- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #117970 üzenetére
Ja, hogy ebbe is ezt a kanócos nagyszerűséget tették? El is felejtettem, csak a 2 sávra emlékeztem...
Nem igazán értem, mi abban az előny, hogy a gépben belül van egy nagy üres, kihasználatlan hely, miközben kívülről meg cserélhető az akku?
A T480s rendkívül könnyen szerelhető, az akku kivétele néhány perces művelet, töltési küszöb is állítható, így nem igazán érzem problémának, hogy így oldották meg az akkuját. Úgy is írhatnám, mi az, amire ez így rosszabb, mint a néhány csavar bontása nélkül is cserélhető külső akku?
Van a Lenovo-nak saját PD-s power bankja. Én nem próbáltam, de azt feltételezem, hogy működnie illene....
Nyilván tudod, én is párszor már kimérgelődtem magam a sima töltő és dokk csatlakozó elhagyása miatt, ugyanakkor töltési minőségben még nem volt gondom a Type-C-vel. Rádugom a töltőt, tölti, pont, mint a régi töltők. A 65W gyári Lenovo, de a 60W-os HP dokk is megbízhatóan ellátja táppal évek távlatából is. Ugyanezen töltők vidáman töltik a BT fülesem, telefonom, power bankom, ami azért elég jól jött már párszor. Más téma, hogy folyamatosan rettegek, mikor töröm véletlen le az alaplapról az USB-C aljzatot, de ez a modern gépekkel jár, úgy tűnik.
"a forrasztott RAM elhullása esetén az alaplap is gyakorlatilag kuka"
A forrasztott ram elhullani? Nem igazán szoktak a ramok nagy számban ilyet csinálni. Én sokkal jobban aggódok az integrált CPU vagy a komplex USB-C miatt. Alaplapról ledolgozott töltőcsatlakozóval nagyságrendekkel gyakrabban szoktam találkozni, mint elhullott ramokkal. Némi vigaszt az adhat, hogy két USB-C is van, nem egyből kuka a lap, ha az egyiket sikerül nullázni.Egyébként BGA-s szaki tuti tudja javítani, ha csak egy ramcsip szállt el. Az alaplapról ledolgozott USB-C ebből a szempontból is problémásabb javítás lehet, ha sérült a PCB is az érintett részen.
#117972 Scalpel : Ennyire nem rossz amúgy a T14 G1a, azért simán meg merem fogni egy kézzel, kb bárhol, de érződik a különbség, a T480s meg se nyikkan, ha akár a sarkán fogom meg, a képernyő nyitás is sokkal inkább egyben van... Én azt mondanám, a T480s az, ami nagyon jó merevségre, a T14 az csak rendben van. Más előnye viszont van, 40GB-ig bővíthető, nekem nagyon bejön a felfelé szóló hangszórója is, és a némileg magasabb engedélyezhető TDP is jól jön a benne lévő hatmagos Ryzennek, ha sietek.
Szétszedni ne kelljen, az katasztrófa, de amúgy megbarátkoztam már vele. -
Scalpel
senior tag
válasz
Tim82 #117971 üzenetére
2016-ban itt vettem az aprón egy alaposan leejtett WXGA+-os X201s-t nagyjából némi apróért, ebayen is vagyonokért adták a normális állapotút. Ebayen vettem hozzá új ház elemeket, mert talán csak a keyboard bezel nem törött el, minden más igen, aztán jópár évig használtam nagy örömmel felbővített rammal, meg SSD-vel. Végül itt az aprón adtam el végül. Egy kicsit még ma is hiányzik, ott még igazán jó volt a billentyűzet.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Tim82 #117966 üzenetére
Még nem vagy hozzászokva a fogyasztói társadalomhoz eléggé
. Egyébként én is az s felé hajlok, azért mert vékonyabb és könnyebb. Sajna már bántja a szemem a bumfordi design (pedig tudod honnan jövök..., voltak még IBM logos Thinkpadjeim nekem is)
. De hát közben iphone felhasználó lettem és öregszem, így kell a könnyebb, kényelmesebb, szárazabb... Épp most tervezem szabadulni a P52s-től, meg ha nem olyan új lapost kapok a cégtől, akkor a 40AJ dokktól is fogok, mert az is már bumfordi lett nekem. Előzőt cégnél egy vadiúj T14s-em volt, a többiek meg valami nagydarab ócska Latitudeökkel rohangáltak, úgy éreztem magam mint egy király.
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #117963 üzenetére
A keret is egy rém igénytelen megoldás, de mellékhatásként az adapterezett SATA Express-ből csak 2 sáv hozható ki, míg a teljesértékű M2-ben 4 sáv van.
"az egy darab belső akku nem előny, hanem visszalépés"
Én ki nem állhattam a dupla akkut, rettentő idegesítő, zavaró jelenség volt, főleg, ha gondos tulajként odafigyeltél, hogy pl. lehetőleg ne legyenek hosszabb időre teljesen tele töltve, nem lehetett csak úgy kiválasztani, hogy most erről menj legyél szíves picit... Ha esetleg cserélni kellett, egy pici akku került annyiba, mint más gépen az egy nagy. Kifejezett boldogság volt ettől megszabadulni, mikor T480s-em lett az előző két akkus Thinkpadom után. A Type-C PD mellett ráadásul értelme sincs semmi az ég világon, ugyanis Type-C-n vannak külső power bankok, amikről bármikor kényelmesen tölthető, ez lett volna az egyetlen értelmes funkciója a dupla akkunak, hogy tudtál akkut cserélni bekapcsolt gépen, így kitolva az üzemidőt.Az egyik ram slot eltűnése természetesen számomra is visszalépés, de mivel 32GB-os modul is rakható bele, így túl nagy gondot nem okoz, hogy az egyik slot helyett fix 8GB forrasztva lett. Annyi előnye azonban ennek is van, hogy elvileg nehezebb így pl. az alvó gépről kulcsokat lopni, mivel nem lehet könnyen és gyorsan kikapni a gépből a ram modulokat, így csak a memória egy része szerezhető meg könnyen.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Tim82 #117961 üzenetére
Ki mit szeretne. Szerintem ez inkább preferencia és hitvita. Valljuk be, a fórum egy jelentősebb részén túl a kutya nem nyúl bele, bővíti (azt se tudja hogy lehet), hanem használja, aztán ha elfáradt, akkor cseréli. Én jobban szeretnem az s-t, mert vékonyabb. Ez hordozásnál lehet előny. Hogy mennyit hordoztam, az egy másik kérdés
. Nekem egyébként a P52s-ben még két ram slot van, van is benne 64GB memória... épp a múltkor akasztottam bajszot a cégünk IT-sával, amikor a T460-ba kértem még 8GB memóriát a meglévő 8 mellé, hogy az edge-outlook-office alkalmazások többes alkalmazása fullra tölti a RAM-ot, aminek szüttyögés és angyalkák potyogása az égből az eredménye. Erre kb. megsértődött, hogy mi nem vagyunk IT cég, így nincs a fiókban DDR3 ram... sajna már nekem sincs
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Tim82 #117950 üzenetére
Köszönöm a gyors és pontos választ. Nem tudtam amúgy, hogy ott kapcsolható, így most megspóroltál egy kis kutatómunkát, nem volt még világítós billem de most olyan helyzetbe kerültem, hogy bár imádom ezt a laptopot de muszáj lesz beszereznem egy világítós darabot.
Miből gondolod hogy az UK-ban vagyok/voltam?
-
arcsin
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117839 üzenetére
Tudom...
van egy hegyomlás ilyen vackunk, ma baze 7 éve nálunk tanyázó még aktív terminálokat kapartam ki egy szekrényből költözés közben ez ilyenkor úgy néz ki, hogy majdnem egy teli munkanap csak nyomozás, hívás, írások ide-oda és megint nem haladtam semmivel...
De most sikerült szerezni több segítő kezet is, így már talán kimászok ebből. Hidd el, nekem sem volt ez annyira kényelmes, majdnem hagytam is a fenébe. -
-
Scalpel
senior tag
válasz
Tim82 #111795 üzenetére
Nem tudom, a céges gépemet i5-6300u leginkább a 8GB ram az, ami fogja... mivel meg van nyitva ezer sharepoint folder, egyéb böngésző ablakok (edge), excel, word, pdf és outlook, így rendszeresen 99% ram kihasználtság mellett fut. Ilyenkor szoktam böngésző becsuk, kinyittal egy kicsit javítani a helyzeten... szóval az se mellékes, 16GB ram alá nem megyek, családon belül is minden gépet úgy segítettem felújítani, hogy valami vállalhatóan olcsó SSD meg annyi ram, amennyi a gépbe befér, mind újjászületett. Van itthon néhány gép (jelenleg 6db a cégessel együtt), és a privátok mind a 16-64GB tengelyen vannak valahol, módusz 32GB...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Tim82 #117792 üzenetére
A Thunderbolt Software miatt kérdezem mert kicsit szerencsétlen mód írja ki
köszi
Egész fürge egyébként ezzel a 8350U-val a 1135g7-es cégesem nem sokkal fürgébb érzésre, RAM forrasztott 8 már ezekben? Ha van slot lehet este dobok bele még egy sticket de az újakban ha jól tudom már az
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #117350 üzenetére
Azóta alaplapot cseréltem (német eBay-ről "zsákbamacska" alapon vettem egy olcsó alaplapot, 34k jó magyar forintba került szállítással együtt), az új alaplappal persze úgy tűnik, nincsen gond. Egy nagyon pici downgrade van (a meghibásodott alaplap i5-8350U procis volt, ez i5-8250U procis), de ez kábé érezhetetlen.
Maga a szerelés az L380-nál tök egyszerű, nagyon jó, hogy a wifi antennák alul (a gép aljában, a touchpad környékén) vannak elvezetve, nagyon megkönnyíti az ember dolgát. Szerintem kb. 20 perc alatt megvoltam vele, mindennel együtt.
Alaplapcsere után az MS fiókot kellett újra verifikálnom, illetve újra beállítanom az ujjlenyomatos bejelentkezést, de ezt leszámítva a Win 11 különösebb megrázkódtatás nélkül tudomásul vette a dolgot.
Még az alaplapcsere előtt felvetődött bennem amúgy az az elvetemült ötlet, hogy de jó lenne egy OLED panelre cserélni az erősen közepes IPS kijelzőt, de jól gondolom, hogy ez nem igazán járható út?
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #117414 üzenetére
Köszi, de ettől a T440p-től inkább szabadulni szeretnék. jó kis laptop a maga módján, de eléggé le van strapálva (kijelző sarka benyomódott, ez a használatot leginkább zavaró problémája...) nekem meg too much effort lenne egy olyan vasra ami még csak nem is coreboot-kompatibilis. szóval kár lenne belém
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #117336 üzenetére
na, végigpörgettem és úgy tűnik ebben az eszközben nincs ilyen hogy serial port. egy LPC debug connector volt az egyedüli érdekes amit találtam.
asszem a legkézenfekvőbb egy USB vagy SDIO to serial adapter lesz mint megoldás. a bluetooth modul helyére amúgy is terveztem valami értelmesebbet építeni. -
donjohnson
addikt
-
donjohnson
addikt
válasz
Tim82 #117309 üzenetére
a thunderbolt drivert (bal oldali oszlop) és a thunderbolt firmware-t (jobb oldali oszlop) kell frissíteni: [link]
a bios-nak nincs köze hozzá.
de amúgy a t470 usb c-jét gondolom kevésszer használtad eddig.
a t480-nál jött elő jobban, ahol a töltés is usb c-n keresztül van már csak és így hamarabb "elhasználódott" a vezérlője ha valaki nem frissítette időben. -
-
válasz
Tim82 #117278 üzenetére
&(#117277) fatpingvin: Köszi a válaszokat. Egyelőre intel wifi kártya van, szóval azzal fogom megpróbálni, jelenleg n-s van benne, de van itthon ac-s csak kell hozzá a whitelist mentesítés. Ha nincs whitelist az EM7455 is működhet? Az kicsit gyakoribb.
(#117284) tboldi Nem a felbontás a fő gond azzal a kijelzővel
És nem is az, hogy TN, mert láttam már TN-ből is olyat ami teljesen ok (öcsém T440p-jébe modern 1600x900 TN-t raktam, az nem vészes).
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tim82 #117153 üzenetére
Úgy néz ki gyárilag adapter van benne. [link] Nem kell bele vennem.
Viszont felmerült pár kérdés:
-Ha berakok vmi gyors NVME 2280 SSDt pl samsung 960 prot akkor vissza fogja fogni SATA sebességre?
-Ebbe sima 2.5es SATAs drivet bele lehet rakni?
-Ha a képen látható ssdt cserélem a windows licensz ami biosban van még érvényes lesz? Tehát mehet rá jogtiszta W10(állítólag W11 is csont nélkül felmegy) -
-
-
-
-
válasz
Tim82 #117178 üzenetére
Próbáld ki alkalomadtán.
-
válasz
Tim82 #117174 üzenetére
Simán. Visszafelé kompatibilisek.
Kb ugyanaz az eset, mintha T40-re tennél T43 recoveryt. Menni fog, csak kicsit újabb driverek, szoftverek lesznek rajta (és több bloat, kb Lenovo folyamatosan adagolta a preinstall szemetet nagyjából pont a T/W500-ig.
Sőt szerintem még 64 bites T60-on pöpecül menne a T520 recovery, valszeg ott is az fpr-t és a Radeont kellene utólag telepíteni. -
mahi1
csendes tag
válasz
Tim82 #117141 üzenetére
Én is a Macrium Reflect Free Edition-t használok költöztetésre és biztonsági mentésre.
Van olyan Windows 10 telepítésem, ami már a 4. gépembe költözött tovább.
Évekkel ezelőtt vettem egy SATA - USB 3.0 kábelt:
Az új gépből kiveszem a vinyót és a régi gépre rákötöm a kábellel, majd átklónozom a Windows-t és kész is a használatra. Az új gépen a Windows Update frissíti a drivereket, de rá szoktam küldeni a Lenovo Vantage-t is driver ellenőrzésre.
Továbbá van egy 500GB-os biztonsági mentéses HDD-m is, amire bizonyos időszakonként backupot készítek a család gépeiről szintén a SATA kábel és a Marcrium Reflect segítségével.
A klónozás egy az egyben átmásolja a meghajtót, míg a backup pedig becsomagolja 1 db kisebb méretű fájllá. A backup is tökéletes, többször állítottam már vissza vele Windows-t.
A SATA kábelnél arra kell figyelni, hogy USB 3.0 legyen (létezik lassabb USB 2.0-ás is). -
atesss
addikt
válasz
Tim82 #116894 üzenetére
No végülis egy X270 lett, i5-7300U, 16GB, FHD.
- Körcsatis táphoz átalakítót akkor vehetek kb. bármilyet amit kapni itthon (Ali és társaira nem akarok várni) ?
Nekem tulajdonképp bármelyik irány jó, a lényeg hogy az X220-at és az X270-et tudjam ugyanarról a tápról használni.- Az NVME-s SSD + HDD kombó beszerzését is meg akarom majd ejteni viszonylag hamar. Most már van telepítve oprendszer, de ha tudok hamar beszerezni ilyet, akkor addig még nem "lakom be annyira" a rendszert, vagyis nem lesz annyi idő a háttértár-csere miatti plusz telepítési munka.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tim82 #117093 üzenetére
Végül nem módosítottam semmit csak eltávolítottam a drivereket (+ a wifi/bt modult eszközkezelőből). Új kártya be, az AX210 wifi + bt driver telepítése után minden simán működik.
1Gbit Vodafone kábelnetem van, a router is VF Wifi6 5Ghz 160Mhz-es csatornával.7260AC (866 Mbps)
VF speedtest: 402 Mbit/s
Speedtest.net: 385 Mbit/sAX210 (2,4 Gbps)
VF speedtest: 920 Mbit/s
Speedtest.net: 805 Mbit/sNem tudom Aliexpress linket lehet-e berakni, ezért inkább link nélkül: a Topmin Network Store nevű eladótól van, MPE-AXE3000H mini pcie.
-
-
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117056 üzenetére
Hozom kedvencemet.
Eltelt 15 év és pont ugyanitt tartunk, sőt. -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117045 üzenetére
Táska, tok, zseb, mellény, hasitasi, felhajtható spéci bőrredő, csempészrekesz a hajamba vágva stb stb stb stb. NEM OPCIÓ.
Az, hogy valaki egy irodaházban vagy egy lakásban esetleg műhelyben meg tudja oldani, minden további nélkül elhiszem. Elhívlak egy napra, mikor komoly méretben tolunk egy rendezvényt és abban a másodpercben megérted, hogy amit szeretnél és úgy hiszed egyszerű és megoldható valójában miért ortó szopó
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117035 üzenetére
A keresett szó: életszerűség.
Tehát ha mondjuk eljössz velem egy szezonra és megnézed mi és hogyan történik hidd el, egy perces időráfordításod sem lesz és olyan igazi veretes mélytorkos szopórollereket fogsz amiatt az adapter miatt meghajtani, hogy égni fog az aszfalt.
Igen ezek súlyos dolgok. Lehet bagatellizálni, de amikor akció van, és tényleg világot váltasz meg éppen másodpercek alatt mert éppen ott áll kint 500 ember és nem tudod őket beengedni a területre mert az adaptered a táskában van a terület totál másik végében vagy a zsebedben vagy a bárhol, mert valaki elrakta a tasit, mocskos gyorsan értékelnél egy rendes RJ45-ös dugót
-
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #117000 üzenetére
"de gondolom, úgy érted"
Úgy.Ez valóban nagy előnye volt a 70-es szériának, megvolt az olcsó és megbízható mechanikus dokk és a hagyományos tápcsatlakozó előnye, miközben már a "modern" USB-C lehetőségek előtt is nyitva állt a kapu.
Nekem a legfájdalmasabb az újabb szériáknál, hogy a töltésre is kizárólag a Type-C szolgál. Ha letöröd az alaplapról az elég kellemetlen a korábbi szériák kb. 3 dollárért beszerezhető, könnyen cserélhető aljzatához képest. Nekem ez folyamatos frusztráció, mikor sikerül véletlen egy óvatlan mozdulattal tönkretenni, GTK-ra vágva a gépet. Talán az enyhít a dolgon, hogy két port is van, legalább így van második esély.
#117003 atesss : Nyilván a piac beárazza az erősebb CPU-t. Illetve érdemes nézni, bővíthető-e a ram, pl. a 8GB forrasztott ramos ajánlatok nem véletlen kerülnek ezekből "csábítóan" kevés pénzbe. Az X280 emlékeim szerint ilyen, nincs slot bővíteni. A T480 viszont bővíthető és 4 magos már, igaz, picit nagyobb, de nem vészes a mérete szvsz, főleg az S-esnek.
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #116936 üzenetére
a másik démonom a type-c... azt hittem, hogy a sokféle ssd kártya bonyolult. Aztán ahogy egyre több képesség és alt mód és az alt-alt mód bekerült a type-c forma alá... kész téboly
3rd party dokkolóval is úgy be lehet szopni a power delivery-t, hogy a gyári töltő lehet nem tölti a dokkon át elég teljesítménnyel a gépet.... -
azbest
félisten
válasz
Tim82 #116928 üzenetére
annyiban kötözködnék az NVME = PCI-e kapcsán, hogy ez nem teljesen igaz. Manapság lehet ritka vagy már talán nem kapni, de voltak pci-e kártyák is, amelyeknél a kártyán volt egy vezérlő, ami sata vagy más módon kommunikált a flash háttértárral. Azok nem voltak bootolhatóak azt hiszem. Bár lehet a pci-e ahci fajtát már látta a bios. Az nvme pedig egy pci-e feletti kommunikációs protokol, amit az újabb biosok támogatnak. [link]
Persze manapság valsz nincs vele szívás. Régebbi gép és régebbről maradt ssdnél lehet lyukra futni.
Múltkor egy gyanúsan olcsó m.2 wd ssd kapcsán kellett utánakeresnem, mert szimlán pci-e -nek írták egyik webshopban, hogy most akkor tud-e nvme-t. Pont tudott
(SDBPNPZ-256G-1002)
#116936Tim82
igen, m.2 foglalatba illő ahci pcie kártyával is lehet találkozni, ami nem nvme -
atesss
addikt
válasz
Tim82 #116924 üzenetére
"Elvileg eszerint lehet a WWAN foglalatba NVME SSD-t (M.2 2242) tenni, már ha találsz ilyen méretű NVME SSD-t."
Hát azért látok ilyen SSD-ket. Csak sajnos márkában nem feltétlen az amire elsőre megbízhatóság ügyben igazából gondolnék.
Ennek csatolónak a sebessége milyennek számít ?
A PCI-E-sekhez képest tényleg lehet jelentősebb különbség gyakorlatban ? -
atesss
addikt
válasz
Tim82 #116896 üzenetére
No azért mégis csak gondolkozok az X270-ben.
Volt egy X260, FHD IPS, gyári garival még, amit néztem, de pont el is adták.
És ilyen kombóval nem nagyon látok most eladó másik X260-at.X270-nél a Type-C töltés mennyire működik a gyakorlatban. Komolyabb telefontöltővel van esélye hogy megy extra gyors töltéssel (már hogy telefonos viszonylatban számítva gyorstöltés) ?
Az a Kingston A2000 nem is tűnik rossz árúnak, 1TB-oshoz képest !
Csak ahogy látom már nem lehet kapni.
De tényleg nem megoldható az X270-ben a 2,5" HDD + bármilyen külön kis SSD ?? -
atesss
addikt
válasz
Tim82 #116896 üzenetére
Az X270-eket azért jóval többért árulják, és ahogy eddig néztem nem igazán látom számomra hogy akkora előnye lenne hogy ez a felár megérje.
" de az is "vagy-vagy" alapon működik, tehát vagy NVME 2280 SSD, vagy 2,5" háttértár."
No ez viszont nem ok.
Egy valamilyen kicsi-közepes SSD (szerintem a gyakorlatban abszolút nem fontos hogy a leggyorsabb) + egy 1TB+-os HDD kellene bele nekem hosszabb távon.De akkor az X260-nál menne az SSD + HDD egyszerre ugye ?
Az hogy most SSD-ből pontosan milyen, az már majdhogynem részletkérdés. Persze a ritkább típusú csatolófelületeseket néha elég húzós áron árulják. -
atesss
addikt
válasz
Tim82 #116894 üzenetére
"Vagy mi van ha én belső akkut nem, csakis külsőt használok ?"
A prohardver tesztben írták hogy a belső akku sokat elvesz a belső helyből. Így akkor csak faék egyszerűen gondolkoztam hogy ha nincs az a belső akku, akkor nincs ami elvenné a helyet, aztán hátha úgy befér más is.
"egy M.2 2242 foglalat a 2,5" SATA helyen kívül"
De akkor lényegében megválaszoltad, nincs más opció sajnos. -
mahi1
csendes tag
válasz
Tim82 #116829 üzenetére
Köszönöm!
Ha valakit érdekelnek a T560-ba jó Intel M.2-es wifi kártyák különbségei: itt a részletes lista
- AC 8260 - bluetooth 4.2, wifi5, 0.9 Gbps (nálam ez van a gépben gyárilag).
- AC 9260 - bluetooth 5.1, wifi5, 1.7 Gbps.
- AX200 - bluetooth 5.2, wifi6, 2.4Gbps (újonnan 9e körüli áron találtam).
Már rendeltem egy AX200-asat, majd beszámolok a fejleményekről. Nekem a bluetooth kapcsolat sebességgyorsítása (fájlküldés telefonról) és bluetooth zenehallgatás minőségének javítása miatt kell a kártya. -
mahi1
csendes tag
válasz
Tim82 #116795 üzenetére
Köszi, igazad van! Az Energiagazdálkodási lehetőségeknél jelenleg az van beállítva, hogy bedugott töltővel soha ne menjen alvó állapotba, ugyanakkor töltő nélkül 2 perc után alvóba kapcsol. Na, ezt ki is kapcsolom. Meg azt is kikapcsolom, hogy lehajtott fedélnél alvóba menjen.
-
válasz
Tim82 #116776 üzenetére
Nekem van pár ilyen MC7710 modulom még, de T530-ba ez sajnos nem whitelist-es (bios mod kell hozzá), az az MC7710 ami X230-ban megy problémamentesen gyári biossal, az a T530-ban nem indul el, a legtöbb információs oldal hibásan írja. T430 és X230-ba volt csak elérhető ez az opció hivatalosan: [link]
-
batyuska100
senior tag
válasz
Tim82 #116775 üzenetére
És #116777 fatpingvin:
Akkor marad az X230, veszek bele egy nagyobb akkut (jelenleg ~1800mAh-s van ami teljesen halott), mSata SSD-t (minimum 240 gigásat), és visszakerül bele az 500as vinyó. Azért egy IPS kijelzőre majd beruházok, ez a TN panel kicsit gáz hogy centinként kell hajtogatni hogy ne legyen negatív a kép.
szerezz inkább egy dokkolót meg egy 4K monitort
Itthon asztali géppel tolom, nálam a laptop hurcibálva van. A Fő probléma ott volt hogy a Cisco Packet Tracer-t kényelmetlen volt használni mert folyton görgetni kellett. -
lócitrom
őstag
válasz
Tim82 #116638 üzenetére
szétkaptam a donort is. viszont ebben eltérő panel van. ilyenkor mit kell még cserélni, hogy beépíthető legyen a saját masinába? jól sejtem, hogy a panel alatti vezérlőt (ha jól értem az az akar lenni)? ez ugye az eredeti panel.
-
lócitrom
őstag
válasz
Tim82 #116607 üzenetére
azt hiszem sikeresen kibontottam a repedt panelt. ha a donor azonos jelölésű, akkor elégséges csak ezt cserélni vagy kellhet bármi a donorból még?
egyébként a donornak talán kicsit viseltes a világítása. nem vagyok benne egészen biztos. ha jól emlékszem ezekben valamilyen "cső" adja a megvilágítást, de lehet tévedek. azt érdemes lehet megcserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest