-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107638 üzenetére
A T440s-t lehet szeretni, szemben a szörnyű T440-nel(megfogni nem szeretem), csak látszatra hasonlóak, teljesen más érzés őket használni. Tök más anyaghasználat is tényleg mintha az S egy más kategória lenne, és jobb bill (
) és még az a hülye clickpad is jobb/pontosabb valahogy, és azonos CPU-val érezhetően fürgébb az S (
). Ami nálam van az FHD IPS, aminek túltoltak a színei, de 300nites, ez is erős pluszpont.
Amúgy a touchpad csere nem egy nagy dolog szerintem, ha nincs benne Lenovo tool ami gondol egyet és csak úgy felülcsapja(hiába van kikapcsolva, hogy ne...), a Win nem bántja, ha be van állítva, szóval szerintem több mint megéri.
@Ganz-[HUN]: Hát a clickpad-del elég sok problémám van. 5év használata van bennem... Sorjában:
- Lenyomod arrébb megy, ezért bármi pontosat csinálni vele rémálom.
- Néha csak egy picit akaratlanul is lenyomom mert áthelyezkedek vagy valami és kicsit nagyobb erőt fejtek ki az ujjamra. Ez elég egyéni szoc, de nekem gyakran előfordul.
- 2 ujjas scroollnál akaratlanul is lenyomom, mert pont annyival nagyobb erőt fejtek ki két ujjal, hogy lenyomódjon.
- Tap is click, lenyomás is click, vagy sikerül az első-t észrevennie, vagy lenyomod akaratlanul is és arrébb mászik. ÁÁÁ
- Double click... sok szerencsét hozzá, de tényleg. ÁÁÁ
- Nincs középső gomb. Túléljük, csak grrr
- Hol a rákban van a jobb gomb????? Tudom be lehet állítani meg lehet szokni, de az hogy minden lakalommal kb. találomra bökök, hogy talán most a zónába vagyok már vagy nem vagy igen? Szörnyű. Esetleg többet kell nyomkodni és az a szerencsétlen már fél kilométerre arrébb mászott... ÁÁÁ
- Drag and drop.Ez egyenesen bűvészmutatvány, de tényleg. "Ne enged még fel ne engedd még fel... F*** vége a padnak now what? Na jól van, hogy egy egér..."
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107649 üzenetére
Igen, a régi PCI Audigy-k sem voltak nagy számok.
Nyilván játék meg XP kompatibilitás szükségessége esetén király, nekem zenehallgatásra nagy meh a cucc.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107646 üzenetére
A CardBus-os Audigy 2 ZS azért elég messze van az audiofil gyönyörtől, nyilván az alaplapinál jobb, de "fedett", már-már dobozhangja van szerintem. (Igen, nekem is van.)
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #107643 üzenetére
Elég profi USB DAC-okat kapni manapság, ha erre lenne szükség. Én azon lepődtem meg, az USB-C HP dokkom belső USB hangkeltője is egész viselhetőnek tűnt, pedig nem sok reménnyel hallgattam meg. Azért persze maradok az asztali Asus Essence STX2-nél.
(#107644) Ganz-[HUN] : Pontatlanság alatt nem lehet, hogy arra gondolt, hogy ahogy használod a "gombot", kicsit ide-oda húzza a kurzort? Nálam ez a falra mászás fő forrása a tapipad gombnélküliségben.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107640 üzenetére
viszont a hang még mindig meglepő... Nem a minőség, hanem a tér. Hogy?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107638 üzenetére
Rám amúgy ez jellemző hogy szeretem a szart
Igen, nekem nagyon bejött. Talán azért mert használtam az apple haptic feedbackos trackpadjét? fogalmam sincs... 240-ben is azért rühheltem, mert egyszerűen használhatatlan volt a szar stabilizáció miatt, emellett pontatlan ótvar fos - ezt megértem hogy rühellik az emberek.Viszont ez nem érdemli meg a bad presst amit kapott. Vagy az enyém nagyon jó darab, amiból 10000/1db készült, és ez tényleg nagyon jó, pontos, jól stabilizált és kellemes, vagy én vagyok valami érdekes genetikából
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107629 üzenetére
"R20 Cinebench program and it scored 2895."
A legnagyobb Inteles T14, 1500-öt tud az első futtatásnál aztán 700-ra esik szépen ahogy túlmelegszik, ha a 2800-as stabilan tudja, akkor az egy tök másik liga, sőt a P-k közelében van 1/3-ad TDP-vel...Lenovo UK...
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107625 üzenetére
Abszolút örökzöld.
Amúgy legalább linkeld be. -
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox #107625 üzenetére
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #107571 üzenetére
Tetszik ez a hűtés. Bár ilyet tettek volna a P53-ba.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #107558 üzenetére
Kutyavilág lesz a használt piacon is, az fix.
-
válasz
FoxiestFox #107540 üzenetére
HP-k tényleg elég jók, és 800-as szériában még mindig van bővíthető memória két foglalattal.
Két baj van velük: A billentyűzet kiosztás, és hogy eröltetik azt a szörnyen kinéző sureview kijelzőt, ami papíron nagyon jó, de valóságban nagyon nem szép szerintem. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #107523 üzenetére
Ez milyen mod?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #107523 üzenetére
Alvajáró...
-
PLaci58
addikt
válasz
FoxiestFox #107519 üzenetére
Akkor ez lehet normális jelenség. Köszi. Azt gondoltam a POST-ig elmegy.
-
PLaci58
addikt
válasz
FoxiestFox #107513 üzenetére
Ezt értem, az a gondom, hogy bios frissítés nélkül be sem indul a gép? Leírások szerint a proci hőmérsékletérzékelése jelez hibát frissítés nélkül, de ez semmit nem csinál.
-
PLaci58
addikt
válasz
FoxiestFox #107506 üzenetére
Köszi a választ. Elvileg a T61-nél fel van sorolva a T9300-as proci is.
Sajnos semmit nem csinál ezért gondolom, hogy halott a proci. Legalább pittyegne vagy valami, de semmi reakció.Köszönöm a kimerítő segítséget, a TF-ről nem akarok bootolni 😁
-
válasz
FoxiestFox #107509 üzenetére
Köszönöm mindenki segítségét, az otthoni gépemen inkább a Windows particióból csípek le a Linuxnak. Jó lett volna a Win to go vagy hordozható Linux is, de akkor marad a 2.5-es külső rack + SSD. Elnevezést, hogy itt kérdeztem és nem a megfelelő helyen, csak pont szóba került. Hordozható titkosított pendriveon is vannak programok + adatok, lassú rá a szinkronizáció is, azt is lecserélem.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107490 üzenetére
Te az öregekre én meg a fiatalokra bukok.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #107486 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infót, ha megvagyok a projekttel és már használom egy ideje akkor megírom a tapasztalatomat ezzel kapcsolatban. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #107472 üzenetére
Kedves FoxiestFox!
Érdeklődnék, hogy miután betetted a X9000-es procit a T61-be milyen típusú pasztát használtál?
Illetve eltudnád mondani, hogy van-e még valami okosság amire itt figyelni kell?
Én egy T61p-be szeretném a fent említett procit beletenni.
Köszönettel,
Vargas0502 -
∂яσнυη
senior tag
válasz
FoxiestFox #107480 üzenetére
FreeTube-ot ismered? Próbáltad?
-
azbest
félisten
válasz
inkább azért nem megy a CrystalHD, mert a böngészőkből kikerülhetett a támogatása. Ezért nem nagyon erőltettem a t61-esekben sem már legutóbb. Pedig van egy 70012 és 70015 kártyyám is
Az azóta elterjedt api-kat meg a drivere valsz nem támogatja.Nem esküdnék meg rá, de lehet a vlc még támogatja és ha az pluginnal be tud épülni böngészőbe youtubeozni, akár még dekódolhatja is. [link]
-
lypen99
aktív tag
válasz
A lényeg működik, öröm és bodottsag.
Azért elfogadnam azt a szörnyeteget. ;)
-
lypen99
aktív tag
válasz
FoxiestFox #107472 üzenetére
Azért nem semmi modding az azért aláírható.
Így mindennap useban érzed az előnyét?
Azért ha 90 fok a "teteje" akkor még szerintem elég jó. :))Azért elkellene már valami mindennapi használatban lévő noti, normális hűtéssel és normális üzemidővel.
Apropó a proci mennyire eszi az akksit?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107469 üzenetére
Elég nagy eséllyel csak bebootolt vele Win-be, de nem terhelte. Gondolj bele az lenne legalább 60W+ kb. lehetetlen lehűteni.
Ugye a 4magosokat eleve meg se tudja hajtan power limit miatt, ha megnézed azok alapból túlmelegednek meg random rebootolnak. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #107469 üzenetére
Ebyaről szerezted be? Volt részletes leírás azzal kapcsolatban, hogyan faragd bele?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #107449 üzenetére
Ez a téma már többször feljött más topikokban is... Szigetes billzet azért lett, hogy minden gép jobban hasonlítson az apple cuccokhoz. A beleérve a nem lenovo, konzumer kategóriát is.
A randa (szubjektív), kényelmetlen stb. bill mellett még ott van az esztelen vékonyítás is, illetve az a forma, ami hátulról előre felé (a kijelzőtől a user felőli irányba) vékonyodik a gép. Ez a design az apple gépekre jellemző.Az a bizonyos T470 meg kb. csak presztízs, de nem gondolták túl komolyan, hanem még jól le is húzták vele utoljára az arra áhítókat, amúgy meg szénné keresik magukat az anyagból és funkcionalitásból kispórolt, mégis ugyanannyiért árult gépekből.
-
válasz
FoxiestFox #107449 üzenetére
Az újabb billek nem olyanok mint a régiek, de kiosztásra még mindig a legjobbak az üzleti gépek között szerintem.
Nekem mondjuk a felemás méretű szokatlan, ahol az ékezetes gombok keskenyebbek, mint a többi. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107442 üzenetére
"Igen, átalakult a piac, az igények is átalakultak"
Nem csak. Azt az aspektust kifelejted, hogy míg 90-2000-es években üzleti laptopot leginkább egy szűkebb inkább hozzáértő réteg használt addig haladva előre egyre nagyobb tömegek kaptak desktop helyett laptopot. Ez magával hozta azt, hogy a hozzáértőbb célközönség helyett inkább az általánosabb felhasználást célozzák meg. Elsősorban nem a felhasználók változtak meg, hanem sokkal de sokkal több lett a felhasználó, és az újakhoz igazodik a termék irányvonala. -
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #107442 üzenetére
Szerintem törődjetek bele, és vegyen mindenki desktop gépet.
-
Pano
addikt
válasz
FoxiestFox #107418 üzenetére
Persze.
De mondjuk abban az árban a többi gyártó modelljeihez viszonyítva még mindig jobb kasznit adnak pl.
De holnap végre megtudok nézni egy E14-et, aminek elvileg az alja is alumínium. Kíváncsi leszek. -
Pano
addikt
válasz
FoxiestFox #107416 üzenetére
Nincs baj az E szériával, ha abban az ársávban nézed ahova bepozicionálták (tehát azért az X pénzért más gyártótól mit kapsz újonnan).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107409 üzenetére
T520-ból full HD paneles verzió ritka, mint a fehér holló, kb. esélytelen olyat találni.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #107377 üzenetére
Sajnos nem opció, nem Twitch a gond. Ez van, egyszerűen ennek így kellett lennie
-
IOX
tag
válasz
FoxiestFox #107367 üzenetére
Szerinted ez elég? https://www.youtube.com/watch?v=P1gA5cX0qbU
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #107348 üzenetére
De, a címben is az van, "7260HMW AN", viszont szerencsédre tévesen szerepel a 802.11ac is.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107346 üzenetére
Volt szó itt is kismilliószor korábban is arról, hogy van sokféle 7260 verzió... Annál jobban, hogy 7260 AC, hogyan kellene specifikálnom? Szóljak arról is, hogy a mikró nem macskaszárításra való?
A most linkelt elvileg jó.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107342 üzenetére
Ez nem AC-s, hanem dual band N-es lesz.
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #107342 üzenetére
Leírás alapján AC-s, kép alapján N-es
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107339 üzenetére
Szerintem 4-5k körüli áron kapsz AC-set, ami annál olcsóbb, az vagy sima N-es vagy dual band N-es változat lesz a 7260-ból. Én innen szoktam rendelni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #107339 üzenetére
Biztos hogy AC-s? Sok 7260-at hirdetnek ali-n, ebay-en, de van ami N-es, hirdetés címében meg AC van.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #107296 üzenetére
Finoman szólva nem túl nagy tábor ez
Mondjuk most is van nálam 3 darab T61
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #107294 üzenetére
Egy cápa bömbi az valóban egy műalkotás. De azért egy T61 1 snittre azért nem tudom a közönség mekkora részét dobja meg
-
válasz
FoxiestFox #107270 üzenetére
Ja, azt mondod, nem felfele kell állnia 90 fokban a gépből?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107249 üzenetére
X61, X61s.
-
eszgé100
őstag
válasz
FoxiestFox #107233 üzenetére
UK-ben élek
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #107148 üzenetére
Igen, rá gondoltam.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #107134 üzenetére
Ez csak egy ilyen hobbi gép ezért is akarom kimaxolni. Akkor hosszas keresés elébe nézek és drága móka is lesz sajnos..
-
válasz
FoxiestFox #107138 üzenetére
Hm ez érdekes, de nyilván elhiszem, és köszönöm a kijavítást, de tényleg csak a gyártói adatokra támaszkodtam:
Tikakukac: Köszi neked is a linket.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #107134 üzenetére
Az tényleg olcsó volt. Mikor 8510W-m volt, na akkor volt olyan 15-17k egy 2*4 gigás csomi és az is ilyen hónapok után jött elő. Mondjuk DDR4-nél tartunk vastagon, miért ne lenne drága, régi is, akkor se nagyon volt forgalomban, mostanra meg főleg.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
FoxiestFox #107121 üzenetére
Legalább te nem bagóért adtad, pedig csak 1 héttel később adtad el. De én annyira öregnek tartottam és a nepperek is emiatt annyira olcsón adták, nem akartam drágábban. 60k-ért adtam el 256GB-os SSD-vel. Mondanom sem kell nem alkudtak. Ugyan az a panel mint nálad, csak nálam az aksi kuka volt. Az okos használat ugye...#107122
Chi Mei CMN14C9 [Acer Swift 3 notebookcheck.com link]
Ez a kiváló emberi alkotás van benne. Csak nálam matt. Szerintem betörték a kijelzőt, noti olcsón megvesz, kijelző csere és elad. Mondtam is nekik, hogy ez így annyira nem korrekt, mert a keretet még nem sikerült összepattintani rendesen és poénból a panel dobozában küldték a gépet. Az amerikai tápkábelről ne is beszéljünk. De olcsó húsnak. Szép kezdet volt na.#107123
Igen, valami ilyesmire gondolok.
[link] [imgur.com]#107124
Köszönöm. Linuxal mennyire lehet egy X230 manapság ütőképes? Böngészés, okoskodás, dokumentum írás, olvasás menne leginkább róla.Érdekesség képen X61 is van szénné moddolva, [link]
Még Tikakukac-ot megvárom mit mond, mert láttam fentebb írta, hogy x230-at is használ most.
Köszi mindenkinek az inputot!
-
Babetta-X
senior tag
válasz
FoxiestFox #107081 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Tudom, de ahogy utánanéztem annyira nem durva a különbség, mondjuk ezelőtt utoljára T45-öm volt ami még mai napig megvan (Vajon van értelme még eladni?
) illetve anyukám is egy l520-al nyomul és az is tökéletes. A T szériáért pedig sajnos sokszor irreálisan magas árat kérnek használtan.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #107052 üzenetére
Ez a gond, nekem nem retróba kéne, hanem használni a T60 helyett muternak. De már letettem róla. T550 lesz vagy E6540. Csak ugye agybaj, hogy a panel miatt 6-7 generációt kell ugrani.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107042 üzenetére
Hát ki lehet vezetni a PCIe-t kábellel, annyira nem nagy cucc. A PCIe 1x a korlátozó tényező, meg még pár apróság...
eBayen épp van 1db 400$-ért.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #107042 üzenetére
Emlékeim szerint csak azt lehet megoldani némi szétbarmolással, hogy nagyobb méretű videókártyák is beleférjenek az Advanced Dock-ba. Ja, meg a hűtéssel (mert ugye aktív és jó zajos hűtése van gyárilag) lehet még szórakozni.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #107026 üzenetére
Nekem van IPS Frankenpadom / light R61i, T9300, Ssd, modbios/ mégis a T500 marad a legjobb notim, a Frankenpadnak azért már nincs túl nagy fényereje, az 1680X1050-es LGP-s T500 meg szupercsendes, használom amíg bírja...még tartalékba is van egy...
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #107037 üzenetére
Moddolt Advanced Dock?
-
bigrock
addikt
válasz
FoxiestFox #107006 üzenetére
A töltés határ értéket kizárólag a Vantage-ben lehet állítani? Nekem is csak azért van fent, amúgy szabadulnék tőle...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #107006 üzenetére
Értem.
Annyi hogy ezek gyári akkumulátorok, szóval teljes mértékben nem értem a probléma okát. Tehát minden gyári, minden úgy van feltelepítve mint amikor megvettem a gépet, csak akkor működött, most meg már nem.
Ami még érdekes hogyha most már feltelepítem még egyszer a PM driver-t, már nem működik, nem jön vissza kis időre se a küszöbérték opció. És az is érdekes hogy nálam ki van kapcsolva az MS Store automata frissítés, most észrevettem hogy elszállt a küszöbérték a Vantage-be, ránéztem és volt új frissítés a Store-ban, amit nem telepítettem. Most telepítettem, nyilván így se jó.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #106979 üzenetére
[link] ezen a microsoft-os oldalon hátha vannak hasznos bejegyzések, amik megoldják.
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #106937 üzenetére
Kiiiirály!
Grat!
-
SNor
tag
válasz
FoxiestFox #106911 üzenetére
Én kivárásra játszom. Negyedévente ráguglizok a trackpoint + numpad kombóra.
Amúgy laikusként, mennyire bonyolult fogni egy gyári billentyűzetet és kivezetni USB-re?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106913 üzenetére
Ok, ezek már erősen egyéni preferencia kérdése, ahogy számomra egy numpad nélküli bill teljesen használhatatlan.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106911 üzenetére
"Nem hogy mechanikus, semmilyen."
Ez miért nem alternatíva? -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106908 üzenetére
Lemaradt a smiley.
-
SNor
tag
válasz
FoxiestFox #106894 üzenetére
Bárcsak lenne melette numpad. :(
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #106897 üzenetére
Igen, láttam Én is.
Az utolsó mohikánok... -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #106851 üzenetére
Szia, már csak ritkán használom ezért is...már egy ideje vitrinben van tartva a T60p-vel együtt.
Hetente csak egyszer szoktam bekapcsolni ezeket. -
Cyone
tag
válasz
FoxiestFox #106883 üzenetére
Programozok rajta (az asztali gép mellett). Esténként pedig a Párom nézi a filmsorozatait rajta. Szóval valóban nincs a GPU különösebben terhelve.
-
Cyone
tag
válasz
FoxiestFox #106853 üzenetére
Az én T61-em, akkor kivételként erősíti a szabályt.
2007-es gép. Napi szinten több órát dolgozik és még mindig hibátlanul üzemel. Az NVidia Quadro NVS140M, köszöni jól van (még). -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #106870 üzenetére
Készül az újabb FrankenPad?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106872 üzenetére
Már rég nem tudom követni a dolgot.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #106866 üzenetére
Hát, ha CTO-ra (ugye, "Custom To Order"...) keresgélsz, nem csoda, hogy nem találsz semmit.
Kellene ott lennie valami olyasminek is matricán, hogy "based on 8896-[más 3 karakter, ami nem CTO]", mondjuk azzal kellene próbálkozni a tp.krelay.de oldalon.
-
WaterWave
veterán
válasz
FoxiestFox #106851 üzenetére
elpusztíthatatlan
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106848 üzenetére
2 dolog miatt érdemes nekimenni: az első, hogy megtudod milyen kijelződ van és mi a mozgástered. Második, hogy a te ízed kedvére kreáltathatsz profilt. Ha te úgy akarod, akkor 4500K-ra megcsináltatod és csókolom.
A legutolsó szutyok TV meg monitor is le van nálunk profilozva. Pont azért, mert tudni akarom melyik gyári beállítás mit csinál. Aztán utána oda állítja mindenki ahova. -
Bluesnail
csendes tag
válasz
FoxiestFox #106802 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #106777 üzenetére
Kérdés, hogy nincs-e letiltva policyban.
Anyáméknál van ujjlenyomat és IR kamera is, de végül mindkettő le van tiltva policyban. -
kenwood
veterán
válasz
FoxiestFox #106777 üzenetére
ilyet sajat gepre se takolnek ra,nemhogy cegesre
Lehetne a kijelzobe is integralni,ha mar ugyis erintos -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106769 üzenetére
Itt figyel mellettem. Nem a feketével van a bajom, hanem minden mással.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106765 üzenetére
Mindenféle módon nekiestem. Ez van, ez ennyi tud. Mindegy mit tologatok és hova, nem lesz jó.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106760 üzenetére
Ha nincs mellette a T60 nem mondanád meg. Ha mellett van anyám is megmondja. A jelenlegi gép ugyanis pont egy W-s kijelzős cserés megoldás.
Voltam T530/W530-ra is, kott ugyanez a kijelző, majdnem a mérések is azonosak.Kenegethetjük, wide gamut ide vagy oda, örülök neki, hogy 99.7%-os sRGB megvan, csak egy budi ha leteszed emellé a csotrogány mellé. Ez a szomorú tapasztalat.
-
válasz
FoxiestFox #106756 üzenetére
Igen. De ott is meg kellene nézni, hogy engedélyezve van-e az usb boot... stb. Utána igen már az f12
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106730 üzenetére
Hogy érted hogy nuku? X13, T14/14s
Sajnos az AMD-nek nagyon korlátozott a kapacitása, ami erősen látszik is. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106723 üzenetére
(#106724) vicze1: Én a wifis eredményeket szoktam legtöbbször nézni.
Ott a régi 9 cellás T430-al 6,5 órát mértek [link] , ráadásul a legtorkosabb i7 CPU-val, plusz GPU-val, ez kb. megfelel annak, amit a szintén i7-es T420-ammal megszoktam.
Ugyanabban a tesztben a T450s i7-el 5,5 órát tudott, igaz, fele (48wh) akkuból, ami azért nem rossz szvsz, de azért nagyon messze van a 10 órától. [link]
Az újabb tesztverzióban, ami amúgy rosszabb üzemidőket adott, a T460s már ismét 6,5 óra, 48Wh-val [link] . Nálam inkább a notepad-jegyzetelés meg pár nyitott weblap kategória, amivel 6+ órát elmegy, de biztos az én készülékemben a hiba.
Viszont referenciának jó, hogy a T480s ugyanitt elment 9 órát, igaz, majd 20%-al nagyobb akkuval (57wh) [link] , de azért javult így is fajlagosan valamennyit. Érdekes, hogy a T490s alig lett jobb, 10 óra, a LP kijelzővel ráadásul [link] . Szóval arányaiban is azért mások a számok, mint a hivatalos adatoknál.Ezt mondjuk egyszer kipróbálnám, mit is hoz a gyakorlatban, főleg a T490s-en, milyen tempó mellett is jön ki az a 10 óra 57wh-ból, mert ugye a CPU-nál nem éppen azt látni, hogy a takarékosság bajnokai lennének ezek a 14nm-es négymagosok, ha használják is őket. Mondjuk, ha sikerül találjak egy szép használt jóáras T480s-et még lehet belőle beszámoló.
A 970 Pro-nak honnan veszed a 8,5W-ját?
Az adatlapján, amit linkeltem átlag 5,2W szerepel írásra és olvasásra is [link] , 5. oldal, specifikációs táblázat.
A webappos dolog érdekes, nálam is fut pár webapp, és jól kezeli őket, nem érezni lassabbnak, sőt, van ahol a kedvezőbb erőforrás használata révén ezt jobban is tudom használni. A Quantum-al sokat fejlődtek ezen a téren is.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106721 üzenetére
"Tudom, használtam úgy."
Én is.Lehet nekem irreálisak az elvárásaim, de nekem az 5-10s várakozás nem a lassú, hanem a tökéletesen használhatatlan kategória. De akár a sokszor 1-2s is borzalmas lassú, ha olyasmiről van szó, aminek normál esetben 0.001s-ig kellene tartania.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106714 üzenetére
"Ezt korszerűbb hardverek gyorsabb SSD-vel, gyorsabb Satával, netán nvme-vel, gyorsabb memóriákkal és chipsettel, méginkább meggyőzően tudják művelni."
Kinek mi a meggyőző.Nekem nem ez a szint.
Nekem az a véleményem, hiába írt ennyit használatnak, vélhetőleg valójában nem volt szükséged egyszerre 8GB-nál több ramra, különben igencsak érezted volna a különbséget. Nálam már 9GB körüli összesített memória foglalás elég volt, hogy padlót fogjon a 8GB-os T420, pedig nagyon szerettem volna, hogy ne kelljen +1-2GB használatért ramot bővíteni, de nem úsztam meg.
(#106717) vicze1: "nyilván a legoptimálisabb konfiggal tesztelve"
Így máris semmi értelme.Van itthon T460 6300U-val, egészen más állatfajta fogyasztás terén, mint a T460s-em 6600U-ja. A 460/470 esetén különösen értelmetlen, mert a 470-ben eleinte ugyanazok a CPU-k voltak. Illetve nyilván itt nulla fényerővel tesztelték, ami megint nem túl reális, a T460s-en is hogy irodában (nem szabad tér, vagy egyéb) látszódjon valami, azért legalább egy egyharmad állású fényerő kell, ami bizony wattos nagyságrend a minimumhoz képest.
A win akkuról azért ésszel tolja ám ezeket.
A böngésző meg ahogy írod, minden betöltésnél csinál egy nagyobb írást/olvasást, de utána nyugi van, ezért írtam, hogy ebben a burst jellegű terhelésben akár jó is lehet a torkosabbnak tűnő cuccom, mert ugye hiába fogyaszt tippre dupla annyit, mint a SATA-s ha közben kb. 5X olyan gyorsan végez és megy vissza alvó módba. Egy PM talán jó kompromisszum lehetne a más hangolásával, de inkább a sok garit és MLC NAND-ot választottam. Elvileg amúgy ez sem torkosabb a PM-nél (sőt, elvileg fél W-al takarékosabb
), adatlap szerint max 5,2W, nem ez fogja lerántani az akkut. [link] Persze, a folyamatos konstans alacsony terhelés (videólejátszás agyatlan szoftverrel) nyilván kihozza belőle a legrosszabbat (a gyári SATA-shoz képest), azért is azzal teszteltem, mi a legrosszabb, amire számíthatok.
(#106718) vicze1: Firefox-al egyáltalán nem vészes a helyzet. Ki van nyitva millió ablakom, és így is csak 2-3GB. Korábban ezért váltottam, mert amit akkor használtam az nem bírt fele ennyit sem, miközben több ramot kért. Szóval nem biztos, hogy a webes appokkal van a baj, bár akadnak elrettentő kivételek. Sokan hiszik, hogy a HTML egy programozási nyelv.
(#106719) FoxiestFox: Köszönjük a virtuális memória bemutatását.
A probléma ott van, hogy a leggyorsabb SSD-vel sem lesz az oda-vissza írogatás ideje "szemvillanás". Hacsak nem pislogsz irreálisan lassan.
Nagyságrendi különbségek vannak az elérési és adatátviteli idők között RAM és SSD között, a leggyorsabb NVMe megoldások esetén is.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106712 üzenetére
Még egyszer akkor megkérdezném, miért megy le a 4GB-ra bezárok mindent?
Miért ugyan ennyi Linuxon(Ubi 20.04) ugyan ennyi tabbal és alkalmazással?
Az a rész, hogy a böngészők közel 8GB-t esznek meg totál ignor?A webes alakhamzások erőforrás pazarlásánál, nincs a világon rosszabb, pont azért kell telefonra is az irdatlan RAM mennyiség, mert az összes szar webes alkalmazások, porolva 3x. Ez ilyen abszolút hülyeség a Windows-ra fogni bármit is.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #106684 üzenetére
És a felsorolt szempontok közül melyikben jelent előnyt az általad említett "X220 billzet"?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106641 üzenetére
Ha megy is a háztól gép, az az 1050-es lesz. Az 1200-ast annyi ideig kerestem, hogy azt azért még tartom egy darabig
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106639 üzenetére
Van még mellette egy T60p is ugye, az grátisz az 1200p-s verzió is. Nem tudom. Az a baj, hogy mindkettő akkor csak létezni fog. Szerintem menni fognak a háztól, túl nagy már itt a cuccerdő.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #106607 üzenetére
Az a helyzet retró játékokhoz már van egy asztalim. (Apró gyermekem majdnem jobban szereti, mint én
). Ez a laptop (nem röhög, komoly) idős házaspáré volt, papa mérnök volt anno, segítettem nekik egy "modern" gépet szerezni és a végén jött a kérdés, hogy a szekrényben van egy régi laptop, nem kell?
Azért magyar és olyan amilyen. Újonnan vették...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #106600 üzenetére
FoxiestFox: Oszt mire?
Tim82: Délután kiderül mi van benne pontosan, de majdnem mindegy.
Van hozzá ám eredeti Windows XP is...
Meg töltő is, meg az akksi is jó....
-
WaterWave
veterán
válasz
FoxiestFox #106548 üzenetére
Igen, de nekem olyan kellene ami egyszerű mint egy faék... taskbarban kiírja a hőmérsékletet és jónapot.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #106524 üzenetére
-
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #106522 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem, mert lehet hogy T400-an nem ment a touchpad, de nem emlékszek pontosan.
Köszi, akkor mennie kell.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106504 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106512 üzenetére
Meg 150-es plafonnal... fuh. 7480-as gyári garos Latit találtam legutóbb. Ami picit más liga, bárhonnan nézve.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #106510 üzenetére
Gen3-mal az a bajom, amit korábban írtam, hogy súlyban, méretben, vastagságban azonos a T460s-sel, és egy esetleg minimálisan drágább, de szintekkel jobb gépet kapsz.
Gen3 FHD megintcsak TN.
"és van trackpointja."
Hát az még marad egy ideig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Amatőr csillagászat
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest