- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surfym@n
senior tag
válasz
barnam_ #111673 üzenetére
Jó paszta is fontos, de ugyanakkor azt is tapasztaltam, hogy a hűtőbordák kellően sűrűek ahhoz, hogy 2-3 hetente egy tetemesebb poradagot ki lehessen fujkálni onnan. Nekem van erre egy jó kis körtepumpám (fényképezőgéphez vettem anno), elég hatékonyan lehet vele pormentesíteni. Ráadásul végig dokkolón van a gépezet, ablakhoz közel, így jónak mondható a szellőzés.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
barnam_ #111662 üzenetére
Nekem i7 3840 QM proci van a W530ban, s mikor Lightroomban exportálok mondjuk 300 db képet, akkor előtte a TPFC-t átállítom manual-ba, s értéknek a 64-et írom be (hajszárító mód on, ~4700rpm) proci ilyenkor max 83-85 fokig melegszik, aztán dolga végeztével visszahűl 41 fokra is (24 fokos szobában).
-
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #111662 üzenetére
Mikor tekinthető jónak/megfelelőnek egy adott laptop hűtése?
A hőskorban mikor még olyan helyen lehettem, ahol millás AlienWarek voltak körülöttem, néha elpukkant 1-1 kíváncsi szétszedés és teszt háztájiban, megírni nyilván nem lehetett vagy kellett, mert ezek a gépek itthon kb. nem is léteztek eladás szinten, csak vagánykodásból voltak túráztatva.Na ott voltak olyan hűtések, amikre azt mondom okés. Full csuma telibevert szintetikus tesztek mellett úgy 80 fok, hogy a hang konkrétan nem volt zavaró... Méreteket azért illik ehhez illeszteni, szerintem egy átlagos gép már 5 éve is vékonyabb volt annál, mint abban 1 venti.
Ma amúgy odabent video decode volt 2 órán át. Tartósan a saját gépem 16W-ig throttling nélkül el tudja vinni a bulit. Amint elengedem a power limitert instant 100 fok minden magra és indul a totó. Anyag. Az kéne ebbe is, csak hát nincs benne gyárilag
-
carr
őstag
válasz
barnam_ #111068 üzenetére
Egy hónap eltelt. Kíváncsi vagyok milyen most a tapasztalat.
Tudnál infóval szolgálni? Kezdek fejreállni, hogy a használtan vett billentyűzeten, (ph apró), az első használatbaételt követően (8e volt a bill) az A a V és a caps lock kihullottak. Illetve előbniek félig.
Köszönöm!! -
azbest
félisten
válasz
barnam_ #111237 üzenetére
Ja igen, a világítósok gombjai fényes műanyagból vannak és fehér a felirat, azon át jön ki a fény. Pont ugyanígy néz ki felülről a gyári világítós is ahogy nézem.
Anno vettem egy világítóst, mert amúgy is kellett egy csere bill. De a fő gépembe végül inkább az érdes, normál változat került. Bár mostanában megint dokkolóból megy legtöbbet mindkét gép és külső billt használok így -
-
válasz
barnam_ #111028 üzenetére
Azért meg lehetett volna tartani elég sok mindent, ha akarnak. T30...T480 között próbáltam mindent. Soros/párhuzamos porton kívül még a 480 designján is elférne minden. Az egy USB portos Almáktól meg a userek is hülyét kapnak (tapasztalat).
A T440-be lehetett a többihez képest rendes billentyűzetet rakni, és szerintem ha szándék van, akkor a 80-asba is ment volna. A 440 billzete a 460-asra is jó, mégis sokkal rosszabb volt a 450, 460.
Ilyesmik.
Szóval azért Lenovoék elég sokat rontottak, annak ellenére, hogy nekem bejön a 440-en kívül minden Txxx gépük.@S_x96x_S : Nem jövök rá, hogy csinálják a cnmods-nál. Alaplapot faragnak? Házat? Alaplapot építenek?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Az innováció a verseny velejárója,
> ha az Apple ... vs. "nehéz, bumfordi, réginek tűnő Thinkpad"szerencsére komplex a helyzet
és a Lenovo is próbálkozik, pl. ott a "Thinkpad X1 Fold"
aminek már van magyar oldala is ..
https://www.lenovo.com/hu/hu/thinkpad-x1-fold/"Formálja át a valóságot
a világ első összehajtható PC-jével""Egy igazi forradalmár, amihez semmi sem hasonlítható.
Hajtsa ki és be, akár csak úgy, mint egy könyvet. A kijelző mindkét része lenyűgöző látványt nyújt, amiről az Intel® Core™ i5 processzorok Intel hibrid technológiával gondoskodnak. Ez a készülék garantáltan megváltoztatja mindazt, amit korábban a laptopokról gondoltál.""Egy dolog megálmodni valamit.
Megint más valóra váltani az álmot.
A praktikus összehajtható eszköz előállításához szükséges innováció létrejöttéhez mérnökeinknek gépészeti, elektromos és szerkezeti kihívásokat kellett legyőznie. A prototípusnak mindössze annyit kellett bebizonyítania, hogy a koncepció működőképes.
Ám ahhoz, hogy valóban ThinkPad kialakítást kapjunk, a felhasználói élményből kellett kiindulni, mialatt felkaroljuk örökségünket, a strapabíróságot is.""A világ első 13,3 colos OLED-kijelzője tág színtartományt, kimagasló kontrasztot és fényerőt, valamint alacsony áramfogyasztást biztosít"
"A divatos megjelenésről és a funkcionális stílusosságról a bőrtok gondoskodik, hiszen része az X1 Fold-ot álló helyzet megtámasztó állvány is""A kijelző keskeny fekete keretbe van foglalva"
"A keret és a hátsó fedél vonzó gépházat alkot, amely megóvja az X1 Fold-ot, és ellenáll a mindennapos igénybevételnek"
"Az egyedi alaplap illeszkedik a terjedelmi korlátokhoz, és erőteljes teljesítményt nyújt"
"A hőelosztó (a három közül az egyik) eloszlatja a belső részegység által fejlesztett hőt, ezáltal mindenhol ideális hőmérsékletet alakít ki"
"Hordozni kicsi. Használni hatalmas.
Legyen Ön akár a technológiai trendek naprakész alakítója, akár olyasvalaki, akinek a sűrű beosztása kimagaslóan hordozható, állandóan működésre kész eszközt igényel, a ThinkPad X1 Fold olyan élményt nyújt, amelyről nem is gondolta, hogy kereste."
"A jövő összehajtható."
És a marketingesek levezetik .. hogy ez a Thinkpad múltjából eredő logikus jövő ..
"Lenovo ThinkPad X1 Fold Story Main Tour" ( 2,5 perc )
https://www.youtube.com/watch?v=Lg2mRNsBjec
A lényeg - ami a végén megfogalmaztak:
- "Az ügyfelek produktivitást akarnak ..."
persze nincs trackpoint ..
meg is jegyzik a videó alatt: "Only one minus: Where is trackpoint?"
-
Tikakukac
titán
válasz
Cserébe meg megy a zokogás, hogy jujj, de hangos a venti meg jahj rátettem egy 200 oldalas könyvet és kettészakadt a gép. Ezt akartad, ezt kaptad
Amúgy itt is van egy trend, a gazdirodában ütötte meg a fülemet, hogy jó ez a vékony könnyű gép, csak rossz használni. Előbb-utóbb eljutunk oda, hogy akkora putri lesz a valóban melós gépkínálat is, hogy lépni fognak. Kár, hogy el kell mennünk a falig.
-
válasz
barnam_ #111015 üzenetére
Csak az a gond, hogy már nincs driver support.
Mert maga a GPU elég jó képességekkel bír (ez már a W520-nál is így volt), de újabb játékokat hiába bírna el 720p-ben még nyers erőből, ha a driverei már bugzanak. Persze néhány évvel ezelőtti címekkel simán jól elvan, én is kipróbálgattam rajta a Steam könyvtáramból pár cuccot. (Volt nálam egy SSD-sítésre és telepítésre nemrégiben. Rá is kívántam, de ellenállok). -
parandroid
félisten
válasz
barnam_ #110973 üzenetére
Nem tudok az ios-es amazon appból linkelni (meg most már open in safari funkció sincs benne). Amazon.de-n írd be a keresőbe, hogy thinkpad x230 akku green cell.
Várj csak, próbáltam üzenetben eküldeni magamnak a linket: [link] .
Green Cell® Laptop Battery for Lenovo ThinkPad X230 X230i...
Nekem ez továbbra is az appban nyitja meg, de remélem desktopon is működik.
p
-
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #110681 üzenetére
Nem írta külön, de az adatlapja alapján négymagos i7-es T520-a van. Az meg nem fog megmoccanni a dokkoló + 90W-os töltő kombóval, konkrétan úgy fogja venni a gép, hogy nincs dokkoló, nincs töltő, akkuról kell üzemelnie. Tapasztalat.
stork13: én is Greencell töltővel használtam négymagos i7-es T520 + dokk párost, működött vele.
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #110657 üzenetére
Nem is feltétlen a rendelés a gond. Hanem, hogy honnan is jön az a cucc és milyen gyakran. Dellhez ha kellett valami NBD-re akkor amíg a pesti oldalon voltam csak mentem 2 megállót vilivel, teleraktam a táskát és másnapra az ügyfél gépe készen is volt.
Telemaxra, sima ötletpadra hallottam hetes meg 2 hetes rendeléseket. Az horror. -
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #110567 üzenetére
Én ilyen szituban keresnék egy nem szép gépet, az alaplapot felhasználnám, a többi pedig menne tartalékba vagy apróra.
Igen, ezzel a résszel van gondom úgy 2-3 éve. Jó, nem mindig intenzíven kerestem, de valahogy mindig komplett és relatíve jó állapotú gép jött szembe, roncs vagy alaplap nem.
Illetve bocs, egyszer vettem egy roncsnak hirdetett 14" wide R61-et, aminek konkrétan semmi baja nem volt, tehát egyszer már eljátszottam a "veszünk egy *roncsot*, aztán kiderül, hogy semmi baja, tehát nem bontjuk el és továbbra is kell egy alaplap" szitut.
A háttérsztori annyi, hogy egy fórumtárs ingyen a rendelkezésemre bocsátotta az elhullott Nvidiás alaplapos 14" wide T61-ét (ami az alaplapon kívül ép és egyben van), nagyjából azzal a feltétellel, hogy nem nyerészkedem vele. A szándékom amúgy annyi vele, hogy nagyon apró pénzből életbe keltve odaadom majd valakinek (mondjuk valamilyen olyan helyre, ahol ilyen gépnek is szűkében vannak).
Tikakukac: oké, írok majd privátot, ott folytassuk.
-
-
SteveAd
tag
-
-
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #110174 üzenetére
Nyilván a több antennával jobb kell legyen a vétel, a driveres/DPC problémákat leszámítva, ami az én T420-amban előjött (nem mindegyiknek volt ilyen baja) teljesen elégedett voltam a 6300-al.
Kicsit sajnáltam is polcra tenni. Viszont kellemes meglepetés volt, hogy alig voltak lassabbak (szűk 10% nagyságrendjére emlékszem) a két antennások jó jelszint mellett. Nálam 240Mbit/s-es a net régóta, azzal pont ki tudtam maxolni őket speedtest alatt.
-
Cold5
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
barnam_ #110136 üzenetére
jaja, audio return channel (arc) jelölésű aljzat a tévén az erősítő felé, meg persze a tévén is lehet állítani kell, hogy arc-oskodjon
ha meg ezt nem tudja a képernyő, akkor az erősítőn kell megnézni, hogy kell felfűzni és milyen portokat, beállításokat kell használnia. Van amelyik erősítő manuáljában még le is rajzolják
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #110073 üzenetére
Az még arrébb lesz. 10-20k között azért vannak AX1500-as, AX1800-as routerek, de nem hiszem, hogy többet hoznak egy jobb AC-s routerhez képest.
Egyelőre nekem sincs szükségem AX-es routerre, de azért az L450-ben a 7265AC -> AX200 váltás annyit már hozott, hogy stabilabb 5 GHz-en a wifi (bár itt valószínűleg a jelenlegi router kezd kehesedni).
Ha eljutok odáig, hogy sikeresen megoldjam végre az OpenWRT-re cserét (nem annyira egyszerű folyamat), akkor egy Xiaomi AC2100 fogja váltani a jelenlegi TP-Link Archer C5 v1.2-t, ami egyrészt már vezetéken sem igazán hozza a gigabit körüli sebességet, másrészt 5 GHz-en is mindössze 120-130 Mbps körüli letöltést tud már csak.
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #110064 üzenetére
Van Intel AX200-ból is mini PCI-e változat, hogy ez mennyire gyári vagy csak élelmes kínaiak oldják meg a más csatolót/form factort, azt nem tudom. Mindenesetre működik, legalábbis Reddit-es tapasztalatok alapján.
Gyári BIOS-szal azt hiszem, az Intel 6300AGN (3 antennával) vagy 6205AGN (2 antennával) a legjobb opció.
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_ #107332 üzenetére
Mivel nem szerelték a T400-at gyárilag 6300AGN-nel, persze hogy kell neki a whitelist-mentes BIOS, még akkor is, ha az a konkrét 6300AGN Lenovo FRU-s.
Mondjuk úgy rémlik, hogy mind az 5300AGN, mind a 6300AGN pont egyforma tudású kártyák, legalábbis ha a számadatokat nézzük, mint dual band-képesség, elvi maximum sebesség meg ilyenek.
-
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
barnam_ #107189 üzenetére
Pici pénzért(15k), netezni tökéletes
Van itthon t420 is, semmivel nem fűt kevésbé, mint ez, de kigúvad a szemem a hd+ kijelzőjétől! Alapjáraton ez 45fok körül mozog, ahogy én használom, úgy meg 50-55fok, így ölben sem kényelmetlen! Meg is lepődtem, mert én is a rossz hűtéséről hallottam!
-
-
válasz
barnam_ #107172 üzenetére
Minden. (A sarok is...
) (CPU tok és maghőt láttam csak, de nekem az elég, azon van hőcső, a chipseten nincs)
@Tikakukac : A HP képes volt úgy kiadni asztali procis Paviliont, hogy a chipset borda a tok feléig takart. Az Acer meg az Aspire 3xxx 5xxx környékén leragasztgatta a rácsokat a gép alján...
-
-
-
Bibby
addikt
válasz
barnam_ #107016 üzenetére
T420s-em van.
Itt a mód ahogy fel lehet tenni, és működik a küszöbérték is. Legalábbis addig amíg el nem felejti. -
fungi
aktív tag
válasz
barnam_ #107016 üzenetére
T400-500-on nekem működött a Win7 Power Manager Win10-en, igaz hogy az egy régi kiadású win10-es -és a frissítések ki vannak lőve. /Rémlik hogy az újabb win10-en is megy, de valamit mókolni kell a telepítéskor, és a baj az hogy aztán a Win frissítések biztosan kinyírják./ A Win10-re való PM nálam egy x230 telepítés után működött, be is lehetett állítani rendesen, de hogy meddig lesz jó, azt nem tudom, nem az én gépem.
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #106715 üzenetére
Battery eater.
Sajnos az a gond ezzel is, hogy a gépeket a lehető legtöbb formában kell azonos hardverrel szerelni vagy szereltetni, oprendszer teljes gyalu és ciánozás már az alapoktól és erre jöhet az utólagos korrekció még.
Ezért írtam, hogy ez nem a ránézek és mérek egyet szint sajnos. Mocsok módon telibe tudja verni ezeket a méréseket egy sima Win hülyülés is.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
barnam_ #105811 üzenetére
Köszi!
1 perc AIDA stress test után már megvolt a 92 fok
Természetesen kikapcsolt turbóval.
TPFC-ben megadtam azokat az értékeket amiket írtál hogy nálad is vannak.
Nem igazán értettem a dolgot mert itt 90 fok felett elkezdett tekerni 7000 rpm-en, legalábbis a TPFC is ezt írta meg az Aida is.Nem találtam újabbat, csak a 0.61-et pedig régen asszem 0.63 volt fent nekem a T520-on.
Lehet ezért ment fel 7000rpm-re? Vagy másfajta hűtés van az ismerősöm T420-ában ami tud ennyit?Te 5000 rpm-ről írtál.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #105785 üzenetére
Amúgy viccen kívül, azért az nekem kicsit soknak tűnik... Bár rég nézegettem, úgy emlékszem nálam nem igazán volt 70 környékénél magasabb netezés közben. Most dobtam tesztből rajta két kör speedometer-t, max 72 fokra ment fel turbózva (kép közvetlen befejezés után lőve):
Na igen, a "komolyabb" munkákat érdemes komolyabb gépekre bízni, nem véletlen vannak manapság már 6, 8, 10 de akár 64 magos asztali CPU-k is.
-
azbest
félisten
válasz
barnam_ #105449 üzenetére
Sajnos ez ilyen, A chrome -ban külön flag-et átbillentve lehet már a legújabb verziókban engedélyezni a gpu h264 dekódolást linux alatt. (t430 hd4000-réhez a gpu blacklist flaget kellett átkapcsolni)
De a t61 gpuja, legalábbis az inteles, nem támogat h264-et még. Anno azért is tettem bele broadcom crystal HD kártyát. De azt hiszem már a crystal hd sem nagyon támogatott.(#105450) Tim82
Ha jól látom a szálat, akkor itt t61-ről van szó, azon nem segít a h264ify, ha inteles.Ja nem jól láttam, mert t400. Akkor működhet a h264ify. Chrome alatt kell a gpu blacklist kilövés: Override software rendering list a chrome://flags alatt.
Meg Force color profile: sRGB, hogy ne legyen randa mosott a videó.Foxinak volt T61es kommentje.
Múltkorában úgy láttam, hogy linuxon chrome alatt dögletes volt a videó az én T61-esemmel. Ellenben a firefox meglepően jól tolta a youtube-ot. Viszont firefoxszal úgy láttam, hogy a h264-es a procijával sokkal nagyobb falat volt, mint alapon hagyni a vp9-esre. A vp9 alap módban ment a fullhd a T8300as procival, a h264 viszont talán csak 720p-ig volt vállalható. Lehet jobban optimalizált a vp9 cpu dekódere. -
-
fungi
aktív tag
válasz
barnam_ #105388 üzenetére
Én raktam fel T400-ra Win10-et, és valóban kézzel kell felrakni pár drivert Win7 kompatibilis módban, régebbi PM, PMdriver, és Hotkey-vel még a régi OSD is megy, akkutöltés is beállítható. De ha csak tartalék gép, akkor engem nem zavarna a támogatás hiánya a Win7-en, mert amúgy azzal egyszerűbb a T400-on az élet, pláne ha váltható kártyás a gép. Egy Ssd javasolt, és átlagfelhasználásra, net, film, még teljesen jó, hiába régi. /Egyébként melyik a leggyorsabb Linux egy ilyenen? Raktam fel ötletszerűen, de valahogy mindig sokkal lassabb lett mint bármelyik Windows, biztos nem jót sikerült feltennem.../
-
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #105333 üzenetére
Így igaz. Szerződés függő is a dolog. IdeaPadra a szerződés úgy nézhet ki: srácok, ha már tényleg nagyon nem bírtok magatokkal, akkor pár gépet csináljatok már meg nekünk sorozatnézés közben a betonon, fél kézzel a tökökötöket vakarva, jó? Adunk zsebpénzt érte.
Nagyjából ez lehet megfogalmazva. Mert ha hibátlanul lehet telefont csináltatni velük 3 nap alatt, akkor nem tudom miért olyan nehéz a laptopos ipar.
-
válasz
barnam_ #104261 üzenetére
Én üzleti mindennapos gépként használok még egy X220-at (néha egy X230-at is).
Eredeti akkut Németországból szoktam rendelni 22-24ezerFt. Általában 1-1,5évente cserélek mert elég sokat van használva, a régi akkumulátorokat itt szoktam eladni 6-8000Ft-ért.Összességében akkura egy üzleti gépnél szerintem nem sok 16-18K 1-1,5 évente. Én úgy számolom, hogy ez a fenntartás része ha valóban használni is akarod a gépet. Ráadásul még utoljára is kaptam friss 2018-as gyártású eredeti akkut és az X220-egy 2012-es gyártású gép.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #104236 üzenetére
Ez nem pontos infó. Régebbi szériák gyári Lenovo akkujaira is ugyanezt írja. EC mod után vígan tölti nálam az eredetileg T420-ba való 9 cellás gyári akkum is a T430.
(#104238) azbest: Nem kell ilyen durva dolog, mint külső flashelés. Elég moddolni az EC FW-t, egy csavart sem kell kiszedni hozzá. De tény, a legfrissebb BIOS-al nem működik, és azért a sima next-next-finish-nél egy fél fokkal komplikáltabb a dolog.
(#104243) Aggregátor :
-
Papooo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest