Dhampir #61139 üzenetére
PlayOnLinux büdös sokat segít, mert X verziónyi wine-t letesz neked, amelyikkel a lejobban fut az adott prog; szerintem nézzétek meg.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #61112 üzenetére
Tudom (tisztában vagyok azzal, hogy Ubuntun alapul), de van pár különbség így első blikkre is (úgy 4-5 napja használom). Amúgy annyira nem lényeges, nem égető probléma, csak leírtam. Alapvetően kellemes meglepetés, hogy Wine-al egyszerűbb telepíteni, mint Windows 7-en.
Lassan ott tartunk, hogy régi játékokra a Linux + Wine jobb lesz, mint az aktuális Windows.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #61102 üzenetére
Win 7 alatt Windows XP Mode üzemmódban próbáltad telepíteni?
Igen, de az nem működik (első rész: Baldur's Gate & Tales Of The Sword Coast).
Ubuntu alatt futtatod?
Ilyesmiket próbáltál?Köszi, de az első részről van, nem a másodikról.
Amúgy mindegy, eleve biztonsági másolatról futtatom (ami tényleg az, az eredeti, White Label-es példányom 6 CD-jéből csináltam sok éve egy DVD-t, szóval nem a torrent virágneve), csak hát nyilván jobb volna lemez nélkül.
Amúgy nem az írással van baj, mert átírni/megváltoztatni engedi a baldur.ini-t, csak a játék nem veszi figyelembe a baldur.ini-be írt változtatást.
Elementary OS Luna egyébként, nem Ubuntu, épp megint teszek egy kísérletet egy hájpoltabb
Linux disztróval.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #61096 üzenetére
Baldur's Gate-t Windows 7 alatt csak úgy lehet telepíteni, ha csökkentett módban van a Windows.
Wine alatt meg teljesen jó, bár azért egyszer már tapasztaltam fagyást. Meg nem megy a baldur.ini átírása (illetve megy, csak nem veszi figyelembe a játék -> itt ini fájl átírás van nocd helyett).
-
-
HSM
félisten
válasz
Dhampir #61086 üzenetére
A gyorsabb indulás/leállás az tény, azt tapasztaltam. Notin az nem számít, mert hibernálom, asztalin meg azért, mert SSD-ről a win7 is azonnal szalad.
Az alkalmazások win7-nél is gyorsan nyílnak, ha hibernálva van, már az is a memóriában hagyja a cuccost.
Amúgy ami nekem érzésre sokat gyorsított a T410 általános sebességén, az a HT kikapcsolása.Nesze neked drága I5 proci. A trubo-ját viszont szeretem, jó nézni ahogy 3Ghz-en szorgoskodik 2,5 helyett.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #61082 üzenetére
Fú, legalább százszor átnyaltam a részletes UltrNav beállításokat, de csak meglett a reverse scrolling kikapcsolás lehetősége. Hátha jól jön másnak is, legalább nem kell annyit bénáznia, mint nekem.
Most már csak az Access Connections hiányzik, majd ha a Lenovo kiadja a jövőben.
(#61085) HSM
Észrevételem szerint gyorsabban reagál mindenre, gyorsabb a boot és a leállás ideje is (jó, még friss a rendszer), gyorsan nyílnak meg az alkalmazások. Például az Ubuntu Unity sokkal lassabb volt, néha akadozott.
-
HSM
félisten
válasz
Dhampir #61084 üzenetére
Egyébként így notinál mit takar az, hogy sokkal gyorsabb? Mi az, ami gyorsabb konkrétan, és mennyivel? Asztalin mikor próbáltam, egy dekával se tűnt nekem gyorsabbnak abban a 2 napban, amíg el bírtam viselni próba szerencse címszóval. De a korábbi tapasztalataim is azt mutatták, hogy jól beállított OS-nél inkább az alatta lévő HW-en múlik a sebesség...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Dhampir #61079 üzenetére
Nem lejátszó függő a videó minőség? Milyen lejátszóval nyomattad?
Nem. A Live Mailt, akárcsak a többi Live-os kütyüt ideértve a Live Essential összes elemét, megszüntették arra hivatkozva, hogy súlyos biztonsági rés van benne. A sima windowsos Outlook a Vistában még megvolt, aztán a 7-ből már kivették. Az igazság az, hogy nem tudom milyen irányt képvisel a Posta a 8-ban. De végülis teszi a dolgát...
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #61072 üzenetére
Eszkozkezeloben a Tulajdonsagok --> Reszletek --> Legordulo menuben Hardverazonosito alatt levo azonositot kimasolod vagolapra, majd Google-ba beilleszted es rakeresel. Sok notinal igy bogaraszom ossze a drivereket, amiket nem ismer fel a rendszer, a T500-nal is igy kellett, hogy ne legyen ismeretlen eszkoz az Eszkozkezeloben Win8 alatt.
-
-
válasz
Dhampir #61062 üzenetére
Régóta használom T430s-en a 8.1-et. Hiba és gond nélkül. Persze vannak még hiányosságok (WWAN, hotkey sem teljes értékű) mindezek ellenére stabil, gyors. Használom a SU-et azzal sincs gond, bár a 32bit-es verzió települt fel, de semmi hülyeséget nem csinált ezidáig. A Lenovo Settings Dependency-t is feltelepítettem, miután láttam, h semmi értelme, sikerült eltávolítani minden probléma nélkül.
-
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #60962 üzenetére
Mégis letöröltem az egészet, mert a Windows 8 és 8.1-ben már kebelbarátok az online piacos hülyeségek.
Ami a ThinkPadet érinti, az Access Connections szoftvert a System Update nem találta.
A Windows 8 és a 8.1 egy hibrid rendszer, amely mindennek meg akar felelni, a modernitás érzését idézné elő, de mindezt az egyszerű használhatóság rovására teszi.
Aki teheti, az tényleg ne váltson át Windows 7-ről, mert sokat nem nyer általa, nem lesz az új rendszertől "produktívabb", legfeljebb időelpukkantásnak jó. Annak éri meg ezzel foglalkozni, akit ezért fizetnek, tehát a munkaidejébe belefér a rendszerek piszkálgatása, felügyelete.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #60959 üzenetére
Az Online PIDChecker szerint "valid" a Windows 8 Pro alatt ProduKey-vel kiolvasott termékkulcsom.
Eszerint ez a termékkulcs fedné a BIOS Setupban olvasható Preinstalled OS License Win 8 Pro DPK TPG utalást?
Ezzel a termékkulccsal a 8.1 Pro direkt telepítés után is aktiválható avagy csak a 8.0 Pro-ra érvényes?
-
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #60952 üzenetére
Ez teny. De ez igy volt korabban is. Ha minden sz@rt telepitek, amire lehetoseget biztosit a Lenovo (Dell sem jobb), akkor berantja a kezifeket, i5 meg 8gb ram ide vagy oda.
Nalam uj gep erkezese ugy indul, hogy formatalom a meghajtot es megy fel egy friss oprendszer, 2x szenvedtem nehany napig a gyarival.
De ugy emlekszem, nem kellett trukkoni a win8 telepitessel. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Dhampir #60931 üzenetére
Ha nem lesznek hálózati gondjaid akkor nem is fogsz többet win 7-re nézni, mert kit érdekel a csilli-villi amikor van egy gyors, biztos rendszered! Nekem is volt (ASUS K55VJ) i3-mal, 8 GB rammal HD4000+nvidia GT635M-vel, de az már a múlté. Kellett a lecsó és most itt ez a T61, ami nekem nagyon megfelel, mert ez a vas mégis csak vas. Bár régi vas, de nem rozsdás annyira.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #60831 üzenetére
Ez a modern felület érintőkijelzőn biztos vidám (én mondjuk ott sem használtam extrém sokat), de asztali gép esetében, egér/touchpad/trackpoint-os megoldásokat nézve (főleg a középsőről tudok nyilatkozni, bár ott is csak régi hardverről
) nem éppen a legcélszerűbb.
Az én egyedi hibáimat (és bosszússágaimat) leszámítva általános felhasználást tekintve nincs nagy különbség a 7 és a 8 között, ha az ember átszabja egy kicsit a kinézetet. Szóval nem teljesen világos ez a hatalmas harc 7-es meg a 8-as tábor között.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #60813 üzenetére
A felhasználói felülettel nekem sok problémám nincs. Kapott egy startmenü alkalmazást, és máris majd' minden úgy működik, mint Win7 alatt. (Muszáj volt hosszabb távon is kipróbálnom, hogy legyen róla véleményem).
Az mondjuk már sokkal idegesítőbb, hogy altatásból felébresztve közvetlenül storahci hibát dob az eventviewerben, ami azzal jár, hogy kb 15 másodpercig nem lehet semmit se kezdeni a géppel, hálózatot sem jelez, majd hirtelen észbe kap. Van, amikor a monitort sem kapcsolja be azonnal... Majd még keresgélhetek a neten, ha lesz időm, hátha valakinek már sikerült ilyen problémát megoldania.
Ja, mindez asztali gépen...
De hogy mondjak pozitívumot is, a Task Manager baromi jó
És az ezeréves UltraNav billentyűzetem is használható rajta (manuális drivertelepítés után persze
), csak újraindítás után valamiért nem mindig akar működni, és ki kell húzni + visszadugni a kábelét, hogy működjön rendesen.
Hogy ha nem lennék lusta visszatenni a Win7-t, és lenne időm is rá, akkor megtenném? Nagy valószínűséggel igen... Sok értelmét nem láttam nekije.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #60801 üzenetére
Windowsos vonalon valószínűleg a W8 mellett döntök, ha már rákényszerültem a kockázatos váltás miatt.
A kérdés már csak az, hogyan lehet használható desktopot készíteni belőle, minél egyszerűbbet.
Mindenféle Start-menüre hajazó programokról olvastam, de célszerűbbnek tartom valamilyen fapados és külső szoftver telepítését nélkülöző megoldást keresni.
Az Ubuntu Unity-menüje nagyon egyszerű a Windows 8-hoz képest, de sajnos szükségem van a Windowsra is, ezért nem tudok teljes egészében váltani.
Az elmúlt napokban .rpm és .deb csomagkezelésű rendszereket vetettem össze a munka szempontjából legpraktikusabb ablakkezelőket górcső alá véve, különös tekintettel a lassan fejlődő A Razor-qt-re és az LXDE valamint a Cinnamonra.
A Linux-disztribúciók közül openSUSE 13.1, Mageia 4, Ubuntu 12.04.4, Kubuntu 12.04.4, Lubuntu 13.10 került terítékre. Az összes közül számomra eddig az Ubuntu bizonyult a legjobbnak az adott laptop-konfigurációhoz.
Aktuálisan a NAV-os .rpm alapú Abev-ÁNYK szépen feltelepült az openSUSE 13.1-re, a többi disztribúción ezt nem ellenőriztem.
A Silverlight lejátszása is fontos szempont számomra webes médiatartalmak lejátszására és ez a szoftver az Ubuntun ment még régebben Pipelight telepítésével, a Kubuntuban a korábban bevált telepítési sorrend már nem működött.
Felülmúlhatatlan érzés volt, amikor nem kellett kéretlen programoktól tisztogatni és karbantartani az operációs rendszert.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Dhampir #60485 üzenetére
Igen már nézegettem de az van, hogy kb 80-200 ezerig szórnak a gépek és nem megyek el rajta, hogy miért. A magyarhoz megfelelő billentyűzetkiosztásúak 120 alatt nincsenek... Nem értek hozzá annyira, hogy mire kell figyelni látatlanban így nagyobb biztonságot jelent ha itt meg tudom nézni mielőtt megveszem.
Az már más kérdés, hogy az x230-ak meg alig drágábbak ha azt nézem mennyivel újabb. 170ért olyan van ami elég jól felszerelt és még több év gyári gari van rá. Az sem mindegy.szerk: és még látom hogy 100-110 körül is van. Nem is értem. Baj van ezekkel hogy kb annyi mint az x220?
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #60485 üzenetére
Inkább a T400-ból jelenleg kevesebb forog a használtpiacon (kevesebbet is hirdettek, hirdetnek az utóbbi két hónapot tekintve), amennyire megfigyeltem.
(Nekem is azért lett T500, T400 és T500 között kellett döntenem, T400-ból alig volt váltható VGA-s változat és az is legalább 10k-val drágábban.)
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #60364 üzenetére
Probalkoztam, de a ceges gepen nem tudom osszehozni az exchange szervert a linux kliensekkel, ugyhogy ott marad a win7.
Teljesen atalltam smplayerre, windowson is. Ugy vettem eszre, hogy gyorsabb, a feliratot alapbol betolti, megjegyzi hol hagytam abba a videot.(#60354) btudos, X230-nak az express card a gyenge pontja.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Dhampir #60302 üzenetére
Pedig a VLC lenne a helyes megfejtés...
Állítsd be a windows lejátszási eszközökben alapértelmezettnek a külső hangszórót plusz a vezérlőpultban a Dolby cuccon a 3D hangzást kapcsold be és húzd fel szélesre (maxra)
Ekkor szemből ülve elég rendesen tud már üvölteni a cucc !
A VLC-n is a hangeszköznek add meg a hangszórót (Conexant félét) illetve ellenőrizd, hogy milyen hangsávban játszik
Van, hogy néha megfeledkezik magáról a VLC és 5.1 vagy 7.1 hangzást akar rávinni a 2.0 -ás azaz Sztereó rendszerre... ekkor be kell állítani neki a sima sztereo -t 2.0 (esetleg 2.1)
Ha ezek után is halk akkor;
1.) Szarul konvertált film, alacsony/halk hangsávval
2.) Irány a fül-orr gégészet -
-
Francia91
veterán
-
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Dhampir #58017 üzenetére
Ezzel vannak tapasztalataim...
Egyszer egy ilyen ThinkStation-t végigcipeltem bkv-n fél Bp-n, Pestről Budára, onnan a Keletibe, majd vonattal vidékre. A karom majd leszakadt, fogantyúval együtt is. Ez vas. De igen dulván. Marha vastag lemezből van, meg nagy hőcsöves hűtője van, sehol nincs kispórolva az anyag.
-
lapa
veterán
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #57921 üzenetére
járt utat a járatlanért
Persze ugye kinek melyik a járt és melyik a járatlan.
Én 10+ éve linuxozok és már az is majdnem 10 év mióta windowst egyáltalán nem használok. (vista,7,8 totál kimaradt már). Egy hónapja azonban rávettem magam, hogy mégis win 7-el próbálkozzak. Hát annyira idegen volt már a windows, hogy egy hét után sírva rohantam vissza a jól megszokott linuxomhoz. Nekem még a betűk is életlenek voltak a windowsban és sehogy sem tudtam rajtuk élesíteni. Szóval ami neked a járt, az nekem igen járatlannak bizonyult. Na de nem akarok offolni nagyon, csak ez jutott eszembe erről a mondatrészről -
Francia91
veterán
-
lacus83
senior tag
válasz
Dhampir #57919 üzenetére
8.1
Gyorsabb,jobban kihasználja az erődorrásokat.
Nem eszik annyi ramot,kevesebb adatot használ a hddn (persze ssdn mindegy mert az úgyis gyors),kissebb a page file stb.
De !!!! Lenovóéknál nem nagyon megy a softveres támogatás,legalábbis T500 nál.Pl alap lenovos programok mint a power manager,vagy drivernél a kártya olvasó vagy egy alaplapi intel driver stb.
Persze sok mindent felismer és nem kell neki külön driver,na de mégis ... azért 2014 ben?
Win7 alatt eddig is használt programok viszont teljesen kompatibilisek értem ez alatt egy alap Bs playert,vagy egy Steamet.
Én már adtam 3 esélyt is a 8.1nek meg a Lenovonak de a sok b@szakodás miatt inkább full kompatibilis Win 7 amit ajánlok,legalábbis addig amíg nem éri magát utol a Lenovo -
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #56489 üzenetére
F1 2013, Modern Warfare 2, GTA IV, War Thunder ---> ezeket szépen futtatja a T500 HD3650-es ATI-val (természetesen nem fullos grafikával, de alacsony minőségben is szép a játék képe)
War Thunder, Ultra Low beállítás, de natív (1680x1050) felbontáson 1
War Thunder, Ultra Low beállítás, de natív (1680x1050) felbontáson 2
-
Kisisti98
csendes tag
válasz
Dhampir #56050 üzenetére
Sziasztok!
Valaki már találkozott olyan hibával hogy egy T42 Ati 9600-al szerelt.
Ahogy betölt a windows kékhalálba megy Ati2dvag végtelen ciklusba kerülte hivatkozva.
Amíg nincs fent az Ati driver teljesen jól működik. Minden más tökéletes, linux alatt is tökéletes.
Már több driverrel próbálkoztam de semmi.
Vagy 10szer raktam újra a winXP-t.
Leht hogy a vga döglődik?? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged