Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
A gyári legfrissebb (9/25/2013). Resetelve is volt, utána sem ment a beállítás. Előtte egy 1043ND v1-es routerem volt, azzal működött rendesen.
Valaki, akinek 1043ND v2.1 routere van, kipróbálná? Akkor legalább az kiderülne, hogy a hiba az én készüléke(i)mben van-e.

(#4696) *Ropi*: Köszi Radi!

-
*Ropi*
félisten
Találkozott már valaki olyannal, hogy N40L MAC címét nem tudom beregisztrálni a TP-Link 1043ND v2.1 DHCP statikus IP kiosztáshoz, mert ahogy leokézom kidob a router help menüjébe? Csak ezzel a MAC címmel, a többi eszközt simán hozzárendeltem (az N36L-t is). Darabszám korlát nem hiszem, hogy lenne, mert volt már jóval több eszköz is regisztrálva, amik utána lettek bevive a rendszerbe.
Szerk.: Miért lett ez OFF? Nem nyomtam rá a gombra.

Már ON.

[ Módosította: radi8tor ]
-
nlq
aktív tag
válasz
parkasz
üzenetére
nezd meg a szervered ip jet (erdemes a router altal kiosztott alhalozatba tenni de a dhcp altal nem kiosztott ip re
pl 192.168.0.1 a routered, dhcp val osztja a 0.100 tol 99 -et akkor en mondjuk a 192.168.0.2 re allitanam a szerver IP-t
ezutan a routerben megkeresed a DMZ menupontot enable-be teszed es a szerver ipjet irod be neki
saveled esetleg ujrainditod..aN40L nek nem kell port (sot egyik vasnak sem... az hogy milyen portot kell atengedni a szoftvertol fugg amit futtatsz rajta
gondolom xpenologyt futtatsz ahhoz a portlistat itt talalod szolgaltatasonkent levezetve:
http://www.synology.com/hu-hu/support/faq/299csak azokat add hozza amit az internet felol (is) akarsz hasznalni !!!
-
nlq
aktív tag
válasz
parkasz
üzenetére
egyebkent mostanaban cheatelnek a szolgaltatok is !!!
nem titok hogy elfogytak az ipv4 cimek...nem egyszer futok ossze olyannal az ugyfelnel, hogy rendes netet fizet, de a modemje egy alhalozaton log, es a kulso ip cimrol nem lehet portot forwardolni...
en mostansag elore egy dmz-t szoktam allitani ha ugy megy akkor allitom a portokat es kapcsolom ki a DMZ-t
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parkasz
üzenetére
Nem portokat kell megnyitni, hanem portforwardingot kell belőni.
Esetleg a torrentes topicban kérdezz rá erre, ők biztos tudnak valami leírást linkelni hozzá. -
parkasz
senior tag
A no-ip.com mint külső elérési módot beállítottam.
Melyik portokat kell a routeren megnyitni, hogy egy n40l elérhető legyen és tudjon torrent fájlokat leszedni?
Előre is köszi! 
-
nlq
aktív tag
Sziasztok!
inditottam egy Dell poweredge T20 szerver topicot aki esetleg mostansag tervez microserver vasarlast
alternativakent szobajohet ez ishttp://prohardver.hu/tema/dell_poweredge_t20_mini_szerver/friss.html
-
slashing
senior tag
Köszi
ezt a választ kaptam rá:
/$ hdparm -I /dev/sda | grep TRIM
* Data Set Management TRIM supported (limit 2 blocks)szóval elméletileg működik de csináltam egy ilyen tesztet:
[link]itt viszont nem kapok nullákat :s
a Bios az úgy tűnik jó elég sok értelmetlen karaktert kaptam de az utolsó sorban ez van :
HP System BIOS - O41 (07/29/2011)
TheBay (AVF) AHCI V2
szóval akkor a bios frissült

-
Fifi
őstag
válasz
slashing
üzenetére
Nem ismerem ezt a distribet, de látom debian alapú.
SSH-n lépj be és root-ként vagy sudo használatával add ki az alábbi parancsokat:BIOS-ra:
dmidecode -s bios-version, ha ez nincs, akkor a dd if=/dev/mem bs=64k skip=15 count=1 | strings | less kimenetét nézegetni és a BIOS-ra utaló karaktereket keresni.SSD ellenőrzésére:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Solid_State_Drives#Partition_AlignmentBye, Fifi
-
slashing
senior tag
Nah elvileg sikeres volt a bios frissítés de tök ugyan olyannak látom mint az eredetit, hogy tudom ellenőrizi ezt 100%-ig biztosan ill. hogy az ssd megfelelő módon működik az odd sata porton?
-
fgy
csendes tag
sziasztok,
van ötlete arra valakinek, hogy N36L-re (4GB RAM, 1db 250GB-s hdd) szeretnék egy Win7-et föltelepíteni,
de a telepítés befejezésekor hibaüzenetet dob:
" A Windows nem tudta konfigurálni a a windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra"
A biosban a vezérlőt átállítottam ide módra, de sehogy se sikerül.
(Egy ugyanilyen gépre már tettem föl Ubuntut (12.04), persze azzal semmi probléma nem volt...)
Bocs, ha már volt szó róla, de a keresőben erre a problémára nem talált megoldást, én pedig bevallom, nem olvastam végig a majd 5000 hozzászólást.
Szóval ha valakinek lenne ötlete, szívesen várom.
köszi előre is,
fgy -
slashing
senior tag
gyerekek mekkora mázlim van
rosszul csináltam meg a bios usb-t így újra kellett kezdenem aztán mikor win-ben rakom fel a biost a pendrivra puffff áramszünet ha sikerül elsőre akkor pont telibe a bios frissítés alatt történik.
Most meg már nem merek próbálkozni

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fogtunder
üzenetére
Ja, hogy alaplapi SATA portra dugta rá. Akkor az más.

Rosep: SSDOK-vel nézd meg, AIDA-t nem ismerem.
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/ssdok_ssd_informations_tool_by_fscd.html -
Rosep
senior tag
Gyári BIOS-al használom az N40L-t. Rádugtam az alaplapi SATA portra egy SSD-t, és AIDA azt mondja UDMA6 módban fut, SSD life szerint meg van TRIM is. Akkor most hogy is van ez?
-
nlq
aktív tag
válasz
slashing
üzenetére
attol fugg milyen rendszerrel hasznaltad 1,5 evet azt a pendriveot
egy xpenology sztem sokkal tobbet is ki fog birni, mig egy omv-vel fel evnel tovabb nem huzta volna...egyebkent en anno pl omv nel sajnaltam egy sata portot aldozni a rendszerwinyonak, hiszen kb mindegy volt annak a sebessege... ezert USB 2.5" IDE adapter es a regi 2-10 GB os notivinyokat hasznaltam erre a celra
-
slashing
senior tag
Nah eljött az idő hogy lecseréljem a pendrive-ot így 1,5 év után. Hál istennek nekem nem nyírta ki a rendszer de nem kockáztatok tovább. Jön két hdd meg az sdd és teli lesz a gép. Viszont érdekelne hogy jelenleg melyik mod-olt biost kell/érdemes felrakni?
-
nlq
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
jaja jol ossze lehet hozni,
bar most én átalltam a Dell T20 szerverre igaz nagyobb a haz (micro atx)
viszont konfigban annyit tud mint egy HP microserver GEN8 annyiba kerul mint a microserver G7 (es olyan halk is)
igaz csak 4 sata van benne alapbol de van benne de az olcso 2 winyos pci-e sata adapterrel 10 winyossa is felbovitheto
cserebe viszont van 2 display port is a vga mellett es intel chip hajtja a gigabites kartyat !!! -
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
válasz
parkasz
üzenetére
nem fogja formazni egybol, de szerintem nem is fogod tudni rola az adataidat atmasolni...
az esata porton azert nem latja a winyot, mert bios hack kell hozza (bios atiras utan az ide modot disable-be kell tenni), ugynis az alap HP biossal csak ide modban latja az esata es a belso kulonallo sata portot igy erre csak optikai meghajtot illetve szalagos cuccot tudsz alapbol dugni
a winyorol az adataidat ugy tudod atmasolni, ha a gepedbe dugod bele es onnet halozaton tolod at
ja most latom ezt mar javasoltam neked a xpenology forumon...
-
parkasz
senior tag
Ha n40l-en xpnenology van és az optikai meghajtó helyére teszek hdd, azt is formázza egyből? Csak mert az istennek sem boldogulok az esata csatlakoztatásával, így felmásolnám a a raid-hdd-kre az atadaim a sata csatlakozáson keresztül, de csak ha tuti nem formázza egyből, akkor merem rádugni

És még mindig adhattok tippet, mi a szösz lehet az oka,hogy az esata-ba dugott (sharkoon quickport xt) hdd-t nem látom. Biosban sem. Másik esata kábellal sem.
-
Rick4
félisten
Párszor taglaltuk már, ITX alapokon nem túl drága építkezni, méretben- formában hasonló házak is vannak, egy Intel G1620-as proci boxos változatban 9.5K, egy normális lap, amin ott a HDMI, tehát HTPC funkciót is betölthet 12-14K, egy szép, lapos ház paneltáppal, adapterrel 15K magassága, itt egy venti van, ami ha nincs kergetve a gép, 1000 fordulattal szépen hűt, és egy méterről nem halani a hangját. 40K körül kb dupla teljesítményt kapsz, ami otthonra a gyakorlatban is használhatóbb hardvereket tartalmaz, de persze vannak olyan spéci körülmények, ahova egy házban 5 db 4TB-os HDD kell, mert csak, na oda legyen csak a microserver.
De az emberek java része elvan egy vagy két HDD-vel, meg egy kisebb, csak a rendszert tartalmazó SSD-vel, nekik jobb választás lehet.
Ha meg árban feljebb tudsz menni, lehet akár i3-as procid is, azzal eléggé szaladós minden rendszer, elbír 5-6 virtuális gépet is. -
fogtunder
nagyúr
válasz
slashing
üzenetére
én is a streaming erőforrás igényessége miatt álltam le róla, viszont sajnos a mai napig nincs olyan média player ipadre, ami rendesen streamel megosztásból, és kezel minden felirat/hang formátumot. plusz a kliensen előre kell megadni, melyik hangsávval akarod nézni, nem tud feliratot töltögetni két klikkre, mint az XBMC. szóval nekem nagyon nem volt megfelelő, de embere válogatja.
-
slashing
senior tag
Én ezt úgy mondanám hogy akiknek sok eszközre kell ugyan az a médiatartalom(adatbázis) illetve mondjuk streamelni akarja a cuccait neten keresztül annak a plex server egy áldás minden másban az xbmc szerintem jobb. De a szerver része a plexnek az nagyon jó és rohadt kényelmes megoldás. Ha ezt megoldanák az xbmc-ben anélkül hogy mysql kelljen bogarászni meg xml fájlokat írogatni akkor minden tekintetben xbmc lenne a nyerő.
De akinek n40l-je van annak mondom hogy a streaming rohadtul megfogja a gépet mert real time-ban konvertálja le vagy felfele a műsort!! Helyi lanon nem gond ott csak simán olvassa fájlt...
-
Rick4
félisten
válasz
fogtunder
üzenetére
Persze, az isd igaz, az xbmc még azt is tudja, hogy a másik szobában lévő kéttuneres műholdvevőmről átszippantja az epg-t, meg a csatilistát, és itt nézegetve streamelteti vele a gépemre azt a műsort, amit kiválasztottam, de akinek egy két funkció kell, annak ez is jó, de a plex azt is tudja, hogy mindenféle portforward nélkül két helyen azonos felhasználnévvel bejelentkezve látja a médiatartalmat, tud streamelni, lekonvertálni, (már amelyik eszköz tudja ezt a funkciót), többek között fut sasmung smart tévén is, androidon w7-en is, és akinek ez a pár funkció elég, annak a legjobb, ha nem kell a router beállításaival vacakolni. Aki kinövi a plexet, annak jó az xbmc, nincs ezzel baj...
-
Csarlee
tag
TVHeadend: webes felület a TV tunerekhez, OSCam-ot is kezeli, nekem a MindigTV Extra ezzel megy. XBMC-t csak névről ismerem, anno RaspberryPi-vel játszottam vele mikor megjelent de nem győzött meg. Nálam a miniDLNA a lényeg, a TV-m játsza le a filmeket, az csatlakozik kliensként a mikroszerverhez. Neked kell egy izmosabb VGA ha azon akarsz lejátszani...
-
-
Rick4
félisten
Fele pénzből összeraksz egy ugyanilyen hardveres képességű eszközt, ami akár HTPC is lehet, vagy ugyanennyiből egy 4x gyorsabb gépet, ami se nem hangosabb, se nem nagyobb fogyasztású. Tehetsz rá Win7-et, ezen futhat a plex, ami kb egy win alatt futó xbmc, használhatod asztali gépként, miközben fut 3-4 virtuális gép, legyen az ubuntu, de vannak multimédiás és okos célra jobb, egyszerűbb, linux alapú rendszerek.
Ezeknek az igényeknek a fényében nem microserver kell neked.
-
Blasto
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék tőletek.
Elöljáróban: szerverekkel idáig nem sok dolgom volt, és a linux-ot is csak "advanced user" szinten ismerem.
Erősen gondolkodom egy ProLiant 54L-es szerver beszerzésén, de van egy pár kérdésem, amire nem találok választ.
Több több virtuális gép futna egyszerre, de azt nem tudom, hogy megoldhatóak-e az alábbiak velük:
1. Az "előtérben" futna egy XBMC-s VM, de ez tudná-e használni a PCI-E kártyát ? (Ezt szeretném használni HTPC-nek)
2. a "háttérben" menne egy önálló Ubuntu szintén VM-en, kártyaszervernek (ha mond valakinek vmit az Oscam...), ez csak 2 USB-t használna. Ennek nem kell megjelennie a képernyőn, VNC-vel csatlakoznék hozzá időnként
3. Szintén a háttérben futna egy médiakiszolgáló, ami a videofilmeket és a zenéket tartalmazzaEz így megvalósítható ? Használható lenne a HTPC-s VM ? Bírni fogja a 1080p-s filmeket ? Mit javasoltok host operációs rendszernek ?
-
parkasz
senior tag
Lenne egy aprócska gondom. Modbios (the bay) van az n40l-emen + xpenology. Minden remek, de a sharkoon quickport xt-ben lévő vinyót ha e-sata-n csatlakoztatom nm látja. usb-n keresztül igen. hol lehet a hiba?

-
Fifi
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Bökte a csőröm a dolog. Még a microserver beszerzése előtt volt egy ilyen kártyám, amit egy haver vitt el és mivel ő még nem használta fel visszakértem tőle amíg kipróbálom.
A microserver viszont nem látja

Linux alatt az lspci, lshw, dmesg parancsok kimenetében nem lelem. Sőt a BIOS és a HP Insight Diagnostics programja sem látja, csak annyi bejegyzést találtam, hogy "PCI-E Slot1 Available".
Ilyenkor mit lehet tenni?Nem tudom, hogy befolyásolja-e a PCI slot működését, hogy a SATA vezérlők nem AHCI, hanem Legacy módban vannak, mert csak így bootol az ODD helyére tett SSD-ről, különben csak a hard drive bays-ben lévő eszközökről hajlandó bootolni.
Bye, Fifi
-
parkasz
senior tag
Eltűnt kulcs pótlására milyen lehetőség van? Rendelhető valahol? Ha jól tudom szabvány cucc, így esetleg lemásolható?
Nem is lenne gond a hiánya, ha nem lenne két kislányom, akik mindenáron bele akarnak kukkantani, és annak a tapasztalatok alapján sosincs jó vége
-
krealon
veterán
-
hp 20
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni. Rendelkezem egyN40L es microserverrel és szeretnék bele tenni 16GB ram-ot. Wiki-n láttam a listát amit támogat, de én személyes tapasztalatokat szeretnék kérni.
Aki 16GB rammal használja azt kérem, hogy ossza meg tapasztalatait privátban
előre is köszönöm!
-
gerokrisz
tag
válasz
parkasz
üzenetére
Én a gno-t használom. Mivel a legtöbb helyen is azt említették ahol keresgéltem leírásokat. De amit linkeltem fentebb ott a lehető legfrissebb változat van. Nekem tökéletesen működik. Igaz a versio 2 frissítés, és az usb kezelés nem ment elsőre, de én hibáztam, most már tökéletes. csak sajnos a legújabb verzióra nem lehet frissíteni mert a syno tett bele valami védelmet.
De úgy olvastam már dolgoznak rajta
-
gerokrisz
tag
válasz
parkasz
üzenetére
Én is ma tettem be a tápventi csere után egy swif2 120 at.
Remélem nem lesz vele gond. Így már jobban hallható a csend. Már csak a vinyókkal kéne kezdeni valamit
Lehet lecserélem mindet 2,5ösre hátha úgy halkabb lesz, és akkor már teljesen jó.
Illetve nekem is xpenology van fent. jelenleg a 4458 alap, majd most akarom rászenvedni a 4458 v2 őt, mert azt olvastam hogy a legfrissebbet nem ajánlott. -
krealon
veterán
Elmeletileg az elmelet megegyezik a gyakorlattal. Gyakorlatilag viszont nem.
Albert Einstein -
Fifi
őstag
válasz
kiskakas
üzenetére
Aludtam rá egyet és rájöttem, hogy tök felesleges belerakni a gépbe egy ilyen kártyát, hisz van rajta USB 3.0-as csatlakozó.

- USB 3.0 elméleti max. sebessége: 5Gbit/s~500MB
- eSATA II elméleti max. sebessége: 3Gbit/s~300MBSőt, a kártya még plusz energia fogyasztást is generálna, bár ez csekély tétel lenne.
-
Fifi
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Van low profile belőle, tehát a házba befér, azzal nem lesz gond.

kiskakas:
- Egyrészt azért lenne csak, hogy ha külső hdd-ről másolnék, akkor ez az USB portnál mégis gyorsabb
- Másrészt, ez alapján úgy gondolom, hogy azt nem tudnám használniKöszönöm a válaszokat, berendelek egyet, aztán majd meglátjuk, hogy működik-e.
Bye, Fifi
-
kiskakas
senior tag
egy netes kep szerint van belole low profile is
http://www.webconnexxion.com/image/cache/2_AD2SA3GPX1_main-500x500.png
kerdes viszont,h miert nem veszel már sata3-as kártyát?

-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek egy Addonics ADSA3GPX1-2E 2 eSATA II PCI-Express kártya működőképes lehet a Gen8 G2020-ban vagy a HP-nál van erre is valami kompatibilitási lista, hogy milyen kártyákat fogad?
Bye, Fifi
-
parkasz
senior tag
Na a táp-ventivel való vacakolás vége tápcsere lett. Jó áron jutottam hozzá egy fsp táphoz. Ha vkinek cserélnie kell a gyárit ezt bátran ajánlom, írtó halk mindenféle mod nélkül. Persze kell hozzá egy 24pin tápkábel hosszabbító (ezt még valahogy meg kell rövidítenem
, de a mikéntjét még nem tudom)
Ja, és a ha már venti csere, a gyári helyett kapott a fiókban régóta pihető swif2-120p-t, mert egyik notebookba sem paszolt
Na így teljes a csönd! Most már csak a szoftveres vacakolás van hátra: bios mod és xpenology telepítése
-
Balage76
senior tag
Eddig ez volt:
- a BIOS-ban nem engedélyeztem a WB cache-t a vinyókhoz (ez az alapbeállítás, nem állítottam át)
- a windows-on belül a storage space meghajtónál engedélyezve volt az írási gyorsítótárazás és a puffer ürítés letiltás is.
Így volt az említett 30MB/sec körül.Így távolról most csak a windowson belülről tudtam engedélyezni közvetlenül a vinyókra a puffer ürítés tiltását. Ennek hatására felment a sebesség 55MB/sec környékére.
Lesz ez jobb, ha a BIOS-ban is engedélyezem, vagy az ugyanaz mint a windows-on belüli, vinyónkénti engedélyezés? Fölöslegesen nem cipelném fel a pincéből, lent meg nincs rajta monitor/bill.
UPS ok.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Balage76
üzenetére
A gyorsítótárazást állítsd át visszaíróra, az írási gyorsítótárazás engedélyezése az eszközön és a Windows írási gyorsítótárához tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön legyen bepipálva! Meg még ezek előtt vegyél egy UPS-t a szerver alá, mert ezekkel a beállításokkal ha csak egy pillanatnyi áramkimaradást is kapsz, akkor írási hibás lesz a tömb és az nem azonnal derül ki, csak a következő ellenőrzésnél, de akkor azonnal szétdobja a tömböt)!
-
Balage76
senior tag
válasz
zsozso1
üzenetére
Én megcsináltam a hétvégén. Az általam linkelt oldalról letöltöttem, elkészítettem a pendrive-ot, kb 1 perc alatt lement a bios frissítés utána pedig hiba nélkül felment a Win 8.1.
Egy Samu 830-as SSD és 3 db WD40EZRX van benne. Az SSD az optika portján, tökéletesen működik.
Az egyetlen gondom, hogy a vinyókat a windows storage spaces szolgáltatásával RAID5-be konfiguráltam és a max írási sebesség 30-32MB/sec. Az olvasás tökéletes, 200MB/sec körül van, de az írás csapnivalóan lassú, pedig a 4. fiókban lévő vinyóról másolok. A vinyók látszólag dolgoznak, a proci is bírja, azt gondolom, hogy a RAID5 miatti rengeteg apró írás viszi le a sebességet.Kihullik a hajam mire visszamegy a 4TB-nyi cucc...

-
-
parsec
csendes tag
válasz
Rocko007
üzenetére
hp ML310 G4 szerver:
Így csináltam, de mégse jött össze. Olvastam valahol, hogy hp (meg más) gyártóknál is csak saját firmware-es -abból sem akármelyik- winchesterről hajlandóak bootolni. Ezért kérdeztem.Ha azt mondod, hogy működnie kell, akkor valamit én szúrtam el.
(Win XP-t akartam felrakni.)
Van alaplapi SAS vezérlő és külön SAS vezérlőkártya is benne, csak SAS winchesterem nincs
Neten láttam, hogy létezik SAS/sata átalakító kábel, csak jutányos áron nem találtam még......... -
parsec
csendes tag
Van egy HP Proliant ML310 szerverem, winchesterek nélkül.
Próbáltam IDE vezérlő kártyával és SCSI kártyával is, de egyikről sem bootol.-lehet, hogy csak hp meghajtóról bootol?
(bocs, ha kicsit off)
-
parkasz
senior tag
válasz
Balage76
üzenetére
szia!
Itt van 2 videó is róla 1 és 2
hétvén én is nekiesem. Én ezt a biost szemeltem ki, a leírs alapján csak letöltöd, a runme.exe feltezi egy pendrivra, majd a pendrive-ot a microserverbe téve frissíti a bios- magától.
ennyi az egész, de ha kihagyam valamit a hozzábbértők kijavítanak
Azért azt várd meg mielőtt nekiesel. 
-
Balage76
senior tag
válasz
zsozso1
üzenetére
Meg tudtad csinálni?
Némi guglizás után IDE jutottam, a kommentek között ott egy link az új és egyben módosított BIOS-hoz.
Én win7-ről win 8.1-re váltanék egy N40L-en, gondolom ehhez is szükséges ez a frissítés.
Az órajel különbségen kívül van még más lényeges különbség egy N40L és egy N54L között?
Van egy új, bontatlan N54L-em, valamelyik a kettő közül igazából fölösleges, ha nincs lényegi különbség akkor az N54L-től megválok ha valakinek megtetszene.... -
gerokrisz
tag
Akkor jó.
Gondolkodtam h forrasztok, vagy összevágom a kábeleket de annyira nem volt hozzá kedvem, és erre olvastam a kommented, kép is volt googlen h simán elfér úgy, úgyhogy maradt azt végül.
Mostmár csak a vinyó hangos, meg h megy a levegő... de ezzel sajna nem tudok mit tenni
már csak valami porszűrő kéne az elejére mert eléggé porosodik amióta be lett hozva a szobába.Másik.
Szerintetek a bios modot feltenni megéri? még garis 10. hóig, de hp nál nem találtam semmi friss bios-t.
(n54l)
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de a mikéntjét még nem tudom)