- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87301 üzenetére
Laikusként csak óvatosan
és kellő tisztelettelkérdezem, hogy -a valóban indokolt, egyértelmű eseteket kivéve- ez a pasztáz(gat)ás nem olyan egy kicsit, mint pl. a menetszéllel működő vadriasztó síp, amelynek gyakorlati haszna kb. a nullához konvergál? (Aztán nem leharapni a fejemet!)
-
SNor
tag
válasz
Tikakukac #87285 üzenetére
3M polírozó cucc, vagy 3M fólia?
Az ilyesmik a tündérmesékben működnek csak vajon: Advanced Scratch Remover for all Plastics and Metals?
@Chaser: sajnos nincs döglött kijelzőm, de körbekérdezek, hátha van valakinek.
-
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87177 üzenetére
A Mac erről szól. A minőségérzetről. (Nem lebecsülve a vitathatatlan belbecset.) No meg a presztízsről ofkórsz. De nagyjából minden erről szól már. A látványról.Hogy kiváltja-e a vásárlási ingert. Az, hogy mi van a burkolaton belül és mennyire tartós szerintem már rég másodlagos. Ki venne ma egy olyan mobilt, amire bár tíz éves garanciát adnak, de úgy néz ki, mint a rohadalom? Senki. (Én sem.) Legyen jó érzés kézbe fogni, és működtetni. Erre van igény. A gyártók csak azt adják, amire vágyunk. Illúziót. Átbaxás az egész...
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87174 üzenetére
Mákfaktorozás meg hitvita. Ha tetszik egy gép (mert pl. olyan szupi a nyomáspontja a billentyűknek), elnézem neki a tucatnyi kevésbé kiforrott részletét. Engem már azzal levesz a lábamról a TP, hogy annyira letisztult a formaterve, azzal a mattfekete burkolattal és a fém zsanérokkal. Kellemes ránézni. Eladja magát. Marketing...
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Tikakukac #87161 üzenetére
A tervezett avultatás persze konstrukciós alapelv ugyanúgy, mint a mosógépnél, a mobiltelefonnál, az autónál vagy a nyomtatónál. Azaz mindennél. Ez a 90-es évek elejétől-közepétől szempont. Csodák már rég nincsenek. Reménykedni csupán abban lehet, hogy amennyit ez (meg a fillérbaszás) elvesz a termékből, annál többet ad hozzá a technológiai fejlődés. (Amire azért nem vennék mérget...)
-
deja vu
addikt
válasz
Tikakukac #87139 üzenetére
Az FF milcem szerintem 14 Bites raw képeket lő, az Eizo Coloredge modellek meg 10 bites panelt használnak 16 bites belső színszámítással. Nem kifejezetten dolgozni akarok, de a képek nézegetése közben is akár látni lehet a különbséget. Egyébként nem is dolgozom, ez csak hobbi.
"Na jól van akkor bika cucc.
"
Ezt viccnek írtam, mert fölhívták rá a figyelmem, hogy nem duplanulla. -
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #87003 üzenetére
Az ember hülyének néz! Váltig állítja, hogy ez full-HD. Rendszer alól nem lehet magasabbra állítani 1366x768-tól és az Everest is azt írja, amit írtam. Létezik, hogy ennek ellenére tényleg full-HD? Azt mondja, hogy ebből nincs sima HD, bemásolt valami szar Lenovo PR maszlagot. Nem akarom magam teljesen lejáratni, de 10000km-ről is úgy tűnik nekem, hogy ez baromira nem full-HD.
Fogalmam sincs mit csináljak. Unokatesóm 3 hét múlva jön haza, akkor már nem fogok tudni mit csinálni. De Ő meg tényleg nem ért hozzá és ha visszaküldöm és tényleg kiderül, hogy full-HD, akkor nagyon nagyot égek. Hogy állapíthatnám ezt meg innen 1000%-ra?
Screenshot Intel illesztő alól:
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #86885 üzenetére
Egyiknek sem tudjuk a valos korat, sem azt hogy ez ido alatt mennyi uzemora kerult belejuk. Szerintem mindket panel CCFL hattervilagitasu. Az enyem biztosan. Az osszehasonlitasnak annyi ertelme volt, hogy kivancsiak voltunk milyenek egymas mellett, nem a delta E ertekeket akartam szemre megmondani. A latott T60 IPS aggalyomnak pedig azert adtam hangot, mert nem igazan ertettem mi okozta a latottakat.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #86784 üzenetére
Na, 3x futtattam le és 13% az elhasználódás mértéke
Többször úgy gondolom nem érdemes, mert az utolsó körben 18%-ról mindössze 13-ra javult a dolog, tehát valószínűleg ennyi a valós elhasználódás.
De csak igaza volt a GP-s embernek basszus
Én meg már majdnem berendeltem a 25eFt-os akksit
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #86789 üzenetére
Na, részeredmény: tegnap elindítottam a PM-ben azt az akksi resetet. Feltöltötte 100%-ra, majd magától (töltő kihúzása nélkül) elkezdte meríteni. Úgy hagytam éjszakára. Párom gondos gazda szerepbe helyezkedve éjjel amikor felkelt, lecsukta a gép fedelét (
), így sajnos megszakadt a folyamat, mert elkezdte megint tölteni mielőtt lemerült volna 0-ra. Persze nem hibáztatom, csak jót akart a lelkem, azt hittem véletlenül hagytam úgy. De, ami a lényeg, hogy reggel megnéztem az Everest-tel és érdekes módon az akksi elhasználódás 53%-ról lecsökkent 35%-ra és a néveleges kapacitás is jócskán megemelkedett
Úgyhogy úgy néz ki, tényleg csak az elektronika bolondult meg. Sajnos a %-os hátralévő jelzés még mindig 2 óra körül van fullra töltve, tehát az nem javult meg. Ez csak azért rossz hír, mert így hiába fogja tudni az akksi a gyárihoz közeli értéket, nem lesz jó, mert nem fogom tudni, hogy mennyi van az akksiba, mikor kell töltőre tenni, hogy ne legyen adatvesztésem a hirtelen kikapcsolás és lemerülés miatt.
Úgyhogy hiába jó az akksi, ha az elektronika visszajelzője hibás adatokat küld, ugyanúgy cserélnem kell benne a telepet, mintha maguk a cellás lennének elhasználódva.
Na mindegy, azért folytatom a dolgot. Illetve előről kezdem
-
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #86778 üzenetére
Basszus, igaza lehet a GP-s embernek!
Azt mondta, hogy kapcsoljak ki minden win hülyeséget, ne foglalkozzak a riasztásokkal ha visít az alacsony töltöttség miatt, használjam csak nyugodtan tovább, mert szépen működni fog, hiába írja ki, hogy 7, meg 6%.
És így lett. Gyakorlatilag fél órája azt mutatja a win és a LB is, hogy 7%-on vagyok és 6-8perc van hátra. Én meg vígan netezek fél órája ezzel a riasztással
Akkor tényleg lehet, hogy kutya baja az akksinak és csak el van kalibrálódva?
-
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Tikakukac #86737 üzenetére
én is itt az aprón vettem, igazából csak a secure boot és a vt-d hiánya zavarhat a későbbiekben, de nem életbevágó. erről a hardveres beavatkozásról van valami bővebb infó, hol érhető el, mennyibe fájna stb. (akár privátban is)?
Szerk.: tengerentúlról importált gép természetesen, szóval a jelszó megtudakolása kizárva sajnos
-
oleee
tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #86628 üzenetére
No igen, asztaliban én sem szeretnék kazánnak valót.
Egyébként ThinkPad Edge szériában a felhasználók szerették az AMD Trinity verziókat.
Habár most megint az Intelnek kell állnia a sarat (már ha jól értettem meg a cikket).
Intel appears to be in love with it and on systems newer than the Core2 series, the ME cannot be disabled.
Vissza az Intel Core 2-höz.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #86626 üzenetére
Egy srác itt letesztelt pár játékot, nem tudom, hogy mennyire laggoltak, mert nem néztem végig a videókat, amúgy is én már kicsit öreg vagyok ezekhez a modern játékokhoz.
Remélhetőleg kijön majd egy frissebb Bios, amiben a 15W TDP-t feloldják, habár sok reményt nem fűzök hozzá.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #86598 üzenetére
tévedsz, ők nem hozzáértők
ők dealerek, mint bármelyik multinál az eladó aku jutalékot kap az eladások után
ha megnézed hp noteszoknál szinte mind azt írja akku 100%..jah, mert aida tévesen detektálja, odáig meg nem jutnak el, hogy a hp saját battery check sw-e helyesen detektálja az akkut, nyilván nem is hallottak róla... -
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #86308 üzenetére
Szvsz az ilyen melókat mint a filmvágás, renderelés, stb. nem laposon kell csinálni. (Mármint ha valaki egész nap csinálja mert ez a munkája pl. - egyszer-kétszer belefér). Nincs az a lapos ami ezeket a melókat még normálisnak mondható hőtartományban tudja huzamosabb ideig végezni. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal. Ehhez már szerintem egy normális asztali kell. Normális proci + hűtés (akár vízhűtés).
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #86298 üzenetére
LR és PS elmegy simán a T420-as laposomon is. Nap mint nap használom őket. I7-2620M-el IGP-vel röccenésmentesen működnek. 2540M és 2520M-el is menne szerintem... Itt inkább a panel kérdéses. TN panelen PS és LR elég kaka. Én is külső kalibrált IPS monitorral tolom a fotók szerkesztését. A lapos panelén gyakolatilag lehetetlen színhelyesen dolgozni. (Pedig LG-Philips). Oda IPS kell. Abból is kalibrált (ha van rá lehetőség).
-
sztikac
őstag
válasz
Tikakukac #86152 üzenetére
Definiáltam: office (excel, word) + e-mailezés + esetleg netezés (céges oldalak, semmi flash vagy youtube).
Zsírúj akksival kb. mire számíthatok?Jelenleg van ugyan gépem (HP 430 G2), de kaptam egy elég kihagyhatatlan ajánlatot refurb. T420-ra, szóval lehet cserélnék.
-
Francia91
veterán
válasz
Tikakukac #86054 üzenetére
Viszont a 8560W-m hűtője picit "módosított", ugyanis a gyári venti helyett egy laposabb ASUS venti van belefaragva, a gyári ventije pedig kb 2x olyan magas, tehát a hőszállítása is kisebb lehet a jelenlegi ventinek. Itt viszont tényleg kijöhet a dolog, e miatt nincs rendben nálam minden, nagy a valószínűsége. De már megrendeltem a gyári ventit, cserélni fogom kifelé
-
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #85930 üzenetére
Ez inkább Lenovo. A reset csak a töltést szabályozza másképp, azaz nem tölti, amíg le nem merül az akksi, de arra nem figyel, hogy a gép el ne aludjon. Még figyelmeztet is, hogy ne használd a gépet reset alatt, de akkor miből gondolják, hogy egy átlagosan beállított notebook nem fog elaludni a reset x órája alatt?
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #85918 üzenetére
FRU számok alapján kerestem. No mindegy, akkor majd keresem még.
Az x200 service parts oldalán például a "Battery pack, 6cell, 47+" táblázatból több táblázat van a gépek különböző azonosítója szerint csoportosítva. Az én termék azonosítóm 7459-Y46. Mennyire szerencsés olyan FRU azonosítóval akkut használni, ami épp nem abba a csoportba tartozik, míg ugye az is X200-as akku. Mi jelentősége van ennek a 7459-Y46-os azonosítónak? Nem is látok 7459-Y46-t. Az enyém megfelel a service parts oldalon lévő "7459-CTO"-nak? Ez a notebook dolog nem olyan primitív egyszerű, mint a desktop front.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #85911 üzenetére
Hogyha nincs rajta a WACOM panel, ami az eladó képeinél látható, akkor az digitizer/glass touch panel mentes? Ha rajta van, miért kell levenni? És hogyan? Pontosan mit? Mi az a damilozás?
Ezt a kompatibilis dolgot ismét nem igazán értem.
Kissé kedved szegi, hogy ennyire nehéz beszerezni, amikor kapható. Már úgy értem, hogy a megfelelőt. Egyébként az az oldal, amit említettem, ott azt írja, hogy findusall probably the best deal around, since it is completely new, and has no digitizer/glass touch panel. Neki van a legtöbb eladása (17 db), 25k lenne szállítással. A vám valószínűleg annyi lehet, mint amennyi az amerikai eladónál fel van tüntetve, ami kb. $15.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85850 üzenetére
Hát nézd, nekem 1600CL9-es ramjaim voltak először, azzal játszottam BF4-et, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K procival. Mikor megláttam, hogy ez a motor milyen szépen skálázódik ramra thief alatt, kidobtam a 4x4GB-omból a két 1600-asat, és gondoltam meglesem, mit megy a másik kitem 2133Mhz Cl11 időzítésén... Hát, igencsak érezhető volt, cseréltem is egyből a másik kitem is 2133-asokra. Iszonyat jó ár/értékű upgrade lett.
És ez eléggé ingame és realworld teszt.Szóval ésszel kell.
De asszem azt leszögezhetjük, hogy a kétmagos notikba kár azon izzadni, milyen ramok mennek mellé. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85843 üzenetére
"5 kör megy le, legalább 5 játékkal és csakis olyanokban ami ingame benchet futtat"
Akkor nagyon ügyesek vagytok, az 5 játékos méréssel ki is átlagoljátok azt a kb. 1-t, amiben számítana a memória. Taps.
Ez pedig szerintem a képen éppen eléggé ingame, a "Welcome to the jungle" pálya elején található a vonatos rész előtt, bárki bármikor odasétálhat, remek CPU bench amúgy.
A Battlefiled 4 Frostbite motorja is épp ilyen csak abban mérni nem lehet a játék jellege miatt, de pl. ugyanazon motor Thief alatt mérhetően szépen skálázódik ramokkal. De az nekem nincs meg mérni.
Meg a mostani asztali hatmagosomon is remekül meg lehet mérni Cinebench alatt, nagyon nem 0,2%-ok a difi egy kihegyezett és egy ki nem hegyezett memóriarendszerű beállítás között. Pedig ott 3 ramcsatorna is befigyel, nem csak 2. És ez csak azok a programok, amikkel személyesen van tapasztalatom, és látom a difit.
(#85844) NewmanHD: De, 1,5V a standard. Hint: P=U×I
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85836 üzenetére
A hőmérőm alapján 35 fok a gép a hátsó ram alatt, 34 az SSD alatt, és 30-33 a többi részen, netezés közben.
Nem mondtam én semmi paksot, de hogy azért nem elhanyagolható tényezők a ramok.
(#85838) Chaser: Az SSD-m hűvös, 36-40 fok között szokott lenni, most éppen 38 fok. (Samu 840 Pro 128GB). Fogyimérő van, de majd kukac megméri.
Nekem kis étvágyú moduljaim vannak, ezzel nagy difi nem lenne szerintem.
(#85839) Tikakukac: Javaslom bújj még kicsit vissza a laborba azzal az 1FPS-el meg 0,2%-al. Nem egy helyzetben hoz ennél sokkal többet is a gyorsabb ram: [link].
Persze, kétmagos noti-proci mellé kár erőltetni a gyorsabbat ez tény. Szóval az utolsó mondatod osztom.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85834 üzenetére
Aha, hogyne. Ram nélkül hideg volt a T420-am alja, rammal hirtelen úgy megváltozott a "termodinaika", hogy jól meleg lett alul, pedig elég kis étkű ramot raktam bele. Véletlenül sem a ram fűtött be oda, áhh, dehogy....
Bocs, ha neked innen következtetés levonásához labor kell, az legyen a te bajod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest