Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
royslade
tag
válasz
Peter11
üzenetére
Szia, csak egy kérdés... Ha felteszed az órát a töltőre és az inaktív képernyőre ráböksz az ujjaddal miközben az töltődik, érzékeli az ujjad és felkapcsol a háttérvilágítás? Mert ha igen akkor a hw hibát majdnem biztosan kizárnám. Ez esetben talán egy szűz telefonon csak a gadgetbridge-et feltelepítve ahhoz próbálnám meg csatlakoztatni...
-
Peter11
csendes tag
Sziasztok!
Továbbra sincs senkinek ötlete, hogy hogyan tudnám a kijelzőt rávenni arra, hogy érzékelje az érintést?
E nélkül nem tudom párosítani a telefonhoz.Hiába tapicskálom a zöld pipát, nem reagál rá. -
gkrisz78
tag
Még nem sokszor használtam gps-el az aktivitásokat, de azt vettem észre, hogy az azzal mért km és lépésszámot nem rakja bele a napi mennyiségbe. Ez mindenkinél így van?
-
beci
őstag
Egy gyors kérdés.
Melyik alkalmazást éri meg megvenni hozzá leginkább?Notify vagy Tools? -
szpali
addikt
Pénteken megérkezett a korábban linkel gyöngyvászon szíj az Aliról, ma pedig a fokozatmentesen állítható fém szíj az ebay-ről. Előbbihez 3db stift is volt a csomagban, utóbbihoz semmi.
Az alis nagyon minőségi cuccnak tűnik, a fém sem rossz, de elég puha fémből van a csat része.Természetesen a feb15-ei gearbestes óra még mindig nem érkezett meg, de már17-én a tracking alapján már elindult

-
beci
őstag
Na ma megjott.😊
54 dodo sima postával szallitas biztositassal,vamon atjott minden gond nelkul.🖒 -
royslade
tag
Sziasztok,
Újra elérhető európai - olasz - raktárból korrekt szállítási áron a fekete international verzió akit érdekel...
[link] -
Peter11
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben.
Újra szerettem volna párosítani az órát a telefonnal, mert frissítés közben megkattant. Viszont amikor az órán megjelenik a párosítás elfogadása vagy elutasítása lehetőség, hiába érintgetem az OK feliratot, nem érzékeli a kijelző a szándékomat. Akármit csinálok, nem érzékel a kijelző. Próbáltam már a teljes lemerítést, de nem segített. Mivel tudnék próbálkozni 10-es fúrón és 2kg-os kalapácon kívül? -
Grisa bácsi
kezdő
[link]
Ha valaki rizikósnak találná a kínai rendelést. -
szpali
addikt
-
petipetya
nagyúr
A Bip csak szinkronizálás után állítja át az órát, ha valakinek szintén nem lógna állandóan a telón.
-
batabe
senior tag
-
hali13
tag
Sziasztok.
Végre én is tulajdonosként lehetek itt, tegnap megjött a Bip, international verzió. A MiFit-ből töröltem a Miband 2-t, utána párositottam a Bippel, szépen összepárosodott, lefrissitett mindent az órán és azóta is tökéletesen müködik. Mondjuk én nem variáltam semmit, angol nyelv és gyári faceapp...
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
válasz
pusihusi
üzenetére
Na, sikerült megoldani úgy néz ki - kicsit furán van megoldva, de úgy látom működik.
Az ékezeteket most már nem váltja át "?"-é , azonban nincsenek ékezetek.
Mi Bandage-val lehet fontot cserélni, vagy azt csak más app-pal lehet? Watchface csere ment, azzal nincsen gond

Szeretnék egy ékezetes font készletet a telefonra, ha megoldható. Valaki ?

-
bl4ze
veterán
Felraktam a Mi Bandage-t , megvettem kifizettem a 627 Forintot érte (2 EUR gondolom), erre az értesítések rész nem igazán akar működni, vagy én vagyok béna, de minden feltett app csak egy ikont akar használni, ha egyet beállítok, mindennek azt akarja tenni.
Ékezet nincsen nálam, watchface csere volt, arra jó a Mi Bandage, de az értesítéseket nem tudtam még rendesen megcsinálni

Mi Band 2-őn minden apphoz tudtam külön ikont rendelni, itt ha a "+" adok hozzá egyéni értesítést, akkor mindenhez azt az ikont teszi, bármit is állítok be

-
GuruZone
őstag
válasz
Grisa bácsi
üzenetére
Kedden rendeltem meg, de vissazírt a gearbest, hogy nem válllalják az EU Express-t.
Aszonták kérjem a sima postát és a különbözetet refundolják. Járt már valaki így? -
batabe
senior tag
Nekem is ma érkezett meg a bip, de már szivat. Androidon csatlakoztattam először, lefrisitett mindent (egyelőre csak gyári frissítések) . Majd levalaszt és irány a párom iphoneja. Na. Azon is csatlakozik, de amint szinkronizálni próbál mindig forrás frissítés lett a vége. És amikor befejezte, spanyolul kiirta, hogy nincs alkalmazashoz csatolva(igazából mást nem is mutat, csak ezt) , de a következő szinkronizalaskor újra resource frissítés. Androidra vissza, jónak tűnik, de szifon alatt nem akarja... Ötlet?
-
szabí
csendes tag
Sziasztok!
A közel jövőben szeretnék vásárolni egy Amazfit Bip órát.
Aliexpresszen és a Gearbesten láttam, most mindkét oldalon egész jó áron van.
Mind a két oldalon csak kínai raktárból tudnám megrendelni, és mivel több mint 50€ lenne félek, hogy fennakad a vámon.
Aki rendelt már valamelyik oldalról, mik a tapasztalatok?
Esetleg tipp, hogy honnét tudnék rendelni akinek van európai raktáron? -
pusihusi
addikt
-
kaszlaci
csendes tag
-
Yack
csendes tag
Nem akarok belefolyni a vitába csak leírom a saját tapasztalatom.
Telepítettem a Mi Fit 3.3.2.2.-es verziót. Az órám international ( angol). A magyarítást megcsináltam.
A telepítés után az óra magyarról visszaállt angolra. A magyar fontkészlet megmaradt.
-
bl4ze
veterán
válasz
vonyarc
üzenetére
Nekem felment a frissítés, most megy az "erőforrások frissítése"
Nagyon hamar, könnyen lehetett párosítani. (HTC 10 telefon)Mi Band Tools gondolom nem kezeli az órát, csak a Mi Fit.
Továbbra is kérdezném, hogy van aki az INTL verziót használja, és cserélt fontot úgy, hogy vannak benne ékezetek? Van ajánlott font, használja az órát valaki úgy? (gondolom...)
Egyelőre még nem kezdtem el mókolni, font csere-watch face - infókat gyűjtök, illetve tapasztalatot kinek mi, hogyan vált be.
Köszönöm.

-
vonyarc
tag
Sziasztok. Tegnap megérkezett az én BIP-em is.
Remekül muűködik, nagyon tetszik.
Köszönöm a.sok értékes információt amit itt összeszedtem. -
vampire17
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
meglatjuk mi lesz a kollegaval... Aztan javitjuk, ahol kell.
-
szabi__memo
nagyúr
Javítsátok ha rossz a leírás!!! Köszi
-
bl4ze
veterán
-
vampire17
addikt
válasz
kaszlaci
üzenetére
hmm. mikor en csinaltam, elsore nekem sem talalta, de aztan nyomtam egy "ujra"-t es megtalalta.
Ha a gadgetbridge latja az jo, mert akkor meg vissza lehet hozni!
Probalj meg a Mi fit ben parszor ranyomni az eszkozkeresesre!
lehet az kavar be, hogy nem lett levalasztva az ora (sajnos a leirasban kimaradt) es megvaltozott a mac, az eredetire meg meg emlekszik az accountodbol...
Esetleg masik account-al belepni a Mi fit be?
ha ez sem valik be, akkor tedd ra gadgetbridge-el a legutobbi stabil, gyari fw, res fajlt.
-
kaszlaci
csendes tag
-
bl4ze
veterán
Szeretnék egy hasonló leírást, hogyan lehet olyan fontot rátenni a telefonra, amiben a magyar ékezetek is helyesen látszódnak?
+1
Egy ilyet én is megköszönök, ma kapok meg az International verziót, Mi Fit-tel használnám, jó az Angol nyelv, de egy ilyen font csere érdekel, ahol van ékezet.Valaki ?

...ill. esetleg Watch face csere tutorial, egyszerűen

-
vampire17
addikt
válasz
pusihusi
üzenetére
Legfrissebb (Play-es) Mi fit es a magyar nyelvu firmware elkeszitese kozott meg nem volt firmware update. Ezert jo meg mindig.
A legfrissebb Mi fit beta [link]
mar tartalmaz a magyaritasnal frissebb firmware-t ( v0.1.1.05) ez mar kiuti a magyaritast. Ha ez ki fog jonni a Play-re (napok kerdese) csak akkor fog visszaallni angolra/kinaira (attol fugg milyen Bip-ed van)
Ekkor vagy visszateszed a regi firmware-t, vagy megvarod amig a miui.hu-s sracok az uj FW-be berakjak a magyaritast.
-
Drakk
tag
válasz
vampire17
üzenetére
Nekem is megfelel az angol nyelv.
Szeretnék egy hasonló leírást, hogyan lehet olyan fontot rátenni a telefonra, amiben a magyar ékezetek is helyesen látszódnak? Ha jól vettem ki a fentiekből, a font nem törlődik, és nem kell mindig felrakni. Nekem ez elég lenne.
Köszönöm a segítséget! -
pusihusi
addikt
válasz
vampire17
üzenetére
Szia ezt megértettem az első pillanatban, de a fiamnak kínai verziója van , magyarítottam egy hónapja s magyar még mindig a nyelve. Tegnap volt itthon nem csinált vele semmit s még mindig magyar!
Végül is jó a megoldás amit felraktál mert kis hazánkban "nagyon sokan" tudnak angolul!Ezt már nem vitaként-ennyi!
-
vampire17
addikt
Pár szóban a Kinai - CE konverziorol:
1. toltsd le ezt a fajlt: https://data.hu/get/11128756/0.1.0.86.hwchange.zip
2. Eloszor, ez fontos! torold a Mi Fit-ben a parositast!! Majd torolj le minden Bip szoftvert a telefonrol (Mi fit, Mi bandage, etc...)
3. telepitsd a Gadgetbridge szoftvert:
https://f-droid.org/en/packages/nodomain.freeyourgadget.gadgetbridge/4. Tarsitsd a bip-ed
5. A letoltott fajlban talalhato "Mili_chaohu_makece.fw" fajlt flasheld.
6. Ha vegzett a letoltott fajlban talalhato "Mili_chaohu.res" fajlt flasheld.
7. szuntess meg minden parositast a bip-el!
8. nyomj a Bip-en egy factory resetet.
9. Ha minden jo, a "szamitogep,nyilacskak, telefon" piktogrammot latod, ekkor telepitsd a gyari Mi Fit-et a Play store-bol. Parositsd, ha van mar frissebb FW akkor vard meg amig folrakja.
10. Kesz vagy, mostnatol "CE" vagyis International verzioju Bip-ed van!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
bl4ze
veterán
Én nem használom a magyarítást, nekem angolul tökéletes az uni fonttal, így végre a "szoftveres alaplapcsere" után vissza tudtam engedni a playen a mi fit-re az automata frissítést.
Nekem holnap érkezik a GB-ről az "international" verzió, egy Mi Band 2-őt vált, azt használom.
Mi a menete, mit ajánlasz ? Nekem is elég az angol verzió, nem kell magyar ékezet - ha angol nyelven is olvasható az értesítés stb

Mi Fit-ről (3.3.0 verzió van fent) Mi Band 2 leválasztása gondolom, és utána párosítani a Bip Lite-tal ?
Egy "Tools & Mi Band" van még a telefonon, gondolom az nem kezeli a Bip Lite-ot mehet a "kukába" ?

Ha a Mi Fit kezeli az értesítéseket angolul, Nekem megfelelne. Noha ahogy látom elég sok klassz "watch face" van, azzal lehet elcsábulok, és tennék fel

-
vampire17
addikt
-
Upo
addikt
válasz
pusihusi
üzenetére
Igen, még egy.
De vázolom reményeim szerint érthetően.
Két féle óra van, a kínai verziós és az "international" amin CE jelölés van. Nem angolra állított telefonnal az első kínai menüs, a CE meg angol. A firmware ugyanaz hozzájuk, tehát nem abból jön hogy a menü milyen nyelvű (gyári firmware-ről beszélünk, nem a modokról amiben a kínai nyelv kódja is angolra van állítva). Az, hogy melíik fajta az óra, az tehát nem a firmware-ben van tárolva, hanem az órában egy másik helyen. Ez, mint kiderült esetünkben, a hardver verziószámtól függ, ami firmware frissítéstől nem változik, egyszer be lett állítva gyártáskor, és kész. De az ügyes oroszok megtalálták a módját hogy ezt átállítsák. A factory reset kódjába írták bele azt a kódot, ami át tudja írni a gyári hardver verziószámot. Ezután a kínai óra mindenfelé hardveresen CE (international) órának látszik.
Ez pedig kedvező azoknak az embereknek, akik a kínai betűket nem tudják elolvasni, amikor egy ideiglenes mod (pl. magyarított/németesített/fraciásított stb. rom) frissebb gyári firmware-el felülíródik. Mivel ilyenkor a CE óra angolra áll vissza, könnyebb boldogulni vele mint a kínai órával ami tyúklábasra. Ha egyszer meg lett csinálva a művelet, akkor az végleges (amíg vissza nem állítjuk a másik fájllal), és utána bármilyen firmware frissítés hatására is CE (angol) marad, olyan mintha kicserélted volna az óra áramköri paneljét CE verziósra. Egyszer kell megcsinálni, és utána az is marad.
Ha egyszer kijön egy mifit amiben újabb firmware lesz mint a magyarítás akkor le fogja cserélni, és olyankor így angolra áll vissza. Addig is használható marad, amíg vissza nem állítja az ember a magyarítást, nem kell tyúklábak között kotorászni.
Én nem használom a magyarítást, nekem angolul tökéletes az uni fonttal, így végre a "szoftveres alaplapcsere" után vissza tudtam engedni a playen a mi fit-re az automata frissítést. Be is frissített, maradt is angol, mint a 3.2.7-ig mi fiten, erre vártam végre, mióta a 3.2.8-al kínaira váltott, pedig a huami annak idején bekamuzta hogy a kínai is angolra állítható lesz, azért is rendeltem nyugodtan kínai változatot. -
vampire17
addikt
válasz
pusihusi
üzenetére
Leirom ujra! tudom hogy magyaritja ez a cucc az orat!
Amit en linkeltem, a HW verziot irja at a kinairol (HW verzio: 0.11.1.4) International-ra ( 0.11.2.4 ) ezt azt eredmenyezi, hogy ezek utan a hivatalos Mi Fit appal, gyari firmware-el, akar firmware update-el jaro full gyari, Play-es Mi Fit frissites utan is angol marad a telefon!
Ez teljesen mas, mint amit te linkelsz.
-
vampire17
addikt
válasz
pusihusi
üzenetére
Mukodik a magyaritas nem vitatom, de elso FW frissiteskor visszaall kinaira. Az en modszeremmel gyari mi fit appal marad angol, mert az altalam linkelt firmware az ora hardver verziojat irja at:
"inside two files, Mili_chaohu_makece.fw turns to the international version (0.11.2.4), Mili_chaohu_makecn.fw back to the Chinese version (0.11.1.4)."
-
vampire17
addikt
Nem tudom volt-e mar, de ugy nez ki, sikerult a kinai bip-et "angolositani", ugy hogy a Mi Fit-es Play alkalmazas sem allitja vissza Kinaira!!
https://yko.im/Okdc.zip
Az alabbi linken talaltok egy zip-et, benne egy "Mili_chaohu_makece.fw " nevu fajlal. gadgetbridge-el kell ezt a firmware-t folflash-elni, ugy hogy minden mas progi le van torolve. Amikor vegzett, akkor gadgedbridge letolt, majd gyari, goolge play-es mi fit telepit. (nem kell megijedni, az oran a grafikus elemek nem jelennek meg, mert nincs .res fajl)
A hivatalos app rahuzza az uj firmware-t es kesz! Angol marad a bip, elmeletileg frissites utan is!
Aki gondolja, tesztelje, ha mindenkinel mukodik, akkor beleirom az osszefoglaloba!
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GLS
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Reggel kaptam a mailt, hogy már van. Ellenőriztem és amikor ide beírtam még volt is a raktárukban... Próbáltam segíteni...

Végül is jó a megoldás amit felraktál mert kis hazánkban "nagyon sokan" tudnak angolul!
Hogy mondja el érthetőbben, hogy nem azt csinálja?