Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
Gen8 tulajokhoz: ssd/hdd keretet vásárolnék innen, de a postaköltség annyiba kerül, mint maga a termék, ha mást is érdekelne a dolog, akkor többen együtt rendelhetnénk, így a postaköltséget megoszthatnánk. Pénteken (2014.03.21) legkésőbb megrendelem, így akit érdekel a dolog, addig privátba felkereshet ez ügyben.
-
Rick4
félisten
válasz
Gregman
üzenetére
Az adatlapomon van a gépem, azon fut. Ez 20W körül kér idle-ben, az SSD-vel és a 2TB-os HDD-vel, a microserver a 2TB-os HDD-vel 30W körül kajált.
Mi a gyári cucc? Oracle Virtualbox, de megy vmware, meg hasonló megoldásokon is. Aki látott ilyet, annak ez nem újdonság, simán vitrualizálható egy mások oprendszer windows 7 (meg más ) alatt.
-
Rick4
félisten
válasz
slashing
üzenetére
W7-tel, egy jó procival azt virtualizálsz magadnak a gépen, amit akarsz. Tehetsz fel linuxot, XP-t, vagy egy nas szoftvert is. Adhatsz neki külön hálókártyát, merevlemezt, procimagot, memóriát is, és kívülről is elérhető. A szerveremen amúgyis egy synology nas szoftver futott, ezt betettem hónapokkal ezelőtt virtualboxba, és így használom. Mivel a gépem (adatlapomon ott van) idle-ben 20-22W körül fogyaszt, tekerve is 30 környéke, gyakorlatilag ha nem kapcsolom ki, akkor a rajta futó nas szoftvert elérem erről a gépről, másik gépekről ugyanúgy, minden működik, csak épp nincs még egy eszköz kb 50K értékben, és nincs olyan, hogy megy a nas, fogyaszt 30W-ot, megy a gép, fogyaszt 25W-ot.
Sőt, ha nem mondom senkinek, hogy itt van a nas a gépben, nem is tudják, észre se veszik, minden ugyanúgy működik, csak látni nem lehet a készüléket, mert nincs.
. A vicc, hogy még a belső ip-je is más mint a gépemé, holott egy kábel jön a routertől, egy hálókártya van az alaplapon. Amúgy kb 10 perc megcsinálni, szerintem a jelenlegi erős, de kisfogyasztású gépekkel ez a jövő, nem 8 eszközt működtetni egyszerre... Sőt, ha akarod, lehet egy gépen 4-5-6 ilyen virtualizált géped is, se a fogyasztás nem nő érdemben, se más hátrányod nem lesz belőle... -
DopeBob
addikt
Nincs meg valakinek az N36-hoz való eredeti, legfrissebb BIOS? Nagyon kéne, de nem megy a HP Support

-
Maximusz
aktív tag
válasz
Gregman
üzenetére
Szia!
én hasonlóan csináltam, 3x2TB-ot tettem bele először ( Ubuntu alatt Szoftveres RAID-5-öt tettem rá ), majd idővel sikerült egy újabb 2TB-os WD (Red)-re szert tenni - és indult a bővítés - ha fel van csatolva, akkor 1,5-2 nap között csinálja meg ( természetesen attól függően, milyen aktívan használod közben ), ha lecsatolod, akkor szerintem fél nap alatt végez. - tehát a szoftveres raid-5-öt lehet ( ubuntu alatt ) akár menet közben is formázás, stb... nélkül bővíteni.
maximusz
-
válasz
Gregman
üzenetére
Én tőle vettem két éve, azóta rá se kellett nézzek, a szünetmentes teszi a dolgát.
A legény igencsak ért hozzájuk.
OMV-ben van kiegészítő APC kezelésére, gép lekapcsolására, de van win alá is.Hirdetést ne linkeljünk a fórumban.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Fifi
őstag
válasz
Gregman
üzenetére
Szia!
A megoldás: http://www.apcupsd.org/.
Viszont szerintem otthonra egy back ups is megfelel - nálam kifogástalanul működik -, nem kell a drága smart.Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
Gregman
üzenetére
Szia!
A HP Customer Self Repair Services Media Library oldalon szép videókkal és leírással bemutatják, hogy mit hogyan kell szétszedni és összerakni.
Bye, Fifi
-
Gregman
tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Köszi.
A tetőre rájöttem, de ezek szerint a házat nem lehet megbontani, hanem az alaplapot kel kicsúsztatni előre?
Erre nem gondoltam. -
mandriva11
tag
válasz
Gregman
üzenetére
A szétszedése roppant egyszerű kinyitod az ajtót, és az alaplapnál van 2db csavar azt addig csavarod, amíg meg nem mozdul felfelé könnyen, de ki nem fog jönni, ezután az alaplapot kicsit kijjebb húzod, majd kábeleket lecsatolod, és ki is húzhatod az alaplapot. Memória csere, mint akár melyik pc-ben, ha vga vagy más bővítő megy bele, akkor az slotba rakod, leveszed a gép hátulján a slot takarót, és szépen visszacsúsztatod az alaplapot a helyére, és rögzíted a kártyát. Visszaszerelés fordított sorrendben mint ahogy kiszedted.
Ja az oldallap nem jön le, csak az ODD-t takaró tető, azt egy csavar fogja hátul a tetején azt kicsavarod, majd előre felé lecsúsztatod

Na ennyire egyszerű a szerelése.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gregman
üzenetére
Pontosabban a szünetmentes arra szolgál, hogy áramszünet esetén biztonságosan le tudd állítani a szervert.
Mivel a gép csak 80-100W körül fogyaszt, ezért bőven elég lenne egy 250W-os szünetmentes alá.Ezt érdemes átolvasnod, ha a számok érdekelnek.
-
Gregman
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi!
Ez a több órányi üzemidő kicsit meglep.
Úgy gondoltam, hogy az UPS igazából arra kell, hogy áramszünet esetén jelzést ad a fogyasztók felé és azok shutdown-olják magukat.
Mondjuk egy router nem tudom mit csinál, gondolom lekapcsol (van mentett konfig és majd visszaáll).
1-2 órás áramszünetnél hosszabra nem emlékszem évekre visszamenőleg, így akár át is lehet hidalni, ez jó hír.Az oldallapra azért gondoltam, mert pl. ODD nélkül vettem, és gondolom ezért nincs benne SATA kábel.
Ezt mondjuk be lehet fűzni, de mit csinál aki VGA kártyával vagy hangkártyával akarja bővíteni?
Úgy látom, hogy a memória slothoz sem nagyon lehet hozzáférni így "bedobozolva". Nekem pl. csak az egyik slotban van 2GB, így gond nélkül fel tudnám bővíteni 4GB-ra. -
Gregman
tag
Sziasztok!
Úgy látom, hogy néhányan használnak UPS-t a mikroszerver mellé.
Mit ajánlotok egy N54L + 5 HDD + router "konfigurációhoz"?
- APC Smart 750. 2x12V 7AH (max telj. 500W.)
- APC Smart 1000. 2x12V 12AH (max telj. 670W)
A zárójelben az eladó megjegyzései vannak.Másik kérdésem az lenne, hogy le lehet-e szedni a mikroszerver oldalait?
Eddig még nem jöttem rá (nem akartam esetleg eltörni/letörni valamit). -
Möhe
addikt
Külföldi vételnél a garanciáztatás hogyan zajlik itthon?
Ha gebasz van hová tudom vinni?
"Világgaranciás" papírjai vannak?
szerk: G8-as típus -
Billu
aktív tag
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
N54L-t lehet valahol olcsóbban beszerezni újonnan, mint 61k (azt sajnálom, hogy pár éve nem vettem 3xk-ért valamelyik elődmodellből)? Illetve így, hogy kijött a G8, a G7 már teljesen kifutó széria lett? A G8 120-130k-s árát eléggé sokallom, annyiból már majdnem 4 lemezes NAS-t is kapni (oké, hogy több mindenre használható, de akkor inkább a kényelmet választanám ennyi pénzért).
Szerk.: a használt árakról már nem is beszélve, 50-60k-t kérnek garancia nélküli gépekért... -
maláj
addikt
N40L-nél van vmi megkötés a hangkártya hosszára nézve ???
valami LP-s motyóra gondoltam ilyesmi motyóval (vagy ha ez LP-s akkor ezt
)szerk:
Low profile Bracket x 1

szerk #2:
Expansion PCI cards and other devices proven to work
Sounds Cards: Asus Xonar DGX PCI-E 5.1 Audio Cardergo megválaszoltam a kérdést magamnak

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fogtunder
üzenetére
Vagy kérdezze meg HTPC-s topicban.
Most kérem harmadjára, hogy ilyen témáról ott kellene társalogni. -
Sárpac
nagyúr
G8 micro G1610T+HD6450 Chakra linux
Full HD film VLC-vel GPU gyorsítás off:

Full HD film VLC-vel GPU gyorsítás on:

-
Möhe
addikt
Már a boltot keresem ahonnan rendelném is a HP-t ,de az eddigi ismereteimmel ellentétben merőben más adatokat látok a méreteinél.
Ezt mondták nekem egy másik topikban napokkal ezelőtt: Dimensions (WxDxH) 21 cm x 26 cm x 26.7 cm
Ezt meg a termékismertetőben látom: Méretek: 31.5 x 37.47 x 39.98 cmNem kicsit térnek el,most akkor melyik a mérvadó?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Onnan rendelj, ahol legolcsóbb. Garanciát úgyis HP-n keresztül lehet intézni.
Gen8 (általános) akcióra én nem számítanék, mint Gen7 esetében volt pár éve.
Ventilátorcserét melyikre érted? Réginél csak tápventi cserére volt lehetőség, az újnál lehet moddolt BIOS-t is feltenni rá a főventi csendesebbé tételéhez.
-
Möhe
addikt
Sikerült megoldani a gondomat.
Most azt szeretném kérdezni, hogy honnan érdemes N54L-t rendelni? Vagy ha lehet rá számítani a G8-as széria akciózására?
Illetve kell valami ventillátorcsere hogy halkabb legyen, vagy valami más modding? -
Sárpac
nagyúr
AMD radeon HD6450:
Specifications:
"Integrated HD audio controller
Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI or DisplayPort with no additional cables required
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats"Szóval 7.1-et is tudja, de trükközni kell Chakra alatt!

Magas bitrátás 1080p kitűnő minőségű akciófilm alatt vlc prociterhelése 30%!

-
Sárpac
nagyúr
Pedig megy normál bios észreveszi és az ilo már az atival áll fel, sőt a linux is 16:9-el jelentkezik már be grafikusan, csak a 13.10-es ubuntuhoz béta driver van még, így az nem tökéletes, pláne, hogy 64bit is.
Chakra: lehet kipróbálom, telepítés nincs elkapkodva talán!

-
Brogyi
őstag
A linuxok zöme az Nvidia-t szereti. A hardware-s gyorsítás a Chakra-n ment a legkönnyebben. Mint említettem a Linux Mint nagyon közel van az Ubuntu-hoz.

Kidolgozottabb. Azzal talán megy. Egy próbát megér ha nem kapkodtad el a telepítést. AMD driver telepítése sok linuxon messze nem elég a tökélyhez. Segíteni kevesen tudnak hiszen kell hozzá egy GEN8, és egy tudós aki motiválva legyen. Azt meg nem hiszem hogy a Matrox, és az AMD együtt menni fog, de majd te ezt is megírod. -
Möhe
addikt
válasz
longwild
üzenetére
Ebben a HGW-ben saját T-s FW van, nem lehet belőni DDNS-t. Minden "normál" lehetőség szürke a beállításokban, még a webes felület is más mint a gyári ilyen (Huawei 8245) cuccnak. Csinálok képeket minden menüpontról ha valaki segítene beállítani, mert kezd a cérna szakadni.
-
Fifi
őstag
válasz
longwild
üzenetére
Én nem ismerem ezeket a HGW-ket, de nem lehet benne kikapcsolni a router részét, hogy csak szimplán a modemként működjön?
Möhe: Szerintem verd ki a szolgáltatódból, az eszközcsere előtti állapotot még ha van beüzemelési és kiszállási költség is, mint veszel valamit és azzal sem mész előbbre, akkor csak kidobott pénz lesz.
[ Módosította: radi8tor ]
-
longwild
aktív tag
Szia!
Eddig modemed volt? Most pedig homegatewayed? Mert a modemben nem kell állítani szinte semmit. A routered bejelentkezett a hálózatra a modemen keresztül és mindent a routeredben oldottál meg.
A HGW viszont egy modem+router kombó. Azaz ahhoz, hogy port keresztülmenjen a gépedig, nem csak a megszokott régi routereden kell beállítani, hanem az új HGW szoftverében is.
Persze ha számodra is trivialitásokat írtam, akkor bocsi...
Illetve még annyit hozzátennék, hogy én egykoron Dyndns-t használtam, amit mindig a legkülső, külső ip-t kapó eszközömben állítottam be. Egykoron ez egy modem mögött csücsülő Asus WL500 router volt, később ez a T által adott ZTE 9xx ADSL HGW volt, mivel ezekbe integrálva volt a dyndns és ők tudták is, hogy milyen IP alatt látszódom a világ felé. Soha nem telepítettem belső hálózaton lévő gépekre progikat.
-
Möhe
addikt
válasz
longwild
üzenetére
Eddig minden rendben volt,de sebességemelés miatt másik modemet (HGW-t) kaptam. A routeremben nem változott semmi, portok,ip-k minden le van fixálva. A NAS-ban is látom hogy a DDNS "account" is zöld jelzéssel aktív állapotban van. Visszaolvastam a T-s topikot és ugyan ezzel a HGW-el szívott a kolléga,amit ki is cseréltetett többször is, valamint kivette a saját routerét és rábízta a T-s cuccra minden mást, amit nem bírt ,folyton lefagyott.
Az egészet úgy kerülte ki,hogy ezzel megoldotta (régről volt neki ingyenes) és csak így tudja elérni kintről,én viszont no-ip kliensel szeretném (mert ez ingyenes). Ezért kérdeztem olyan hülyeségeket (számotokra) ,mert ha nem megy akkor bukom az egészet és marad minden úgy ahogyan van,de minden követ megmozgatok hogy sikerüljön az amit szeretnék.
-
longwild
aktív tag
Nem böngésztem ki a hálózatos topicból, de ha jól sejtem, DDN által adott domain segítségével szeretnéd a szervered elérni. Pl a böngészőbe beütve a valaki.dyndns.org címet, azt akarod, hogy mondjuk a szervered webszervere válaszoljon.
Ilyen portforward meg virtual server dolgokat beállítottál már? Bár ezek egyel szigorúbbak mint a DMZ... -
Sárpac
nagyúr
Egy linuxos zsenit keresnék! Ubuntu alatt ati hd6450-es karit kellene beinstallálni úgy, hogy a hp microserveren van egy integrált matrox tehát a mellé! 2napja kínlódok vele, de csak nem az igazi.

-
Möhe
addikt
szuperszervízzel beszéltem, közöltem a problémát, ő közölte ezt egy kollégával (2 perc zene) majd benyögi hogy ennek biza mennie kellene, és publikus ip van nekem,és csak evvel az eszközzel megy a 120/50-es optinet...faxa
de 8k (kiszállás) +3300/fél óra áron kimegy egy szaki és megoldja,rendbe rakja a hálózatomat ('nyád)
-
Fifi
őstag
Nem bírtam magammal és ezen hozzászóláson felbuzdulva felraktam a hackelt iLO 1.32-t is.

Íme az eredmény
1. Eredeti állapot:
2. A fenti linkelt iLO 1.32 és ROM frissítés után:

3. A hackelt iLO 1.32 feltelepítését követően:

A fan speed 32%-ról 12%-ra esett vissza és ennek velejárójaként a hangja is sokkal kellemesebb.

Majd ha hazaérek meg is hallgatom.
Attól nem tartok,hogy az alkatrészek megfőnek benne, mert a fórumon olvasottak alapján bírja a gyűrődést. Sőt ez a magas fan speed csak az alaplapi RAID mellőzésénél jelentkezik, aki azt használja, annak nem is kell küzdeni a hangorkánnal eleve.
Bár csak itt lennének a berendelt dolgok, hogy üzembe helyezhessem.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
Az összes populárisabb oprendszert fel tudod tenni rá. Leegyszerűsítve, amit egy sima PC-re fel tudsz rakni, azt erre is. Viszont amit szeretnél, ahhoz csomagszűrő és vpn is ajánlatos.
"T-s HGW-m miatt nem lehet kívülről bejelentkezni a NAS-ba"
Ezen mit értesz? lehet, hogy csak egy routerre lenne szükséged a meglévő NAS mellé és nem microserverre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 16GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BRUTÁL AI / VIDEO / WORKSTATION PC RTX 3090 24GB RYZEN 9 7900x 32GB DDR5
- Eladó Konfig I5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. A vicc, hogy még a belső ip-je is más mint a gépemé, holott egy kábel jön a routertől, egy hálókártya van az alaplapon. Amúgy kb 10 perc megcsinálni, szerintem a jelenlegi erős, de kisfogyasztású gépekkel ez a jövő, nem 8 eszközt működtetni egyszerre... Sőt, ha akarod, lehet egy gépen 4-5-6 ilyen virtualizált géped is, se a fogyasztás nem nő érdemben, se más hátrányod nem lesz belőle...

)