-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #76388 üzenetére
Úgy rémlik, valami első generációs Samsung SLC SSD-t kaptak főleg, ami valóban nem tud trimet.
Én mondjuk háttértár nélkül vettem (akarom mondani hito kolléga megvette nekem anno, én meg kifizettem neki
), de nekem volt elfekvő trim-képes Toshiba micro SATA SSD-m. Intel G2-ből is volt micro SATA, az is jó bele és trim-képes.
A kijelzővel tényleg annyi a gond, hogy ha nem teljesen szemből nézed, már érezhetően torzulnak a színek. Ebben a méretben akkor nem volt más panel (a Macbook Air másfajta kijelzőt használt). Utólag bele lehet elvileg nagyon nehezen mókolni IPS panelt, valami Fujitsu tabletét, de ez ritka és nem épp triviális megoldás, ellentétben mondjuk egy X200 AFFS konverzióval.
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #76385 üzenetére
TN-hez képest is átlagon aluli betekintési szögei vannak a kijelzőjének.
Az akkuideje nem nagy szám, de 3-4 órát eldöcöghet egy nem túl lestrapált akkuval. Dokkolni sem lehet. A CPU erejével tisztában vagy, gondolom, de átlag netezés-Office-film használatra még mindig több, mint elég.
Én nem tudok igazi típushibáról, van egy a családban és marad is.
-
-
HSM
félisten
válasz
csubuka #73420 üzenetére
Ha némítod, kikapcsolja az erősítőt, nem kap tápfeszültséget, azért szűnik meg az alapzaj. Ha csak 0 hangerő, akkor megy az erősítő, csak nem ad rá jelet, hiszen a jelet nulláztad. Tehát nem fogsz tudni sajnos túljárni a zaj eszén.
Engem is néha zavar, gondolkozom is valami külső USB-s hangkarin.
Persze, notitól nem szabad ilyen téren csodát várni, ahhoz képest egész korrekt a hangminősége, még a beépített zajszórónak is.
-
-
-
Tim82
félisten
-
-
vétó
aktív tag
válasz
csubuka #71512 üzenetére
Előre is köszönöm!
Más
Fekete péntek révén jóárasított SSD-k az Amazonon. T400-ba melyiket érdemes az alábbi kettő közül?
- Samsung 840 EVO 250 GB
- Kingston Technology 240GB -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #70502 üzenetére
Elvileg lassú és cl10-es sebesség felé nem fog tudni menni. Nem tudom, hogy ez driveres korlátozás lehet-e... Szerintem ez a T61 féle van a T500-ban is, mert nekem sem volt túl virgonc az UHS1-es kártyámmal. Messzi nem tudott 30MB/s olvasást, holott nem hamisított noname.
Persze lehet, hogy ez nem így van, de a saját kártyám túl lassúnak mérésekor kicsit elbizonytalanodtam a sebességét illetően.
-
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
csubuka #69635 üzenetére
A pontos típust nehéz lesz előszednem a privátjaim közül, de amikor idén januárban kerestem RAM-okat a T500-amba, 1600 MHz-es Kingston modulokkal vagy el se indult, vagy Memtest86 hajigált irgalmatlan sok hibát a modulok tesztelésekor. Mivel legalább 2-3 ilyen köröm volt, végül 1066 MHz-esek kerültek a notiba. Nem zárnám ki, hogy szarok voltak a modulok, de elvileg tesztelteket és hibátlanokat vettem megbízható eladóktól...
Intel SSD terén régebbiekkel van tapasztalatom, a barátnőm Intel-only T500-ában Intel X25-M G2 SSD van és nincsen vele semmilyen gond.
-
Francia91
veterán
válasz
csubuka #69635 üzenetére
En a HP féle Intel Rapid Storage cuccot hasznalom, a Lenovo fajtaval nem ment a TRIM.
BIOS-ban kapcsold ki az Intel Virtualization-t, elvileg akkor meg kene szunnie az ilyen kepi hulyesegeknek, az szokott bezavarni, vagy ha ket kulonbozo RAM modulod van (de ez kizarva a gyari 2 x 1 GB-tal)
-
Francia91
veterán
válasz
csubuka #69631 üzenetére
Nekem 2x4 GB Hynix (1600 MHz-es) modul van a T500-ban, minden remek. SSD-bol meg Samsung 840, igy Intelrol nemtok nyilatkozni... De a RAM orajele nem okoz gondot, visszaveszi annyirs, amennyit a chipset tud. De azert probald meg 1-1 modullal kulon, ha ugysem jo, akkor masik RAM modul.
-
Gondwana
addikt
válasz
csubuka #69606 üzenetére
Tünet: Samsung pm810-zel random merevrefagyások, X25M-mel és X18M-akkal meg random kékhalál, főleg bootkor. Sikerült eljutnom odáig, hogy ha bármi miatt meghosszabbodig picit az NCQ sor, akkor belefagy az összes új iRST driverrel, viszont ahogy visszatértem a Win7/MS driverre, bár továbbra is van trim FSCD-féle SSDOK szerint, megszűntek a fagyások.
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #69574 üzenetére
No, SU-val (ez nem kínál fel persze kiikszelhető dolgokat, amit az egyenkénti telepítés felkínálna, d nagyon nem is kell azokkal élni igazán, plusz a rossz hotkey drivert rakja fel amivel nincs osd, de ez el lett hárítva) és integrated friss windows-al reinstall... lefutott most a winsat a driverezés után nem crashelt... kopp-kopp, remélem jó jel, minden friss, minden frissítés fenn van (bios a régi...)
A múltkor lehet a kifagyott winsat után jött a kékhalálozósdi, bár nem tudom, hogy ehhez van-e köze, vagy ez csak tünete a letiltott virtuális memónak és mi a viszonyuk... (4g ramnál csak le lehet tiltani, de valamikor árthat persze... ez lehet az a pillanat volt, a napokban elválik)
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #69574 üzenetére
Csak az x220 kapott a héten 2-t, tesztgép 2 win8.1-et és 1 win7-et és még javában a hét fele van
Nem olyan nehéz ez,no.
Passzolom, nem tudom. Végignézem mi kell és mi nem, aztán katt. Nem ördöngősség az.
RAM lefele mindent megold. Elviekben, gyakorlatban nyilván van fekete bárány, de nem para.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #69572 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy azt a szerencsétlen gépet tízezerszer rakod újra/hét, így bőven elég ha az évente 1 alkalommal elvégzendő ránézés során kiveszed és ennyi. Én sem tankolom félre a kocsikat, pedig jobb napokon mind a 3 otthon van és van dízel/benzin vegyesen. Ez itt a Ranger igen, ez egy nagy hombár valami, ebbe gázolaj kell. Pisztoly megnéz: igen ez gázolaj, igen ez a Ranger. És kész. Tuti tippek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Interactive Brokers társalgó
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest