- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
én sem értem, egyre inkább úgy érzem ez egyéni szocproblem
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Miért? Rendelni lehet, megkapni nem...
Jobb helyen ezt ELŐrendelésnek hívják.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ne vedd el BobMaster kenyerét.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Szerintem sem elhanyagolható szempont, persze ha az ember ki is használja. Jelenleg c2d-vel több kompromisszumra szorulnék az biztos, meg akárhogy is, kijött már 3 generáció azóta, több utasításkészlet, jobb teljesítmény/fogyasztás, energiamenedzsment, stb.
-
Quaresma
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
De ha ez a kettő nem szempont , már mint a T61 is jól összeszerelt és a hűtéssel sincs problémám, akkor érdemesebb inkább ezt megtartanom és fejlesztenem?
-
xcds
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Azért használom a touchpad-et, mert amikor nem gépelsz, hanem pl fórumot olvasol, kényelmesebb egy ujjal görgetni, meg a dupla kattintás is könnyebb, gyorsabb. Én meg azt nem értem, hogy ha nem gépelsz, akkor miért a trackpoint-ot használod. Azért, mert az a menő?
Azért állítottam, el, mert akkor nem kell nyomva tartani a középső gombot görgetésnél, ami egyel jobb.
Az akksi lötyögésnek funkciója van.
Én meg ehhez gartulálok. Nem láttad utána a szmájlit ezek szerint. A töltő csatlakozót is meg merte jegyezni más is rajtam kívül, de, gondolom, azt sem láttad.Itt van a haverod is, akinek a legnagyobb szája volt, no komment...
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nekem ez még valahogy nem tűnt fel, úgy érzem inkább el vannak a kényelmes második helyen, szigorúan ergonómia, funkcionalitás és szoftver szempontjából, eladásban lehet előrébb van a HP, Dell, nem tudom. Elég megnézni a mostani EliteBook-ot, a Dell talán valamit fejlődött önmagához képest. Abban egyet értek, hogy az irány nem a legjobb a lenovo esetében.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Az a gond, hogy máig nincs valós alternatíva a windowsos notebookok piacán, persze ezt jól ki is használják, még ezzel a gagyi kiosztással is ez lesz a legjobb gép a kategóriában.

"jézusúristen. a bekapcsológomb is a jobb oldali zsanér alatt van"
ez még kb a tökmindegy kategória, annál még a retesz hiánya is jobban zavar

-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
fontos azért a magyar bill, ha akármelyik másik családtag is használná.
-
buherka
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Én pl. most vettem innét a PH-ról karcmentes T60-at 50K-ért. Egyik ismerősöm kért meg rá, hogy nézzek körül. Ajándékba akarta a lányának. De kitétel volt hogy magyar bill.-es legyen, mert ugye ajándék.
A amúgy a NotebookStore-ban van jóféle bill. matrica. Ami jó a TP-ra is. Ez nem csúszkál össze-vissza.
Ők is ezzel ragasszák át a bill.-ket, amit honosítanak. -
válasz
buvartacsko
üzenetére
Csak a tisztánlátás végett. Nem kizáró ok, hanem csak prioritás...
-
buherka
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Közel sem lakok a szerviz mellett. 25km-re van tőlem a Delta. Anno egy kecskeméti fórumtag jött fel BP-re ugyan ebbe a szervizbe, mert behalt az N200-as lenovo-ja. Nem kocsival jött...vonattal és busszal. Az meg neki 200km volt oda-vissza....érdekes, kibírta.

Hozzáállás kérdése az egész. -
buherka
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Pedig, most nekem a hazai szervizzel volt jó tapasztalatom. Tehát működik. Egyetlen egyszer hívtam fel őket, hogy mi van a gépemmel. Már akkor mondták, hogy úton az alkatrész. Sajna közbejött a húsvét, de még így is ledarálták 5 munkanap alatt.
Melyik szervizzel jártál pórul?...hogy mi is okuljunk.
Én a BP-i Szentendrei úton lévő Delta szervizben voltam.(#30381) J00hnny...nem gyenge. Jó ilyeneket olvasni.

-
ro_bert17
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Megértem.
Bár azért gondolom senki sem gondolja hogy szándékosan tették volna, hiszen érdekük nem fűzödött hozzá és hasznuk sem származott belőle. -
Sensei
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Én nemrég cseréltettem az enyémben ventit, előre megrendelték és csak akkor kellett bevinnem a gépet, amikor megjött. Nem volt két órát sem náluk.

Más: Sajnos kezd megrepedni a T420si-n a palmrest, ráadásul olyan helyen, ahol nem is igazán kap terhelést.
Volt már valakinek ilyesmivel garanciáztatós tapasztalata? -
BalazsKKa67j
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Szervize válogatja,te kifogtál egy rosszat...ne ítéld meg az alapján az egészet.
-
Ringman
félisten
válasz
buvartacsko
üzenetére
sajnos már lemerült az akku, töltőt meg nem hozta haza húgom (Pécsen maradt), uh ennyire pontosan tudom emlékezetből leírni.
a gépnek én voltam az első tulaja, szóval külső buheráció nem történt (max én
).
biosban gondoltam visszaállítom a gyári értékeket, mert miért ne, hátha vmit én basztam el.ugye rákérdez, hogy biztosan visszaállítod a "default" beállításokat. mondom perszeoké, csak nem történt semmi, újraindítás után sem.
vagy elemkivétel segítene?
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
(àgy sarkàn kuporogva, ölben - néha aludni is kell a zasszonynak, olyankor benézek ide
) -
dcsabi78
csendes tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Szia!
Valóban így is működhet a video nézés,de sztem nem ez a megoldás
A pluginokban többféle ki-be kapcsolós,engedélyezős verziót is kipróbáltam,de nem oldódott meg a probléma
Elképzelhető,hogy az integrált videókártya ennyire képes egy dedikálttal szemben?Vagy valóban beállítás,valamilyen flas player probléma lehet?
Köszi -
ro_bert17
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem úgy van, hogy a megfelelőt alá kell húzni?

-
^Clown
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Az T60 lesz
Bevásároltál már? 
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nekem segített, asszem már írtam itt.
Vettem egy 3 ciklusos, de 2009-es gyártású akkut X200-ba. 87%-ról 92%-ra ment fel egy reset után.Persze ha cellahibás az akku, akkor a hajára kenheti az ember.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Rendberakta a kondíciót. Először poor volt, a folyamat végére good lett és + 10-15%-kal több töltöttség van az akkuban. Eddig soha nem használtam.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ja, már értem, az nagyjából működik persze, csak az OSD visszajelzés nem, az újabb gépeken most már tökéletes, kivéve a lépték fényerőnél, a régi gépeknél meg eleve csak 7 lépcső volt asszem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Szerintem te még egy korábbi Linux verziót futtattál X41-en, egy bizonyos kernel óta nem működik az OSD régebbi ThinkPad-eken.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Linux alatt pont a 60-as széria óta működik rendesen a hangerő szabályzás +OSD.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Linuxon is 1-15 lehet, csak 3asával léptet 1 helyett, úgyhogy gond, igen.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
a boot (jól beállítva) nem, a hibernálás inkább.
egyébként ebből a szempontból (is) nagyon bevált a corestore: a szerver gépen a hdd egész éjszaka áll, najó óránként elindítja (még) egy script, hogy írjon rá, meg néha beesik egy mail is.
a kliens gépen már a login képernyő előtt hallom parkolni a lemezt (startup scriptben van a leállítás), és hacsak nem direkt azon csinálok valamit el se indul. a kliens gyak minden tartalmat a szerverről eszik. mondjuk az jobb is leállítva, mert abban a samsungnak elég beteg turbinahangja van, a túlméretes wd a szerverben sokkal csendesebb.
és egy 25gb-re formázott corestore-ra elfér egy sok mindennel megrakott ubuntu meg 16,6 gb szabad hely. erre a 16gb-re megy a tévé timeshift meg a felvételek.
a merevlemezen az első partíció ugyanekkora, rsync-kel a rendszer mentése egy egyszerű tükrözés, pár perc alatt lefut.
szóval hasznos jószág a corestore, persze a win kicsit nagy hozzá.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko
üzenetére
"Általában abból lesz irodalomkritikus, aki írónak tehetségtelen." (ősi nyenyec bölcsesség)
-
amargo
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ez nem túl jó hír..
-
^Clown
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Az X300-amban is sanyo van, 6 cellás, cycle count 30, de a kondíciója poor, 50%-os...
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem mondta, hogy T61, tehát feleslegesen kötöttél bele.
Másrészt nem szériákat kértem pro/kontra hasonlítani, hanem az R500-at és a T6x-eket.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Jó étvágyat

-
Psychonaut
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
Itt egy orosz review rola.
-
Psychonaut
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
Sajnos annyi penzem nincs, hogy lerakhassam eled, csak a letezeset volt hivatott bizonyitani a link.

-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Már te is elismerted, hogy anno a Lenovo hivatalos oldalán is rendelhető volt. Tudom, én is láttam. Be van listázva egy rakat webshopban (főleg lengyelekben, de találtam osztrákban is). Most már igazán bevallhatnád. Mondjuk mi már továbbléptünk.
Rakjuk le eléd, beszarás. Engem meg ezzel egyidőben a szomszéd szobában elégítsen ki orálisan az andzselinadzsoli. Hát lefosom magam, tényleg.
-
Psychonaut
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Legalább gugliznál rá mielőtt ilyen karakánul kijelented... imádom az ilyet.
i5 2537M-mel lehet kapni X220-at (habár már nem gyártják)
És nem, az első hozzászólásban lévő pdf nem szentírás.Abban igazad van, hogy hülyeség azt venni, én is ezt mondtam, de nem hiszik el.
-
kaller1
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
Itt van előttem egymás mellett a sima meg az ips kijelzős t60, hát nem gyenge az eltérés.
-
ixtom
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Kattintgasd végig baloldalt a Technological Benefits almenüben azt a pár marketinges grafikont, több mint a semmi.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Kezdek megvilágosodni

ixtom: Na mondjuk ezt nem kellett volna mondanod, a 4300-assal kb csak az a bajom hogy vacak TN van benne. Könnyű, gyors, erős, sokáig bírja akuról, nem melegszik. De egymás mellé téve az x61t- meg azt hát majdnem elsírtam magam a 4300-as kijelzőjétől. Igaz jó panellel se lenne thinkpad, de úgy azért már nagyon el tudnám képzelni útitársnak

-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Kár érte.
Tim82: Akkor az a táblázat csak megemlíti felül az ips-t és minden modellt felsorol minden panellal?
Lehet leírtátok már, nem mostanában jártam erre
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Azt tudom, a sima érdekelne. Ittha jól látom az ips paneles TP-k vannak felsorolva, de látok ott T42-t is, ami volt nekem és biztos nem ips volt. Mondjuk ha rákérdezek a paneltípusra és egyezik akkor nem igen lőhetek mellé ha jól sejtem. A legolcsóbb ips megoldást keresem 12.1"-on ami netezni még azért jó legyen.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Hát kib@szott szép képe van az biztos. Modell stimm. Pont olyan lilás beütése van oldalról mint amit Gondwana x201-én láttam, betudtam a wacomnak. T60-asokon teljesen más az árnyalat, szóval akár AFFS is lehet..nem tudom. Tény hogy gyönyörű.
De sajnos már nincs nálam, egy élmény volt használni

-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
úgy látom senki nem érti meg hogy az nem egyenlő a csicsával, hogy az ablakok nem villognak mikor átméretezem őket.
De, értjük. Csak nekünk nem csinálja. T500 9.10, 10.04, 10.10-zel, T400 Mint 10-zel, Mint 12-vel, Xubuntuval, X201 Mint 10-el: compiz kikapcsolva, effektek kikapcsolva, compositing kikapcsolva, hiba nincs.
Esetleg nézz rá az Ubuntu Tweak nevű cuccra, illetve aktiváld az Xorg updates ppa-t, de szerintem user error van ám, ha másnál egyáltalán nem jelentkezik ilyen.
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
múltkor pont ezt csinálta velem egy android fan is, egyik barátnőm telefonjára felraktam, egy cm7 modot, a stable ágból. azóta azt csinálja a telefon, hogy töltőre rádugja, és kikapcsol a telefon. vagy szarrá fagy ilyesmik. itt is megvan a linux élmény.

aztán elkezdte nekem magyarázni, hogy én nem valami nightly buildet raktam fel, mert nem létezik hogy stablet rakjak, ( áprilisban jelent meg a mod első stable verziója, én meg nyár végén pakoltam fel a romot ) biztos valami nightly build és azért fikázom azt a kurvajó romot.
aztán addig okoskodott hogy lefotóztam neki az about phone részt, ahol tisztán látszódott hogy stable 7.0, utána valahogy kussolt, és benyögte hogy nem tudta hogy stable ágba is laknak ilyen kétes dolgokat.

-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
"none"-ra raktad? nem, hanem továbbra is értetlenkedsz, közben meg bizonygatod hogy depedig none-ra raktad. akkor most mi vagy?
érted ezeket az animált ablakokat az olyan szintű júzerek miatt vezették be, akik először ültek gép elé, rányomtak a "minimize"-ra és nem értették hová lett az ablak. mivel azonban látja, hogy lekicsinyül a tálcára boldog.
áttetsző ablak dettó. megnyit egy második ablakot: "jaj hova tűnt az előző ablak?". így látja, hogy nem veszett el amit eddig a wördbe írt, hanem megvan hátul.
elsoroljam a többit is? ugyanez, hogy lifeg az ablak alja ha mozgatod. ez is gizikének fontos, hogy lássa az az ablak tök igazi, nem csak valami odarajzolt bithalmaz.
isten hozott az aeroban. dejó, hogy sikerül kihasználni a gépet.
egyébként az ilyen "tényleg hasznos" dolgokat, mint alt+tab igazi ablakokkal vagy a win7 tálca előképe ha fölémész (amibe megint lehetne rúgni pár nyilvánvalót - 2 kattintás nem lehet hatékonyabb, mint régen 1) szerintem megkapod majd a 12.04-ben. de ugyanúgy már most a 11.10-ben is. gondolom azóta sokat fejlődtek az effektek is, ha van egy üres pendriveod indítsd el live rendszerként és nézd meg jobban közelít-e az vizuálértelmezési igényeidhez.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
ez milyen parancssor? gnome-terminal? nem teljesen egyértelmű a vidiből mi történik, de én csak xterm-mel tudtam betű villogást csinálni.
próbáld már meg lsz a gnome-terminal-lal, hogy azzal is ugyanez-e a hibajelenség?
upd: mondjuk ahogy látom az az ablak még mindig áttetsző, szóval szart se kapcsoltál ki a megjelenítésben. szerintem itt hagyjuk abba, mert ennek így nincs értelme. neked fontos hogy átderengjen egy inaktív ablak vagy a háttér a fókuszban lévőn? máshol erre azt mondják "elromlott".
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
oké, használj windowst. a leírásodból elég látványosan lejön, hogy nem akarsz a linuxxal foglalkozni, mert neked nem elég szép.
mert ha jól értem a rettentő funckionális (flash) hibák megoldódtak, vagy nem? van még valami, ami rosszul működik? vagy most még milyen "instabilitással" "szenvedsz"?
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
nem, ez linuxon 10 másodperc. update manager kijön --> rányom --> jelszó --> enter.
új programok telepítése szintén nem júzerbarát weboldalakon turkászva kezdődik.
nálad valami gond van. csak gondolj bele józanul: szerinted bármelyikünk küzdene a linuxxal, ha nem lenne tökéletesen stabil? én a 10.10-et a második app crashnél (fájlkezelő bezárt) kukáztam. vagy ha nem lenne folyamatos egy ablak rajzolása? szerinted ezeket a többiek eltűrik, vagy egyszerűen náluk működik?
szóval valami a te készülékedben van. szerintem a többiek megerősíthetik. nekem sosem (azaz sosem) crashel se a jutub, se a mittoménmi. az ablakok se szaggatnak. ki is b@sztam volna abban a percben és ment volna vissza a win 2003.
neked a flash-aiddel frissítve a flasht még mindig crashel? ez 32 vagy 64 bit os?
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
nem tudom mit csinálsz, de nyilván valami rossz nálad, mert nekem nem villog a terminál átméretezéskor.
frissítetted? kikapcsoltad a desktop effecteket?
már mitől lenne a csomagkezelő szerver-only fícsör? desktopon nincsenek programjaid?
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
nézd, a "széthajtod a magokat" az 17w fogyasztás 720p esetén. hű. 8 cellás akksival azért ritkán jössz zavarba egy-két filmtől. áprilisban jön a 12.04, ahhoz már csak telepgetni kell majd a gpu támogatást.
egyébként nem vagyok különösebben kíváncsi, de lenne egy söröm rá hogy a wines implementáció se 100%. szóval én nyugodt szívvel maradok a cpu-nál.
mi az, ami közel sem olyan jó, mint windowson? az, hogy 3 copy-pasttel megcsinálom, amit a wines szoftver mittomén hány megából, ami a következő frissítésnél összeomlik? olvasgatod a fórumot? mindenkinek saját szent módszertana van a lenovo appok telepítésére, mert egyébként valami nem megy.
neked az eye candy az fícsör. még egy kitűnő példája annak, hogy miért nem akar téged a szarfos os gazdának. az eye candy az gizikének szánt fícsör, nem racionális fölnőtt embereknek. szimplán kontraproduktív. nekem ennél kicsit komolyabb elvárásaim vannak egy os-sel szemben, azért tartom jobb választásnak a linuxot. a "desktop" nem egyenlő az eye candyval. én mondjuk nem a linuxon szoktam le az eye candyról, én win alatt is rühelltem hogy a hülye animra várok ahelyett hogy csak bevillanna az ablak amiben dolgoznom kell.
nekem a fícsör a csomagkezelő, az hogy ha kell 10 perc alatt komplett szervert (vagy desktopot) csinálok gyak vakon (copy paste-tel), az ssh, az rsync, a tmpfs, a mentés-visszaállítás, a logika, a minimalizmus (ami hatékonnyá tesz, mert szemben az eye candyval az én teljesítményemet növeli) és az hogy az én igényeim szerint rakhatom össze a dolgokat.
egyébként az elég sokat mond a gondjaidról, hogy ez a gpu-gyorsítás meg az animált menü a fő issuelist tétel. adj neki egy kis időt és egy kis nyitottságot és akár össze is melegedtek.
maradjunk annyiban, hogy a te céljaidnak nem felel meg. attól még nem szarfos. ezzel szemben pl a lenovo update szarfos, mert nyilvánvalóan bődületesen rossz minőségű.
#27923: feltelepítetted a flash-aidet, vagy továbbra is csak harcolsz a józan ész ellen?
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
utolso, mert most már nem bírom.
meg volt nyitva két youtube. az egyiken szólt a zene. a másikon meg már be volt fejeződve, és nyomtam egy back-et, erre az ami szólt, el crashelt.
!!!!! linux ftw! -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
látom azért valami nagyon izélgette a csőröd a winben.
be kell látnod, hogy ezek a "fosszar operációs rendszerek" nem nagyon kompatibilisek a te hozzáállásoddal és vérmérsékleteddel.
ettől függetlenül ha kérdezel szívesen segítek összerakni.
animációkat én kikapcsolom. preferences --> appearance --> visual effects: none.
egér
nano /usr/lib/X11/xorg.conf.d/20-thinkpad.conf
Section "InputClass"
Identifier "Trackpoint Wheel Emulation"
MatchProduct "TrackPoint"
MatchDevicePath "/dev/input/event*"
Driver "evdev"
Option "EmulateWheel" "true"
Option "EmulateWheelButton" "2"
Option "Emulate3Buttons" "false"
Option "ButtonMapping" "1 0 3"
Option "XAxisMapping" "6 7"
Option "YAxisMapping" "4 5"
EndSectionés sebessége:
nano /etc/rc.local
echo -n 120 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed
echo -n 255 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/sensitivityflash:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/flash-aid/
hd filmek:
milyen hd filmek? 720p?
apt-get install smplayer
fogyasztás: úgyérted ahhoz képest fogyaszt többet, mint mikor a winre már felpakoltál egy fél könyvtárnyi lenovo appot? lehet. de azért:
apt-get install powertop
ezzel látod mi eszik. ha dobsz egy screenshotot pár perc idle után többet tudok mondani.
ettől függetlenül nekem ezek vannak:
nano /etc/rc.local
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host0/link_power_management_policy
echo 10 > /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save
for i in `find /sys -name autosuspend -exec echo {} \;` ; do echo "1" > $i ; do$
echo 40 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh
echo 50 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh
echo 1 > /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savings
iwconfig wlan0 power timeout 500msesetleg ha hdd van:
hdparm -B 10 /dev/sda
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
flash néha élvezhetetlenül szaggat. fingerprint reader nem működik. hd filmeket vga nem viszi. őszintén nem tudom mi a jó ebben. önszopatás...
+ fontok windowshoz képest ritka szarok..
+ böngészőben meg sok mindenhol máshol is LAGGOL A SCROLLOZÁS (WTF?!!?!?!?!?! 2012 ?!?!?!?!) -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Alapból nincs, de ő belehackelte
AFFS+wacom, nézd meg a konfig lapját. Mivel én is láttam tuti hogy nem TN és tapiztam is a tollal szóval wacom is van a gépében. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem, mert 4:3-as
De hamarosan új gazdája lesz. Dell D430-ból indultam ki,az 16:10 és 1280x800, nekem az kicsivolt. Gondoltam az x201 panelja se nagyobb. Látva gondwana gépét úgy az nagyobbnak tűnt. Mondjuk desktopnál is megfigyeltem hogy elvileg ugyanolyan méretű paneleknél néha több cm különbség is van. Mindenesetre meglepett hogy semmijét nem találtam kicsinek az x61-nek és biza van olyan jó mint az x201 AFFS kijelzője..ha nem jobb
A nagyobb felbontás előnyére válik nem kicsit. A gépnek van egy érdekes formája a 4:3-as panel miatt meg a kijelző vastagsága miatt, de nagyon ott van a topon. -
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Jaja, azt tudom.
Nem is nagyon foglalkoztam vele, csak öcsém mondta, hogy lehet nem ártana. Bár ő hardcore-abb netező, én már jó ideje felhagytam a torrenttel és hasonlókkal. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
buvartacsko
üzenetére
Garancia lejárta után 1 hónappal tört meg

Lapa
Akkor keresek olyat aminél van genuine felirat.. Azok olyan 6 dollárral drágábbak. -
mobileman
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem teljesítmény növekedésről beszéltem, olvasd el mégeccer', amit írtam

-
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
No, pont most gondolkoztam el rajta, hogy van e értelme 64bites win7-et használni. Nagy örömömben, hogy az L9300 már 64bites, felraktam, de csak 3 GB RAM-om van mellé. Bár nem érzem, hogy emiatt szenvedne a gép, azt hiszem mégis visszaállok 32bitre.

Felsufnituningoltam az x200s-emet.
Levágtam az egéralátétem sarkából egy darabot, és felragasztottam a hiányzó láb helyére, és máris nem billeg. 
-
mobileman
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nézőpont kérdése

-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
használj hp-t (és linuxot).
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
igen, ez szomorú, egy elitebook sem lehet rossz, de 12"-osban csak az "s" verzióhoz hasonló paraméterű gépek vannak (legalábbis én ilyennel találkoztam)
pl egy X201-gyel nem tudtam semmit párba állítani -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Én is jó 5éve használok thinkpadeket, akkor gondolom csak a kritikus biosfrissítést jelzi, vagy még nem került fel a system update listájára... mindenesetre nekem még soha nem jelezte a system update, hogy van újabb bios, ellentétben a toolboxal, ami minden sz@rért szól.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
A system update eddig sem jelezte az új BIOSt, ahhoz azt hiszem a system toolbox kell.
(semmi újdonságot nem tartalmaz a BIOS, rakhattak volna bele expresscard SSD támogatást...) -
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mert ilyen jellegű support ma nem kell: minden mammut, aki business gépeket vesz, úgyis saját megoldásokkal és önálló belső rendszerrel áll elő, majd frissítenek remote, ha akarnak.
Már rég nem gyártanak individum embereknek, corporate it-nak van.Igazából az a szörnyű, hogy még ha hajlandó lennél is sokat fizetni, egyszerűen nem létezik olyan gép, ami minőségben hozza a kb. 8 éves gépekét. 8 éves business Asus (!), és feszesebb a zsanérja, mint a 1,5 éves T400-nak...
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Dehogynem. Most éppen itthon nem, ez tény, mert senki sem adja el

-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
mi köze egy prototípusnak a minőséghez? gondolom örültek, hogy megkötött a ragasztó a többi helyen annyira friss.
-
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mondtam én.

-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Már sok éve is a dellnek volt a legjobb szervize ha nbd on-site kiterjesztésű. Bárhol vagy mennek, megcsinálják helyben, nem futár jön hanem a szervizes az alkatrészekkel 1-2 napon belül. Akármilyen jó egy mostani thinkpad én bizony a szervizháttere miatt nem vennék újat - drágát-, csak dellt a fenti garral.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Novemberben voltam ott a T400-al, de a szervízessel múlthéten is beszéltem /néha gyanúsan bevibrál az x200s LCD-je egy pár pillanatra... de lehet hogy csak driver/, hogy lehet be kell néznem garis szervíz miatt. Azt mondta csörögjek rá mielőtt megyek, semmi olyat nem említett, hogy már nem javítanak lenovo gépeket.

-
Integra
titán
válasz
buvartacsko
üzenetére
igen, ez szomorú, én is csak pislogok rajta, hogy ezt egy ilyen cég megengedi magának..
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem csak Budapesten van szervíz, mert szerződött szervízpartnerekhez is lehet vinni, pl Debrecen: Delta. Lehet még normálisabban is állnak a dolgokhoz... A többivel nagyjából egyetértek!

-
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
Akkor csak felhígították a márkát?

Írtam a hirdetőnek, majd kiderül.Tudom, hogy nem olcsó a T61, de adnak számlát. Így nem kell várni, hogy kifogjak egy jó ajánlatot.
Köszi!
-
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Bár nem vagyok régi, begyakorolt TP tulaj, de eddigi tapasztalataim szerint tényleg inkább vindóz illik rá, mint linux. Mondom ezt úgy, hogy bár nem vagyok nagy guru, de csípem a linuxot.
A lenovos progikat eléggé hiányolom linux alatt. (No persze lehet, hogy csak én találtam meg eddig őket.
) -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
szerintem meg csak rossz napod volt, pihend ki magad. mi is így teszünk a Windowsellenes Nemzeti Frontnál.
egyébként meg a windows az én értékrendem szerint tényleg szar, csak te épp nem foglalkoztál pont akkor és pont azokkal a szaros dolgaival annyit, hogy elidegenedj tőle. nekem ez megvolt napi 8 órában, nyilván mások a tapasztalaiank meg az elvárásaink.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
valoban vannak pontok, ahol csunyan le van maradva a linuxoktol, viszont szamomra sokkal kenyelmesebben kezelheto, joval kevesebbet szoptam vele, mint barmelyik linux disztroval..
sajnos az x220-on az Intel HD driver kezdetleges allapota miatt nem tudom hasznalni (nem mukodnek a grafikus chip energiagazdalkodasi feature-ei, idle-ben huszonpar wattot eszik a gep)
na, de be is fejezem, mert ez itt nagyon off

-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
nem teljesen értem. kicsapta nálad a biztosítékot, hogy linuxot használok te meg már kinőttél belőle?
há' bocs, na.
azért örülök, hogy kiöntötted magadból. ne feledd, nekem mindig elmondhatod ezeket a dolgokat.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
most akkor én ítélem meg a wint tizenév tapasztalattal, vagy te a linuxot mennyivel is? szerintem hagyjuk.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
(nálam működik...)
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
(nem mondta, hogy baj van a Windowsszal, csak alternatívát kérdeztek, és arra válaszolt. Egyébként meg szerintem is öjömbódottá X201-en linuxot használni, abból meg nem kellene következtetéseket levonni, hogy valaki birizgált valamit, amihez nem ért igazán, és akkor nem működik megbízhatóan - ráadásul itt egy példa: Linux alatt lekezel két Wacom rajztáblát egyszerre, Win7 alatt meg ...szhatom, pedig most épp nagyon kellett ez a megoldás)
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
azért ne egy adott akármilyen ubuntu verzióból vagy netalán hibás ramból ítéld meg a linuxot általában.
hogy statisztikailag fogalmazzam meg magam: és máshol hány kernel panicról hallottál?
az egy gép többször is lefagyást nem ér többnek számolni. ennyi erővel én volt úgy, hogy a harmadik win 2003 cédét írtam meg anno, mire kiderült hogy ramhiba van.
-
kölökzsiráf
csendes tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
a
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
nekem rémlik valami megkötés, de nem emlékszem már mi.
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
hú, ez télleg rettenetes

mit jelent az x szériánál a Intel HD Graphics? ez az x4500 kategória? létezhet belőle 2011-es gyártású?
-
!Overdose!
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Sajnos egyet kell, hogy értsek.

-
eddie1978
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mit vettél bele? Thinkwiki ezt írja mint kipróbált típust.
Van értelme ennyit rakni bele? Jelenleg 4GB van az X200s-ben. Egyedül talán a képszerkesztő progik, amik a legtöbbet esznek, de az új CNX2 x64-et most néztem és megállt 8-900MB-nál (a régebbi 32bit-es verzió 1200MB körül evett).
A gépben Samsung 470 128GB SSD van. Esetleg ez lenne a másik érv, no swap file a 8GB-al. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem tudom ezt honnan veszed?! Írtam is, hogy a hordozhatóság miatt cseréltem le egy x200s-re!

hétfőtől péntekig: reggel lecsuk, melóba bevisz, ott ~5-6x lecsuk/felnyit, majd ha vége a műszaknak, megint lecsuk, otthon megint felnyit. ehhez hozzá jött ha mentem valahova és a gépet is vittem, vagy ha az ágyban akartam filmet nézni. Ráadásul nem mindig azonos magasságból nézem a kijelzőt, ezért azt is mindig állítgatom. Mi ez, ha nem zsanérhasználat? -
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko
üzenetére
Szerintem a "fontos volt neki a mobilitás"-ból valahogy nem az következik, hogy csak asztalon használta, de nyilván az én logikámmal van gond...
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
ehune kép az x200s második sim tartókájáról. pont olyan vastag, mint a váz, szóval tizedmilire beleillik.
-
Shadowfax
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
A kedvedért most megnéztem a T43-mam BIOS-át. A legfrissebb van fent (2007) és ott van a Display menüben a HV expansion.
-
Shadowfax
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
-
válasz
buvartacsko
üzenetére
Közben megtaláltam az nvidia control panel-en ami éppen csak ki nem szúrja a szemem hetek óta....én meg keresem.

A scalingnél lehet ezt beállítani, akinek esetleg ez hiányzott még az életéből.Gondwana :Ezek szerint igen...Bár nincs tapasztalatom korábbiakkal.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Tudod miben van neked igazad? Abban hogy zsáááááák vagy
Ne kezdd már megint a régi hülyeséget
Nagyon tudom sajnálni hogy a sok profi olyat fogott ki aminek nem jó a ventiszabályzása/hőérzékelője vagy szét van kopva a ventije...ettől független nekem egyik gépem sem olyan. Gyere el, nézd meg, aztán mondd hogy ez hangos. Hangos nem itt kezdődik, főleg hogy legtöbbször passzívan jár...hangtalanhoz képest persze hangos minden aminek hangja van.szerk: fz020: Rollcage cserével meg lehet oldani, másképp nem. Nem feltétlen volt leesve, volt erről már szó korában. Azon a részen a rollcage enyhén szólva nem atomstabil. Nekem is a legelső gépemnél sikerült eltörni cpu csere közben. Rendellenességet nem okozott. Kinti fórumok is írnak erről.
-
Novics
senior tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ha lesz majd rá pénzem, akkor váltok majd egy T4xx-re. De amíg nincs addig...
-
polip
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
nekem az X200-am k hangos, csak nem írom le
és az X300-am isfeltettem egy tpfan controllert és most halk
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Igen, elhiszem, hisz mindenki ezt állítja.

Honnan tudod, hogy elég sokat voltam Pécsen?
Most már Ausztriában vagyunk Kedvesemmel, de még visszajárunk Pécsre, Magyarországra pedig minden héten.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 17 csúcs gamer laptop, i9-12900H, RTX 3080 Ti, 360hz! Szép állapotban,dobozával.
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB/Gari
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- A képek szerinti szép állapotban eladó DELL LATITUDE 5420 üzleti laptop garanciával 14", i5-11345G7,
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Azért állítottam, el, mert akkor nem kell nyomva tartani a középső gombot görgetésnél, ami egyel jobb.
Én meg ehhez gartulálok. Nem láttad utána a szmájlit ezek szerint. A töltő csatlakozót is meg merte jegyezni más is rajtam kívül, de, gondolom, azt sem láttad.

Volt már valakinek ilyesmivel garanciáztatós tapasztalata?