- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsoltip
őstag
válasz
simonjoe #114207 üzenetére
Aham, elsőm. Ízlések és pofonok, de alábbiakat említeném.
- Automatikus bill. világítás csak AHK scriptel és az is csak részben működik, szemben a HP, DELL simán kezelhető és optimalizált megoldásával, mely egyszerűen kapcsolható, állítható.
- Batár nehéz és nagy.
Lenovo ThinkPad P53 2660 g
Lenovo ThinkPad 230W töltő 864 g- Túlzóan erős jelzőLED-ek.
NumLock, CapsLock, Esc, F1, F4.... ami nem is kapcsolható.- Nem IR kamera.
- Vaskos alsó rész/alj elem.
- Hangos gépezet.
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114130 üzenetére
Most kérdezted
Nem a gombokhoz való az a szerszám. A gombokat leszedni gyerekjáték. Mint írtam bankkártya, alácsúsztatod teljes hosszon, és meghúzod magad felé.
Ami alatta van, na azt nehezebb elmagyarázni.
2 csavar van azokat kilazítod, nem jönnek ki de érzed hogy mikor oké.
A csavarok melett van 1-1 nyílás oda befeszítesz kis csavarhúzóval és magad felé húzod, érzed mikor akad ki. Vannak kis karmai a klavinak ami az allu vázba kapaszkodik.
Lényeg, hogy mindkettő ki legyen akasztva, akkor fel tudod tólni a klaviatúrát.
Visszafelé meg jól helyére kell nyomkodni újjal. -
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114117 üzenetére
Fóliára semmi szükség, csak csúnyább lesz mint a gyári.
Egyébként is ez egy laptop, nem a világörökség része
Az emlegetett 3 gombnál nem ugrott a helyére a klaviatúra.
P53-nál elég hülyén van az a rész megoldva, későbbiekben vissza is tértek a "klasszik" alulról csavaros megoldáshoz. -
Tikakukac
titán
válasz
simonjoe #114122 üzenetére
Így viszont tényleg nem értem akkor. Ha minőségi para van, akkor hát ez van. Ha gyárilag olyan, tervezési szinten, hogy kuka, nos, olyat is láttunk már. Azzal meg végleg nem tud senki semmit kezdeni.
T530-ak mikor jöttek és ragasztósak meg mindenféle érdekesen elállósak voltak
Mondtam a helyi Lenovo PR-esnek, hogy srác, így g1cinehéz amúgy gépeket eladni
-
Tikakukac
titán
válasz
simonjoe #114117 üzenetére
Mert az, hogy a trackpoint beleveri magát a kijelzőbe vagy a bezel vagy a gombok az igen? Ez van, ezt kell szeretni. Minőség van, háj kválitát.
Fóliázás pedig: nyugodtan lehet, a rendes fóliának nem tétel egy ilyen forma. Más kérdés, hogy ha szépet akarsz, ahhoz nagyon jól kell fóliát választani és nyilván szétszedés lesz rendesen.
-
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #114089 üzenetére
gondolom már felraktál minden drivert ugyanúgy, mint előtte.
és lehet, hogy pont valamelyik driver okozza.
samsung-nál például (nyilván neked nem samsung de példa):"It was the Samsung NVMe driver causing this. Simply uninstalling it - reverting to the standard NVMe driver instead - and restarting the PC made the NVMe drive Disk 0 C:, as it should be. I noticed this when I formated her PC."
"I had the same problem with the Samsung NVMe driver.
I reverted to the Microsoft driver also and everything goes back in order." -
-
válasz
simonjoe #114029 üzenetére
Nézd meg a wikipédiát a szabványról. A sima USB 2.0 500 mA-t tud, de USB Power Delivery-ről van szó, akkor lehet 3-5 amper is.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
simonjoe #113997 üzenetére
> Most vettem észre, h a rendszer van az egyes helyen
> a másik pedig a nulláson. Gondoltam, sebaj, megcserélem.feltételezem, hogy végignézi - hol van boot partició ..
és ahol nincs azt átugorja ..
és az elsőnek megtalált disken bootol.> és egy Toshiba háttértárnak
hát akkor erről nem fog bootolni ..
de akár erre is tehetsz egy bootolható rendszert .. -
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #113987 üzenetére
A G.SKILL-el vigyázz, mert ha xmp-s akkor nem lesz jó Thinkpadba, vagyis menni fog, de 2400-on.
Van nekik is nem xmp-s ramuk, de most had ne böngésszem ki!
És a Kingston HyperX (újjabban Fury)-t javaslom, küldök linket privátban.
Nem küldök linket felemelték az árát €60-ról €95-reegy hét sem telt el. Idióta árak vannak
-
vicze
félisten
válasz
simonjoe #113979 üzenetére
Működik gond nélkül, most csináltam egyet. Semmi hiba.
#113981 zsolti75: Napi szinten csinálom, úgyhogy nem.
Különben nem kéne WIM split vagy az ESD.
#113982 barnam_: Csak még supportban lévő gépek esetében működik. Régiek nekem is már rég eltűntek. Direkt lementettem azokat.
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #113983 üzenetére
Esetleg próbáld meg másik gépen, lehet az usb3-al van baja.
Mi célból gondoltál raid-et? Biztonság vagy gyorsítás miatt?
Én tízenXévig használtam RAID0-át, PM950 talán-talán még gyorsult picit írási oldalon, da a gyorsabb meghajtók csak lassultak tőle.
Ha a biztonsági másolat a cél akkor megéri, egyébként pénzkidobás.
A PCIe 3 sávszélesség a korlátja a sebességnek, a P15G2 már tudja a PCIe 4-et, az enyémbe is gyárilag 980pro van. -
vicze
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #113955 üzenetére
Az ára horror
Egyébként én is körbenéztem és üresek a raktárak az új és a refurbos cégeknél is. Pár db P15 G1 van €3000 feletti áron, meg P15 G2-est tudok franciáktól jó áron, csak velük nem egyszerű.
Ha sürgősen kell gép én vennék egy P50/51-et olcsón, azon már sokat bukni nem lehet, és használati értékben alig marad el a fentiektől. Közben figyelni a hirdetéseket, hátha felbukkan egy jó vétel. -
-
HSM
félisten
válasz
simonjoe #113875 üzenetére
"Mire lehet ezeket használni?"
Külső monitor, dokkoló, videókártya, esetenként töltő csatlakozó... Elég hasznos a jelenlétük.De egyébként még a telefont is töltik, ha kell.
Én egyébként a középről eltolt, numpados billentyűzetet nem tudnám megszokni, ami standard lett 15"-on. -
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #113844 üzenetére
ez csak egy mérőszám, ami azt jelzi, hogy már sokat használták az ssd-t, de ettől még nem jelenti, hogy rossz. én amióta ssd-ket használok, nem is nézegetem a hard disk sentinelt.
[link]
"Percentage Used: Contains a vendor specific estimate of the percentage of NVM subsystem life used based on the actual usage and the manufacturer’s prediction of NVM life. A value of 100 indicates that the estimated endurance of the NVM in the NVM subsystem has been consumed, but may not indicate an NVM subsystem failure. The value is allowed to exceed 100. Percentages greater than 254 shall be represented as 255. This value shall be updated once per power-on hour (when the controller is not in a sleep state)." -
vicze
félisten
válasz
simonjoe #113524 üzenetére
Nem támogat SATA meghajtót, csak Nvme-t 2280-at.
X1 Carbonban soha nem volt bővíthető memória. (Ahogy X280 óta abban a modellben is forrasztott.)Az X1C nem a strapabíróságról szól. A magnézium élekről kopni fog a festék, ez mindegyik régebbi modellünknél megtörtént. Gen9-en már nincs a softtouch befonat, így karcokra is érzékenyebb.
-
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
simonjoe #112978 üzenetére
> 500eHUF körül vásároltam, ma is ebben az árfekvésben keresek
talán valami hasonlót ..
Lenovo ThinkPad E14 G3 ; 16G RAM
AMD Ryzen 7 5700U (8C / 16T, 1.8 / 4.3GHz),
https://www.argep.hu/product_2959642.html ~ 520eFtAmi egy német utazással csak ~ 880 EUR *360 = 316e Ft
vagyis ha vásárolsz 3-at és kettőt eladsz az aprón ( piaci áron )
akár még gazdaságosan is kijöhetsz belőle
https://geizhals.de/lenovo-thinkpad-e14-g3-amd-schwarz-20y7003xge-a2535236.html -
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #112995 üzenetére
Öö, kell másik kijelző.
Az adapter nem fog a jelenlegi TN és 1600*900-as felbontású kijelzőből 1920*1080-as felbontású IPS kijelzőt varázsolni.
Csak azt teszi lehetővé, hogy a gyári LVDS csatlakozású kijelző helyett tudj a T430s-be eDP csatlakozású kijelzőket tenni: ilyenből rengeteg fajta IPS panel van, LVDS csatlakozásúból tudtommal nincs IPS panel.
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #112990 üzenetére
Én két géppel, T420-szal és T430-cal is megcsináltam. Kell a kijelzőn felúl egy LVDS-eDP "fordító" board (fut belőle többféle kínai változat is + a T420s/T430s másfajtát igényel, mint a "sima" T420/T430), az régen kb. egy árban volt magával egy átlagos 14" 1080p IPS kijelzővel is. Hogy most milyen árban mennek, nem tudom, nincs újabb gép, ami miatt be kéne szereznem.
-
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #84260 üzenetére
Rá emlékeztem én is, csak x250 kapcsán. Meg is van mért:
"
Szia.
Ha x240 be teszel x250 touchpadot, akkor egy spec driver kell, amit nem szabad felülírni a gyári frissítéssel.
A full hd panel jól megy az X240 ben is , főleg hogy IPS.
A T450 ben is jól megy a FHD panel és az is IPS.
Viszont T450 től kezdődően nem fog menni a fényerőállítás ,ha nem gyári FRU-s panel.
Szerintem ha nem fontos a 12.5 coll , akkor inkább a T450 re válts, ne X250 re.
Az x250 ben még mindig single channel a RAM. ( sajnos )"Volt ott x250 csak nem róla szólt a fényerőállítás rész
-
azbest
félisten
válasz
simonjoe #83942 üzenetére
12.7 mm fiókot vettem ebayről [link] a T430-amba, ez passzol hézag nélkül.
(#83944) utgyuru
szerintem bármilyen mini-dp - hdmi átalakító megteszi, én ezeket próbáltam eddig [link], [link], de ilyeneket olcsóbban is lehet találni. A legegyszerűbb fajta 500 forint alatt van (még úton egy nekem) [link], a dp/hdmi/dvi-d fajta 700 forint körül is akad.
Azért vettem több félét, mert több helyen is használom és olyat próbáltam találni, aminek saját órajele lehet, mert csak azzal lehet két külső + a belső kijelzőt egyszerre használni. Egyik sem olyan, mint kiderült (hiába van ráírva eyefinity egyikre).Így most két külső monitorral használom, amikor asztalnál vagyok.
Egyik helyen csak a noti van (kedden jön egy dokkoló alfától
) és ott a vga csatira van kötve egy, a mini-dp-vga átalakítóra meg egy másik. Otthon meg a 4337 dokkolóra van kötve dvi-hdmi és dp-hdmi átalakítóval két fullhd kijelző.
-
westlake
félisten
válasz
simonjoe #83657 üzenetére
Az LCD kábel ugyanaz, az FHD kijelző FRU-ja pedig a következő: 04W1544. A kijelző nyilván kompatibils a több T510-es kijelzővel, így minden további nélkül átszerelhető. Ha nem FRU alapján rendeled, akkor arra kell figyelni, hogy a csatlakozó kompatibilis legyen.
eBay-en rendelni pedig a legtöbbször rizikós. Én biztos, hogy csak itthon vennék kijelzőt. -
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #83663 üzenetére
Nem tudom, hogy esetleg nincs-e a Wake On Lan bekapcsolva a BIOS-ban és nem azzal függ-e össze. Ez most csak tipp, nem néztem utána jobban.
A T510 -> fHD kijelzős kérdésed nincs elfelejtve, csak még nem volt időm mélyebben beleásni magam. Az biztosnak tűnik, hogy T520, W520-hoz jó kijelzőpanelek 1:1-ben mehetnek bele.
-
Tikakukac
titán
válasz
simonjoe #82997 üzenetére
Ez akkor baj csak, ha mondjuk ügyfeles gép és hát elég sokan nem annyira pesszimisták mint én, és nem csinálnak mindig mindenről tükröt. Na utána rakj rendbe egy gépet összes beállítással határidőre...Nem sok, szerintem tucat gép volt amivel volt bajom nekem konkrétan, de azzal nagyon.
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
simonjoe #82566 üzenetére
Köszi kipróbálom.
Egyébként, érdekes módon, automatikus letöltésre és telepítésre volt állítva, így pedig szedett le frissítéseket, két körben, kikapcsoláskor felrakta őket kb. 28-28 db-ot. Csak azt nem tudom, hogy mit, mivel ha én manuálisan indítom el a frissítések keresését, tekeri a gépet az svchost de láthatóan nem haladunk sehova, tehát nem látom a frissítések listáját mert eddig el sem jutunk. Viszont, ha újraindítom, akkor az update-nél piros pajzs fehér X-el fogad, és azt írja hogy még sohasem volt elindítva a frissítések keresése. Szóval olyan, mint ha maga a vezérlőpultos update kezelőfelülete lenne működésképtelen, de közben meg a háttérben maga a szolgáltatás működik ha automatán van. Nem igazán értem a dolgot.
-
Tim82
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz
simonjoe #81510 üzenetére
Nekem a napokban 1 éves T530-ba 99,5%-os a 9 cellás LGC gyártmányú akku, 116 ciklussal. Az a 0,5% kb az első pár alkalommal szaladt le belőle mert fullra töltöttem még akkor tesztelési célból. Azóta max 85%-ra engedem fel. Ennyi a titok...
Szóval életszerű lehet az akkud ezen kapacitása, de lehet egy újrakalibrálás átírná a dolgokat. Gondolom 6 cellás akkud van. Szerintem inkább 4-6 óra kéne abból kijöjjön...de lehet csak rosszul lövöm be. Nekem a 9 cellással ~7 körül alakul valahol...
-
donjohnson
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #80579 üzenetére
Van egy ilyen mini PCI-e LTE kártya is - Quectel EC20, ez friss, úgy tűnik, csak 1-2 hónapja megjelent cucc, elvileg jó lehet whitelist-mentes BIOS-szal. Nem utolsó sorban feleannyiba kerül kb., mint az MC7710.
Mondjuk nem tudom, milyen driver kellhet hozzá Windows 7/8/8.1/10 alá, szóval ez sötét ló. Gyártó oldala.Szerk.: elvileg a Win-es driver az "USB driver".
Kiss67: nem valószínű, hogy bármelyikre is továbblépnék a jövőben.
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #80574 üzenetére
A segítő szándékot értékelem és köszönöm
, de körbejártam már alaposan a lehetőségeket és csak MC7710 működne itthon. Az meg elég drága jelenleg, szerintem nem is nagyon lesz olcsón beszerezhető már. Elvagyok még az Ericsson 5521GW-vel is, csak a jövőre nézve a szolgáltatók már nem fejlesztenek itthon 3G-t, ráfeküdtek a 4G/LTE hálózatra.
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #80571 üzenetére
Első hozzászólás: "On the other hand Lenovo already have Gobi 4000 cards MC7750/MC7700 branded for X230. Unfortunately both of them does not support LTE frequencies used in Europe (1800 Mhz), only the MC7710 does." (Aláhúzás tőlem.)
(Az annyira nem izgat, hogy az eBay-es eladó
téveskissé megtévesztő adatokat tüntet fel az eladó MC7750 termékinfójában - azért szerepel, hogy kb. az AT&T (USA) és az NTT Docomo (Japán) hálózatán használható...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest