- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Jövő héten jön az új céges telefon HUAWEI P20 Lite. Nem használtam még Huawei-es EMUI-t
Hallottam a Bip-nek lehetnek gondjai az EMUI-val.
A céges telefonra is teszem a 3.4.9 modded MiFit-et, hogy azzal is menjen az óra.
Lehet valami nyűgje EMUI alatt a MiFit-nek, Bip használatnak?Nekem ami fontos : hívásnál hívófél mutatása, hőmérséklet látszóldjon (aktuális) és az üzeneteket kezelje : SMS, gmail, időjárás riasztás, banki appjaim, 1-2 másik app.
Ennyi lenne fontos. Van bármi trükk, mókolás amire figyelni kell EMUI alatt? Engedélyek biztosítása stb.
Köszi. -
dioka7
senior tag
Szia. Upo videoja segít. Összefoglalóból...
-
Acef
addikt
Jorgos01
Köszönöm az infókat,segített,hogy ne adjam felBeírom a megoldást,hátha másnak is kell.
Tehát azért nem működött a zsebben lévő telefon esetén a BIP-ről indított ignore és a némítás funkció, mert be volt kapcsolva a zseb mód, azaz a hangerő növelése zsebben funkció.
Huawei-en az elérése
Beállítások - vezeték nélküli és egyéb hálóz. - hívásbeállítások - zseb mód. Ezt kikapcsoltam,azóta minden rendben -
dioka7
senior tag
válasz
gyemipapa #6036 üzenetére
Az óra a gyártó szerint IP68-as védettségű. Ha nem tudod, nézz utánna bátran, hogy ez mit is jelent pontosan. Ha nincs kedved segítek: a 68-as szám első számjegye a por elleni védettséget jelöli, a második a nedvesség ellenit. Egészen pontosan:
6: Teljes mértékben védett por ellen
8: Víz alatt folyamatosan használható (egyedileg a gyártó által meghatározott értékek szerint, általában 1 és 3 méter közötti mélységben 30 percig)
Vagyis mivel én csakis zuhanyozni szoktam, nem is tudnék hol fürdeni, így ez az óra az én igényeimnek megfelel. Ezért vettem ezt. Ezután nagy valószínűséggel le fogom amúgy venni, de nem azért mert féltem, hanem mert ha esetlegesen beázik, akkor -bár eustockos- még a gariztatást sem tudom megoldani, mivel nem Magyarországon élek. És ha esetlegesen beázik, akkor hetekre, de lehet hogy hónapokra nem lenne órám. Ezt pedig nem akarom. A fórumozásra pedig van időm, mert melóba menet, vagy hazafelé a buszon/vonaton szoktam megoldani -
dioka7
senior tag
válasz
TaylorPro #6035 üzenetére
Úgy látom, más is egyet ért, azzal, hogy az aktivitás figyelő óra, nem arra van, hogy az asztalon pihenjen. A sex közbeni kérdesre a válasz annyi, hogy rajtam van és utána nem, nem elemzem ki a pulzus adataimat. Mint ahogy nem elemzem ki az össze alvásomat sem, és minden egyes lépésemet sem. De ha pl éjjel felébredek sokkal könnyebb az órámra nézni, mint a telefon után tapogatózni. Amúgy nekem ez az egy órám van és azért vettem, hogy hordjam, nem azért, hogy a polcon pihenjen. A zokniban fürdés pedig elég hülye példa, mert abban nem tudod megmosni a lábad, amíg ez nem gátol a tiusztálkodásban...
-
huberpe
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #6040 üzenetére
a bandage tudja.
-
Sweet Lou 6
addikt
Mi Band 2-ről váltottam és a következő lenne a kérdésem, remélem tudtok segíteni.
BiP-en nincs bekapcsolva az automata heart rate figyelés (rendszeresre nincs szükségem), viszont manuálisan szeretném elindítani naponta párszor (pm túlműködés miatt). Eddig elvoltam a MiFit appal, MiBand-nél az appból is el tudtam indítani manuálisan a pulzusfigyelést, BiP esetében viszont csak a készüléken tudom (ez elég macerás például, ha kabátban van az ember).
Melyik app tudja a manuális pulzusmérés elindítását telón úgy, hogy nincs bekapcsolva a rendszeres pulzusfigyelés? -
SamiCsillag
senior tag
válasz
gyemipapa #6037 üzenetére
Mindenkinek vannak szokásai, nekem is.
Én pl a Bip mellett a bal karomon viselek "rendes" órát is. A Bip a jobb karomon és állandóan rajtam (kivéve zuhany/fürdés), ugyanis ezt az órát aktivitás miatt vettem. Ezen nem nézek időt, jó néha, azért erre is ránézek, de nem az idő miatt... Arra ott van a másik 5 klasszikus órám, amiket felváltva hordok. -
gyemipapa
senior tag
válasz
TaylorPro #6035 üzenetére
Azért lássuk be, nem azért vesz az ember lépésszámlálós és alvásfigyelős órát, hogy otthon az asztalon tartsa. Amíg nem ilyen órám volt, természetesen én sem hordtam otthon, sem nappal, sem éjszaka.
Tehát ami az egyik ember számára "beteges", az a másiknak normális és fordítva.
Lehetséges, hogy egyes szokásaid pl. másoknak tűnnének "betegesnek"... -
gyemipapa
senior tag
Te se vedd kötözködésnek, de akinek annyira kiszámított az ideje, és értékes minden perce, hogy sajnálja arra is az időt, hogy le-felvegye az óráját, az egyrészt miért nem vesz TÉNYLEGESEN fürdésálló órát (igen, vásárlás előtt célszerű tájékozódni, utánaolvasni mások tapasztalatairól), másrészt azért annyira nem kiszámított minden perced, hogy ne legyen időd fórumozgatni.
.
-
TaylorPro
addikt
-
dioka7
senior tag
válasz
gyemipapa #6011 üzenetére
Ne kötözködésnek vedd, egyszerűen csak válaszolok: én mindig hordom az órát, zuhany közben is. Kádam nincs, így nem fürdök benne, csak zuhany. És hogy miért kell bevinni? Nem KELL bevinni, de mivel 4-5 órákat alszom, minden -értsd úgy, hogy MINDEN- mozzanattal sporolok, kapkodok, sietek hogy perceket nyerhessek az ágyban. És az, hogy minden egyes fürdésnél le-fel vegyem, az egy csomó nyűg+mozdulat+lehetőség hogy elfelejtem felvenni. Szóval igazából nem "viszem" be a zuhany alá, hanem nem foglalkozom vele, és nem veszem le. Mintha nem is lenne. Ilyen egyszerű. Az már más tészta, hogy a kolléga beázása elgondolkodtatott es lehet, hogy emiatt leszokom róla, de az elmúlt 20évben mindig, minden órám velem fürdött, igy annyira alap, hogy nem veszem le, hogy nehéz lesz rászokni...
-
Acef
addikt
válasz
Jorgos01 #6030 üzenetére
Igen, jól értetted.
Én is ezt szeretném, nálam viszont nem működik, ha a telefon felső részén lévő közelség érzékelő szenzort letakarom, vagy ha zsebben van a telefon.
Sem a Notify sem a Mi bandage nem tudja a némítást, ignore-t, ha zsebben van a készülék. (Mindkettő a fizetős verzió.)
A hang up rendben működik, akár zsebben, akár azasztalon van a telefon.Huawei Mate 10 lite
EMIUI verzió: 8.0
ANDROID verzió 8.0 -
Jorgos01
tag
Nem tudom jól értem e kérdést, de nálam az alábbiak szerint működik.
Ha az órán az "ignore"-t nyomom le, akkor az óra nem rezeg tovább, a telefon nem csörög tovább, de a hívás továbbra is él.
Ha a "hang up"-ot nyomom meg, akkor az óra nem rezeg tovább, a telefon nem csörög tovább, olyan mint a hívás elutasítás (a hívó félnél bekapcsol a hangposta).
És teljesen mindegy hol van a telefon. -
Aksomatic
senior tag
A Notify & fitness mennyibe kerül?
-
silentkiller
senior tag
Sziasztok! Garmin Vivoactive HR, Polar M430 és Xiaomi Amazfit Stratos 2 után megérkeztem a Bip-re és azt kell mondjam, hogy az eddig a legjobb döntés volt! itt olvastam, nagyon jó az AmazTools, így megvan a Strava integráció is.
-
Acef
addikt
Notify-vel sikerült már valakinek némítani a bejövő hívást?
Tehát, hogy sem a Bip, sem a telefon ne jelezzen?
Nekem csak akkor működik, ha nincs zsebben/tokban a telefon. Tehát asztalon kiváló, némítható a hívás, de zsebben, vagy ha letakarom a közelség érzékelő szenzort, akkor már nem némítja le -
eladogeppc
veterán
Utólagos edzést nem lehet beírni az óra APPjába ? Vagy milyen app-al lehet még az órát használni ?
Köszi ! -
HKorn
veterán
Ehh, azért ez a Mi Bandage sem tökéletes, FB messenger üziket 3x kapom meg, ikonja meg összesnek ugyanaz.
-
vince
őstag
válasz
JackFeryll #6022 üzenetére
Be. Az óra settings menüjében a long button pressnél állítsd be a turn off lehetőséget.
-
JackFeryll
őstag
Notify-t használom. Be lehet állítani valahogy hogy a hosszú gombnyomásra ne indítson activity-t ?
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Jorgos01 #6018 üzenetére
Ez nem irígység, és nem káröröm.
De az okos ember a más kárán tanul, de vannak, akik a mások kárán sem...
Lehet itt tanácsot adni, saját rossz tapasztalatokat megosztani, elrettentő fényképeket kirakni, vannak, akiknek ez sem elég... Na bocs, ilyenkor nem érzek sajnálatot, azok iránt, akik az intő példák ellenére "csakazért is" megfürdetik.... Mert csak ebből tanulnak... vagy ebből sem, és a következő órát is megfürdetik, hátha csak egy rossz példányt fogtak ki... -
Dr.NX
addikt
válasz
Jorgos01 #6018 üzenetére
Nincs ebben semmi káröröm. Én be szoktam tenni ide képet a FB csoportból, ha valami beázott képet tesznek fel.
Az a nem korrekt, aki beírja ide, hogy átúsztam benne a Csendes-óceánt és semmi baja, mert ezzel arra fogja bátorítani a többit, hogy tegyen ugyanígy. Aztán ha a másiké tönkremegy, majd kifizeti neki?
Igen, tudjuk, nem mindenkié ázik be. Azt is tudjuk, hogy a gyártó nem javasolja.
Kinek higgyünk?
(Én a gyártónak.) -
Dr.NX
addikt
válasz
Prof_Entel #5993 üzenetére
Sajnálom!
Egy képet tennél fel róla ide? -
vince
őstag
Műgyantával kiönteni egy nyáklapot viszonylag egyszerű történet, az eredmény valóban vízálló lesz. Itt azonban van egy ház, meg egy kijelző, a kettő között valami ragasztó, itt egy beázási lehetőség. Van egy légnyomásmérő az órában, ennek működéséhez egy pici lyuk az órán (felül a szíj csatlakozása alatt), újabb beázási lehetőség. Van még egy nyomógomb is, szintén beázási lehetőség. A hátlapon ott vannak a töltőcsatlakozók és a pulzusmérő, mind-mind eltérő anyagok találkozása, beázási lehetőségek. Elméletben szép dolog a hézagmentes burkolat, csak az nem okosóra
-
Upo
addikt
válasz
Na ezt a hozzászólást meg kell jegyezni az önjelölt megmondóembereknek, akik a gyártói meghatározás ellenére úszkálnak benne, és amikor megemlítik hogy már rengeteg embernek beázott, akkor kontráznak hogy pedig nekik már mióta bírja.
-
Upo
addikt
Nyilván szándékosan nem úszás álló, nem véletlenül van a gyártó termékoldalára is kiírva hogy nem alkalmas úszásra.
Olyan nincs hogy 0 plusz költségből lehetne nyomásálló, nagyon otthoni barkács léptékben gondolkodsz.
Kellene a gagyi ragasztó helyett valami komolyabb ami nyomás alatt is tömít, és ezt a tulajdonságot hosszú ideig és különféle körülmények között megtartja. Ez biztos hogy drágább mint ami most van benne. Valamint ezel belépne +1 munkafolyamat is, mégpedig a nyomás alatti minőségellenőrzés. Ez nem csak munkaerő költség, hanem ehhez megfelelő tesztállomásokat is le kell gyártani abban a mennyiségben, ami a tömeges termelés volumenének megfelelő mennyiségű tesztet el tudja végezni. Ennek is van tervezési és előállítási költsége, valamint az elhasználódásuk esetén cserélni is kell a gyártó szerszámokhoz hasonlóan, tehát mindenképp növeli az előállítási költségeket, plusz a tesztek elvégzéséhez szükséges munkaerőt is fizetni kell. És akkor a darabonkénti költséget (az egyszerűsék kedvéért vegyük úgy hogy ez a drágább ragasztó) kell még megszorozni azzal a néhány millióval ahány óra ömlik ki a termelésből.Tehát ez a fotelfizikus gondolatmenetben 0 plusz költséggel járó változtatás a valóságban súlyos dollármilliókba kerülhet a gyártónak.
Meg lehetne csinálni valóban, de akkor nagyon nem ez lenne az ára.
-
gyemipapa
senior tag
Először is: irigyellek, hogy csak EGY dolgot nem értesz...
Másodszor: igazad van, lehet reklamálni a gyártónál.
Nem ez az egyetlen termék kínából, amelyiknél lutri, melyik milyen precízen van összerakva.
Mondjuk továbbra sem értem, miért kell a fürdőkádba vagy a zuhany alá bevinni, de ez más kérdés. -
Keem1
veterán
válasz
gyemipapa #6002 üzenetére
Mondjuk én egy ilyen kis eszköznél csak egy dolgot nem értek. Az ugye nyilván érthető, hogy nem szétszedhető, nem szerelhető. Akkor hogy nem lehet megcsinálni faszán vízállóra?
Annak idején, mi bizonyos szoftverekhez adtunk hardverkulcsot. A chip a picike kis NYÁK-on Kínából készen érkezett, rajta az USB csatlakozóval. A laborban a fiúk egy eszközzel tömegesen flashelték rá a firmware-t, majd kétkomponensű műgyantával kiöntötték. Ugyan az USB nem volt vízálló (nem kértük hogy az legyen), de egyébként az egész cucc (ami pont úgy nézett ki mint egy apró pendrive) teljesen vízálló volt azután, hogy hézagmentesen és véglegesen megkötött a műgyanta. Természetesen a mi eszközünket maximum szétbarmolva lehetett szétszedni, de a szerelhetőség nem is volt cél.
Szóval, a fentihez hasonlóan ebben az esetben sem lenne lehetetlen. Korrózióálló töltőcsatlakozó (ami most is megvan), hézagmentesen kötő burkolat és 0 plusz befektetésből van egy legalább 50 méterig vízálló eszköz (de valójában addig vízálló, amekkora víz nyomását az üveglap elbírja).
-
detroitrw
addikt
válasz
gyemipapa #6002 üzenetére
Azt is figyelembe kell venni hogy a vízállóság milyen hőmérsékletű vízre vonatkozik, mert a tömítés meleg hatására könnyen kilágyulhat ...
A face oldalon is van pár felhasználó akinek szétesett, beázott, de hogy ténylegesen mi okozhatta az nem fog kiderülni. Lehet pl. abba szaunázott vagy termálvízbe volt előtte, ami után akár egy sima kézmosástól is beázhat ...az hogy valakinek úszás közbe semmi baja nincs az nem jelenti azt hogy a forró fürdőbe nem lesz gond
(persze ezt nem Neked írom, csak az üziddel kapcsolatos információként jegyeztem meg)
kicsit olyan (szvsz) mint amikor valami golyóálló, mert az se golyóálló csak bizonyos kaliberig és ott is számít hogy ugyan arra a pontra mennyi ismétlés érkezik
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Ezerszer, ezer helyen leírták, hogy a vízállóság nem garantált, de mindig vannak, akik "bátrak" és bepróbálkoznak. Mondjuk azt sem értem, miért kell a fürdéshez az óra, én mindig leveszem, nem kockáztatok értelmetlenül. Más az, ha véletlenül maradna rajtam. De hogy direkt kihívjam magam ellen a sorsot... Vízállóság ügyében meg lehet reklamálni a gyártónál, a forgalmazónál, meg a sóhivatalban...
Sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- További aktív témák...
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- PowerBank Akció - 10600mAh / 22.5W - Csak 5.990 Ft!
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest